Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ο Βγενό, εκθέτει τον κοντό

Για ακόμα μία φορά ο Μίμης Δομάζος προέβλεψε ότι αργά ή γρήγορα ο Παναθηναϊκός θα περάσει στα χέρια του Βγενόπουλου. Ναι, αλλά ο Βγενόπουλος, που είναι;
Ο Βγενό, εκθέτει τον κοντό
Από την πρώτη στιγμή που η ΠΕΚ έκανε την εμφάνισή της στο προσκήνιο, ο παλαίμαχος άσος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ εκείνων που ήθελαν να συμμετάσχουν στην ΠΑΕ. Επί της ουσίας, δηλαδή, στο πλευρό του Ανδρέα Βγενόπουλου, για τον οποίο έχει μιλήσει με καλά λόγια ουκ ολίγες φορές.
Στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός βέβαια ο «Στρατηγός» εκπροσωπεί τον Μιχάλη Ζολώτα και όχι τον «Mr MIG», αυτό όμως δεν φαίνεται ότι διαφοροποιεί την πραγματικότητα. Δηλαδή, ότι μέσω των δηλώσεων του Δομάζου συντηρείται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο να επιστρέψει δυναμικά στο «τριφύλλι» ο Βγενόπουλος, προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες στην ομάδα.
Δεν είναι τυχαία τα διαστήματα που γίνονται οι συγκεκριμένες δηλώσεις, την ώρα που συνεχώς στην πιάτσα κυκλοφορούν σενάρια περί διοικητικών αλλαγών στον Παναθηναϊκό. Δεν πρέπει, όμως, κάποια στιγμή να βγει και να μιλήσει ο ίδιος ο Βγενόπουλος για αυτό το θέμα και όχι μόνο μέσω δηλώσεων τρίτων;
Ο Δομάζος δεν καταλαβαίνει ότι όσο ο Βγενόπουλος αρνείται να παραδεχθεί δημοσίως ότι τον ενδιαφέρει η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, θα εκτίθεται και θα υπερασπίζεται ένα project φάντασμα;
Και για ποιο λόγο ο Δομάζος επιμένει από τη στιγμή που ο Βγενό είναι εξαφανισμένος;
Η αλήθεια είναι ότι όσο ο «κοντός» μιλάει, το όνομα του μεγαλοεπιχειρηματία συντηρείται σε πρώτο πλάνο και δίνεται η αίσθηση στον κόσμο, ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει .καβάλα σε λευκό άλογο, που έλεγε και μία άλλη ψυχή.
Τα λόγια είναι ωραία όμως. Τα όνειρα, ακόμα περισσότερο. Αρκεί να μην είναι συνέχεια των παραμυθιών που λένε οι παππούδες και οι γιαγιάδες για να πάρει τα παιδιά ο ύπνος. Στα παραμύθια υπάρχει πάντα happy end, ωστόσο στην πραγματική ζωή, του Παναθηναϊκού, τα πράγματα είναι πιο κυνικά και ζοφερά.
Ο κόσμος είναι μπερδεμένος πάντως, αγωνιά και, προφανώς, δεν μπορεί να καλυφθεί από τη δήλωση λίγων λέξεων που είχε κάνει πριν από έξι-εφτά μήνες.
Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να συντηρούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο προσκήνιο το όνομά του με δηλώσεις ή δημοσιεύματα περί επιστροφής κ.λπ., καθώς το συγκεκριμένο θέμα έχει κουράσει. Και οι φίλοι του Παναθηναϊκού θέλουν να δουν προοπτική εδώ και τώρα, καθώς με τις εξελίξεις στην ομάδα το τελευταίο εξάμηνο η κατάσταση συνεχώς δυσκολεύει για το «τριφύλλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: