Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

«Χ» και πολύ ήταν…!

Η ΑΕΚ παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας με τη συμπλήρωση του Α΄ γύρου και ο Γιώργος Τσακίρης προβληματίζεται από την εικόνα της ομάδας και για τη... σφαγή παραμονής που ακολουθεί.
Σε έναν ακόμη τελικό η ομάδα του Εβαλντ Λίνεν αποδείχτηκε πως απλά δεν μπορεί… Είναι ένα ζήτημα πλέον που πρέπει να ΜΑΣ προβληματίσει όλους. Διότι δυστυχώς με όσα εγκλήματα έγιναν το καλοκαίρι στο αγωνιστικό (δημιουργία ρόστερ) κομμάτι η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να δίνει μέχρι το τέλος της σεζόν τελικούς επιβίωσης!

Πρόκειται για ένα σερί κακών παιχνιδιών για την Ενωση. Η εικόνα της ομάδας του Γερμανού τεχνικού φανερώνει πως γίνονται πλέον βήματα προς τα πίσω… Κι αυτό είναι απόλυτα ανησυχητικό. Το χειρότερο δε είναι πως στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο οι «κιτρινόμαυροι» πήραν περισσότερα απ’ όσο άξιζαν σε αγωνιστικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα η εικόνα του αγώνα ήταν για διπλό. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν έτοιμοι και διαβασμένοι για να κερδίσουν την ΑΕΚ και αν δεν υπήρχε ο Επστάιν με τις επιπόλαιες επιλογές του στο τελείωμα των φάσεων (αλλά και ο Dimi που σταμάτησε τους αντιπάλους του όταν χρειάστηκε) ίσως να το είχαν πετύχει.

Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι έκανε… ΜΠΑΜ πως στερούνται ποιότητας παικτών ανάλογη με εκείνη των αντιπάλων τους. Για παράδειγμα ο Ιγκλέσιας ήταν ένας άξονας μόνος του τη στιγμή που στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ δεν μπορούσε κανείς να φτάσει έστω στο 30% της απόδοσης του παραπάνω ποδοσφαιριστή…

Δυστυχώς για τον Λίνεν και κατ’ επέκταση για την ΑΕΚ στο ματς με τον Ατρόμητο όλα τα υποτιθέμενα δυνατά χαρτιά του αγωνιστικού ήταν σε τραγική μέρα. Κάκιστος ο Κατίδης, μέτριος όσο αγωνίστηκε ο Κορδέρο, εκτός ματς (μέχρι το σημείο της ασίστ στο γκολ) ο Φούντας, μαχητής μεν αλλά χωρίς καθαρό μυαλό όταν χρειάστηκε ο Παυλής (αλλά και εννοείται με μηδενική τροφοδότηση στο χώρο που πρέπει), χωρίς πρωτοβουλίες ο Κοντοές.

Με τα παραπάνω δεδομένα ήταν μάλλον αναμενόμενο το αποτέλεσμα που είδαμε. Μία ΑΕΚ ασύνδετη, χωρίς αρχή, μέση και τέλος αλλά και χωρίς αγωνιστικό πλάνο και προσανατολισμό. Ακίνδυνος άξονας με εξαιρέσεις κάποιες ενέργειες του Γκερέιρο που ήταν καλύτερος από τους προαναφερόμενους αλλά όχι τίποτα το σπουδαίο και με ανύπαρκτα έως νεκρά άκρα λόγω της απόδοσης των Φουρτάδο και Φούντα.
Εννοείται πως θα πρέπει να αφιερώσω (και) μία παράγραφο για τον Φουρτάδο ο οποίος πρέπει να κληθεί να απαντήσει ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ τι ακριβώς κάνει και πείθει τους προπονητές και η ενδεκάδα ξεκινάει από αυτόν! Πραγματικά αρχίζω να φοβάμαι πως θα χαρακτηριστώ ρατσιστής και… χρησαυγίτης επειδή έχω γράψει πολλές, μα πάρα πολλές φορές για την αγωνιστική ανυπαρξία του συγκεκριμένου παίκτη!

Δεν δικαιολογείται πλέον η εμμονή στην επιλογή Φουρτάδο. Δεν γίνεται η ΑΕΚ (δεν έχει την πολυτέλεια) να παίζει σε κάθε ματς από την αρχή του αγώνα με 10 παίκτες. Διότι όταν επιλέγεις να παίξεις με Φουρτάδο, αυτό συμβαίνει, παίζεις με μείον έναν ποδοσφαιριστή… Και δυστυχώς πλέον η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον Λίνεν ο οποίος ΔΕΝ προστατεύει τον ποδοσφαιριστή του και χρησιμοποιώντας τον (με δεδομένη την κάκιστη απόδοσή του) τον δίνει βορά στον κόσμο που έχει απογοητευτεί πλήρως με όσα ΔΕΝ κάνει στο γήπεδο και κατέληξε να τον γιουχαΐζει μαζικά. Δεν αξίζει σε κανέναν παίκτη αυτό αλλά η ευθύνη επαναλαμβάνω είναι του Γερμανού τεχνικού.
Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και η ΑΕΚ βρίσκεται ισόβαθμη στον πάτο της βαθμολογίας και πλέον αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Διακοπή και έπειτα επιστροφή στη… σφαγή, στη μάχη της επιβίωσης που θα δώσει με βασικούς αντιπάλους αυτούς που σας έγραφα (και με χλευάζατε κάποιοι για τον Αρη) προ μηνών, δηλαδή με: Κέρκυρα, Βέροια, Αρη, Ξάνθη και Πλατανιά…

Αριστη η διαιτησία του Κάκου. Αλάνθαστη όμως… Αυτό χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διαιτησίες 50-50… Όλα τα άλλα θα γίνουν. Να μην αποφασίζουν άλλοι για την έκβαση ενός αγώνα. Να… αποφασίζεται από τις προσπάθειες των 22 (και όσων ακόμη χρησιμοποιηθούν) η εξέλιξη του εκάστοτε ματς μια και στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές.

Υγ: Η ΑΕΚ έμοιαζε καλύτερη του αντιπάλου της όταν το παιχνίδι πήγε στην αγωνιστική αναρχία και στην απειθαρχία σε τακτικές και πλάνα. Αυτό όμως δεν είναι καλό, αντίθετα είναι κακό μαντάτο και δυστυχώς δεν βλέπω να το καταλαβαίνει ο Λίνεν. Αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα αν το προσπεράσουμε έτσι…

Υγ2: Πολύ όμορφο το γκολ που σημείωσε η ΑΕΚ, από το σπάσιμο του Παυλή στον Φούντα και από την πάρε βάλε πάσα του τελευταίου στον Σταματή που κινήθηκε υπέροχα στην πλάτη της άμυνας και τσίμπησε όσο χρειάστηκε την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα. Πολύ το χάρηκα ξανά αυτό το γκολ γιατί το έβαλε ο γιος του Σταύρου που εκτιμώ πολύ. Κρίμα να μη συνδυαστεί με 3 ακόμη βαθμούς!
 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: