Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Santa Claus... οι Σάλπι-Κλάους!

«Βόλτα» του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα! Οι Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης... έφεραν τα δώρα (1-3) και στον «δικέφαλο» θα κάνουν καλά Χριστούγεννα!
Έτσι έπαιξαν
Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιάννης Χριστόπουλος. Ο Φεγκρούς ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μιχαήλ αριστερά στην άμυνα, ο Οικονόμου δεξιά και στόπερ οι Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος. Κεϊτά, Τσουκαλάς τα δυο αμυντικά χαφ, με τους Κοροβέση, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου να αποτελούν από τα αριστερά προς τα δεξιά την τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ίλιτς.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δώνης προτίμησε το 4-3-3. Ο Χακόμπο στην εστία, ο Λίνο κάλυπτε το αριστερό άκρο και ο Αποστολόπουλος το δεξί. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κουμάλο και Βιβιάν. Στα χαφ ήταν αριστερά ο Λάζαρ, στο κέντρο ο Φωτάκης και δεξιά ο Κάτσε. Αριστερό «φτερό» ο Λόρενς, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.
Δυνατό ξεκίνημα από ΠΑΣ
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε δυνατά το ματς και θα μπορούσε από νωρίς να ανοίξει το σκορ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Ηπειρώτες ήρθε μόλις στο 2', όταν ο Τζημόπουλος έπιασε την κεφαλιά και ο Χακόμπο απέκρουσε, όπως έπραξε και στην εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι στο 4', όπου ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε, καθώς η μπάλα έσκασε μπροστά του.
Στο ίδιο λεπτό ο Μιχαήλ έπιασε ένα σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, με τον Χακόμπο να φωνάζει και πάλι παρών και να μπλοκάρει την μπάλα. Η επόμενη φάση ήταν στο 14', καθώς οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σιγά-σιγά να ανεβαίνουν, όμως οι Ντε Βινσέντι και Ίλιτς μπερδεύτηκαν στο γύρισμα του Γεωργίου, με αποτέλεσμα να μη γίνει ποτέ το σουτ.
Δυο φάσεις, δυο γκολ ο ΠΑΟΚ
Ωστόσο, τα δεδομένα ανατράπηκαν από το 20' και μετά. Σε ένα γύρισμα του Λίνο ο Φεγκρούς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την μπάλα, αλλά ο Παππάς θεώρησε ότι πρώτα την είχε στην κατοχή του ο Τσουκαλάς και έδωσε έμμεσο φάουλ στον «Δικέφαλο» του Βορρά.
Ο Αθανασιάδης άφησε στον Φωτάκη, αυτός στον Σαλπιγγίδη, που με δυνατό σουτ δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Φεγκρούς, ο οποίος δεν είχε στήσει σωστά το τείχος και ήταν εκτός εστίας. Στο 32', όμως, ήρθε και δεύτερο τέρμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Κάτσε έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Αθανασιάδη και ο «Κλάους» τελείωσε ιδανικά τη φάση για να δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.
Προσπάθησε ο ΠΑΣ, πρόβλημα με Χακόμπο στον ΠΑΟΚ
Έτσι, ο ΠΑΣ βγήκε μπροστά και προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ, που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Το σουτ του Ίλιτς από πλάγια στο 35' και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι στο 37' κόντραραν και κατέληξαν κόρνερ, με τους Ηπειρώτες να μην καταφέρνουν να βρουν δίχτυα. Στον αντίποδα, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα δυσάρεστο για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Δώνης είδε τον Χακόμπο να έχει ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό του.
Πίεσε ο ΠΑΣ και... 0-3!
Παρά ταύτα, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων συνέχισε κανονικά το παιχνίδι στην επανάληψη, όπου ο ΠΑΣ πίεσε για να μειώσει το σκορ, όμως δεν είχε τις φάσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ένα σουτ του Κοροβέση στο 53' έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Χακόμπο, ενώ η εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι ήταν κακή στο 63'.
Τελικά, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν και σε τρίτο τέρμα στο 67', με τον Λόρενς να γυρίζει την μπάλα στον Αθανασιάδη να την τσιμπάει και να τη στρώνει για τον Σαλπιγγίδη, που ήταν μπροστά του. Αυτός δε δυσκολεύτηκε με πλασέ από κοντά να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Μείωσε ο ΠΑΣ
Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο ΠΑΣ ήταν να μειώσει σε 1-3 στο 76' με γκολάρα του Ίλιτς. Ο Τσουκαλάς γύρισε την μπάλα προς τα έξω και ο φορ του «Άγιαξ» έριξε μια... οβίδα έξω από την περιοχή, με τον Χακόμπο να μην μπορεί να αντιδράσει. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν υπήρξε κάτι περαιτέρω και ο ΠΑΟΚ έφυγε με το «διπλό» από τους Ζωσιμάδες διατηρώντας τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό στους οχτώ βαθμούς.
Man of the match: Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης άνοιξε το σκορ στο 20' και «σφράγισε» τη νίκη του ΠΑΟΚ στο 67' όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ.
Αδύναμος κρίκος: Πολλά τα κενά στην άμυνα του ΠΑΣ, που έκανε λάθη τόσο στο πρώτο γκολ και το έμμεσο του ΠΑΟΚ όσο και στα άλλα δυο.
Στο ύψος του: Από πλευράς ΠΑΟΚ ο Κάτσε έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και δημιούργησε το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Πολύ καλός και ο Αθανασιάδης, ο οποίος συμμετείχε στη φάση στο πρώτο και στο τρίτο τέρμα του «Δικεφάλου» και πέτυχε το δεύτερο. Από τη μεριά του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ντε Βινσέντι προσπάθησε αρκετά, ενώ ωραίο γκολ σημείωσε ο Ίλιτς.
Η γκάφα: Την έκαναν οι αμυντικοί του ΠΑΣ και ο Φεγκρούς στο έμμεσο που κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Το τείχος δε στήθηκε σωστά, όπως ούτε σωστά κινήθηκε ο γκολκίπερ του «Άγιαξ».
Το στραγάλι: Για το έμμεσο που δόθηκε στον ΠΑΟΚ, με το οποίο άνοιξε το σκορ, φωνάζουν στον ΠΑΣ. Ο Παππάς θεώρησε ότι ο Τσουκαλάς είχε την μπάλα στην κατοχή του πριν την μπλοκάρει ο Φεγκρούς και έδωσε την παράβαση.
Το ταμείο του Gazzetta: Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε δυνατά το ματς, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αποτελεσματικός και σε δυο φάσεις πέτυχε δυο γκολ και πήγε με αυτό το προβάδισμα στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη «κλείδωσε» τη νίκη, που τον διατήρησε στους οχτώ βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 1-3, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Συνθέσεις ομάδων
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Οικονόμου (76' Ντάσιος), Κεϊτά (61' Βίλα), Τσουκαλάς, Κοροβέσης (87' Νικλητσιώτης), Ντε Βινσέντι Γεωργίου, Ίλιτς.
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Λίνο, Κουμάλο, Βιβιάν, Αποστολόπουλος, Κάτσε, Λάζαρ (83' Ρομπέρ), Φωτάκης, Λόρενς (77' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (89' Κίτσιου), Αθανασιάδης.

Αρχίζουν τον σχεδιασμό!!

Τα πλάνα τους για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος αρχίζουν να καταστρώνουν από σήμερα στον Άρη. Ο Λούκας Αλκαράθ είχε συνάντηση με τους Γιάννη Μιχαλήτσο και Άγγελο Σπυρίδων, τους υπεύθυνους του αγωνιστικού τμήματος, για να εξετάσουν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση της λειτουργίας της ομάδας.

Επί τάπητος έπεσαν ζητήματα που αφορούν τη δομή της ομάδας μέχρι και προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ που θα γίνουν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Αποφάσεις δεν λήφθησαν σήμερα, καθώς ουσιαστικά επρόκειτο περισσότερο για μια γνωριμία των τριών ανδρών με ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα της ομάδας.

Από δω και στο εξής οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού τμήματος θα έχουν καθημερινές επαφές με τον Ισπανό τεχνικό έτσι ώστε σιγά-σιγά να γίνουν οι εισηγήσεις στους διοικούντες την ΠΑΕ.



πηγή: sport-fm.gr
 


Σκέφτονται απομάκρυνση Βύντρα-Χριστοδουλόπουλου!!

Πολύς λόγος γίνεται για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Βέροια και την… εκκαθάριση που σκοπεύει να κάνει ο Αλαφούζος στην ομάδα, με τα βλέμματα να πηγαίνουν αυτόματα σε 2 παίκτες.

Οι Λουκάς Βύντρα και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλους δεν αποκλείεται να… πληρώσουν την νύφη και τα σπασμένα μιας συνολικά τραγικής εμφάνισης. Πράγμα, το οποίο δεν είναι και ότι πιο δίκαιο υπάρχει! Για πολλούς και διάφορους λόγους…

Καταρχάς, δεν μπορείς να έχεις απλήρωτους τους ποδοσφαιριστές, να μην είσαι εντάξει απέναντι τους δηλαδή και να τους ζητάς και τα ρέστα, μετά από μια τραγική εμφάνιση.

Από εκεί και πέρα, στον Βύντρα, χρεώνονται ορθώς τα δύο γκολ που έφαγε ο Παναθηναϊκός στη Βέροια, αλλά είναι τόσες οι φορές που ο δεξιοπόδαρος αμυντικός έδωσε τα πάντα και με όλη του την ψυχή για την ομάδα του, που είναι άδικο. Επίσης, ο συγκεκριμένος παίκτης έχει ακούσει τόσο πολλά από την κερκίδα, όμως αυτός έσκυβε πάντα το κεφάλι και προσπαθούσε. Και τα έδινε όλα. Και στην τελική, άλλο να μην σου αρέσει κάποιος παίκτης –δεν είναι και ο Μπεκενμπάουερ- και άλλο να κατηγορήσεις τον Βύντρα για αδιαφορία!

Το θέμα του αμυντικού των «πράσινων» όμως έχει κι ένα αγκάθι. Αφού ο Βύντρα είναι συνδεδεμένος με την εποχή Βαρδινογιάννη. Μάλιστα, ο Τζίγκερ στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου, ευχαρίστησε τον Έλληνα διεθνή, κάτι που τον «σταύρωσε» στους οπαδούς που έχουν για τους δικούς τους λόγους την κόντρα με την «οικογένεια». Παρόλα αυτά, είναι άδικο να την πληρώσει ο παίκτης που ουδεμία σχέση έχει με όλα αυτά…

Στο θέμα του Χριστοδουλόπουλου, τώρα, αυτό που ακούγεται έντονα είναι πως ο Λάζαρος έχει «νεύρα και τουπέ». Κι ότι η νοοτροπία του, έχει εκνευρίσει αρκετούς στην ομάδα. Η αλήθεια είναι πως ο Χριστοδουλόπουλος, δεν είναι και στα καλύτερα του. Δεν αποδίδει καλά και επειδή είναι αρκετά εγωιστής, απαντάει στην μουρμούρα που δέχεται από την κερκίδα. Δεν κρατιέται. Έτσι είναι ο χαρακτήρας του. Παρορμητικός. Όπως και το παιχνίδι του… Και στην τελική, το «κράξιμο» προς το πρόσωπό του ακούγεται επειδή όλοι έχουν απαιτήσεις από αυτόν. Και για να έχεις απαιτήσεις, κάτι θα πρέπει να έχεις διακρίνει, αφού ταλέντο, ο Χριστοδουλόπουλος έχει. Και αδιάφορος, ποτέ δεν ήταν. Εκτός αν «ξενερώσει» με όσα ακούει.

Πάντως, όπως έχει φανεί, οι απομακρύνσεις ποδοσφαιριστών από το ρόστερ ή να τους βάλεις στο περιθώριο ή να κάνεις μόνο σε αυτούς μείωση αποδοχών ενώ όλη η ομάδα σέρνεται, δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Ιδιαίτερα, όταν δεν μπορείς να τους αναπληρώσεις. Και πολύ περισσότερο, όταν μιλάμε για δύο ποδοσφαιριστές που αδιάφορους που φοράνε το τριφύλλι στο στήθος, δεν τους λες.



πηγή: sport-fm.gr
 


Ο Πρίγκιπας λείπει από κάποιο φανάρι!!

Ποιος είναι ο μίστερ Μπιν; Πού έχει φτάσει το αυγό του Ζαρντίμ; Πού θα δώσει ο Ολυμπιακός δανεικό τον Κάρολ μαζί με την κατάρα του; Ο Γιώργος Μύρτσος δίνει αυτές και άλλες απαντήσεις στον sportdog...
Τα είχα προβλέψει όταν έγινε η αλλαγή του Φερέιρα με τον Ρότσα στον πάγκο του Παναθηναϊκού, πως η εξέλιξη θα ήταν αυτή που βιώνουμε σήμερα. Σε ένα από τα πρώτα άρθρα που είχα γράψει στον σκύλο, είχα πει πως ο Παναθηναϊκός θα ήταν καλός για τρία-τέσσερα παιχνίδια μετά την αλλαγή και έπειτα θα επιστρέψει στην κακή εικόνα. Αλλά για την κατάντια που βρίσκονται Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν φταίει κανένας, ούτε ο Πετρής ούτε ο Χατζηπετρής. Όλοι λένε πως φταίνε οι άλλοι, αλλά δεν μας λένε ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι. Και φυσικά δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη. Ο Παναθηναϊκός νοσεί βαριά διοικητικά. Γίνονται πράγματα του ποδαριού και είναι επακόλουθο να υπάρχει αυτή η κατάντια αγωνιστικά. Κάποιοι ποδοσφαιριστές που παίζουν στον Παναθηναϊκό είναι δημιουργήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Είναι ποδοσφαιριστής τώρα για τον Παναθηναϊκό ο Λάζαρος, που τον νοιάζει μόνο το μαλλί του; Ή ο Βύντρα είναι για να παίζει στον Παναθηναϊκό; Και ο Πετρόπουλος, από την άλλη, να είναι επί μονίμου βάσεως ρεζέρβα;
Πρίγκιπας ο ...μίστερ Μπιν;
Πιστεύω πως αυτό το παλικάρι που εμφανίστηκε σαν Πρίγκιπας, λείπει από κάποιο φανάρι. Μακάρι να είναι αλήθεια αυτή η ιστορία και να ξελασπώσει ο Παναθηναϊκός. Αλλά προσωπικά περιμένω να δω ποια θα είναι η δικαιολογία που δεν θα προχωρήσει ούτε αυτή τη φορά η συμφωνία. Βλέπω πολλά Μπιν στο όνομα του Πρίγκιπα, ποιος είναι ο μίστερ Μπιν; Αλλά η ανακοίνωση γίνεται από μέρους του Τσάκα, όχι του Πρίγκιπα. Και πόσο φερέγγυα είναι, θα το δείξει η νεκροψία. Αλλά έχουμε δείγμα γραφής του Τσάκα και της φερεγγυότητάς του, τόσον καιρό που κυκλοφορεί ανάμεσα σε Πρίγκιπες και βατράχους.
Θέλουν και τα παθαίνουν
Τα φωνάζω συνέχεια για ΑΕΚ και Άρη, τα θέλουν και τα παθαίνουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οι παράγοντες, που δεν είναι σωστοί. Θέλουν να διαχειριστούν, όχι να επενδύσουν στις ομάδες. Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν πουθενά τέτοιοι παράγοντες. Σαουλίδηδες, Κόντηδες και όσοι διοικούσαν τον Άρη, έλεγαν πως η ομάδα βρίσκεται στα δικά τους χέρια και όχι σε επενδυτή. Ε, στα δικά τους χέρια ο Άρης παρουσιάζει τρύπα 25 εκ. ευρώ. Αλλά αν θέλουν, βρίσκουν πού πήγαν τα λεφτά. Ρωτάω, για παράδειγμα, στην ΑΕΚ ποιος φταίει για τη σημερινή κατάσταση, αλλά δεν μας λένε ποιος είναι. Παντού στον κόσμο 1+1 κάνουν 2 και 4-1 κάνει 3, εκτός από την Ελλάδα. Όσοι αγαπάνε την ΑΕΚ δεν λυπούνται; Δεν έχουν τσίπα πάνω τους, να πούνε ως εδώ ήταν με τον διασυρμό και τον εξευτελισμό;
Όταν φτάσει το αυγό στον κώλο
Θέλω να ρωτήσω αυτό στρουμφάκι με τα κοντά χέρια, τον Ζαρντίμ, αν χωράνε Αμπντούν, Τζιμπούρ και Μήτρογλου στην ίδια 11δα. Όχι επειδή έχει φτάσει το αυγό στον κώλο, όπως έγινε με τον Πανιώνιο, αλλά να προσπαθεί να τους χωράει πάντα. Όλες οι ομάδες ψάχνουν για καλούς παίκτες και αυτός έχει και τους αφήνει στον πάγκο. Είναι τραγικό να θέλουν να δώσουν δανεικό τον Φετφατζίδη. Αλλά αυτό είναι σημάδι των καιρών, έχουμε φτάσει στη δεκαετία του '50, που βλέπουμε στις ταινίες τον Αυλωνίτη που είναι λεφτάς και όλοι κρέμονται γύρω του. Σήμερα το ρόλο του Αυλωνίτη έχει ο Μαρινάκης, που τυχαία είναι και αυτός χοντρός και περιμένουν όλοι να τους πετάξει παίκτες για να φάνε. Έτσι είναι και η κυρά Κούλα σήμερα, η ΑΕΚ. Αυτό που μένει είναι να δούμε τον Παναθηναϊκό να ζητάει παίκτη και από τον Ολυμπιακό και να του δίνει τον Κάρολ, για να τον καταραστεί!
Υ.Γ. Ξένισε πολλούς το ρινγκ που στήθηκε στο Κοινοβούλιο της Ουκρανίας. Σύντομα πιστεύω πως θα δούμε κάτι αντίστοιχο και στα μέρη μας. ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ!


πηγή: sportdog.gr   

Αυτά πρέπει να διορθώσει ο Άρης!!

Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει στον sportdog ότι ο Άρης δεν είναι χειρότερος από την ΑΕΚ και εξηγεί αυτά που πρέπει να αλλάξει ο Αλκαράθ για να γλιτώσει η ομάδα τον υποβιβασμό.
Πολλή συζήτηση και ιδιαίτερη ανάλυση για τους λόγους που ο Αρης μάζεψε μόλις 13 βαθμούς με τη συμπλήρωση του α' γύρου δεν χρειάζονται. Δεν θα έχει νόημα μία τέτοια κουβέντα γιατί τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα...
Το ρόστερ που διαθέτει είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, οι "παλιοί" απέδειξαν ότι δεν μπορούν από ρολίστες που ήταν πέρσι να γίνουν πρωταγωνιστές, οι πιτσιρικάδες προσαρμόστηκαν βίαια στη Σούπερ Λίγκα και δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας, προέκυψαν οι τρεις αλλαγές προπονητών μέσα σε έναν γύρο (!!!) και κοντά σ' όλα αυτά ο Άρης στερήθηκε βαθμούς από τη διαιτησία.
Ο Αρης είναι, ίσως, η πιο αδικημένη ομάδα του πρωταθλήματος στον α' γύρο κι αυτό αποτελεί γενική παραδοχή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φταίει μόνο η διαιτησία για την κακή του πορεία. Περισσότερο ευθύνεται ο ίδιος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι νομιμοποιείται ο κάθε Καλογερόπουλος, Αρετόπουλος, Δασκαλόπουλος και όλο το ...κακό συναπάντημα να του κόβουν βαθμούς.
Ο Αρης βρίσκεται στην προτελευταία θέση μετά από 15 αγωνιστικές γιατί πρώτιστα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα της έδρας. Με 2 ήττες (ΠΑΣ, Πλατανιά) και 4 ισοπαλίες (Ατρόμητο, Ολυμπιακό, ΟΦΗ, Ξάνθη) στο "Κλ. Βικελίδης" και συνολικά 14 χαμένους βαθμούς, δεν πας πουθενά. Τους μισούς χαμένους βαθμούς αν είχε, σήμερα δεν θα υπήρχε κανένα σύννεφο στον ορίζοντα της Χαριλάου...
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Αρης διαθέτει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, έχοντας δεχτεί 22 γκολ. Αναρωτιέστε ακόμη γιατί είναι προτελευταίος στη βαθμολογία;
Μια ομάδα που έχει ως στόχο να σώσει την παρτίδα, είναι προαπαιτούμενα να μην έχει απώλειες στην έδρα της και να διαθέτει συμπαγή άμυνα. Ο στόχος περνάει μέσα από την άμυνα, αυτό είναι κανόνας.
Από εδώ και πέρα, νομίζουμε ότι ο Αλκαράθ πρέπει να εστιάσει πάνω στα δύο αυτά ζητήματα. Για αρχή πρέπει στον β' γύρο ο Αρης να μπαλώσει τις τρύπες του στην άμυνα και να βελτιώσει γενικώς την ανασταλτική του λειτουργία. Κατά δεύτερον, υποχρεούται να κάνει ...έδρα το "Βικελίδης".
Για να συμβούν αυτά, είναι αναγκαίο οι παίκτες του να κάνουν την υπέρβασή τους. Δεδομένου ότι μπορεί η ομάδα να μην ενισχυθεί τον Ιανουάριο, καλούνται να ξεπεράσουν τους εαυτούς στη συνέχεια, για να αντιστρέψουν την κατάσταση. Μπορούν; Σίγουρα ο Αρης δεν είναι χειρότερος από την ΑΕΚ και τις υπόλοιπες ομάδες που βράζουν στο ίδιο καζάνι. Ασφαλώς και μπορούν, εφόσον "αυτοθυσιαστούν" όπως είπε ο Πουλίδο.
Από εδώ και μπρος θα μετρήσει περισσότερο η καρδιά και λιγότερο η λογική και οι τακτικές...

πηγή: sportdog.gr   

Έρχονται οι επόμενοι ...Κατσουράνηδες!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αποκαλύπτει στο blog του στον sportdog τα σχέδια του Γιάννη Αλαφούζου ερμηνεύοντας την ανακοίνωση που έβγαλε ο προέδρος του Παναθηναϊκού.
Από την ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου, λίγες ώρες μετά την ήττα από τη Βέροια, είναι φανερό ότι ακολουθούν και άλλοι …Κατσουράνηδες τις επόμενες ημέρες.
Όταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ λέει ότι "όσο όμως εγώ θα ηγούμαι αυτής της προσπάθειας ο δρόμος της σωτηρίας θα περάσει μέσα από την κάθαρση που εγώ κρίνω απαραίτητη για τη δημιουργία ενός Παναθηναϊκού ηθικού, έντιμου και απελευθερωμένου από κάθε μορφής συμφέροντα και σκοπιμότητες" εννοεί πως υπάρχει πρόβλημα μέσα στην ομάδα. Και για να το λέμε ξεκάθαρα, εννοεί ότι κάποιοι έχουν διαβρώσει την ομάδα, που δεν είναι ηθικοί και έντιμοι!
Βαριά κουβέντα που πρέπει να έχει αποδείξεις στα χέρια του, για να την υποστηρίξει. Όταν βγαίνει και το λέει αυτό ο Αλαφούζος σημαίνει ότι έχει πάρει αποφάσεις και θα τις μάθουμε τις επόμενες ημέρες. Και αφορά και παίκτες, που θα κληθούν να "σπάσουν" τα συμβόλαια, όπως έγινε με τον Κατσουράνη, που έφυγε από την ομάδα λόγω του ότι στον Παναθηναϊκό πίστευαν ότι δημιουργούσε πρόβλημα στα αποδυτήρια.
Και απ΄ ότι φαίνεται από το μέρος της δήλωσής του "έδωσα σε πολλούς ανθρώπους την ευκαιρία, ξεχνώντας το παρελθόν, να συμπράξουν στην προσπάθεια για την σωτηρία και την αναγέννηση του Παναθηναϊκού και αυτοί το εξέλαβαν σαν αδυναμία ή αφέλεια" είναι ξεκάθαρο ότι τα ...σκάγια παίρνουν και ανθρώπους που έχει συνεργαστεί.
Λένε ότι αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα. Και απ΄ ότι φαίνεται ο Αλαφούζος λέει ότι σπάει αυγά τις επόμενες ημέρες. Αν αυτό θα του βγει σε καλό, ή όχι δεν ξέρουμε. Θα το δείξει η ιστορία. Πάντως μέχρι τώρα στη διαχείρηση των κρίσεων στη διάρκεια της χρονιάς έχει κάνει λάθη και δεν τα έχει καταφέρει.
Όπως και οι επόμενες ημέρες θα δείξουν τι ακριβώς θα γίνει με τον Φεϊζάλ. Μετά και την ανταλλαγή των mail τη Δευτέρα αρχίζει οικονομικός έλεγχος, η πρέπει να αρχίσει τις επόμενες ημέρες. Από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, που θα ανοίξει η ΑΜΚ των 28 εκ. ευρώ θα πρέπει να μπουν τα χρήματα. Κυριακή κοντή γιορτή…


πηγή: sportdog.gr