Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Επιμένει για ΠΑΟΚ ο Ζαϊρί

Θα μπορούσαμε σήμερα να τον θαυμάζουμε στα Γαλλικά γήπεδα και ενδεχομένως το όνομα του να παίζει στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων για τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Στην ζωή όμως και ειδικά στο ποδόσφαιρο, τίποτα δεν μπορεί κανείς να προβλέψει με σιγουριά. Ο Ζαουάντ Ζαϊρί θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Γαλλικού ποδοσφαίρου.
Παρότι Μαροκινός, είχε αναπτυχθεί ποδοσφαιρικά στην Γαλλία και με την φανέλα της Σοσό πραγματοποιούσε εμφανίσεις που άφηναν ελπίδες για κάτι αληθινά μεγάλο. Προφανώς δεν ευθύνονται μόνο οι άλλοι για την εξέλιξη της καριέρας του που δεν ήταν αυτοί που οι περισσότεροι περίμεναν. Ευθύνεται και ο ίδιος. Το ξέρει και το αναγνωρίζει. Έφθασε στο σημείο να βρεθεί ακόμη και στον Αστέρα Τρίπολης πριν μερικά χρόνια. Με καλό συμβόλαιο μεν αλλά… στον Αστέρα Τρίπολης δε. Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό του έδωσε φτερά και ελπίδα ότι θα σώσει την καριέρα του.
Στους Πειραιώτες όμως δεν «κόλλησε». Όποτε του έδιναν την ευκαιρία την αξιοποιούσε όμως συνήθως βρισκόταν και πάλι στον πάγκο. Ήταν για πολλούς ένα μεγάλο ερωτηματικό. Κανείς δεν αντιλαμβανόταν γιατί συμβαίνει αυτό. Η ουσία δεν αλλάζει όμως. «Ο Ζαϊρί αποτελεί οριστικά παρελθόν για τον Ολυμπιακό» όπως επιβεβαίωσε χθες ο εκπρόσωπος του Αντώνης Αποστολόπουλος μιλώντας στο «Μ».
Μάλιστα, επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του «Μ» για την κρούση που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ για τον 29χρονο ποδοσφαιριστή, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι σύντομα περιμένει και την επίσημη πρόταση από τον δικέφαλο. «Η αλήθεια είναι ότι μας έγινε μία κρούση από τον ΠΑΟΚ περίπου πριν από 2 εβδομάδες. Ο Ζαουάντ δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό και βλέπει με πολύ καλό μάτι την προοπτική του ΠΑΟΚ. Είναι «ζεστός» στο να συνεχίσει την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη. Η παρουσία του Μπόλονι παίζει επίσης σημαντικό ρόλο, αφού γνωρίζει καλά τον Ζαϊρί από τη θητεία του στη Γαλλία. Δεν έχει γίνει κάποια επίσημη πρόταση από τον ΠΑΟΚ, ίσως αυτό συμβεί τις επόμενες ημέρες».
Το σίγουρο είναι ότι ο ίδιος ο Ζαϊρί θέλει πολύ να παίξει στον ΠΑΟΚ. Ξέρει σε ποία ομάδα θα έρθει, γνωρίζει καλά τον Μπόλονι και αυτό αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για τον ίδιο, ενώ παράλληλα ξέρει την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Την έζησε σαν αντίπαλος και τώρα θέλει να την ζήσει σαν παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο Ζαϊρί, προφανώς γνωρίζει και τα οικονομικά επίπεδα του ΠΑΟΚ. Πολύ δύσκολα ο δικέφαλος μπορεί να του προσφέρει το συμβόλαιο που είχε στον Ολυμπιακό, όμως μπορεί να το αγγίξει. Ο παίκτης είναι θετικός, ο εκπρόσωπος του το επιβεβαίωσε και αυτό που απομένει να φανεί είναι κατά πόσο ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί πιο δυναμικά για την απόκτηση του παίκτη που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό.
Λαδάκης: «Ο κορυφαίος παίκτης που πέρασε από τον Αστέρα»
Για τον Ζαουάντ Ζαϊρί μίλησε χθες στο «Αθλητικό Metropolis», ο πρώην συμπαίκτης του στον Αστέρα Τρίπολης, Αντώνης Λαδάκης. «Εφόσον πάει στον ΠΑΟΚ πιστεύω θα τον βοηθήσει πολύ. Είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει περάσει από την Τρίπολη. Ίσως να μην το έδειξε στον Ολυμπιακό, αλλά έχει πολλές δυνατότητες κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Τον έχω ζήσει δύο χρόνια και μπορώ να πω ότι στον Αστέρα η προσφορά του ήταν μεγάλη. Έχει πολύ καλή σέντρα, είτε από τα αριστερά είτε από τα δεξιά, έχει ιδιαίτερο τρόπο να μπορεί να ελίσσεται και να δίνει έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του. Είναι εξαιρετικό παιδί, ήσυχος χαρακτήρας. Δεν θα τον ακούσεις δηλαδή να φωνάζει στα αποδυτήρια ή να έρχεται σε αντιπαράθεση. Επίσης, είναι παίκτης της κερκίδας. Του αρέσει με τις ενέργειές του να ξεσηκώνει τον κόσμο. Βγάζει στο γήπεδο αυτό που μπορεί, περίτεχνες ενέργειες, ντρίμπλες, σέντρες, ασίστ», τόνισε ο Έλληνας μέσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: