Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ο χειρότερος ΠΑΟ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την πιο κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και για τον ρεαλιστικό στόχο του Ρότσα.
Σαν να ήθελε να μην ξεχαστεί, να μην “παραμυθιαστεί” από το καλό πρόσωπο που είχε δείξει στο β' ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Βέροια και δεν έβγαλε απλώς το χειρότερο πρόσωπό του επί των ημερών του Ρότσα, αλλά κάτι χειρότερο και από αυτό που έδειχνε πριν, δηλαδή την πιο κακή εμφάνισή του σε αυτή τη Superleague. Και δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση και τεκμηρίωση αυτό που συνέβη στο τερέν της Βέροιας. Δεν χρειάζεται να μπει κανείς στη διαδικασία να εξηγήσει τι δεν του πήγε καλά του Παναθηναϊκού στο ματς, διότι απλώς όλα του ήταν από κακά έως τραγικά.
Φυσικά μια ομάδα των προδιαγραφών του Παναθηναϊκού θα έπρεπε να έχει ένα πλάνο ασφαλούς λειτουργίας, δηλαδή έναν τρόπο για να αποφεύγει συμβάντα, ήττες σαν αυτή στις βραδιές που δεν είναι καλά. Ομως αυτό το πλάνο ήταν σαφές από την αρχή της σεζόν ότι δεν υπήρχε, διότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε μάθει ούτε να αμύνεται. Το πρόβλημά του, ειδικά στον άξονα, απέναντι στις ομάδες που του έκαναν κατοχή στη μπάλα είχε γίνει εμφανές τον καιρό του Φερέιρα και δεν είχε εξαφανιστεί στις ημέρες του Ρότσα. Τέτοια σημάδια είχε δείξει και δύο εβδομάδες πίσω, στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο. Στην Βέροια όμως του πήγαν όλα ανάποδα, αφού τον τιμώρησε με φοβερά ποσοστά ευστοχίας μια ομάδα που μέχρι πριν πετύχαινε γκολ μια φορά στις οκτώ προσπάθειες.
Αν είχε λεφτά να διαθέσει στις μεταγραφές, θα μπορούσε κανείς να εκτιμήσει ότι αυτό που του συνέβη στη Βέροια μπορεί να του βγει σε καλό, επειδή του έδειξε του Παναθηναϊκού τις ελλείψεις του πάνω στην περίοδο για διορθώσεις στο ρόστερ. Μόνο που στην υπόθεση του ΠΑΟ αυτό δεν ισχύει, διότι δεν έχει λεφτά για να βγει για ψώνια.
Αν κάτι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός, δηλαδή ο Ρότσα, είναι να βελτιώσει την ανασταλτική λειτουργία, ειδικά στον άξονα. Για να χτίσει έτσι μια εγγύηση ότι δεν θα ταλαιπωρείται τόσο ο ΠΑΟ στα ματς που χάνει τη μπάλα από τα πόδια του. Είναι αρκετό αυτό για τον Παναθηναϊκό; Ρεαλιστικά είναι ο μόνος άμεσος στόχος που μπορεί να βάλει ο Ρότσα: να χτίσει μια ομάδα που δεν θα τρώει γκολ εύκολα, για να δημιουργήσει τη βάση πάνω στην οποία θα στηρίξει την προώθηση των πιτσιρικάδων, την οποία θα επιχειρήσει να συνδυάσει με μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία, που μπορεί να οδηγήσει μέχρι το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ.

 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: