Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ici c'est... top!! (vid)

Η Παρί με γκολ του Ματουιντί επιβλήθηκε 1-0 της Λιόν στο Παρίσι και έπιασε κορυφή, όπου στην τριπλή ισοβαθμία με Μαρσέιγ και «λιονέ» υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων.
Ici c'est Paris, λοιπόν, με το ντέρμπι κορυφής να διαξέγεται στην πρωτεύουσα, όπου η Παρί υποδέχθηκε τη Λιόν, έφτασε δίκαια στη νίκη 1-0 μετά από ένα παιχνίδι με μέτριο ρυθμό και έπιασε κορυφή στην τριπλή ισοβαθμία με τους «λιονέ» και τη Μαρσέιγ μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου! Ο Αντσελότι δεν είχε κανένα λόγο να αλλάξει το 4-4-2 με τον Μενέζ δίπλα στον Ιμπραΐμοβιτς, καθώς ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.
Ο Γκαρντ από την άλλη πλευρά είχε πολλές απουσίες και αποφάσισε να παρατάξει τη Λιόν με 5-3-2, με τον Μπάστος αριστερά, κάτι που δυστυχώς για τους «λιονέ» άφησε τον Βραζιλιάνο εκτός παιχνιδιού. Οι Παριζιάνοι ξεκίνησαν καλύτερα και μόλις στο 12' έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Παστόρε έκανε το σουτ και ο Βερκούτρ έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κλείσουν τους διαδρόμους, το κατάφεραν μέχρι ένα σημείο, όμως οι Παριζιάνοι αναπτύσσονταν ορθολογικά και με τους Παστόρε, Μενέζ, Λαβέτσι και Ιμπραΐμοβιτς μεσοεπιθετικά μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσουν το ρήγμα.
Ο Βερκούτρ μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Λαβέτσι, ενώ στο 24' ήρθε και η πρώτη τελική εντός εστίας για τη Λιόν, όταν ο Γκομίς, για τον οποίο στις εξέδρες του «Παρκ Ντε Πρενς» βρέθηκαν σκάουτς των Λίβερπουλ και Τσέλσι, έκανε αδύναμο πλασέ, στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Σιρίγκου. Στο 27', όμως, οι «λιονέ» έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Λισάντρο έπιασε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σιρίγκου, που για καλή του τύχη είδε την μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία του και να καταλήγει άουτ... Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να ανεβάσουν στροφές και άρχισαν να κυριαρχούν.
Έτσι, στο 1' των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ήρθε και το γκολ, όταν στην αντεπίθεση οι παίκτες του Αντσελότι κατάφεραν με 5 πάσες να ανοίξουν την άμυνα της Λιόν και τον Ματουιντί να σκοράρει με κεφαλιά μετά από ωραία ντρίμπλα και σέντρα του Ιμπραΐμοβιτς. Για να φτάσει, όμως, η μπάλα... συστημένη στο κεφάλι του Γάλλου μέσου, χρειάστηκε να βρει στον Μπίσεβατς, που επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος. Στην επανάληψη οι τελικές της Λιόν δεν βρήκαν στόχο, προήλθαν κυρίως από μακρινά σουτ, ενώ οι Παριζιάνοι έφτασαν σε αρκετές περιπτώσεις κοντά στο 2-0 και αν δεν έβρισκαν απέναντί τους έναν εκπληκτικό Βερκούτρ το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Παστόρε, Μενέζ, Ζαλέ, Ιμπραΐμοβιτς και Λαβέτσι είτε είδαν τον Γάλλο γκολκίπερ να βγάζει το ένα σουτ μετά το άλλο είτε την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος και την Παρί να πιάνει κορυφή!
Παρί (Κάρλο Αντσελότι): Σιρίγκου, Ζαλέ, Σακό, Τιάγκο Σίλβα, Μάξγουελ, Μότα, Ματουιντί, Παστόρε, Λαβέτσι (90' Αρμόν), Μενέζ (87' Σαντόμ), Ιμπραΐμοβιτς

Λιόν (Ρεμί Γκαρντ): Βερκούτρ, Ρεβεγιέρ, Μπίσεβατς, Ουμτιτί, Λόβρεν, Μπάστος, Φοφανά, Γκοναλόνς, Μαλμπράνκ (85' Εμβουεμπά), Γκομίς (85' Μπενζιά), Λισάντρο





πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: