Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Πρώτα φτιάξε ομάδα και μετά μίλα!!

Κάνανε μια εμφάνιση με τον Ολυμπιακό οι παίκτες του ΠΑΟ και πίστεψαν ότι βγάλανε την υποχρέωση για φέτος. Σπάει κόκαλα στο «Ντου στα Αποδυτήρια» ο γνωστός – άγνωστος του sportdog.
Δηλαδή, για να μην σε πάρει παραμάζωμα η Βέροια για να σου βάλει πέντε κι εφτά γκολ με τόσες ευκαιρίες που έκανε, τι ακριβώς θες σαν παίκτης του Παναθηναϊκού; Να έχεις και προπονητή στον πάγκο; Ο Ρότσα φταίει τώρα; Όπως έφταιγε και ο Φερέιρα που του τα φορτώνανε όλα, λες κι όλοι οι άλλοι ήταν τύπος και υπογραμμός;
Πώς γίνεται, λοιπόν, να πετάει με Τότεναμ ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη, να ξαναπετάει μέσα σε 48 ώρες με τον Ολυμπιακό, όμως όταν ξεκουράζεται μια βδομαδούλα να παθαίνει τέτοιο χουνέρι από την προτελευταία μέχρι σήμερα Βέροια;
Το καθήκον
Μιλάμε για ξεφτίλα τώρα. Για ξεβράκωμα όταν σε διασύρουν έτσι. Τι πίστεψαν, δηλαδή, οι παίκτες του Παναθηναϊκού; Ότι με μια καλή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό την βγάλανε την υποχρέωση για φέτος; Ότι το κάνανε το καθήκον τους και καθάρισαν; Ότι όλοι είναι ευχαριστημένοι μαζί τους;
Ή μήπως νόμισαν ότι γίνανε Μπαρτσελόνα έτσι όπως τους φουσκώσανε τα μυαλά οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και τα σάιτ με τις υπερβολές που γράφανε για Τότεναμ και Ολυμπιακό;
Να μασάς και να φτύνεις
Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον ήταν όλοι σήμερα στην Βέροια. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Να μασάς και να φτύνεις. Και μπήκαν μέσα σα να κάνανε αγγαρεία. Σα να έπρεπε να ακούσουν κι ευχαριστώ επειδή ταλαιπωρήθηκαν να ταξιδέψουν μέχρι την Βέροια μέσα στο ψοφόκρυο.
Μια χαρά στα ντέρμπι
Εγώ, λοιπόν, ένα πράγμα ξέρω. Ο Παναθηναϊκός στα ντέρμπι τα έχει πάει πρίμα φέτος. Με τον Ολυμπιακό; Έφερε 2-2 και ήταν καλύτερος. Με τον ΠΑΟΚ; Τον καθάρισε. Την ΑΕΚ; Το ίδιο. Εφτά πόντους σε τρία ματς έχει πάρει.
Αλλού τις πλάκες
Εκεί που παθαίνει τις πλάκες τη μια μετά την άλλη είναι στα υπόλοιπα παιχνίδια. Σαν αυτό με την Βέροια που τον έκαναν τ’ αλατιού ο Ιωάννου και ο Μπαργκάν. Ή σαν το 1-0 από τον Πανθρακικό με τον Παπαδόπουλο, το 2-1 από τον Πλατανιά και πάει λέγοντας.
Νοοτροπία παιδικής χαράς
Πού να πας, λοιπόν, με νοοτροπία παιδικής χαράς; Όταν στο ένα ματς σκίζεσαι και στο άλλο είναι λες και πας εκδρομή, τότε δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό στο ποδόσφαιρο. Δευτερότριτος και τριτοτέραρτος θα είσαι με παίκτες οι οποίοι έχουν μάθει να παίζουν μόνο στα ντέρμπι.
Ή μήπως υπάρχει καμία διοίκηση στον Παναθηναϊκό για να τραβήξει κανένα αυτί εκεί μέσα; Ό,τι θέλει ο καθένας κάνει. Κι ότι χρωστάνε λεφτά στους παίκτες δεν πάει να πει τίποτα από μόνο του. Δηλαδή, όλες οι άλλες ομάδες είναι καλοπληρωμένες; Ρε, είμαστε σοβαροί; Οι περισσότερες απλήρωτους ποδοσφαιριστές έχουν. Για να μην πω ότι γενικά οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι κι αυτοί στο «ζήσε Μάη μου».
Με το Πανιώνιος - Ολυμπιακός
Στον Παναθηναϊκό, όμως, χθες το βράδυ είχαν άλλα άγχη να ασχοληθούν πάλι, όπως και κάθε βδομάδα. Αυτή τη φορά με το τι έκανε ο Σπάθας στο Πανιώνιος – Ολυμπιακός. Αν, δηλαδή, αδικήθηκε ο Πανιώνιος. Μιλάμε τώρα για φοβερά πράματα.
Έχει χαθεί η μπάλα. Φτιάξε πρώτα ομάδα, γίνε ανταγωνιστικός να φυσάς μέσα στο γήπεδο, απέκτησε σωστή νοοτροπία και ύστερα μίλα και για την διαιτησία. Διαφορετικά, όλοι θα σου λένε ότι ψάχνεις συνέχεια για άλλοθι. Και στο τέλος χάνεις και το όποιο δίκιο μπορεί να έχεις κάποιες φορές.
Ο Βελάσκες… τρέχει!
Και κάτι τελευταίο. Όλοι χάλια ήταν στην Βέροια, όμως εγώ έχω μια απορία. Αυτός ο Βελάσκες αν τρέχει έτσι στα 22 του, στα 32 του πώς θα πηγαίνει; Με μπαστουνάκι; Σε πόσο θα τα κάνει τα 100 μέτρα; Στο τριήμερο Μεγάλη Παρασκευή – Κυριακή του Πάσχα; Και μόνο ότι ο Παναθηναϊκός πήγε κι αγόρασε τέτοιο αργοκάραβο για να τον κάνει ενδεκαδάτο στόπερ δείχνει τι μυαλά κουμαντάρουν εκεί μέσα. Χίλιες φορές να βάζανε μια κολώνα στα στόπερ. Όλο και κάποιον θα έκοβε. Και θα τους ερχόταν και φτηνότερα. Όποιος τον πρότεινε, λοιπόν, το καλοκαίρι είχε μάτι αϊτού…


πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: