Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Μπροστά στον Θρύλο κάνουμε την πάπια;

Ο διαιτητής Σπάθας κρατώντας στο ένα χέρι τη σφυρίχτρα και στο άλλο μια χατζάρα παλιάς κοπής αγορασμένη ποιος ξέρει από ποια παράγκα, κατακρεούργησε το δυστυχή Πανιώνιο...
Γράφει ο Άλκης Γαλδαδάς...
Που προσπάθησε να συμμετάσχει σε έναν αγώνα απέναντι στο γίγαντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον επονομαζόμενο και Θρύλο.
Η ημέρα φάνηκε από το πρωί πως θα πάει  άσχημα για τον Πανιώνιο. Δεν δόθηκε δημοσιότητα αλλά στον πίνακα που φιλοτεχνήθηκε όλο το περασμένο Σάββατο έχουν κι αυτά τη θέση τους. Στον αγώνα για παίκτες κάτω των 20 ετών στις εγκαταστάσεις στο Κορωπί, όπου προπονείται ο Πανιώνιος(που δεν του ανήκουν κιόλας για να είναι απόλυτα υπαίτιος για την τυχόν κακή κατάσταση των γηπέδων) ο Γερμανός υπεύθυνος των Ακαδημιών του Ολυμπιακού επέμενε να γίνει ο αγώνας σε γήπεδο με φυσικό χόρτο και όχι σε πλαστικό. Του εξήγησαν ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν σε καλή κατάσταση αλλά nein, εκείνος επέμενε να γίνει το δικό του. Έβαλε να μετρήσουν τα τέρματα που βγήκε ότι είχαν μια διαφορά τεσσάρων πόντων νομίζω, κινητοποιήθηκαν παράγοντες, έγινε φασαρία (στο Συμβούλιο των Ομάδων ο Πανιώνιος ψηφίζει συνήθως ό,τι και ο Ολυμπιακός για να μην ξεχνιόμαστε), οι άνθρωποι εκεί στις εγκαταστάσεις είπαν ότι ένοιωσαν για λίγο υπό γερμανική κατοχή, τελικά έγινε ο αγώνας στο φυσικό χορτάρι όπως το ήθελε ο κ. Στορκ, νίκησε με 4-1 και έτσι δεν διαταράχθηκαν περισσότερο, ευτυχώς, οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας.
Το βράδυ είχαμε τον αγώνα των μεγάλων, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Πανιώνιο. Τα περισσότερα εδώ είναι γνωστά. Χέρια που δεν έβλεπε ο διαιτητής αν ήταν μέσα σε ολυμπιακά μανίκια, άσπρους επιδέσμους που έβλεπε όταν ήταν μέσα από πανιώνιες κάλτσες και τους χρέωνε με κίτρινη, κίτρινη για τους θεατρίνους παίκτες του Πανιωνίου όταν έπεφταν για να κερδίσουν πέναλτι, ασυγκίνητος από τις αντίστοιχες υποκριτικές ικανότητες των Ολυμπιακών παικτών, επί τόπου εφεύρεση νέων κανονισμών και άλλες… σπαθάτες ευρεσιτεχνίες. Κάποια στιγμή μπήκαν και οπαδοί του Πανιωνίου στο γήπεδο αλλά έδωσε ο Θεός και τελείωσε το παιχνίδι(;), όπου οι νικητές βέβαια δεν θα πρέπει να πανηγυρίζουν για την εικόνα που παρουσίασαν (άλλο αν ο προπονητής τους, αντιεπαγγελματικά νομίζω, πανηγύρισε ακόμη και για το αυτογκόλ που πέτυχε νεαρός παίκτης των αντιπάλων του). Ένα ακόμη παιχνίδι δηλαδή, «διαφήμιση του ποδοσφαίρου», (για να εξηγούμαστε)αυτού που παίζεται στην Ελλάδα, και το λέμε (εμείς)ποδόσφαιρο (ο αγώνας έγινε υπό το βλέμμα και του «φίλου» κ. Μπέου).
Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, αφού παρέλαβε τα σκήπτρα της διακυβέρνησης της ομάδας μετά από μια βρωμιάρική δεκαετία για το ποδόσφαιρο, αντί να προσπαθήσει να το ξεβρωμίσει φθάνει τώρα στο σημείο να βλέπει ακόμη και τους δικούς του οπαδούς-πελάτες να εγκαταλείπουν τις κερκίδες. Αν βέβαια στόχος του ήταν να ξεκοκαλίζει κάθε χρόνο τη λεία των εκατομμυρίων του Champions League, τον έχει επιτύχει,  αν θέλει να εκλεγεί Δήμαρχος Πειραιά την επόμενη τετραετία επίσης το έχει νομίζω και αυτό στη τσέπη του (φαντάζομαι με αντιδήμαρχο τον κ. Θεοδωρίδη, που εννοεί να αποδεικνύει ότι «τα στερνά τιμούν τα πρώτα», δεν πρέπει να θεωρούμε πως αληθεύει σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη μας). Ο Θρύλος αυτή τη χρονιά μοιάζει με πλούσιο πελάτη που μπαίνει σε υπό κατάρρευση μπουζουξίδικο λίγο πριν κλείσει και οι υπόλοιποι, υπάλληλοι, μουσικοί και θαμώνες(πλην των Παναθηναϊκών) θέλοντας και μη κάνουν πως γλεντούν για να μη χαλάσουν το κέφι του μόνου λεφτά εκεί μέσα.
Θέλω όμως να γράψω και κάτι σχετικά με τη στάση του προπονητή του Πανιωνίου, κ. Ελευθερόπουλου. Θα περίμενα λοιπόν από εκείνον τρία πράγματα μετά τον αγώνα και μέχρι σήμερα το πρωί:
• Στις δηλώσεις του, μια και έχει παίξει μπάλα και ο ίδιος, να κατακρίνει τη στάση των οπαδών της ομάδας του, που πετούσαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και μπήκαν και μέσα στο γήπεδο διακόπτοντας τον αγώνα.

• Να πει δυο λόγια και για τα όργια που συνέβησαν σε βάρος της ομάδας του. Τι φοβήθηκε, μην τα χαλάσει με ένα δυνάμει επόμενο εργοδότη; Δεν τρέχει αίμα στις φλέβες του, δεν αγανάκτησε από τα όσα έγιναν;

• Να έχει στείλει μια επιστολή στην εφημερίδα «ΦΩΣ» όπου να διαμαρτύρεται έντονα. Για την αθλιότητα που διέπραξε, στο φύλλο της Κυριακής, όπου δημοσιεύει πρωτοσέλιδη και σε εμφανέστατη θέση τη φωτογραφία του νεαρού παίκτη του Πανιωνίου, που έβαλε κατά λάθος γκολ εναντίον της ομάδας του. Το ένα δηλαδή από τα δυο, που με αυτά νίκησε ο Ολυμπιακός. Αυτοί στην εφημερίδα προφανώς δεν έχουν ιδέα από ψυχολογία ή δεν τους νοιάζει πόσο άσχημα μπορεί να επηρεάσει αυτή η αρνητική δημοσιότητα έναν παίκτη που ξεκινάει τώρα. Εκείνος όμως και έχει διαφημίσει τις σπουδές του στην Ψυχολογία και έχει βρεθεί ο ίδιος σε ανάλογη θέση, να θεωρείται δηλαδή ο βασικός υπεύθυνος για την ήττα της ομάδας του σε κρίσιμο αγώνα.
Να του θυμίσω λοιπόν ότι «όποιος θέλει να τα έχει καλά με όλους κάνει καλό στον εαυτό του και κακό στην κοινωνία» και, επειδή είναι και λάτρης του εκλεπτυσμένου φαγητού θα το εκφράσω και λίγο διαφορετικά. Δηλαδή ότι με τη στάση του μας φέρνει στο σημείο να σκεφτόμαστε πως πλέον εκτός από την «πάπια του Πεκίνου» υπάρχει τώρα και η «πάπια Νέας Σμύρνης»…
*Για να προλάβω κάποια άσκοπα και άστοχα σχόλια: Δεν είμαι οπαδός κάποιας από τις άλλες μεγάλες ομάδες που τρέχουν λαχανιασμένες πίσω από τον Θρύλο και όταν παίζει με τις ξένες ομάδες εύχομαι να κερδίζει, για χίλιους λόγους.
Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: