Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Οι μικροί πήδηξαν στο βαγόνι!!

Οι μικροί πήδηξαν στο βαγόνι
Όποιος έχει μάτια μόνο για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό… χάνει. Γιατί καλή η λάμψη των «αιωνίων», πολύ υψηλό το επίπεδο της Ευρωλίγκας, αλλά και στη φτωχή Α1 υπάρχουν αληθινά διαμάντια. Όχι απλώς σε επίπεδο θεάματος, όπως αυτό που πρόσφερε η αναμέτρηση του Απόλλωνα Πάτρας με τον Πανιώνιο, αλλά και σε παίκτες που δείχνουν έτοιμοι για την εκτόξευση.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει την ευκαιρία να διαθέτει δύο τέτοιους στα πρόσωπα του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς και του Νίκου Παππά. Για το πλούσιο ταλέντο τους ουδείς αμφέβαλε ποτέ. Όμως από εκεί μέχρι τη μετάλλαξη σε έναν παίκτη έτοιμο για μεγάλα πράγματα υπάρχει πολύς δρόμος. Και αμφότεροι φαίνεται πως έχουν αρχίσει να τον περπατούν.

Δεν είναι ψέμα ότι και οι δυο τους είχαν αρχίσει να διατρέχουν τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν στάσιμοι και δίπλα στη λέξη ταλέντο να προστεθεί το διόλου κολακευτικό… αιώνιο. Την ώρα που οι συνομήλικοι και συμπαίκτες τους στην τελευταία μεγάλη φουρνιά του ελληνικού μπάσκετ Παπανικολάου, Μάντζαρης και Σλούκας είχαν κάνει το άλμα πρωταγωνιστώντας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, Γιάνκοβιτς και Παππάς-αν και ουδόλως υστερούν σε ταλέντο-έδειχναν να έχουν χάσει το δρόμο τους. Όχι πια όμως…

Ο Βλάντο εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο φόργουορντ. Η πρόοδός του παρουσίασε μία κάμψη μετά τον τραυματισμό του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στον Πύργο, αλλά δούλεψε πολύ, ωρίμασε και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Πλέον δεν είναι ένας μονοδιάστατος παίκτης, ακροβολισμένος σαν ελεύθερος σκοπευτής περιμένοντας μία πάσα για να σουτάρει, αλλά πέρα από ένας ικανότατος σουτέρ, μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ, μαζεύει ριμπάουντ σαν… σέντερ, είναι συνεπής στην άμυνα και περισσότερο σοβαρός από ποτέ. Ο αείμνηστος Μπόμπαν έχει κάθε λόγο να τον καμαρώνει από εκεί ψηλά…

Ομοίως και ο Νίκος Παππάς, που είχε ηγετικό ρόλο στις «μικρές» εθνικές ομάδες, αλλά κάτι η ατυχής επιλογή να μετακομίσει στην Ισπανία, κάτι ο εκρηκτικός του χαρακτήρας… δεν του επέτρεψαν να ξεδιπλώσει τις αρετές του νωρίτερα. Πλέον αποδεικνύει με συνέπεια πως πρόκειται για τον πλέον προικισμένο επιθετικά παίκτη της νέας γενιάς, που αν βάλει περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι του και είναι πιο προσηλωμένος στην άμυνα μπορεί να περιορίσει τη μελαγχολία που θα νιώσουμε σε λίγα χρόνια όταν Διαμαντίδης και Σπανούλης θα χρειαστεί να παραδώσουν τη σκυτάλη.

Από τη συνεργασία τους με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο μόνο κέρδη μπορούν να έχουν, τόσο οι ίδιοι και ο Πανιώνιος, όσο και το ελληνικό μπάσκετ. Ο νέος κόουτς του Πανιωνίου έχει την «τεχνογνωσία» για να τους κάνει ακόμη καλύτερους δουλεύοντας μαζί τους όχι μόνο σε αγωνιστικά ζητήματα, αλλά και στο κομμάτι της νοοτροπίας.

Πάνω που είχαμε αρχίσει να φοβόμαστε πως Γιάνκοβιτς και Παππάς έχασαν το τρένο της εξέλιξης, οι δύο μικροί αποδεικνύουν πως έστω και με μικρή καθυστέρηση έχουν ανέβει σε ένα από τα βαγόνια του. Μέχρι τον τελικό προορισμό έχουν ακόμη πολλές στάσεις, αλλά αναμφίβολα πλέον και οι δυο τους είναι στις σωστές ράγες.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: