Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Για γέλια και για κλάμματα!!


Για γέλια και για κλάμματα
Ο Γιάννης Καραγιάννης γράφει στο sday.gr για τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο και την «Ένωση» που στα τελευταία ματς δείχνει πραγματικά πόσο κακή ομάδα είναι.

Στην αρχή ήταν ο ενθουσιασμός. Η ΑΕΚ παρουσίασε κάποια στοιχειώδη οργάνωση, που δεδομένα δεν υπήρχε επί Βλάχου, ορισμένα σημάδια ζωής, όμως μέχρι εκεί. Ο ερχομός του Εβαλντ Λίνεν φυσιολογικά επηρέασε τους νεαρούς στην πλειοψηφία παίκτες της ΑΕΚ και βοήθησε να βρουν λίγο κουράγιο. Εντούτοις, στο ματς με τον Ατρόμητο έγινε σαφές ότι πλέον αυτή η... αύρα έχει χαθεί και στα τελευταία ματς η ΑΕΚ δείχνει πραγματικά πόσο κακή ομάδα είναι.

Η τεράστια ευθύνη ανήκει σε άλλους, όμως απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου ήταν πολλά και σημαντικά τα λάθη που έκανε και ο Λίνεν. Η ομάδα παρουσιάζει σταθερά πτωτική πορεία και με τις επιλογές του ο 59χρονος τεχνικός δεν βοηθάει. Εκτός λογικής ήταν το να αφήσει ουσιαστικά ως μοναδικό κόφτη (που δεν είναι) τον Κορδέρο, ο οποίος ήταν προφανές ότι θα τα βρει μπαστούνια ανάμεσα σε Μπρίτο, Ιγκλέσιας και Δημούτσο.

Προβληματικό, επίσης, ήταν ότι δεν έδωσε ξεκάθαρο ρόλο στον Κατίδη, που ήταν χαμένος μεταξύ κέντρου και επίθεσης, έχοντας ούτως ή άλλως απόδοση κάτω του μετρίου.
Το πιο σημαντικό, όμως, σε αυτή την ΑΕΚ, των ειδικών συνθηκών, είναι ότι κανείς δεν επιτρέπεται να έχει εμμονές.

Προσωπικά, το παιδί δεν το ξέρω, ούτε καν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του. Αλήθεια, όμως, τόσο τραγικός είναι ο Αντώνης Ρίκκα που δεν έχει θέση ούτε στην αποστολή της «Ενωσης»; Ο Κατσικοκέρης, που δεδομένα δεν έχει προσφέρει πολλά πράγματα, δεν δικαιούται να πάρει μια ευκαιρία όταν ο Φουρτάδο είναι σταθερά εκτός κλίματος και αρνητικός;

Ο Λίνεν και οποιοσδήποτε προπονητής βρισκόταν τούτη την περίοδο στον πάγκο της ΑΕΚ, δεν μπορεί να «κόβει» παίκτες, αλλά πρέπει να φροντίζει να παίρνει ότι καλύτερο μπορεί από τον καθένα.

Η ομάδα του σε έναν ολόκληρο γύρο έχει συλλέξει μόλις 12 βαθμούς και επειδή ο στόχος που έχει θέσει ο ίδιος για τη σωτηρία είναι οι 35, κάτι πρέπει να αλλάξει διαφορετικά η ΑΕΚ θα βρεθεί στην οδυνηρή και πρωτόγνωρη θέση να αποχαιρετήσει την κατηγορία. Απολύτως ορθά, σύμφωνα με όσα παρακολουθήσαμε και απέναντι στον Ατρόμητο...

ΥΓ: Σε ακόμα ένα ματς μετά το 60’ η ΑΕΚ παρέδωσε πνεύμα. Δεν υπήρχαν ανάσες ούτε τρεξίματα και το γκολ ήρθε περισσότερο συγκυριακά. Αραγε για τη φυσική κατάσταση των «κιτρινόμαυρων» ποιος ευθύνεται; Το ότι οι περισσότεροι δεν έχουν συνηθίσει σε αυτούς τους ρυθμούς;  Ή μήπως ο τρόπος εκγύμνασης που επιλέγεται στη διάρκεια της εβδομάδας;

ΥΓ1: Γενικά το μαρκάρισμα και ειδικά στις στημένες δεν συγκαταλέγεται στις αρετές του Γκερέιρο. Την ευθύνη, λοιπόν, για το γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ πρέπει να την πάρει αυτός που του έδωσε την εντολή να πάει να μαρκάρει τον πιο απειλητικό παίκτη του Ατρόμητου στον αέρα.

ΥΓ2: Κάποια στιγμή πρέπει να μπει τέλος σε αυτό το μπάχαλο που επικρατεί στον πάγκο, με... 42 νοματαίους να δίνουν ότι οδηγία τους έρθει στο κεφάλι.

ΥΓ3: Καλό το χιούμορ και τα γέλια, αλλά όχι όταν η ΑΕΚ βρίσκεται στην «ουρά» και φλερτάρει με τον υποβιβασμό.



πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: