Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Νέισμιθ: «Θα δώσει λύσεις ο Κλέβερλι»

Με ανοιχτές αγκάλες υποδέχτηκε ο Στίφεν Νέισμιθ το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Έβερτον, Τομ Κλέβερλι!  
Ο μέσος των «ζαχαρωτών» αναφέρθηκε στα οφέλη που θα αποκομίσει η ομάδα από τον Άγγλο χαφ, ο οποίος – σύμφωνα με τον ίδιο- θα δώσει νέα δύναμη στη μεσαία γραμμή.
«Νομίζω ότι ο Κλέβερλι θα είναι καλή προσθήκη για την ομάδα μας. Έχω ξαναπεί πως η μεσαία γραμμή είναι η σημαντικότερη για εμάς. Ο Τομ θα φέρει έντονο συναγωνισμό στη συγκεκριμένη θέση», τόνισε αρχικά ο Σκωτσέζος άσος και πρόσθεσε:
«Είμαι σίγουρος ότι θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα μας και θα της δώσει λύσεις. Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί του την επόμενη περίοδο».
*Πηγή: England365.gr*

«Το πρόβλημα είναι ο μάνατζερ του Στέρλινγκ»

Ο εκ των θρύλων της Λίβερπουλ, Τζον Όλντριτζ, έκανε λόγο για πρόβλημα που προκύπτει από τη συμπεριφορά του εκπροσώπου του Ραχίμ Στέρλινγκ, όσον αφορά το αρνητικό κλίμα που υπάρχει πλέον στον κόσμο για τον νεαρό άσο της Λίβερπουλ.  
Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός αρνήθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους «κόκκινους» παρά την εξαιρετική (για την ηλικία του και την έλλειψη σταθερότητας στην απόδοσή του) προσφορά στις απολαβές, αφού θέλει να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο.
Στο παιχνίδι έχει μπει από... νωρίς και ο μάνατζέρ του, για τον οποίο, ο Τζον Όλντριτζ ανέφερε:
«Πρέπει να καταλάβει αυτός πόση επιρροή ασκεί στον ποδοσφαιριστή. Είναι αξιολύπητος ο τρόπος με τον οποίο έχει διαχειριστεί τόσο τον Ραχίμ όσο και τη γενικότερη κατάσταση. Είναι ακόμα... μωρό ο Στέρλινγκ και θέλει προσοχή και σωστή μεταχείριση. Είναι λάθος του ατζέντη του όλο αυτό». 
*Πηγή: England365.gr*

Ελπίζουν στη Γιουνάιτεντ για Σνάιντερλιν!!

Από τη στιγμή που και η Άρσεναλ αποσύρθηκε από τη διεκδίκησή του, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αισιοδοξούν για θετική κατάληξη στην υπόθεση της επιχείρησης απόκτησης του Μόργκαν Σνάιντερλιν.  
Βασίζοντας πολλά στην καλή σχέση με τη διοίκηση της Σαουθάμπτον, οι άνθρωποι των «κόκκινων διαβόλων» θα κάνουν την προσπάθειά τους για να πάρουν στο «Ολντ Τράφορντ» τον Γάλλο μέσο, που όμως κοστολογείται στα 25 εκατ.λίρες.
Ένα εμπόδιο που θα κληθεί να ξεπεράσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πιθανώς να είναι η σχέση του Φαν Χάαλ με τον Ρόναλντ Κούμαν.
Αν αποφασίσει να πάει... κόντρα ο κόουτς των «αγίων» στον συμπατριώτη του, τότε ίσως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσει τον Σνάιντερλιν, ωστόσο, από τη στιγμή που το οικονομικό κομμάτι μεταξύ των ιθυνόντων καλυφθεί, δεν θα παίξει πλέον ρόλο.
*Πηγή: England365.gr*

Συνεχίζει στη Σάουθεντ ο Μπάρετ!!

Την υπογραφή του στο νέο, μονοετές, συμβόλαιο που του προσέφερε η Σάουθεντ έβαλε ο Άνταμ Μπάρετ.  
Οι νεοφώτιστοι της League One αποφάσισαν να επενδύσουν στην εμπειρία του 35χρονου στόπερ, ο οποίος αποκτήθηκε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο και βοήθησε την ομάδα να εξασφαλίσει (μέσω των πλέι οφ) την άνοδό της στην τρίτη κατηγορία.
Στο δεύτερο της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, ο Μπάρετ πραγματοποίησε 13 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, τις 12 εκ των οποίων βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της Σάουθεντ. Μάλιστα σκόραρε στη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό των πλέι οφ ανόδου με τη Γουίκομ.
*Πηγή: England365.gr*

Γουίλσιρ: «Ήθελαν να μου πάρουν τη χαρά...»

Ενοχλημένος με τα σχόλια και την κριτική που δέχθηκε για τα όσα συνέβησαν στη φιέστα της Άρσεναλ για την κατάκτηση του Κυπέλλου και τα υβριστικά συνθήματα που φώναξε μαζί με τον κόσμο κατά της Τότεναμ, εμφανίστηκε ο Τζακ Γουίλσιρ.  
Ο νεαρός χαφ των «κανονιέρηδων», παίρνοντας το μικρόφωνο με την άφιξη της ομάδας στο «Έμιρεϊτς» έπειτα από τη βόλτα με το ανοιχτό πούλμαν στους δρόμους του Λονδίνου, ξεσήκωσε τους οπαδούς με υβριστικά συνθήματα κατά της Τότεναμ.
Τόσο στην Άρσεναλ όσο και στην FA ενοχλήθηκαν από αυτό και του έκαναν παρατηρήσεις, με την Ομοσπονδία να ετοιμάζεται ώστε να του επιβάλλει και πρόστιμο. Σχολιάζοντας τα όσα έχουν συμβεί από τότε, ο Γουίλσιρ είπε: «Από τη μια είναι ένα είδους μάθημα το γεγονός πως παρενέβη η Ομοσπονδία, όμως ο κόσμος που έχει σχολιάσει γι' αυτό το περιστατικό, θεωρώ ότι ήθελε να μου κλέψει τη χαρά μου και τη διασκέδαση εκείνης της στιγμής». 
*Πηγή: England365.gr*

Σκληρή κριτική από Γκασκόιν για την Αγγλία!!

Τυχερός που είχε κανονίσει να φάει με την οικογένειά του σε εστιατόριο και δεν είχε ολόκληρο το παιχνίδι της εθνικής ομάδας της Αγγλίας κόντρα στην Ιρλανδία δήλωσε ο Πολ Γκασκόιν, κάνοντας λόγο για άθλιο παιχνίδι από τους παίκτες του Χότζον!
Ο παλαίμαχος άσος, έχοντας αφήσει - όπως έγινε εμφανές από την εξαιρετική όψη του - πίσω το αλκοόλ, τα προβλήματα και τις προσπάθειες απεξάρτησης, σχολίασε το Κυριακάτικο φιλικό παιχνίδι του Δουβλίνου και είπε χαρακτηριστικά:
«Δεν πίστευα αυτό που έβλεπα στα highlights... Είμαι τυχερός που την ώρα που γινόταν ο αγώνας ήμουν σε εστιατόριο για φαγητό και δεν το είδα ολόκληρο. Ήταν άθλιο. Όταν παίζεις για την εθνική ομάδα της Αγγλίας, πρέπει να πονάς τη φανέλα, να το αισθάνεσαι μέσα σου εκείνη τη στιγμή που παίζεις.
Είναι τεράστια ευλογία να εκπροσωπείς τη χώρα σου. Θυμάμαι στις δικές μου εποχές που ο κόσμος πήγαινε στο σπίτι χαρούμενος γιατί είχε διασκεδάσει, είχε ψυχαγωγηθεί από την προσπάθεια που καταβάλλαμε, όμως τώρα ήταν τρομερά κακό αυτό που είδαν όλοι στο φιλικό».
*Πηγή: England365.gr*

Το τελευταίο καπελάκι στον Τέρι... τρία χρόνια μετά!!

Αν και έχουν περάσει τρία χρόνια από την τελευταία του συμμετοχή με την εθνική ομάδα της Αγγλίας, ο Τζον Τέρι παρέλαβε πρόσφατα το καπελάκι που του αναλογούσε για την εμφάνιση στο εκτός έδρας ματς με τη Μολδαβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014!   
Ο «βράχος» της άμυνας της Τσέλσι αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα με το εθνόσημο στην εκτός έδρας επικράτηση με σκορ 5-0 επί της Μολδαβίας και αποσύρθηκε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπειτα από τα όσα τράβηξε με την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης στον Άντον Φέρντιναντ.
Τρία χρόνια μετά από την τελευταία του εμφάνιση με την εθνική ομάδα της Αγγλίας, ο Τέρι παρέλαβε επιτέλους το τελευταίο καπελάκι της συμμετοχής του (78) και έκλεισε πλέον οριστικά η σχέση του με την ομάδα...



 *Πηγή: England365.gr*

Έφυγαν για το Ευρωμπάσκετ οι Γυναίκες!

Με προορισμό την Οραντέα της Ρουμανίας για τη συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ αναχώρησε το απόγευμα της Τρίτης (9/6) η Εθνική ομάδα Γυναικών.

Έφυγαν για το Ευρωμπάσκετ οι Γυναίκες
Στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Οραντέα θα βρίσκεται το βράδυ της Τρίτης (9/6) η Εθνική ομάδα των Γυναικών, προκειμένου να συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στο δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τις Ιταλία, Πολωνία, Τουρκία και Λευκορωσία στο πλαίσιο της πρώτης φάσης (11-28/6).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζώρτζης Δικαιουλάκος πριν την αναχώρηση της Εθνικής Ομάδας από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»:

«Η προετοιμασία ήταν πολύ μεγάλη. Δώσαμε φιλικά με δύσκολες ομάδες. Χάσαμε κάποια παιχνίδια με μεγάλες διαφορές και μέχρι να μπούμε στη λογική του τι πρέπει να κάνουμε, δημιουργήθηκαν διαφορές που μας οδήγησαν σε ήττες. Δεν κρύψαμε τις αδυναμίες μας, τις αποκαλύψαμε και τις μάθαμε και τώρα είναι η ώρα να πούμε καλά το μάθημά μας στην ώρα του διαγωνίσματος. Τα φιλικά δεν τα κάνεις για να νικήσεις. Τα κάνεις για να δεις ποια σχήματα ταιριάζουν. Κάποια σχήματα βγήκαν, κάποια όχι. Το σημαντικό, όμως, είναι να ξεχωρίζεις τις λεπτομέρειες που σε έφτασαν σε κάτι θετικό. Δουλέψαμε πάνω σε αυτά τα δύο ζητήματα. Είναι πολύ δύσκολο το Ευρωμπάσκετ.

Όλες οι ομάδες είναι πιο δυνατές από κάθε άλλη φορά και όλες έχουν μία παίκτρια από τις ΗΠΑ. Δεν μας απασχολεί τι κάνουν οι άλλες όμως. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε καλά αυτά που ξέρουμε. Πιστεύουμε στον εαυτό μας και στην ομάδα μας έχουμε πολύ καλή χημεία και περιμένουμε τι θα μας βγει στο παρκέ, αγώνα με αγώνα. Το όπλο αυτή της ομάδας το IQ. Τα κορίτσια ξέρουν πολύ μπάσκετ, έχουν καλή τακτική, αφομοιώνουν γρήγορα αυτά που τους λέμε και αυτό είναι το πιο μεγάλο όπλο. Η ομάδα αυτή βγάζει και ένα απόθεμα καρδιάς στο γήπεδο και αυτό θέλω να το σημειώσω
»!

Από την πλευρά της, η Στέλλα Καλτσίδου είπε: «Ο αρχικός μας στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Έτσι, μέρα με τη μέρα θα προσπαθούμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Θεωρώ ότι τα φιλικά που δώσαμε δεν ήταν τυχαία. Ήταν απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες που πάνε για μετάλλιο. Οι αντίπαλοί μας στον όμιλο δεν είναι του ίδιου επιπέδου. Κάθε αγώνας όμως, παραμένει κρίσιμος. Το ιδανικό θα ήταν για εμάς να ξεκινήσουμε με νίκες απέναντι στην Ιταλία και την Πολωνία και να προσπαθήσουμε στη συνέχεια απέναντι στην Τουρκία να κάνουμε την υπέρβαση».

Τέλος, η Πελαγία Παπαμιχαήλ τόνισε: «Όλες οι ομάδες θα έκαναν το ρεπό τους κάποια στιγμή. Σε εμάς έτυχε να είναι στην αρχή και να έχουμε στη συνέχεια τέσσερις αγώνες συνεχόμενους. Δεν μπορώ να πω ότι είναι μειονέκτημα, γιατί κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι μειονέκτημα για τις άλλες ομάδες που έχουν το ρεπό ανάμεσα στους αγώνες, με τη λογική ότι μπορεί να τους κόψει το ρυθμό. Οπότε η μία μέρα ρεπό δεν είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά. Το όπλο μας ως ομάδα είναι το πάθος και η άμυνα και θεωρώ ότι έχουμε ένα πλεονέκτημα στην τακτική. Μπορεί να μην έχουμε τα μεγάλα ύψη, αλλά η καθεμία στην ομάδα ξέρει το ρόλο της και τι ακριβώς πρέπει να κάνει».

Το μεγάλο στοίχημα τους είναι αυτό!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος «λέει» μέσα από το sport-fm.gr ποια πρέπει να είναι η μεγάλη μαγκιά του επόμενου προπονητή του Ολυμπιακού. Αλλά και του Αναστασίου…

Το μεγάλο στοίχημα τους είναι αυτό
· Άραγε είναι συμπτωματικό ότι ο Παναθηναϊκός τελειώνει καλά και τις δύο τελευταίες σεζόν του με τον Αναστασίου στον πάγκο;

· Διότι και φέτος έπαιξε καλά και πήρε καλά αποτελέσματα στα πλέι οφς, ενώ γενικά είχε ένα καλύτερο β΄μισό της χρονιάς σε σχέση με το α΄. Και πέρσι ακριβώς το ίδιο πράγμα είχε συμβεί κι έφερε στον Παναθηναϊκό το Κύπελλο και την πρωτιά στα πλέι οφς.

· Μήπως λοιπόν ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται έτσι προπονητικά από τον Αναστασίου, ώστε να είναι πιο καλός στο β΄μισό της σεζόν; Για διάφορους λόγους. Ίσως γιατί τότε κρίνονται πολλά, ίσως για να κερδίσει αυτό που λέμε την τελευταία εντύπωση, που πάντα μένει.

· Από την άλλη, έχουμε ένα Ολυμπιακό, που «φορμαρίζεται» τα τελευταία χρόνια στο α΄μισό της σεζόν. Δηλαδή, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος, παίζει καλύτερα, στο α΄μισό της σεζόν, παρά στο β'.

· Ποια είναι η λογική του Ολυμπιακού; Προφανέστατα ότι θέλει να είναι σε όσο το δυνατό φουλ φόρμα ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει στόχο να πηγαίνει καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει να είναι σε όσο πιο καλή κατάσταση γίνεται στο διάστημα από μέσα Γενάρη ως μέσα Δεκέμβρη. Θεωρώντας ότι και πεσμένος να είναι στο β΄μισό της σεζόν, έχει την ποιότητα να κάνει τη διαφορά και στο υπόλοιπο της σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

· Κι έτσι βλέπουμε τον Ολυμπιακό, αφενός μεν εδώ και μία τετραετία να κάνει καλά Τσάμπιονς Λιγκ (37 πόντους στη φάση των ομίλων!), αφετέρου να παίρνει και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα κάθε χρόνο, αφού έχει πιο καλό ρόστερ κι ακόμη κι όταν δεν είναι καλά σαν ομάδα στο β΄μισό της σεζόν έχει τις μονάδες που του δίνουν τις λύσεις που χρειάζεται.

· Κι εδώ ερχόμαστε στο μεγάλο στοίχημα.

· Το μεγάλο στοίχημα του όποιου Αναστασίου, να έχει ένα Παναθηναϊκό ανταγωνιστικό όχι μόνο όταν είναι κουρασμένος ο Ολυμπιακός…

· Αλλά και το μεγάλο στοίχημα του όποιου προπονητή του Ολυμπιακού να έχει ένα Ολυμπιακό πιο φρέσκο και στο φινάλε της σεζόν.

· Αυτή είναι η μεγάλη μαγκιά… *Πηγή: sport-fm.gr*

Αρχίζει το μεγάλο ταξίδι στο Μεξικό!

Δέκα χρόνια ήταν πολλά. Η εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών, μετά από χρόνια αναμονής, επέστρεψε στο World League και ξεκινάει το μακρύ ταξίδι του με προορισμό το Μεξικό για την πρώτη του μάχη.

Αρχίζει το μεγάλο ταξίδι στο Μεξικό
Μετά από μια δεκαετία μακριά απ' την αφρόκρεμα, η Εθνική Ανδρών απογειώθηκε στις 17.30 για την πρώτη του μάχη στο World League, στο πρώτο τουρνουά που θα γίνει στο Μεξικό.

Το μακρύ ταξίδι της Εθνικής προς το Τέπικ, όπου θα γίνουν οι αγώνες, ξεκίνησε απ’ την Θεσσαλονίκη και -με ενδιάμεσες στάσεις στο Μόναχο, την Πόλη του Μεξικού και την Γουανταλαχάρα- θα φτάσει στο Τέπικ στις 18.20 (ώρα Ελλάδας).

Εκεί οι παίκτες του Σωτήρη Δρίκου θα αντιμετωπίσουν το Μεξικό, την Κίνα και την Σλοβακία, ενώ το δεύτερο τουρνουά του θεσμού θα γίνει 19-21 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σωτήρης Δρίκος δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Δημήτρη Τζούριτς και Γιώργο Στεφάνου, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όμως τόνισε λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας πως και μόνο η συμμετοχή στη σπουδαία διοργάνωση σηματοδοτεί μια καλή μέρα για το ελληνικό βόλεϊ.

«Έχουμε δύο θέματα, που είναι οι απουσίες του Στεφάνου, καθώς και του Τζούριτς, ο οποίος τελικά δεν θα ακολουθήσει την αποστολή. Προφανώς κάθε αθλητής έχει τη βαρύτητά του, αλλά ο στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε την υγεία των αθλητών πάνω απ' όλα. Όπως και να' χει, σήμερα που φεύγει η Εθνική για να ξαναμπεί στο World League, είναι μια πολύ καλή μέρα για το ελληνικό βόλεϊ. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη βουτιά στα βαθιά. Δεν ξέρεις πόσο μακρύ θα είναι το μακροβούτι, ούτε τι θα συναντήσεις όταν βγεις στην επιφάνεια, αλλά το σημαντικό είναι να πάρεις ανάσα», είπε χαρακτηριστικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωσε:

«Έπειτα από πολλά χρόνια, η Εθνική ανδρών ξαναέρχεται σε επαφή με ομάδες του παγκόσμιου χώρου. Αυτό από μόνο του είναι ένα κέρδος. Όλη η διαδικασία είναι για μας ένα πρώτο βήμα, ένα μάθημα, γιατί έχω την αίσθηση ότι αυτή η φουρνιά των αθλητών θα έχει την ευκαιρία να σπρώξει το ελληνικό βόλεϊ λίγο μακρύτερα. Αυτό βέβαια δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι θέμα χρόνου, είναι θέμα προσωπικής βελτίωσης των ίδιων, καθώς και θέμα δουλειάς και υποστήριξης από την Ομοσπονδία και την Πολιτεία, αλλά νομίζω ότι βήμα - βήμα θα γίνει πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στο ματς της πρεμιέρας απέναντι στους «οικοδεσπότες» Μεξικανούς, ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε:

«Ένα ματς στην έδρα του αντιπάλου, έπειτα από ένα μεγάλο ταξίδι διάρκειας 28 ωρών, κρύβει πολλές απρόβλεπτες καταστάσεις. Οι Μεξικανοί προφανώς θεωρούν ότι η νεανική ομάδα μας είναι πιο προσιτός αντίπαλος σε σχέση με την Κίνα και την Σλοβακία, με τις οποίες είχαν παίξει και πέρσι στον όμιλο και είχαν χάσει τέσσερις φορές. Εμείς πάντως αντιμετωπίζουμε με την ίδια βαρύτητα όλους τους αντιπάλους και όλα τα παιχνίδια που θα δώσουμε στο Μεξικό. Έχουμε προετοιμαστεί και αναλύσει καθένα από τα τρία παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε στη δική μας τακτική και απόδοση».

Στο αεροδρόμιο ‘Μακεδόνια’ της Θεσσαλονίκης βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης ο οποίος ευχήθηκε ‘καλό ταξίδι και καλή επιτυχία’ τους παίκτες και το προπονητικό τιμ της Εθνικής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωση με video για τη διαιτησία στο ΣΕΦ!!

Τα παράπονά της για τη διαιτησία του πρώτου τελικού στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό, εξέφρασε μέσω… βίντεο η ΚΑΕ Παναθηναϊκός!

Ανακοίνωση με video για τη διαιτησία στο ΣΕΦ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Μετά την “κλασική” απόπειρα ορισμένων ΜΜΕ να “θυματοποιήσουν” τον Ολυμπιακό, καλούμε τους φίλους του μπάσκετ να δουν το παρακάτω βίντεο.

Δεν στοχοποιούμε κανέναν. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Άλλωστε στη συνάντηση του Σαββάτου (6/6) υπήρξε δέσμευση ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι στη σειρά των τελικών.

Αυτό αποτελεί πάγια αρχή μας και όλη μας η στρατηγική κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, όμως δεν πρόκειται να μείνουμε αδρανείς απέναντι σε απόπειρες διαστρέβλωσης της αλήθειας και δημιουργίας εντυπώσεων ενόψει της συνέχειας της σειράς των τελικών
».

Δείτε το βίντεο:



*Πηγή: sport-fm.gr*

Περιμένει «πακέτο» η ΑΕΚ!

Ταχυδρομικώς -και γι’ αυτό η μικρή καθυστέρηση- θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ρόναλντ Βάργκας στην ΑΕΚ. Την Τετάρτη ο 28χρονος μεσοεπιθετικός στέλνει μέσω κούριερ το υπογεγραμμένο συμβόλαιό του.

Περιμένει «πακέτο» η ΑΕΚ

Η συμφωνία με την πλευρά του 28χρονου μεσοεπιθετικού έχει σφραγιστεί από το Σάββατο, όταν και οι εκπρόσωποί του έδωσαν τα χέρια στην Αθήνα με τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς.

Το τυπικό σκέλος που απέμεινε, ωστόσο, ήταν εκείνο που καθυστέρησε ελαφρώς τη μεταγραφή. Κι αυτό διότι δεν ταξίδεψε τελικώς άνθρωπος της ΑΕΚ στη Βενεζουέλα κι έτσι το συμβόλαιο (που έχει στα χέρια του ο παίκτης) θα πρέπει να σταλεί με κούριερ. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή στην «Ένωση» θα πρέπει να σταλεί το πρωτότυπο και όχι μέσω φαξ.

Όπως και να ‘χει, η σχετική διαδικασία αναμένεται να ‘χει ολοκληρωθεί ως το απόγευμα της Τετάρτης, με την «Ένωση» να μπορεί ν’ ανακοινώσει κι επίσημα πλέον την απόκτηση του Βάργκας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αλλαγές και άμεσα στη Νιούκαστλ!

Το σοκ του παρ’ ολίγον υποβιβασμού φέρνει αλλαγές και μάλιστα άμεσα στη Νιούκαστλ. Παρελθόν ο Τζον Κόρβερ. Ανοίγει ο δρόμος για τον Στιβ Μακλάρεν.

Αλλαγές και άμεσα στη Νιούκαστλ

O πρώτος που θα «πληρώσει το μάρμαρο» για την απογοητευτική πορεία στην εφετινή Premier League είναι ο Τζον Κόρβερ, ο οποίος ειδοποιήθηκε από την διοίκηση πως δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας. Μαζί του αποχωρεί και ο άμεσος συνεργάτης του, Στιβ Στόουν.

Μετά και την συγκεκριμένη εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη του Στιβ Μακλάρεν, ο οποίος όπως μεταδίδουν τα αγγλικά Μέσα θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παπαδόπουλος: «Κανείς δεν θέλει να θυμάται αυτήν τη χρονιά»

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Instagram, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έκανε ένα μικρό απολογισμό της φετινής σεζόν στον ΠΑΟΚ γράφοντας πως κανείς δεν θέλει να θυμάται…

Παπαδόπουλος: «Κανείς δεν θέλει να θυμάται αυτήν τη χρονιά»

Με αυτό το μήνυμα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έκανε τον απολογισμό του για τη σεζόν που πέρασε, η οποία ξεκίνησε εντυπωσιακά για τον ΠΑΟΚ, αλλά ολοκληρώθηκε άσχημα με την ομάδα από φαβορί για το πρωτάθλημα να μην καταφέρνει καν να αποφύγει την τελευταία θέση των play-offs.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαυροκεφαλίδης: «Δεν έχεις τη δυνατότητα να κοιτάς πίσω»

Έτοιμος να δώσει την «απάντησή» του στον Ολυμπιακό για την ήττα στο ΣΕΦ είναι ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Μαυροκεφαλίδης: «Δεν έχεις τη δυνατότητα να κοιτάς πίσω»
Παρελθόν αποτελεί ήδη για τον Παναθηναϊκό η ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό και σύμφωνα με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, οι «πράσινοι» θα κάνουν τα πάντα ώστε να πάρουν τη νίκη στο ΟΑΚΑ και να φέρουν τη σειρά στο 1-1.

Αναλυτικά το blog του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Καλησπέρα σε όλους,

Η διαδικασία των τελικών είναι τόσο γρήγορη και με τόσες εναλλαγές συναισθημάτων, αποτελεσμάτων, καταστάσεων που δεν έχεις τη δυνατότητα να κοιτάζεις πίσω. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθείς μέσα από την προπόνηση και την προετοιμασία των αγώνων να διορθώνεις τα λάθη που κάνεις ώστε να μην επαναλαμβάνονται.

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πάρα πολύ καλά άρα κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική για την εξέλιξη της σειράς. Θέλαμε πολύ να πάρουμε τη νίκη στο ΣΕΦ αλλά δεν το πετύχαμε. Ξέρουμε πολύ καλά τι έχουμε κάνει λάθος και τι δεν λειτούργησε καλά στο δικό μας παιχνίδι.

Είναι πράγματα που είπαμε μεταξύ μας και δεν θέλουμε να τα επαναλάβουμε. Έχουμε μπροστά την εντός έδρας αναμέτρηση και όλη μας η προσοχή και η συγκέντρωση στρέφεται στον τρόπο που θα καταφέρουμε να φέρουμε τη σειρά στα ίσια. Μέσα στο ΟΑΚΑ και με την υποστήριξη του κόσμου μας αποκτούμε άλλη δύναμη και ένα μεγαλύτερο αβαντάζ.

Υπάρχει μακρύς δρόμος μπροστά μας, τίποτε δεν τελειώνει στα δύο πρώτα παιχνίδια, άλλωστε αυτό μας το έχει διδάξει η ιστορία των τελικών. Το μόνο που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας με πάσα ειλικρίνεια και βεβαιότητα είναι πως το θέλουμε πολύ.

Σε κανέναν μας δεν αρέσει να χάνει και στο γήπεδο μας θέλουμε να δώσουμε μι’ απάντηση για την ήττα της Κυριακής. Ξέρουμε τις δυσκολίες που έχουν προκύψει από τις απουσίες αλλά κανείς δεν θα σταθεί εκεί. Όλοι μαζί θ’ αγωνιστούμε και για τα παιδιά που λείπουν.

Τα ξαναλέμε σύντομα,

Λουκάς
».

Κλήρωσε για την Εθνική Νέων!

Τις Γαλλία, Ουκρανία και Αυστρία θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στην τελική φάση του EURO U-19 και θα διεκδικήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου που δίνουν την πρόκριση στα ημιτελικά.

Κλήρωσε για την Εθνική Νέων

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε στον πρώτο όμιλο μαζί με Γαλλία, Ουκρανία και Αυστρία και στοχεύει στην κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων ώστε να συνεχίσει στους «4» της διοργάνωσης.

Η Εθνική U-19 θα δώσει από ένα παιχνίδι σε Βέροια (6/7, 19.00) με Ουκρανία, Λάρισα (9/7, 18.30) με Αυστρία και Κατερίνη (12/7, 21.00) με Γαλλία, ενώ οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν σε ΔΑΚ Κατερίνης και AEL FC Arena στις 16/7 και ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 19/7 στο γήπεδο της πρωτεύουσας της Πιερίας.

Στο δεύτερο όμιλο συμμετέχουν η κάτοχος του τροπαίου Γερμανία, μαζί με Ολλανδία, Ισπανία και Ρωσία. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Η ομάδα θα παραμείνει στο Ρέθυμνο»!

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε η ΚΑΕ Ρέθυμνο τις φήμες που τη θέλουν να αφήνει το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» αλλά και να αλλάζει όνομα!

«Η ομάδα θα παραμείνει στο Ρέθυμνο»!
Κατηγορηματικά διέψευσε η ΚΑΕ Ρέθυμνο τις φήμες που τη θέλουν φεύγει από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και να αλλάζει το όνομά της.

Μάλιστα, η κρητική ομάδα ανακοίνωσε επίσης πως θα δώσει το προσεχές διάστημα συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσει τη συνέχεια του οράματός της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που δυστυχώς στηρίζονται σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας και μιλούν για αλλαγή έδρας και ονόματος της ομάδας μας, θα θέλαμε, χωρίς περιστροφές, να ξεκαθαρίσουμε ότι:

1)Η ομάδα μας έχει έδρα το ΡΕΘΥΜΝΟ και παραμένει στο ΡΕΘΥΜΝΟ.

2) Η ομάδα μας έχει καθιερωθεί στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και όσες βελτιώσεις και αν γίνουν ή μελλοντικές κινήσεις μάρκετινγκ, αποκλειστικό σκοπό έχουν πάντα την ανάπτυξη του μπασκετικού προϊόντος και κατ’ επέκταση του τόπου μας. Η λέξη ΡΕΘΥΜΝΟ δεν έλειψε και ούτε θα λείψει ποτέ από πουθενά!

3)Το ΡΕΘΥΜΝΟ σαν πόλη μπορεί να μην προσφέρει τις αναγκαίες αθλητικές υποδομές (γήπεδα) που έχουν άλλες πόλεις αλλά έχει φιλάθλους και χορηγούς που την αγαπούν και την στηρίζουν και γίνονται μεγάλες προσπάθειες από την διοίκηση, τον μεγαλομέτοχο κ. Κωστή Ζομπανάκη και σε συνεργασία με το δήμο ΡΕΘΥΜΝΟΥ και την Περιφέρεια Κρήτης για να βρούμε άμεσες λύσεις στον τομέα των υποδομών, που θα ανακουφίσουν γενικά όλα τα αθλήματα που βρίσκονται στον τόπο μας.

4)Η ομάδα μας επενδύει στο ΡΕΘΥΜΝΟ μέσω του RETHYMNO ASSIST, κατασκευάζοντας γήπεδα και δημιουργώντας αθλητική, διατροφική και εθελοντική παιδεία. Περιττό να αναρωτηθούμε, αν είχαμε σκοπό να μετακομίσουμε προς τι όλες αυτές οι δράσεις;

5)Την διοίκηση της ομάδας στελεχώνουν ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΕΣ, που ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο ΡΕΘΥΜΝΟ, ενώ ο μεγαλομέτοχος της ομάδας έχει αποδείξει πολλές φορές πόσο αγαπά και στηρίζει το ΡΕΘΥΜΝΟ και τους ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΕΣ.

6)Είναι ξεκάθαρα στόχος μας, το ΡΕΘΥΜΝΟ να είναι η ομάδα όλης της Κρήτης και να τιμά και να εκπροσωπεί το νησί της στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις της χώρας μας. Η έδρα της ομάδας όμως είναι και θα είναι η πόλη μας!

7)Πολύ σύντομα σε συνέντευξη τύπου θα παρουσιάσουμε την συνέχεια του οράματος μας, με στόχο το ΡΕΘΥΜΝΟ, η ομάδα όλης της Κρήτης να πάει ακόμα ψηλότερα και να συνεχίσει να κάνει περήφανους όλους τους Ρεθυμνιώτες και όλους τους Κρητικούς.

Για την ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΕ

Μανουκαράκης Ηρακλής

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
».

«Χτύπησε» Πόντες ο Παναιτωλικός!!


Το πάλευαν μέρες και τελικά δικαιώθηκαν. Η διοίκηση του Παναιτωλικού ήρθε σε συμφωνία με τον Λιονέλ Πόντες, ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας από τη νέα σεζόν.

«Χτύπησε» Πόντες ο Παναιτωλικός!

Ο 42χρονος εργάστηκε την περσινή σεζόν στην Μαρίτιμο, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε επί σειρά ετών στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας εκτελώντας χρέη βοηθού αλλά και υπηρεσιακού τεχνικού.

Στην ανακοίνωση της πρόσληψής του γνωστοποιούνται και τα ονόματα του επιτελείου που θα δουλέψει μαζί με τον Πόντες.

Αναλυτικά:

«Ο Παναιτωλικός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Λιονέλ Πόντες, ο οποίος αναλαμβάνει από σήμερα την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει εργαστεί ως βοηθός στην Σπόρτιγκ και στην Εθνική Πορτογαλίας. Την τελευταία σεζόν ήταν προπονητής της Μαρίτιμο.

Συνεργάτες του Λιονέλ Πόντες θα είναι:

Βοηθός Προπονητή: Πέδρο Ιλάρκο
Βοηθός Προπονητή – μεταφραστής: Αλέξανδρος Μανιάτογλου
Γυμναστής: Ζε Πέδρο
Προπονητής τερματοφυλάκων: Κώστας Νικολαΐδης
Αναλυτής αγώνων: Ντένιελ Γκονσάλβες»

«Είναι γαντζωμένοι στις πολυθρόνες»

Στην εμμονή στελεχών της ΕΠΟ να παραμένουν -αν και κατηγορούμενοι- στις θέσεις τους αναφέρθηκε ο Γιώργος Παναγόπουλος. «Αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις τύπου Interpol, δε φεύγουν», ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM.

«Είναι γαντζωμένοι στις πολυθρόνες»

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 με αφορμή τη δικαστική διαμάχη της ομοσπονδίας με την ΕΠΣ Θεσσαλίας, ο νομικός της εκπρόσωπος στάθηκε στο παράδοξο να υπογράφουν την απόφαση διαγραφής επτά άτομα -εκ των οποίων οι πέντε είναι κατηγορούμενοι.

Αφού ξεκαθάρισε λοιπόν ότι δεν τίθεται κανένα ενδεχόμενο Grexit σε περίπτωση που τοποθετηθεί προσωρινή διοίκηση (όπως επιμένει ότι θα γίνει η ΕΠΟ), σημείωσε ότι «οι επικεφαλής της είναι γαντζωμένοι στις πολυθρόνες τους και αν δεν υπάρξουν δυναμικές παρεμβάσεις τύπου Interpol, δεν πρόκειται να φύγουν».



Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγόπουλος

Για τις προθέσεις της ΕΠΣ Θεσσαλίας: «Ακολουθούν κι άλλες κινήσεις. Έγινε μια έφεση στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της απόφασης διαγραφής της ΕΠΣ από την ΕΠΟ. Ο μάρτυρας Μαζαράκης είπε σήμερα ότι δεν είναι τελεσίδικη. Αφού δεν είναι, πώς υπάρχουν κυρώσεις για την ΕΠΣ; Έχει άμεση ισχύ τελικά ή όχι; Οι πέντε από τους επτά που υπογράφουν την απόφαση είναι κατηγορούμενοι».

Για την εκδίκαση της Τρίτης: «Πήγε καλά από άποψη διαδικασίας. Οι δικαστικοί ήταν διαβασμένοι, δεν έγινε πρόχειρα. Ήμασταν μόνοι εναντίον όλων και μόνο επιχείρημα της ΕΠΟ ήταν ξανά ο κίνδυνος Grexit. Κάναμε αυτά που πρέπει, ενώ η δική τους προσπάθεια επικεντρώθηκε στο ότι η Ένωση ψήφιζε και ενέκρινε όλες τις πράξεις της ομοσπονδίας μέχρι τώρα. Δηλαδή όποιο έγκλημα γίνεται κάποια στιγμή και ψηφίζεται, πρέπει να συνεχίζεται εσαεί».

Για το πώς περιμένει να εξελιχθεί η υπόθεση: «Ο δικαστής πρέπει να βάλει και την ψυχή του, εκτός από τις νομικές γνώσεις. Είναι γνωστό ότι ασκούνται πολλές πιέσεις στην Ελλάδα και πρέπει να είναι παλικάρι. Αν γινόταν δεκτή η αίτηση μας, δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομμύριο να υπάρξει Grexit, γιατί το καταστατικό μιλάει για παράνομη τοποθέτηση διοίκηση από το κράτος, όχι από το δικαστήριο. Δεν έχει παρέμβει ποτέ η ΦΙΦΑ σε τέτοια θέματα. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Οι κανονισμοί δε λένε τέτοια πράγματα».

Για τη δικαστική αντιπαράθεση: «Διευκρινίσαμε ότι υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις, όπως η μερική αντικατάσταση αυτών που κατηγορούνται. Ο κ. Μαζαράκης έμαθε από μένα ότι είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της κάρτας υγείας. Όφειλα να καταθέσω στο δικαστήριο τα ονόματα αυτών που κατηγορούνται. Όλη η πυραμίδα της ΕΠΟ είναι αρρωστημένη. Πώς θα λειτουργήσει μια ομοσπονδία με αυτό τον τρόπο; Ζήτησαν ποινικά μητρώα αυτών που προτείνουμε για την προσωρινή διοίκηση. Αυτοί που έχουν κατάμαυρα μητρώα ζήτησαν να ελεγχθούν πεντακάθαροι άνθρωποι».

Για το πώς προβλέπει ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα: «Ζητήσαμε επίσης να παύσουν να λειτουργούν οι επιτροπές. Δε βλέπω καμιά σπουδή να αλλάξουν. Δεν έχουν καμία διάθεση να εφαρμόσουν τον νέο νόμο. Είναι γαντζωμένοι στις πολυθρόνες τους και αν δεν εμφανιστούν Interpol και άλλες τέτοιες δυναμικές λύσεις, δεν είναι διατεθειμένοι να φύγουν. Όπως και να ‘χει, η ΕΠΣ Θεσσαλίας δε σταματάει και θα συνεχίσει τις ενέργειές της στα δικαστήρια». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Καθάρισε» με Ρόσολ, παίζει με Ναδάλ, ο Μάρκος!


Ο Μάρκος Παγδατής, επικράτησε 2-0 σετ του Τσέχου Ρόσολ, στο Mercerdes Cup της Στουτγάρδης (γρασίδι) και θ’ αναμετρηθεί την Τετάρτη, με το Νο1 του ταμπλό στο τουρνουά, Ράφα Ναδάλ.

«Καθάρισε» με Ρόσολ, παίζει με Ναδάλ, ο Μάρκος

Ο Κύπριος τενίστας χρειάστηκε 66 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Τσέχου, αλλά είχε σημαντικά προβλήματα στο σέρβις του, όπου υπέπεσε σε 11 διπλά σφάλματα και πήρε μόλις 11 πόντους από τους 31 που παίχτηκαν στο δεύτερο σερβίς του. Όμως είχε εξαιρετικές επιστροφές στα σερβίς του αντιπάλου, για να μπορέσει να πάρει τη νίκη. Θα συναντήσει τον Ράφα Ναδάλ την Τετάρτη 10/6, με τον Ισπανό να βρίσκεται στη χαμηλότερη θέση του, στην παγκόσμια κατάταξη από το 2005 (αυτή τη στιγμή ο Ναδάλ έχει πέσει στο Νο10). Σε οκτώ αναμετρήσεις, με τον Ισπανό κάτοχο 14 τίτλων Γκραν Σλαμ, ο Παγδατής έχει ηττηθεί σε 7 αναμετρήσεις και τον έχει κερδίσει στο Cincinnati Masters το 2010.

Στα υπόλοιπα σημαντικά παιχνίδια του πρώτου γύρου στη Στουτγάρδη, πριν λίγη ώρα ο Χάας επικράτησε απέναντι στον Κουκούσκιν με 6-4, 7-5. Καλή εκκίνηση και για τον Μπέρναρντ Τόμικ που επικράτησε του Στρουφ με 6-3, 7-6(5). Ο Βίκτορ Τρόϊτσκι «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τον Τσόριτς με 6-2, 6-0, ενώ ο Ζβέρεφ επίσης με 7-6(4), 6-2 τον Τιμ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αρχίζει το… Summer League στην ΑΕΚ!!

Η νέα σεζόν αργεί ακόμα να ξεκινήσει, ωστόσο ο σχεδιασμός της ΑΕΚ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και όπως έγινε γνωστό από την ερχόμενη Πέμπτη (11/6) θα ξεκινήσουν δοκιμές παικτών!

Αρχίζει το… Summer League στην ΑΕΚ!
Καλή η μεταγραφολογία και η ονοματολογία, ωστόσο στην ΑΕΚ κοιτούν λίγο πιο… μπροστά!

Παρά το γεγονός πως είναι νωρίς ακόμα για τη νέα σεζόν, οι άνθρωποι της «Ένωσης» συνεχίζουν ακάθεκτοι το σχεδιασμό της ομάδας, ωστόσο όπως έγινε γνωστό τη δεδομένη στιγμή δεν… ξεψαχνίζουν λίστες παικτών, αλλά θα τους δουν από κοντά και εν δράσει!

Ο Ντράγκαν Σάκοτα, λοιπόν, θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ από την Πέμπτη (11/6) μέχρι το Σάββατο (13/6) και μαζί με τους συνεργάτες του θα δοκιμάσουν επιλεγμένους νεαρούς παίκτες, προκειμένου να στελεχώσουν τόσο την ομάδα των Ανδρών όσο και τα τμήματα Υποδομής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τάκλιν στον… εγγονό του ο Μαραντόνα!! (video)

Ως ποδοσφαιριστής δεν υπήρξε σπουδαίος αμυντικός. Όταν όμως τα… έπαιρνε στο κρανίο ο Μαραντόνα τις έδινε τις κλωτσιές του, κάτι που κατάλαβε από μικρός ο εγγονός του που ήταν το τελευταίο του θύμα!

Τάκλιν στον… εγγονό του ο Μαραντόνα! (video)

Και βέβαια ο Μπέντζαμιν Αγουέρο ίσως αποδειχτεί ιδιαίτερα άτυχος και από ένα καπρίτσιο της τύχης ενδέχεται να μην έχει στο dna του το… τόπι.

Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, είναι δεδομένο πως θα δοκιμάσει να κλωτσήσει την μπάλα, έστω και για παιχνίδι, αφού μιλάμε για έναν μπόμπιρα ακόμα.

Στην πίσω αυλή του σπιτιού του, λοιπόν, ο Μαραντόνα έστησε ένα… μονάκι με τον πιτσιρίκο, ο οποίος έδειξε στοιχεία μεγάλου…
παίκτου όταν έσκασε μια ωραιότατη ντρίπλα στον γερο-Ντιέγκο, που χωρίς κανένα δισταγμό και δίχως να καταλαβαίνει από… αίματα και τέτοια, τον ξάπλωσε στο χορτάρι!




*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς τον αρχηγό στο Μεξικό!!

Ο Γιάννης Τακουρίδης θα ταξιδέψει στη θέση του Δημήτρη Τζούριτς στο Μεξικό για το πρώτο τουρνουά του World League που θα γίνει 12-14/6. Μέχρι τελευταία στιγμή το πάλεψε ο αρχηγός της Εθνικής.

Χωρίς τον αρχηγό στο Μεξικό
Δεν θα ταξιδέψει με την Εθνική ομάδα βόλεϊ ο Δημήτρης Τζούριτς για το πρώτο τουρνουά του World League που θα γίνει 12-14 Ιουνίου στο Τέπικ του Μεξικού.

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έκανε εντατικά θεραπεία προκειμένου να ταξιδέψει μαζί με την ομάδα στην πρώτη δύσκολη αποστολή στη Παγκόσμια Λίγκα, όμως το ιατρικό τιμ του απαγόρευσε να διακινδυνεύσει.

Θα είναι διαθέσιμος, πλέον, για το δεύτερο τουρνουά που θα γίνει 19-21 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

Τη θέση του στη 12άδα θα πάρει ο Γιάννης τακουρίδης.

Αναλυτικά, η αποστολή:

Πασαδόροι: Ντίμα Φιλίποφ, Νίκος Αγγελόπουλος
Διαγώνιοι: Νίκος Παλέντζας, Τόλης Αρμενάκης
Ακραίοι: Μένιος Κοκκινάκης, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Ανδρέας Φράγκος
Κεντρικοί: Γιώργος Πετρέας, Γιώργος Τζιουμάκας, Γιάννης Τακουρίδης,
Λίμπερο: Κώστας Ταμπουρατζής.

Αρχηγός αποστολής είναι το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου, ενώ την αποστολή ακολουθούν επίσης ο τιμ μάνατζερ Βασίλης Καλλιμάνης, ο στατιστικολόγος Γιώργος Σομπόνης, ο φυσιοθεραπευτής Γιώργος Παπαγεωργίου κι ο απεσταλμένος του ΠΣΑΤ Στέφανος Λεμονίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δύο εισαγγελείς στο ΟΑΚΑ!!

Παρουσία δύο εισαγγελέων θα διεξαχθεί το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «πράσινοι» για τα μέτρα ασφαλείας.

Δύο εισαγγελείς στο ΟΑΚΑ!
«Δρακόντεια» θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο ΟΑΚΑ, για το δεύτερο τελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό!

Όπως ανακοίνωσαν οι «πράσινοι», στο κλειστό του Αμαρουσίου θα είναι παρόντες δύο εισαγγελείς, ενώ τονίζονται ποιες θέσεις θα είναι κενές για λόγους ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Κατόπιν της σύσκεψης για τα μέτρα τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα καλαθοσφαίρισης για την 2η αγωνιστική των playoff (θέσεις 1-2) της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. την Τετάρτη 10.6.2015 και ώρα 19.30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Ο.Α.Κ.Α., στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής ο Ταξίαρχος Κωνσταντής Πέτρος και το επιτελείο του, ο εκπρόσωπος της Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. Γεωργαντής Μιχαήλ, ο εκπρόσωπος της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. Ζαχαρόπουλος Κωνσταντίνος, ο εκπρόσωπος της Δ.Ε.Α.Β. Νηγιάννης Ανδρέας, ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Ο.Α.Κ.Α. Βαλασιάδης Δημήτριος και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων, αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων:

* Από την Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα εκδοθούν 17.700 εισιτήρια για τον εν λόγω αγώνα.

* Για την είσοδο των φιλάθλων της Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. στο Ο.Α.Κ.Α. θα χρησιμοποιηθούν οι θύρες 3, 7, 11, 14, 15, 25, 27, 29, 40&46 και θα καταλάβουν τις θέσεις στις αντίστοιχες θύρες για τις οποίες έχουν προμηθευτεί εισιτήριο, καθώς και αυτές των V.I.P. 1 & 2.

* Για την εξασφάλιση ομαλής τέλεσης της αθλητικής συνάντησης και για τη διαφύλαξη της δημόσια τάξης, προστασία αθλητών, παραγόντων, διαιτητών κ.λ.π., θα παραμείνουν κενές φιλάθλων:

α. οι θέσεις των πτυσσόμενων τμημάτων 103β, 105β & 107 β.
β. οκτώ σειρές καθισμάτων επί 38 θέσεις στα τμήματα 134β, 136β, και 138 β
γ. η πρώτη σειρά καθισμάτων δεξιά και αριστερά της κεντρικής εισόδου στο αγωνιστικό χώρο (φυσούνα- τμήματα 126, 126Α & 126Β).

* Θα τοποθετηθεί διπλό προστατευτικό δίχτυ σε σχήμα γάμα το οποίο θα ξεκινά πίσω από το καλάθι που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Κλειστού Γυμναστηρίου και θα καταλήγει πίσω από το ύψος της γραμματείας.

* Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους ώστε να αποκλειστεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων (κέρματα, λέιζερ, καπνογόνα, μπουκάλια κ.α.), καθώς και η απομάκρυνση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων.

* Θα απαγορευτεί η είσοδος στο Γυμναστήριο φίλαθλου φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό/αντιαθλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.

* Θα απαγορευτεί η είσοδος στο Γυμναστήριο φίλαθλου φέροντα κράνος.

* Οι θύρες του Ο.Α.Κ.Α. την ημέρα του αγώνα θα ανοίξουν δύο ώρες νωρίτερα ήτοι την 17.30 ώρα της 10.6.2015

*Ο αγώνας θα διεξαχθεί παρουσία δύο Εισαγγελέων
».

Ξάνθη «σκέτο»… προσεχώς!!

Σταματάει η συνεργασία της ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε με την SKODA AUTO A.S από τον Μάιο του 2017, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει και την Ξάνθη.

Ξάνθη «σκέτο»… προσεχώς!
Άδοξο φινάλε στην 35ετή συνεργασία της ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε με την SKODA AUTO A.S.

Η πρώτη, εταιρία εισαγωγής των συγκεκριμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, ανήκει στον Χρήστο Πανόπουλο. Έτσι, δεν αποκλείεται η λήξη της συνεργασίας έπειτα από καταγγελία της σύμβασης από την SKODA AUTO A.S να επηρεάσει και την Ξάνθη, ακόμη και νωρίτερα από τον Μάιο του 2017 όταν και λήγει η σύμβαση των δύο πλευρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχέση της ΠΑΕ με την ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε έχει ξεκινήσει από το 1991, όταν η ομάδα έγινε η πρώτη στην Ελλάδα που απέκτησε χορηγό. Μετά από την συγκεκριμένη συμφωνία η ομάδα μετονομάστηκε σε SKODA Ξάνθη.

Το δελτίο Τύπου:
«Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., μεταξύ των άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων της, υπήρξε η αποκλειστική αντιπρόσωπος και εισαγωγέας της SKODA, για 35 συναπτά έτη.

Την 29η Μαΐου 2015, η SKODA AUTO a.s. κατήγγειλε τη σύμβαση που είχε με την ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. γνωστοποιώντας της ταυτόχρονα, ότι η μεταξύ τους σχέση θα λήξει την 30η Μαΐου 2017.

Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., για λόγους επαγγελματικής δεοντολογίας δεν θα αναφερθεί στους λόγους της καταγγελίας. Αυτό είναι υποχρέωση, και το αφήνει στη διακριτική ευχέρεια της SKODA AUTO a.s. να το πράξει.

Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και τώρα που γράφεται αυτό το Δελτίο Τύπου, κατείχε και κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αγοράς που κατέχει η SKODA στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, και παράλληλα το τετραπλάσιο από τις χώρες της Μεσογείου.

Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. είναι μία από τις πιο Υγιείς εταιρείες του χώρου και Όχι μόνο. Και θα παραμείνει έτσι.

Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στους ήδη υπάρχοντες ή μέλλοντες πελάτες της, αλλά και τους πιστούς συνεργάτες της, θα εξυπηρετεί και θα ανταποκρίνεται στις συμβατικές ή άλλες, υποχρεώσεις της με τον ίδιο ακριβώς συνεπή τρόπο που το πράττει κατά τα τελευταία 35 συναπτά έτη της συνεργασίας της με τη SKODA AUTO a.s.

Με την ευκαιρία, θέλουμε, για μία ακόμη φορά, να ευχαριστήσουμε όλους τους πελάτες της SKODA για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο όνομα της ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. όλα αυτά τα χρόνια, όπως και όλους αυτούς που θα το πράξουν μέχρι την 30η Μαΐου 2017»

«Ψήλωσε» με Φεσένκο η Κουμπάν!

Την απόκτηση του Κιρίλ Φεσένκο, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Άβτοντορ, ανακοίνωσε και επίσημα η Λοκομοτίβ Κουμπάν.

«Ψήλωσε» με Φεσένκο η Κουμπάν
Παίκτης της Λοκομοτίβ είναι και επίσημα ο Κιρίλ Φεσένκο. Ο Ουκρανός σέντερ (2,16μ.), ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Άβτοντορ, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με την ομάδα του Κουμπάν.

Φέτος, ο 28χρονος πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν στη VTB League, έχοντας κατά μέσο όρο 15,1 πόντους και 8,8 ριμπάουντ, όπου είχε αναδειχθεί και MVP του Ιανουαρίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα εισιτήρια του τρίτου τελικού στο ΣΕΦ!!

Στη διάθεση των φίλων του Ολυμπιακού θα είναι από το βράδυ της Τρίτης (9/6), στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, τα εισιτήρια για τον τρίτο τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (14/6, 19:30).

Τα εισιτήρια του τρίτου τελικού στο ΣΕΦ

Όπως ανακοίνωσαν οι «ερυθρόλευκοι», τα «μαγικά χαρτάκια» θα είναι από το πρωί της Τετάρτης (10/6) στα εκδοτήρια του ΣΕΦ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η Διεύθυνση Εισιτηρίων της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα play offs Ελληνικού Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 14/06/2015 με ώρα έναρξης 19:30 πραγματοποιείται ως εξής:

• Μέσω του INTERNET από το www.olympiacosbc.gr από την Τρίτη 09/06/2015 και ώρα 21:30.
• Μέσω του τηλεφωνικού κέντρου στο τηλέφωνο 210 8938007 από την Τετάρτη 10/06/2015 και ώρα 09:00 και μέχρι εξαντλήσεώς τους.
• Από τα εκδοτήρια του Σ.Ε.Φ. την Τετάρτη 10/06/2015 και ώρες 09:00 – 18:00 και μέχρι εξαντλήσεως τους.
• Από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την Τετάρτη 10/06/2015 (ώρες λειτουργίας καταστημάτων) και μέχρι εξαντλήσεώς τους.
• Από τα καταστήματα ΟΤΕ (ώρες λειτουργίας καταστημάτων) από την Τετάρτη 10/06/2015 και μέχρι εξαντλήσεώς τους.

Κάθε φίλαθλος έχει δικαίωμα αγοράς μέχρι δύο (2) εισιτηρίων με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10,15,20,30,35 και 40 ευρώ.

Για εισιτήρια ακριβότερων κατηγοριών και VIP, παρακαλούμε απευθυνθείτε στα γραφεία της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και στο τηλέφωνο 210 4527600.

Συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα αγοράς και εκτύπωσης του εισιτηρίου “Print at home”. Με αυτόν τον τρόπο, ο κάθε φίλαθλος μπορεί να εισέρχεται στο γήπεδο χωρίς καμία άλλη διαδικασία, προσκομίζοντας απλά στη θύρα το εισιτήριο που θα έχει τυπώσει ο ίδιος. Έτσι θα αποφεύγεται η ταλαιπωρία της παραλαβής των εισιτηρίων από τα εκδοτήρια, ο συνωστισμός της τελευταίας στιγμής και θα διευκολύνεται η είσοδος των φιλάθλων στο γήπεδο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΕΑ (άτομα μόνο με κινητικά προβλήματα)

Η Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για τον αγώνα με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 14/06/2015 ενημερώνει τους φιλάθλους με κινητικά προβλήματα τα ακόλουθα:

Καλεί τους φιλάθλους να επικοινωνήσουν με την Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μέχρι και την Παρασκευή 12/06/2015, ώστε να παραλάβουν από τη θύρα 8 το DAY PASS. Όσοι δεν επικοινωνήσουν έγκαιρα, δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο.

• Προβλέπεται δωρεάν είσοδος για τους ίδιους και για τον ένα συνοδό τους
• Η είσοδος των συγκεκριμένων ατόμων θα γίνει μόνο από τη θύρα 8
».

Όλοι στην Πειθαρχική!!

Το κατώφλι της Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague θα περάσουν και οι τέσσερις ομάδες των play-offs.

Όλοι στην Πειθαρχική!
Και οι τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν στα play-offs της Superleague κλήθηκαν σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή.

Έτσι, εκπρόσωποι των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης θα απολογηθούν την προσεχή Πέμπτη.

Η ανακοίνωση:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 11/06/2015 και ώρα 13:30 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 5η και 6η Αγωνιστική των Play Offs Super League ΟΠΑΠ. Αναλυτικά :

5η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κ. Ιωσηφίδη (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του κ. Κ. Ιωσηφίδη στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 11 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

6η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ. 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος ΑΘ.-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ. 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Καλάθης, Βεζένκοφ και Ντατόμε για Μπαρτσελόνα!!

Δυνατά αναμένεται να μπει στο μεταγραφικό… παζάρι του καλοκαιριού η Μπαρτσελόνα, καθώς σύμφωνα με τον Τύπο της Ισπανίας έχει στη λίστα της τους Νικ Καλάθη, Αλέξανδρο Βεζένκοφ και Τζίτζι Ντατόμε!

Καλάθης, Βεζένκοφ και Ντατόμε για Μπαρτσελόνα!
Στην Μπαρτσελόνα αναμένονται πολλές μεταγραφικές κινήσεις το καλοκαίρι που έρχεται, με την… παρέλαση των ονομάτων να έχει ξεκινήσει ήδη! Όπως αναφέρεται, λοιπόν, στην ιστοσελίδα «encestando.es», στη λίστα των «μπλαουγκράνα» βρίσκονται οι Νικ Καλάθης, Αλέξανδρος Βεζένκοφ και Τζίτζι Ντατόμε!

Όσον αφορά το ενδιαφέρον για τον φόργουορντ του Άρη, αυτό είναι γνωστό εδώ και μερικούς μήνες, καθώς άνθρωποι των Καταλανών είχαν συναντηθεί μαζί του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο TOP 16 της Ευρωλίγκας.

Από ‘κει και πέρα, η Μπαρτσελόνα παρακολουθεί από κοντά την περίπτωση του Νικ Καλάθη, ο οποίος όμως έχει τονίσει πως προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στο NBA και να μην επιστρέψει ακόμα στην Ευρώπη.

Τέλος, το όνομα του Τζίτζι Ντατόμε ακούγεται από το περασμένο καλοκαίρι για τους Καταλανούς, αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Ωστόσο, ο Ιταλός φόργουορντ πολύ δύσκολα θα παραμείνει στο «μαγικό κόσμο» και φέτος, με τους «μπλαουγκράνα» να φέρονται φαβορί για να αποσπάσουν την υπογραφή του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αναστόπουλος: «Ευχαριστώ τον κόσμο του Ολυμπιακού»

Σε μια απολαυστική συζήτηση στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Αναστόπουλος σχολίασε με τον δικό του τρόπο από τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού μέχρι όσους τον... κατηγορούν για αμυντικογενή προπονητή.

Αναστόπουλος: «Ευχαριστώ τον κόσμο του Ολυμπιακού»
Αφορμή ήταν η ανάδειξή του στην κορυφαία 11άδα στην ιστορία του Ολυμπιακού, ύστερα από ιντερνετική ψηφοφορία στο επίσημο σάιτ των «ερυθρολεύκων». Η κουβέντα όμως με τον Νίκο Αναστασόπουλο φυσικά και δεν έμεινε εκεί.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Μπάμπη Χριστόγλου, Μιχάλη Λεάνη ο «μουστάκιας» αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που έδειξε πως δεν ξεχνά την προσφορά του σχολίασε την επικαιρότητα με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

«Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για κάθε άνθρωπο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μέσα από την καρδιά μου για την τιμή που μου έκανε, που αναγνώρισε την αφοσίωσή μου στην ομάδα που αγάπησα και φυσικά αγαπώ», είπε αρχικά πριν μιλήσει για... Μουρίνιο, Λίπι, Μπερμπάτοφ, τον επιθετικό που ταιριάζει στους Πειραιώτες και όσους τον κατηγορούν πως είναι αμυντικογενής προπονητής.

Συμβόλαιο καρδιάς!!

Την ευκαιρία να χτίσει τη δική του δυναστεία με την Μπαρτσελόνα θα ‘χει ο Λουίς Ενρίκε. Ο Καταλανός δέχθηκε ν' ανανεώσει για έναν επιπλέον χρόνο το συμβόλαιο του, που έληγε το επόμενο καλοκαίρι.

Συμβόλαιο καρδιάς!
Το δικαίωμα να συνεχίσει να γράφει ιστορία με την Μπαρτσελόνα κέρδισε κι επίσημα ο Λουίς Ενρίκε.

Μετά την ονειρεμένη σεζόν των «μπλαουγκράνα», που σφραγίστηκε από το δεύτερο τρεμπλ της ιστορίας τους, ο πρωτεργάτης της επιτυχίας τους εξασφαλίστηκε ότι θα κάθεται για τουλάχιστον δυο χρόνια ακόμα στον πάγκο τους.

Το συμβόλαιο του Καταλανού έληγε το επόμενο καλοκαίρι, ωστόσο ο Τζόζεπ Μπαρτομέου του κατέθεσε από φέτος πρόταση ανανέωσης. Μια πρόταση που έκανε αποδεκτή ο Ενρίκε, λέγοντας «ναι» για επέκταση μέχρι το καλοκαίρι του 2017.





Επιβεβαιώθηκε, έτσι, η πρόθεση της Μπαρτσελόνα να μη… χαλαρώσει καθόλου ενόψει της νέας σεζόν, αποκτώντας άμεσα τον Βιδάλ, ανανεώνοντας τα συμβόλαια των Άλμπα και Πέδρο, κρατώντας την Τρίτη τον Ντάνι Άλβες κι επιμηκύνοντας τη συνεργασία με τον προπονητή που την οδήγησε στους φετινούς θριάμβους.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ελευθερόπουλος: «Έμαθα πολλά στον Ολυμπιακό Βόλου»


Τις εμπειρίες που έδωσε η Football League σχολίασε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, τονίζοντας πως προτεραιότητα είναι η επιστροφή στη Super League.«Ό,τι καλύτερο ο Δέλλας την ΑΕΚ» σχολίασε

Ελευθερόπουλος: «Έμαθα πολλά στον Ολυμπιακό Βόλου»

Ο προπονητής που κάθισε φέτος στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την συμπεριφορά που είχε ο κόσμος της πόλης απέναντί σ’ αυτόν και τον Στέλιο Βενετίδη, ενώ διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον συνδέουν με την Καλλονή.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω» με τους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος:

Για το αν θα ήθελε να δουλέψει ξανά στη Football League: «Έχει να κάνει με τις συνθήκες. Είμαι πολύ χαρούμενος που έζησα στον Βόλο, αλλά και η Football Leauge, με τα καλά και τα άσχημα που έχει, είναι μεγάλη εμπειρία. Όσο καλό μου έκανε στα 18 να πάω στην Προοδευτική, τόσο μεγάλη παρακαταθήκη είναι η φετινή εμπειρία για μένα και το Στέλιο (σ.σ. Βενετίδη). Έχει ιδιαιτερότητες η κατηγορία, όπως το ότι δεν υπάρχει πολύς καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε».

Για το Fair Play: «Τα παιχνίδια της κατηγορίας έχουν σκοπιμότητα, αυτό πρέπει να το δούμε όλοι. Την πραγματική έννοια του fair play την έχουμε αναγάγει σε ντροπή για το ποδόσφαιρο. Εγώ ξεκαθάρισα σε αντιπάλους και διαιτητές πως δεν πρόκειται να δώσουμε τη μπάλα, μόνο αν σταματήσει το παιχνίδι ο διαιτητής. Μπορεί να ξένισε σε αρκετούς στην αρχή, όμως σεβόμαστε τον ποδοσφαιριστή. Μπορούν να γίνουν ωραίες κινήσεις στο ποδόσφαιρο. Όπως αυτό που έγινε ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Απόλλωνα Σμύρνης στο τελευταίο παιχνίδι. Τέτοια πράγματα μεγαλώνουν τις ομάδες».

Για το τι έμαθε στην Football League που δεν θα μάθαινε σε άλλη κατηγορία: «Υπάρχει η σκοπιμότητα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Υπάρχουν πολλά νεαρά παιδιά με ταλέντο που θέλουν να μάθουν τα σωστά του ποδοσφαίρου. Είναι μια πιο σκληρή, πιο δύσκολη κατηγορία. Προσπαθείς να περάσεις τα ζητούμενα, γνωρίζοντας τις δυσκολίες. Έμαθα να δουλεύω περισσότερο στις στατικές φάσεις και έμαθα πολλούς ποδοσφαιριστές που δεν γνώριζα, οπότε έχω μια πλήρη εικόνα ποδοσφαιριστών».

Για τις στημένες φάσεις: «Παίζεται λιγότερος καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου και είναι καλή ευκαιρία για άμεση επίθεση, οπότε δίνεται μεγάλη έμφαση σ’ αυτές. Έχουν μικρότερη αθλητική παιδία οι αθλητές της κατηγορίας. Για να διασπάσεις μια κλειστή άμυνα οι τρόποι που έχεις είναι να πας σε αλλαγή πλευράς. Όταν στερούνται σε ποιότητα οι περισσότεροι αθλητές, για να πας στην αδύναμη πλευρά του αντιπάλου, χρησιμοποιείς αυτό που μπορείς».

Για το αν αυτό δείχνει αδυναμία ή απουσία ποιότητας: «Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται. Ένα απ’ τα σημάδια που είδαμε στο τελευταίο Μουντιάλ, είναι ότι λιγόστεψαν οι κομπίνες, γιατί έτσι αφήνεις προϋποθέσεις για αντεπίθεση. Το ποδόσφαιρο έχει πάει πλέον στην μετάβαση, στο transition. Το ποδόσφαιρο έχει τόσα πολλά κομμάτια που μπορείς να δουλέψεις, γι’ αυτό είναι τόσο υπέροχο».

Για το ότι έχει δηλώσει πως θα φύγει απ’ τον Ολυμπιακό Βόλου: «Έχουμε κανονίσει με τον Στέλιο Βενετίδη ένα γεύμα για να ευχαριστήσουμε τα παιδιά, που αγωνίστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Δεν είναι οικονομικός ο λόγος που φεύγω. Δεν θα ήταν αυτός ο λόγος, σε οποιαδήποτε ομάδα. Πριν πάρουμε μια απόφαση για το που θα πάμε τη ζυγίζουμε πολύ καλά. Έχουμε αποφασίσει πως στο αγωνιστικό κομμάτι θα έχουμε τον πρώτο τελευταίο λόγο και πάντα κάνουμε μια κουβέντα για να δούμε αν υπάρχει ταύτιση. Στην πρώτη κουβέντα που κάναμε στον Ολυμπιακό Βόλου μας έδωσαν τα κλειδιά, ποτέ δεν μας ενόχλησαν, απήλαυσαν κι εκείνοι το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα. Το σημαντικότερο είναι πως ακόμα και στα πλέι οφ που δεν πήραμε τα αποτελέσματα που έπρεπε, οι άνθρωποι της ομάδας και ο κόσμος ήταν ακόμα δίπλα μας. Τώρα τα δεδομένα θα αλλάξουν την ομάδα, θα μπουν καινούριοι άνθρωποι, που δεν έχουμε μιλήσει. Μπορεί να συζητήσουμε μαζί τους και να τα βρούμε».

Για τα σενάρια που τον έχουν συνδέσει με την Καλλονή: «Δεν υπάρχει τίποτα με την Καλλονή. Δεν έχω δεχτεί καμία κλήση. Δεν θα έφευγα από κάπου που έχω ζήσει κάτι τόσο όμορφο, χωρίς να έχω ενημερώσει τους διοικούντες ότι έχω στο μυαλό μου κάτι άλλο. Εγώ δεν μιλάω, όποιος θέλει να με βρει μπορεί να με πάρει τηλέφωνο. Αυτά δεν μου άρεσαν ούτε όταν τα έβλεπα για άλλες ομάδες και άλλα ονόματα. Δεν υπάρχει το παραμικρό. Θα πάω στη σχολή και, αν υπάρξει κάτι, θα το συζητήσουμε, με προτεραιότητα την Σούπερ Λίγκ».

Για την ΑΕΚ και τον Τραϊανό Δέλλα: «Είμαστε μια φουρνιά προπονητών απ’ τις καλύτερες. Η σχολή για το UEFA Pro είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όλα τα παιδιά είναι σωστά εκπαιδευμένα. Έχει συμπέσει να είμαστε προπονητές με καλό έργο. Ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Γιάννης Γκούμας, ο Στάικος Βεργέτης, ο Αλέκος Βοσνιάδης, ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα και άλλα παιδιά, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Ο καλύτερος, όμως, για μένα είναι ο Τραϊανός. Έχει υψηλού επιπέδου διαύγεια. Είχα πει ότι μου φαίνεται ατυχής η σύγκριση Γκατούζο με Δέλλα, που είχε ακουστεί παλιότερα. Τους έχω ζήσει και τους δύο. Ο Τραϊανός Δέλλας είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σ’ αυτήν την ηλικία. Μου θυμίζει προπονητές απ’ την Ιταλία. Με πλήρη επίγνωση το λέω. Είναι μεγάλη τύχη και για τον ίδιο που είναι σε μια τεράστια ομάδα, όπως και για την ΑΕΚ που μπορεί να μεγαλώνει μαζί του».

Για τους αντιπάλους της φετινής Football League: «Εκτός από την ΑΕΚ και ο Ηρακλής έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είναι έργο του Παπαδόπουλο. Πρέπει να δείξουν μεγάλη εμπιστοσύνη επιτέλους στον Έλληνα προπονητή, γιατί το αξίζει. Το οξύμωρο είναι πως η δουλειά ενός προπονητή φαίνεται μετά από 9-10 παιχνίδια. Είναι μεγάλο μπέρδεμα για τον ποδοσφαιριστή να αλλάξει ο προπονητής νωρίτερα. Χαίρομαι για τις διοικήσεις που στηρίζουν τους προπονητές».

Για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα απ’ την καρδιά μου. Είναι εκπληκτικό αυτό που έζησα στον Βόλο. Φεύγω μετά από 6-7 μήνες και μόνο θετικά έχω να κρατήσω. Ακόμα και γονείς στο δρόμο, που δεν στηρίζουν τον Ολυμπιακό, μας είπαν υπέροχα λόγια για το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Αυτή η πόλη δείχνει ότι έχει παιδεία και κουλτούρα και μπορεί να γίνει παράδειγμα για τους υπόλοιπους».

Δύο νέοι επαγγελματίες στο Ρέθυμνο!!

Το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο με το Ρέθυμνο υπέγραψαν οι Γιάννης Παναρετάκης και Γιάννης Πατάτας, οι οποίοι προέρχονται από τα… σπλάχνα της κρητικής ομάδας.

Δύο νέοι επαγγελματίες στο Ρέθυμνο!
Το παρόν του Ρεθύμνου είναι… λαμπρό, ωστόσο οι άνθρωποι του συλλόγου κοιτούν και το μέλλον τους!

Έτσι, οι Κρητικοί ανακοίνωσαν πως οι Γιάννης Παναρετάκης και Γιάννης Πατάτας, οι οποίοι μέχρι πρότινος ανήκαν στο εφηβικό τμήμα, υπέγραψαν τα πρώτα επαγγελματικά τους συμβόλαια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η φιλόδοξη προσπάθεια του Ρέθυμνο Aegean να εμπλουτίσει το ρόστερ της ομάδας με παιδιά από το Ρέθυμνο συνεχίζεται και φέτος. Ο Γιάννης Παναρετάκης και ο Γιάννης Πατάτας που αγωνιζόταν στο εφηβικό τμήμα του Ρέθυμνο BC υπέγραψαν σήμερα το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο και αποτελούν πλέον μέλη της επαγγελματικής μας ομάδας».

Ο Γιάννης Παναρετάκης γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1997, έχει ύψος 2,02 και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Ο Γιάννης Πατάτας συμπλήρωσε πρόσφατα το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννηθείς 23/5/1997) και έχει ύψος 1,80. Οι δύο νεαροί αθλητές πραγματοποίησαν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο του μπάσκετ στις ακαδημίες του Ρέθυμνο BC.

Οι δύο νέοι παίκτες της ομάδας μας έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις σαν μέλη της οικογένειας του Ρέθυμνο Aegean, ευχαριστώντας την Διοίκηση για την ευκαιρία που τους έδωσε, ενώ κοινός τους στόχος όπως τόνισαν είναι η βελτίωση και η εξέλιξη τους μέσα από την σκληρή δουλειά.

Γιάννης Παναρετάκης: «Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του Ρέθυμνο Aegean για την ευκαιρία που μου δίνει. Είναι ένα μεγάλο «βήμα» για μένα. Από μικρός που ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ είχα το όνειρο να αγωνιστώ κάποια στιγμή στην μεγάλη ομάδα. Το όνειρο όμως δεν σταματάει εδώ αλλά τώρα αρχίζει. Ξεκινάει η δύσκολη δουλειά ώστε να βελτιωθώ και να εξελιχθώ μέσα από την ομάδα».

Γιάννης Πατάτας: «Ευχαριστώ πολύ την ομάδα και την Διοίκηση του Ρέθυμνο Aegean για την ευκαιρία να αγωνιστώ στην μεγάλη ομάδα. Βλέπω ότι οι κόποι μου ανταμείβονται και η σκληρή δουλειά των προηγούμενων χρόνων έπιασε τόπο. Είναι ένα όνειρο που ήθελα από μικρός να πραγματοποιήσω και η διοίκηση μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Στόχος μου είναι να βελτιωθώ σαν παίκτης και σαν προσωπικότητα».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Ηρακλής Μανουκαράκης, από τη μεριά του, δήλωσε: «Βλέπουμε ότι και φέτος ανέβηκαν δύο παιδιά από τις ακαδημίες μας στην μεγάλη ομάδα. Αυτό είναι μεγάλη μας χαρά. Το πλάνο που έχουμε φτιάξει βλέπουμε ότι σιγά-σιγά υλοποιείται. Τα παιδιά το αξίζουν. Έχουν το ταλέντο και αυτό που χρειάζονται πλέον είναι μυαλό και η συγκέντρωση σε αυτό που κάνουν. Πρέπει να αφοσιωθούν στη δουλειά γιατί έχουμε ένα από τα καλύτερα τεχνικά επιτελεία. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και τους θέλουμε να είναι πάντα δίπλα στην ομάδα μας και γιατί όχι κάποια στιγμή να πρωταγωνιστήσουν και να γίνουν από τους βασικούς συντελεστές όπως και ο Μάρκος Δουλγεράκης».

Στην Γιουβέντους ο Κεντίρα!!

Από την Ρεάλ στην φιναλίστ του φετινού Champions League. Η Γιουβέντους ανακοίνωσε την απόκτηση του Σάμι Κεντίρα την Τρίτη, με τον παίκτη να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο.

Στην Γιουβέντους ο Κεντίρα!

Ο 28χρονος Γερμανός διεθνής μέσος, που μένει ελεύθερος από την Ρεάλ στο τέλος του μήνα, έψαχνε εδώ και καιρό την επόμενη ομάδα στην καριέρα του. Οι «μπιανκονέρι» κινήθηκαν γρήγορα τα τελευταία 24ωρα και ήρθαν σε συμφωνία με τον παίκτη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

«Η Γιουβέντους ολοκλήρωσε σήμερα την απόκτηση του Σάμι Κεντίρα. Ο 28χρονος και επίσημα θα έρθει στην ομάδα από την Ρεάλ Μαδρίτης, με ελεύθερη μεταγραφή την 1η Ιουλίου 2015. Συμφωνήσαμε για τετραετές συμβόλαιο το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου 2019», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι «μπιανκονέρι».




 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πληρώνει… πολλά η ΚΑΕ Ολυμπιακός!!

Με πρόστιμο συνολικού ύψους 24.400 ευρώ τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Ολυμπιακός από τον Αθλητικό Δικαστή για τα όσα συνέβησαν στον πρώτο τελικό στο ΣΕΦ, με στον Παναθηναϊκό. Στα 2.700 ευρώ ο… λογαριασμός του ΠΑΟΚ

Πληρώνει… πολλά η ΚΑΕ Ολυμπιακός!
«Φουσκωμένος» πήγε ο… λογαριασμός στην ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα όσα συνέβησαν στο ΣΕΦ, στον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, ύστερα από απόφαση του Αθλητικού Δικαστή οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πληρώσουν συνολικά 24.400 ευρώ, ενώ ούτε ο ΠΑΟΚ… γλίτωσε, ο οποίος τιμωρήθηκε με 2.700 ευρώ πρόστιμο για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ντέρμπι της Πυλαίας με τον Άρη.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή:

«Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ:

α) για το υβριστικό σύνθημα με αποδέκτη φυσικό πρόσωπο εκτεταμένης εντάσεως, επίπληξη και πρόστιμο 1.400,00€ ,
β) για υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα που δεν συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.000,00€ και
γ) για επεισόδια εντός γηπέδου αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (πυροδότηση 2 καπνογόνων, 2 πυρσών και πυροδότηση και ρίψη 15 κροτίδων και 8 βαρελότων) πρόστιμο 22.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 7-6-2015.

Επιβάλλεται στην ΠΑΟΚ ΚΑΕ:

α) για υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα, που δεν συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.000,00€,
β) για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα) πρόστιμο 800,00€ και
γ) για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (ρίψη ρολών χαρτοταινίας) πρόστιμο 900,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΑΡΗ της 7-6-2015
».