Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Αυτά πρέπει να διορθώσει ο Άρης!!

Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει στον sportdog ότι ο Άρης δεν είναι χειρότερος από την ΑΕΚ και εξηγεί αυτά που πρέπει να αλλάξει ο Αλκαράθ για να γλιτώσει η ομάδα τον υποβιβασμό.
Πολλή συζήτηση και ιδιαίτερη ανάλυση για τους λόγους που ο Αρης μάζεψε μόλις 13 βαθμούς με τη συμπλήρωση του α' γύρου δεν χρειάζονται. Δεν θα έχει νόημα μία τέτοια κουβέντα γιατί τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα...
Το ρόστερ που διαθέτει είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, οι "παλιοί" απέδειξαν ότι δεν μπορούν από ρολίστες που ήταν πέρσι να γίνουν πρωταγωνιστές, οι πιτσιρικάδες προσαρμόστηκαν βίαια στη Σούπερ Λίγκα και δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας, προέκυψαν οι τρεις αλλαγές προπονητών μέσα σε έναν γύρο (!!!) και κοντά σ' όλα αυτά ο Άρης στερήθηκε βαθμούς από τη διαιτησία.
Ο Αρης είναι, ίσως, η πιο αδικημένη ομάδα του πρωταθλήματος στον α' γύρο κι αυτό αποτελεί γενική παραδοχή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φταίει μόνο η διαιτησία για την κακή του πορεία. Περισσότερο ευθύνεται ο ίδιος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι νομιμοποιείται ο κάθε Καλογερόπουλος, Αρετόπουλος, Δασκαλόπουλος και όλο το ...κακό συναπάντημα να του κόβουν βαθμούς.
Ο Αρης βρίσκεται στην προτελευταία θέση μετά από 15 αγωνιστικές γιατί πρώτιστα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα της έδρας. Με 2 ήττες (ΠΑΣ, Πλατανιά) και 4 ισοπαλίες (Ατρόμητο, Ολυμπιακό, ΟΦΗ, Ξάνθη) στο "Κλ. Βικελίδης" και συνολικά 14 χαμένους βαθμούς, δεν πας πουθενά. Τους μισούς χαμένους βαθμούς αν είχε, σήμερα δεν θα υπήρχε κανένα σύννεφο στον ορίζοντα της Χαριλάου...
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Αρης διαθέτει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, έχοντας δεχτεί 22 γκολ. Αναρωτιέστε ακόμη γιατί είναι προτελευταίος στη βαθμολογία;
Μια ομάδα που έχει ως στόχο να σώσει την παρτίδα, είναι προαπαιτούμενα να μην έχει απώλειες στην έδρα της και να διαθέτει συμπαγή άμυνα. Ο στόχος περνάει μέσα από την άμυνα, αυτό είναι κανόνας.
Από εδώ και πέρα, νομίζουμε ότι ο Αλκαράθ πρέπει να εστιάσει πάνω στα δύο αυτά ζητήματα. Για αρχή πρέπει στον β' γύρο ο Αρης να μπαλώσει τις τρύπες του στην άμυνα και να βελτιώσει γενικώς την ανασταλτική του λειτουργία. Κατά δεύτερον, υποχρεούται να κάνει ...έδρα το "Βικελίδης".
Για να συμβούν αυτά, είναι αναγκαίο οι παίκτες του να κάνουν την υπέρβασή τους. Δεδομένου ότι μπορεί η ομάδα να μην ενισχυθεί τον Ιανουάριο, καλούνται να ξεπεράσουν τους εαυτούς στη συνέχεια, για να αντιστρέψουν την κατάσταση. Μπορούν; Σίγουρα ο Αρης δεν είναι χειρότερος από την ΑΕΚ και τις υπόλοιπες ομάδες που βράζουν στο ίδιο καζάνι. Ασφαλώς και μπορούν, εφόσον "αυτοθυσιαστούν" όπως είπε ο Πουλίδο.
Από εδώ και μπρος θα μετρήσει περισσότερο η καρδιά και λιγότερο η λογική και οι τακτικές...

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: