Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η εξήγηση είναι απλή(;)

Ο αρχισυντάκτης του gazzetta Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το «χωρίς προσωπικότητα ρόστερ» του Παναθηναϊκού και τις ασπιρίνες του Ρότσα που δεν ρίχνουν τον πυρετό!
Δεν περίμενε κανείς το... κάζο της Βέροιας για να γίνει κατανοητό ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα γεμάτη ποδοσφαιρικές μετριότητες. Οι πάντες το ξέρουν. «Εχθροί» και «φίλοι». Προφανώς το γνωρίζει κι ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος που μάλλον για το φρόνημα και μόνο κάνει δηλώσεις του τύπου «είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό και η βαθμολογία είναι πλαστή»!
Αν βέβαια το πιστεύει στα αλήθεια, μάλλον η «σφαλιάρα και η τριάρα» από την «βασίλισσα του Βορρά» θα τον κάνει να αναθεωρήσει πολλά πράγματα. Από την άλλη ούτε ο Ρότσα ήταν... Μουρίνιο στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ για να γίνει στην Βέροια «Αλέφαντος»! Δεν είναι τυχαίο ότι και επί Φερέιρα και επί Ρότσα ο Παναθηναϊκός έχασε δυο παιχνίδια με 3-0 με αντιπάλους που υπό άλλες συνθήκες θα τις είχε για... πρωινό. Την Μάριμπορ και την Βέροια.
Ούτε είναι τυχαίο ότι επίσης επί Φερέιρα και Ρότσα ο Παναθηναϊκός τις μεγάλες του εμφανίσεις (τις λίγες που έχει στην σεζόν) τις έκανε κόντρα στην Τότεναμ (μέσα, έξω), την Λάτσιο (εντός) και τον Ολυμπιακό!
Στα ματς δηλαδή που ο διασυρμός... μύριζε από μακριά και σε καμία περίπτωση οι «πράσινοι» δεν τον υπέστησαν αφού ακόμη και στην ήττα από την Τότεναμ στο Λονδίνο «έπεσαν όρθιοι και... άτυχοι»! Πως λέγεται αυτό στην... ποδοσφαιρική διάλεκτο; Αίσθημα αυτοσυντήρησης. Εκεί που οι «πράσινοι» μπήκαν με... υφάκι το πλήρωσαν ή για την ακρίβεια ξεφτιλίστηκαν!
Εκεί που το σκατό είχε φτάσει στην κάλτσα πριν από το παιχνίδι, έδεσαν, έβγαλαν πάθος, εγωισμό και σε κάθε περίπτωση κέρδισαν τις εντυπώσεις. Κλασσική αντίδραση (ομάδας και) παικτών που δεν έχουν προσωπικότητα. Αυτό είναι όλο. Το να καταλογίζει κανείς σε αυτό το ρόστερ ότι «διαλέγει ματς» είναι αστείο ακόμη και σαν σκέψη, αφού χρειάζεται και ικανότητα, που πολλοί από αυτούς που φοράνε την «πράσινη» φανέλα δεν την έχουν...
Είναι με όλα τα παραπάνω φανερό ότι αυτό το... άρρωστο πράγμα που είναι ο φετινός Παναθηναϊκός όσο δύσκολα θα άλλαζε με τον Πορτογάλο, άλλο τόσο δύσκολα θα αλλάξει και με τον νυν τεχνικό.
Ασπιρίνες θα παίρνει, όπως αυτή με τον Ολυμπιακό στο στάδιο, αλλά ο πυρετός δεν πέφτει με τίποτα, όπως φάνηκε και στην Βέροια!
 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: