Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Τι άλλο θα δούμε… και θα ακούσουμε!

Το ότι η αθλητική δικαιοσύνη εδώ στην Ελλάδα είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό απούσα είναι κάτι το οποίο το γνωρίζει όλος ο φίλαθλος κόσμος.
Τι άλλο θα δούμε… και θα ακούσουμε!
Αν δεν γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια από όλες τους εμπλεκόμενους φορείς η βία στα γήπεδα θα εξακολουθήσει να αποτελεί σύνηθες και καθημερινό φαινόμενο.|

Ο Παναθηναϊκός σήμερα τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές και κλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια στον τέταρτο τελικό με τον Ολυμπιακό στο Ο.Α.Κ.Α και η υπεράσπιση που ακούσαμε από τον εκπρόσωπο του «τριφυλλιού» κ. Δημητρακόπουλο ήταν η εξής:

«Αποδείξαμε ότι όταν εισήλθαν οι φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο, ο λόγος για τον οποίο έγινε ήταν για να πανηγυρίσουν και δεν ήταν ούτε να βαρέσουν και ούτε να χτυπήσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού».

Και συνέχισε: «Μάλιστα αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία μέσα από την ακροαματική διαδικασία, ότι γύρω από τον Μπουρούση υπήρχε ένας κλοιός προστασίας ο οποίος αποτελείται από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, από τους φροντιστές και αν θέλετε και από αστυφύλακες και ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια. Ήταν ένα ανθρώπινο τοίχος από τους αθλητές του Παναθηναϊκού και θα πρέπει να πούμε δημόσια ένα εύγε σε αυτούς τους ανθρώπους, είχε σαν αποτέλεσμα να μην συμβεί τίποτα σε βάρος του Μπουρούση».

Επεισόδια σαν κι αυτά και χειρότερα έχουμε δει πολλάκις στα ελληνικά γήπεδα, μπάσκετ, ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Στο ΣΕΦ, στο Ο.Α.Κ.Α στο «Καραϊσκάκης», στην επαρχία, σε γήπεδα χάντμπολ…

Το θέμα είναι πως δεν γίνεται κάτι για να βοηθηθεί αυτή η άθλια κατάσταση. Η απονομή της δικαιοσύνης δεν είναι η αρμόζουσα.

Οι τηλεοπτικοί δέκτες έδειξαν σε όλο τον κόσμο την πρόθεση ορισμένων ανεγκέφαλων, να κινηθούν απειλητικά και να προσπαθήσουν να χτυπήσουν το Γιάννη Μπουρούση. Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως μπήκαν μέσα απλά για να πανηγυρίσουν και ότι δεν συνέβη το παραμικρό σε βάρος του σέντερ του Ολυμπιακού.

Και φέρνουμε τα λόγια του εκπροσώπου του Παναθηναϊκού ως παράδειγμα γιατί είναι το πιο πρόσφατο. Κι αν έχουμε ακούσει και ακούσει δικαιολογίες από όλες τις ομάδες…

Δηλαδή αν ο Μπουρούσης είχε τραυματιστεί σήμερα τι θα λέγαμε; Ότι αφού τραυματίστηκε τότε θα πρέπει να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός. Αμ δεν πάει έτσι…

Εδώ στην Ελλάδα θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για παρθούν κάποιες καίριες αποφάσεις και να επιβληθούν οι κατάλληλες τιμωρίες.

Ο κόσμος δεν βγήκε τώρα από τ’ αυγό του, καταλαβαίνει τι γίνεται και δεν τρώει κουτόχορτο…
Πηγή: sportdog.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: