Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Αποστολίδης: «Μεγάλος γίνεσαι με τη σωστή δουλειά»

Στο μέσο της διαδρομής του φετινού πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ δείχνει θετικά στοιχεία που μπορεί να αξιοποιηθούν στην συνέχεια, αλλά και σημεία που πρέπει να βελτιωθούν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Ο βετεράνος κεντρικός αμυντικός των δεκαετιών 70-80, Θόδωρος Αποστολίδης, που έζησε το μεγάλωμα της ομάδας στο παρελθόν, μας λέει την άποψη του για όλα αυτά.

Ο ΠΑΟΚ είμαι μια ομάδα θετικής ενέργειας που εδώ και πολλά χρόνια προξενεί ενδιαφέρον και ρυθμίζει το ελληνικό πρωτάθλημα, αξιοποιώντας αυτό το δυνατό εκτόπισμα που έχει εντός και εκτός Ελλάδος. Ο Θόδωρος Αποστολίδης έχει την δική του άποψη και την εκφράζει στο "Μ".

"Φέτος, αρχής γενομένης όμως από πέρυσι, η ομάδα ανανεώνει το ρόστερ της και βάζει καινούργια παιδιά στην διαδικασία της ανάδειξης και της αξιοποίησης. Νέοι παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν και αυτό είναι ένα θετικό κρατούμενο. Η ομάδα στις υποχρεώσεις της πήρε αποτελέσματα ώστε να βρίσκεται σε μια ικανοποιητική βαθμολογική θέση τώρα. Ομως οι εμφανίσεις της δεν είναι αντίστοιχα καλές. Ο κόσμος είναι απαιτητικός και δικαιολογημένα γιατί περιμένει πάντα το καλύτερο δυνατό. Δεν αρκείται σε μια απλή νίκη, όταν μάλιστα η ομάδα έχει απέναντι της αντιπάλους με μειωμένα και ελλιπή ρόστερ. Υπάρχει πάντα το ελαφρυντικό πως η ομάδα έχει ανανεωμένο πρόσωπο και μάλιστα σε ποσοστό 50% περίπου συγκριτικά με την αρχή της περυσινής περιόδου. Ο κόσμος και εγώ προσωπικά περιμένω την ομάδα να ανεβάσει την απόδοση της στον δεύτερο γύρο και να διασφαλίσει την 2η θέση ακόμα και μετά το τέλος των πλέι οφ για να πάρει μέρος στα προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ που είναι ένας εφικτός και δυνατός στόχος" θα μας πει ο Θόδωρος Αποστολίδης, που σαν κεντρικός αμυντικός έχει πολύ καλή εικόνα για την συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας και για την οποία λέει: "Από την άμυνα περιμένουμε πάντα το καλύτερο και από άποψη παθητικού η λειτουργία της ομάδας δεν πάει και άσχημα μολονότι δεν υπήρξε ένα σταθερό σχήμα. Να μην λησμονούμε πως από την περυσινή αυτή γραμμή έφυγαν όλοι οι αμυντικοί, όπως ο Κοντρέρας, ο Μαλεζάς και ο Τσιρίλο. Φέτος γίνονται ακόμα δοκιμές και πρόβες, πότε με τον Κατσικά, και με τους δυο ξένους, Κουμάλο και Βιβιάν. Η ομάδα χρειάζεται έναν κεντρικό αμυντικό και η παρουσία του Κώστα Κατσουράνη θα είναι μεγάλη ενίσχυση για την ομάδα συνολικά και στην άμυνα και στο κέντρο πολύ περισσότερο".

Για τα νέα παιδιά ο ίδιος λέει: "Όλα τα νέα παιδιά που προωθούνται στην βασική ομάδα είναι αξιόλογα και με ταλέντο. Θέλουν φυσικά δουλειά διαρκείας ακόμα γιατί μεγάλος γίνεσαι με την σωστή και διαρκή δουλειά. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες και θα σταθώ ενδεικτικά στον φορ της Β' ομάδας Βασίλη Παπαδόπουλο, που είναι όπως τον έχω παρακολουθήσει εξαιρετικό ταλέντο με ευκολία στο σκοράρισμα".

Η Ακαδημία «Κυψέλη»

Ο Θόδωρος Αποστολίδης, μαζί με τους άλλοτε συμπαίκτες του, Κώστα Ιωσηφίδη και Κυριάκο Αλεξανδρίδη, διατηρούν και δραστηριοποιούνται στην Ακαδημία "Κυψέλη" που αποδεικνύεται όνομα και πράγμα. Για την Ακαδημία ο Θόδωρος λέει: «Έχουμε έναν ικανό αριθμό παιδιών, με τα οποία συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας ΕΠΣΜ ενώ παράλληλα διατηρούμε τμήματα Παιδικό και Τζούνιορ. Οι προπονήσεις μας γίνονται στα γήπεδο "Στρεμπενιώτη" και στόχος μας είναι να αναδείξουμε πρώτα σωστούς αθλητικούς χαρακτήρες και μετά ικανούς ποδοσφαιριστές».



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: