Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο backstage για το αγωνιστικό πρόβλημα της Ενωσης που σιγά σιγά γίνεται εξίσου σημαντικό με το οικονομικό...
Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε και η ΑΕΚ παραμένει κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Και όχι μόνο παραμένει τόσο χαμηλά, αλλά έπαψε να βελτιώνει και την εικόνα της. Στο ματς με τον Ατρόμητο δεν ήταν καθόλου καλή και με βάση την απόδοσή της μάλλον ικανοποιημένη πρέπει να είναι που πήρε έναν βαθμό. Και δεν είναι μόνο αυτό...
Είναι ότι ομάδες που κινδυνεύουν δείχνουν να παίρνουν ανέλπιστες νίκες, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί στην ΑΕΚ. Διότι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ παίρνουν στα πολύ σοβαρά τα ματς με την Ενωση και τα αντιμετωπίζουν ως ντέρμπι. Σε κανέναν από αυτούς δεν μπορεί να συμβεί σε ματς κόντρα στην ΑΕΚ, ότι συνέβη στον Παναθηναϊκό στη Βέροια.
Κανείς από τους μεγάλους δεν πρόκειται να υποτιμήσει την Ενωση, ώστε να τον βρει στον ύπνο, όπως βρήκε η Κέρκυρα τον ΠΑΟΚ, η Βέροια και ο Πανθρακικός τον ΠΑΟ, ο Αρης τον Ολυμπιακό. Ολοι οι υπόλοιποι μπορούν να βρουν στην πορεία του πρωταθλήματος κάποιο βαθμό ή κάποιους βαθμούς κόντρα στους μεγάλους επειδή θα τους υποτιμήσουν, η ΑΕΚ δύσκολα.
Τι μένει λοιπόν; Να παίρνει τα ματς με τις θεωρητικά ισοδύναμες ομάδες. Στην ΑΕΚ αυτό όμως είναι δύσκολο όπως αποδεικνύεται σχεδόν κάθε αγωνιστική με εξαίρεση εκείνο το εντυπωσιακό 4-0 στη Βέροια.
Και θα παραμείνει δύσκολο όσο κυλούν οι αγωνιστικές, πηγαίνουμε προς το φινάλε και η ΑΕΚ μένει στον βυθό της βαθμολογίας. Η πίεση θα γίνεται αφόρητη, η ανάγκη για νίκη εδώ και τώρα επιτακτική και τα πόδια των πιτσιρικάδων πιθανό να λυγίσουν.
Πλέον τα χρήματα στην ΑΕΚ είναι απαραίτητα και για την οικονομική επιβίωσή της, αλλά και για την αγωνιστική της επιβίωση. Χωρίς έναν επιθετικό που να βάζει την μπάλα στα δίχτυα με ευκολία και έναν εξτρέμ που θα μπορεί να παίξει ένας με έναν, η ΑΕΚ θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια και πολύ τύχη για να μείνει στην κατηγορία. Και για να αποκτηθεί φορ και εξτρέμ, πέντε φράγκα χρειάζονται και στην ΑΕΚ δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα.
Διότι ναι μεν προέχει η οικονομική εξυγίανση, αλλά για να υπάρξει τέτοια, είτε τώρα, είτε σε μερικούς μήνες θα πρέπει να υπάρχει και ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα. Περίπτωση υποβιβασμού της ΑΕΚ δεν ελαχιστοποιεί, εξαφανίζει κάθε πιθανότητα οικονομικής εξυγίανση της Ενωσης.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο Βιντιάδης ή ο όποιος Βιντιάδης σκέφτεται να βάλει κάποια χρήματα στην ΑΕΚ πρέπει να το κάνει σήμερα, αύριο θα είναι πολύ αργά...



πηγή: gazzetta.gr