Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Σε τεντωμένο σχοινί ΑΕΚ και Μανωλάς

Από την πρώτη κιόλας συνάντηση που είχαν πριν από μερικούς μήνες ΑΕΚ και Μανωλάς για το ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου, είχε φανεί πως οι ισορροπίες θα ήταν εξαιρετικά λεπτές. Είναι ξεκάθαρο όμως από χθες (09/06), πως πλέον οι ισορροπίες αυτές «βαδίζουν» πάνω σ’ ένα τεντωμένο σχοινί. Στην ΑΕΚ επιμένουν, όπως έγραψε ήδη το ThePlayer, πως η αντιπρόταση που έκανε ο Μανωλάς, περιλαμβάνει απαιτήσεις υπερβολικές για τα τωρινά οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Εξάλλου ένα χάσμα της τάξεως των 450χιλιάδες Ευρώ, μοιάζει σχεδόν αδύνατον να γεφυρωθεί. Βεβαίως από την άλλη μεριά, δεν φαίνεται να είναι αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό κομμάτι που χωρίζει τις δυο πλευρές. Υπάρχει εκατέρωθεν δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς.

Η πλευρά της ΑΕΚ θεωρεί πως ο Μανωλάς προβάλει υπέρογκες απαιτήσεις σε μια εποχή που δεδομένα η ομάδα δεν μπορεί να καλύψει. Ενώ η πλευρά Μανωλά θεωρεί πως στόχος των ανθρώπων της ΑΕΚ, παρά την πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου, είναι η παραχώρηση του παίκτη.

Επομένως, με το οικονομικό χάσμα να είναι μεγάλο και την εκατέρωθεν δυσαρέσκεια ακόμα μεγαλύτερη, δεν φαίνεται στον ορίζοντα τρόπος να πέσουν γέφυρες. Βεβαίως από την ΑΕΚ υποστηρίζουν πως θέλουν να παραμείνει στην ομάδα ο παίκτης, κάτι που φάνηκε από τους όρους της πρότασης που έχει γίνει. Οικονομικοί όροι που η αλήθεια είναι πως και ο ίδιος ο Μανωλάς χαρακτήριζε την προηγούμενη Παρασκευή «ιδιαιτέρως ικανοποιητικούς». Πάντως η ΑΕΚ δεν φέρεται διατεθειμένη να αναπροσαρμόσει την πρόταση της. Όχι τουλάχιστον στα επίπεδα της αντιπρότασης Μανωλά. Και αν και η πλευρά του διεθνή κεντρικού αμυντικού είναι επίσης ανένδοτη, η οριστική ρήξη είναι μονόδρομος.

Τι θα σημάνει αυτό; Πως η ΑΕΚ θα ψάξει τρόπο να παραχωρήσει άμεσα τον παίκτη, καθώς του χρόνου μένει ελεύθερος. Ακόμα και αυτή η προσπάθεια όμως, δεν θα είναι εύκολη. Και αυτό διότι οποιαδήποτε πρόταση φτάσει στην ΠΑΕ και κριθεί ελκυστική, θα πρέπει ανάλογη γνώμη να έχει και η πλευρά Μανωλά. Επομένως θα απαιτηθεί νέος γύρος προσπάθειας... συναίνεσης. The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: