Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Αργεντινός γκολκίπερ μοιάζει με ανέκδοτο!!

ερματοφύλακα από την Αργεντινή απέκτησε ο Ολυμπιακός για την 11άδα, κάτι που… δεν συνηθίζεται στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο σκύλος βρήκε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία.
Αργεντινός γκολκίπερ μοιάζει με ανέκδοτο
Κάνοντας μία βόλτα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, στα ρόστερ των ομάδων που συμμετέχουν σε: Σέριε Α, Μπουντεσλίγκα, Πριμέρα Ντιβιζιόν, Πρέμιερ Λιγκ και Λιγκ 1, θα διαπιστώσετε ότι μόλις 8 πορτιέρο από τη χώρα του ταγκό βγάζουν εκεί το ψωμί τους! Παράξενο; Μάλλον όχι, καθώς η Αργεντινή δεν είναι μία χώρα που φημίζεται για παραγωγή καλών τερματοφυλάκων…
Πρωταθλήτρια η Ισπανία
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στις ομάδες που αγωνίστηκαν φέτος στο γαλλικό, το αγγλικό και το γερμανικό πρωτάθλημα, ούτε μία δεν είχε στο ρόστερ της Αργεντινό πορτιέρο! Αντίθετα, οι περισσότεροι (πέντε στον αριθμό) βρίσκονται στην Ισπανία. Θα μπορούσε να πει κάποιος, βέβαια, ότι το ισπανικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα πιο δυνατά παγκοσμίως, άρα κάτι λέει αυτό το στοιχείο. Εμείς απλώς θα αντιπαραθέσουμε την άποψη ότι η κοινή γλώσσα είναι που στρέφει πολλές ισπανικές ομάδες στην αργεντίνικη αγορά ακόμα και για τερματοφύλακα.
Ποιοι είναι αυτοί; Οι: Κριστιάν Ντάριο Αλβάρεζ (Εσπανιόλ), Όσκαρ Ουστάρι (Χετάφε), Καμπαγέρο (Μάλαγα), Λουξ (Μαγιόρκα), Λέο Φράνκο (Σαραγόσα).
Δύο συν ένας στην Ιταλία
Το δεύτερο και τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, από τα πέντε κορυφαία, στο οποίο συμμετέχουν Αργεντινοί τερματοφύλακες, είναι το ιταλικό. Ο Αντουχάρ στην Κατάνια και ο Μπιζάρι στη Λάτσιο. Υπάρχει και ο Καρίθο, ο οποίος επίσης ανήκει στη Λάτσιο, που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού όμως στη Ρίβερ Πλέιτ. Αυτοί και τέρμα!
Γίνεται αντιληπτό, δηλαδή, ότι οι μεγάλες και οργανωμένες ομάδες, όπως είναι αυτές που συμμετέχουν στα κορυφαία πρωταθλήματα, δύσκολα εμπιστεύονται παίκτες για τη συγκεκριμένη θέση από την αγορά της Αργεντινής. Σε αντίθεση, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να αποκτήσει τον Κονστάντσο για να του δώσει φανέλα βασικού, προκειμένου να αντικαταστήσει στην 11άδα τον Αντώνη Νικοπολίδη. Όχι ότι απαραίτητα δεν θα του «βγει» σαν μεταγραφή ή ότι δεν είναι καλός τερματοφύλακας. Το γεγονός, όμως, ότι αγωνιζόταν μέχρι χθες στη Βασιλεία και το ελβετικό πρωτάθλημα, δεν λέει κάτι από μόνο του;
Διεθνείς τα τελευταία 25 χρόνια
Ο σκύλος προχώρησε λίγο ακόμα την έρευνά του και έψαξε να βρει πού αγωνιζόταν οι τερματοφύλακες που φόρεσαν τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, από το Μουντιάλ του 1986 μέχρι και σήμερα. Από την άποψη ότι εκείνοι που καλούνται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι, αντικειμενικά, οι καλύτεροι:
1986: Λουίς Ισλάς-Εστουδιάντες, Νέρι Πουμπίντο- Ρίβερ Πλέιτ.
1990: Νέρι Πουμπίντο-Μπέτις, Σέρχιο Γκοϊκοϊτσέα-Μιλιονάριος.
1994: Σέρχιο Γκοϊκοϊτσέα-Ρίβερ Πλέιτ, Λουίς Ισλάς-Ιντεπεντιέντε, Νορμπέρτο Σκοπόνι- Νιούελς Ολντ Μπόις.
1998: Κάρλος Ρόα-Μαγιόρκα, Τζερμάν Μπούργκος-Ρίβερ Πλέιτ, Πάμπλο Καμπαγέρο-Βελέζ.
2002: Τζερμάν Μπούργκος-Ατλέτικο Μαδρίτης, Πάμπλο Καμπαγέρο-Θέλτα, Ρομπέρτο Μπονάνο-Μπαρτσελόνα.
2006: Ρομπέρτο Αμποντανζιέρι-Μπόκα, Λέο Φράνκο-Ατλέτικο Μαδρίτης, Όσκαρ Ουστάρι-Ιντεπεντιέντε.
2010: Σέρχιο Ρομέρο-Άλκμααρ, Μαριάνο Αντουχάρ-Κατάνια, Χουάν Πάμπλο Γκαρίθο-Ρίβερ Πλέιτ.
Μπορείτε να διαπιστώσετε, δηλαδή, ότι ακόμα και οι καλύτεροι τερματοφύλακες τα τελευταία 25 χρόνια στην Αργεντινή, έχουν αγωνιστεί στην πατρίδα τους και σε ισπανικές ομάδες! Τουλάχιστον το διάστημα που ξεχώρισαν, με αποτέλεσμα να κληθούν μέχρι και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Μοναδική εξαίρεση η επιλογή του Μαραντόνα στο περασμένο Μουντιάλ να καλέσει τον Ρομέρο, ο οποίος αγωνιζόταν στην Άλκμααρ! Ο τερματοφύλακας μίας από τις κορυφαίες εθνικές ομάδες, δηλαδή, προερχόταν από το ρόστερ της Άλκμααρ…
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι μία ακόμα φορά; Δεν προσπαθούμε να μειώσουμε τον Κοστάντσο και την αξία του με αυτά τα στοιχεία. Πολύ περισσότερο πριν ακόμα τον δούμε να αγωνίζεται τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στο τοπ επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ. Απλώς υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν περνούν απαρατήρητα και βοηθούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: