Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Για τα πανηγύρια…!!

Για τα πανηγύρια…
Λίγες μέρες μετά τους πανηγυρισμούς για την αγωνιστική άνοδο της ομάδας επί Ρότσα, ο Παναθηναϊκός με μια εμφάνιση για τα πανηγύρια έγινε παιχνιδάκι στα χέρια της Βέροιας και ηττήθηκε δίκαια 3-0.

Υπνωτισμένοι οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν έκαναν ούτε μία ευκαιρία της προκοπής απέναντι σε μια εκ των ουραγών του πρωταθλήματος και οι «πράσινοι» πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες εμφανίσεις τους μοιραία ηττήθηκαν από τη «διαστημική» -τουλάχιστον απόψε- «βασίλισσα του Βορρά».

Εκμεταλλεύτηκαν όλα τα λάθη που τους παρουσιάστηκαν απλόχερα οι ποδοσφαιριστές του Καλαϊτζίδη, οι οποίοι έφτασαν εύκολα στο τελικό 3-0 με τους Ιωάννου (14’, 44’) και Μπαργκάν στο 54’, ενώ έχασαν ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη.

Διακόπηκε για λίγα λεπτά στο τέλος το παιχνίδι λόγω επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Το ματς

Τα σώματα των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού μπήκαν στο γήπεδο της Βέροιας, αυτό μπορούσε εύκολα να το διαπιστώσει κανείς με… γυμνό μάτι, όπως άλλωστε και το γεγονός ότι το πνεύμα τους ουδέποτε ακολούθησε. Καθόλου συγκεντρωμένοι οι παίκτες του Ρότσα έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο με αποτέλεσμα να πουλάνε την μπάλα για… ψύλλου πήδημα και έτσι αντί να δημιουργούν κινδύνους για τον Λόπες, να φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Καρνέζη.

Απέναντί τους βρήκαν μια Βέροια συμπαγή και συγκροτημένη που δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα παραπάνω από το να μαζεύει τα «σκουπίδια» για να φτάσει νωρίς-νωρίς στο γκολ, που ήρθε με τον Ιωάννου στο 14’. Θα περίμενε κανείς πως μια τέτοια εξέλιξη θα πείσμωνε τους παίκτες του «τριφυλλιού», όμως αντίδραση δεν ήρθε ποτέ.

Αντίθετα, η αδυναμία των μεσοεπιθετικών ποδοσφαιριστών να δημιουργήσουν μία –έστω φάση της προκοπής ή να βοηθήσουν τον… μοναχικό Βιτόλο στα ανασταλτικά του καθήκοντα, έφεραν τα χειρότερα λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Ένα γκολ που προήλθε ξανά από κενό στον άξονα και νέα ολιγωρία στο αριστερό άκρο της άμυνας, έφερε το 2-0 που ήρθε και πάλι από τον Ιωάννου, ο οποίος φαίνεται πως αποφάσισε να κάνει τα δικά του Χριστούγεννα νωρίτερα από τους υπόλοιπους.

Παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είχε δεχτεί σε 45 λεπτά δύο γκολ από την ομάδα με τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος κι είχε κάνει στο ίδιο διάστημα ένα –μόλις- σουτ στην αντίπαλη εστία, ο Ρότσα αποφάσισε να συνεχίσει με την ίδια ενδεκάδα που τελείωσε το πρώτη μέρος. Δεν πέρασαν παρά μερικά λεπτά για να το μετανιώσει πικρά… Σαν δαιμονισμένοι οι παίκτες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη και με πρώτα βιολιά του Ολαϊτάν, Γκιγιέρμο και Μπαργκάν έκαναν… πλάκα στις φανέλες του Παναθηναϊκού (γιατί πλέον ούτε τα σώματα διέκρινες στο γήπεδο) κι έφτασαν στο 54’ –κι αφού στο μεταξύ έχασαν τρεις κλασικές ευκαιρίες- στο απίστευτο, αλλά πέρα για πέρα δίκαιο 3-0.

Από εκεί και πέρα ουσιαστικά το παιχνίδι είχε τελειώσει. Η Βέροια που μετρούσε 9 ματς δίχως νίκη, έριξε στο καναβάτσο τον ανεβασμένο τον τελευταίο καιρό Παναθηναϊκό, πετυχαίνοντας μάλιστα για πρώτη φορά φέτος τρία τέρματα… Κάπως έτσι το ματς πέρασε οριστικά στην ιστορία με τους «πράσινους» να μαζεύουν τα κομμάτια τους από το απίστευτο χαστούκι και τη «βασίλισσα του Βορρά» να είναι η μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής αφού με αυτήν τη νίκη έφτασε στους 15 βαθμούς αφήνοντας πίσω της ΑΕΚ, Άρη, Κέρκυρα και μπορεί να ατενίζει με λίγη παραπάνω αισιοδοξία τη δύσκολη συνέχεια.






Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Γεωργίαδης, Καλί, Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργέας, Καφές, Ολαϊτάν, Γκιγέρμο, Μπαργκάν, Ιωάννου (87’ Κόστλι).

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Μπάρμπας, Παυλίδης, Καλτσάς, Σναόυτσνερ, Μπελλόν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
: Καρνέζης, Μαρίνος, Σπυρόπουλος (83’ Μπαρμπαρούσης), Βελάσκες, Βύντρα, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (71’ Χουχούμης), Χριστοδουλόπουλος (59’ Σο), Τοτσέ.

Στον πάγκο: Καπίνο, Φορναρόλι, Πετρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: