Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Παναγόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ έχει κάθε έννομο δικαίωμα να κυνηγήσει τις διαδικασίες»

Η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας ήταν προγραμματισμένη να εξεταστεί τη Δευτέρα το πρωί, ωστόσο οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, καθώς και η ΕΠΟ ζήτησαν αναβολή λίγων ημερών. Οι δικηγόροι των τριών ΠΑΕ υποστήριξαν ότι δεν είχαν διαβάσει τη δικογραφία, ενώ οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας επικαλέστηκαν την καθυστέρηση ενός μάρτυρα από την επαρχία.

Τόσο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός όσο και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αρνήθηκαν να στηρίξουν την ΕΠΟ, μολονότι είναι από τις ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον δεδομένου ότι θα αγωνιστούν του χρόνου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η πρόεδρος του Ειρηνοδικείο πρότεινε αναβολή για μία ή δύο ημέρες και εν τέλει η αίτηση να συζητηθεί την Τρίτη στις 13:00.

Ο Γιώργος Παναγόπουλος είναι ο δικηγόρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας και μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο «Ημίχρονο».


Αναλυτικά όσα είπε:

«Περι όνου σκιάς ήταν όλη η ιστορία. Αντί να ληφθούν τα θέματα συζητούσαμε επί δύο ώρες για την αναβολή. Μόνος εναντίον όλωνως ύφισται χωρίς συμπαράσταση κανενός. Φυσικά απόντος του ΠΑΟΚ, αλλά και του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανένα λόγο να σκίζεται. Είναι έξυπνα κινούμενος βάζει τους άλλους να «σκοτώνονται» και επειδή έχει εξασφαλίσει κάποια πράγματα δεν θέλει να ρισκάρει και να φανεί ότι πηγαίνει κόντρα στους άλλους. Αυτή είναι η τακτική του. Εφόσον και οι δύο είναι σημαιοφόροι για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έπρεπε να είναι πανταχού παρών. Ο ΠΑΟΚ το μόνο που έκανε ήταν να είναι απών ο κύριος Αγγελίδης είναι στους καθών η αίτηση απευθύνεται εναντίον  του σαν μέλος του Δ.Σ. και της Σούπερ Λιγκ. Του εκδόθηκε η κλήση και δεν παραστάθηκε, είχε δικαίωμα να έρθει εκεί. Ατρόμητος, Αστέρας και Ολυμπιακός παρέστησαν. Ακριβώς όπως είχε γίνει στην υπόθεση της ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου ίδια τακτική ακολούθησαν και σήμερα ήρθαν να φωνάζουν ότι θα μείνουν εκτός Ευρώπης.

Σήμερα είναι η κρίσιμη ημερομηνία όπου η ΕΠΟ οφείλει όχι μόνο να δηλώσει τις ομάδες, αλλά να απαντήσει ότι οι ομάδες αυτές εμπλέκονται ποινικά. Όχι μόνο δεν έχει συνεδριάσει η Επιτροπή Εκτάτων Θεμάτων που τσατίστηκε να τιμωρήσει την ΕΠΣ Θεσσαλίας στην πρώτη υπόθεση που δίκασε αυτή η επιτροπή. Και να επισπεύσει ο ΠΑΟΚ τη διαδικασία που δεν έχει χάσει τη μάχη όσο αγωνιστικά να είναι αυτό το χάλι που βλέπουμε και μας ταλαιπωρεί έχει κάθε έννομο δικαίωμα να ζητήσει ότι δεν δικαιούνται αυτές οι ομάδες να συμμετέχουν στην Ευρώπη. Ήδη έστειλα και νέα επιστολή στον ΠΑΟΚ να παρασταθεί αύριο. Ενημέρωση για τη δίκη, το δικόγραφο το δικαίωμα του έννομο συμφέροντος. Να κυνηγάς τη Μέταλιστ σε άλλα γήπεδα, σε άλλες χώρες και να μη κυνηγάς τους άμεσα εμπλεκόμενους».

«Είναι ένας ακόμη μύθος ότι αν πέσει η διοίκηση θα μας αποκλείσουν. Δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε στο εκατομμύριο. Πρώτη φορά στα χρονικά η ΕΠΟ παρίσταται σε δικαστήριο η συνέλευση, η σε οτιδήποτε άλλο με λιγότερο από 50 μέλη να την υποστηρίζουν. Από τα 56 συνολικά έχουν συμπαρασταθεί μόνο τα 37 και αυτό έχει σημασία. Απουσιάζει και η SuperLeauge και η FootballLeague μεταξύ άλλων. Και αυτοί που έχουν έρθει έρχονται κάτω από τρομερές πιέσεις και δεν αποκλείεται αύριο να έχουμε και άλλα γεγονότα έτσι όσο τρενάρουν οι υποθέσεις αυτές.

Εγώ περιμένω να εφαρμόζονται  τα αυτονόητα. Αυτό είναι στην κρίση του δικαστή. Και σήμερα δεν αιτιολόγησε την αναβολή. Η δίκη θα είναι το Νοέμβρη μέχρι τότε ευελπιστούμε να έχουμε την προσωρινή διαταγή για να κινηθούμε. Ήδη αποστείλαμε έφεση στο Διαιτητικό δικαστήριο για το θέμα της Επιτροπής Εκτάτων Θεμάτων, εξώδικο στην ΕΠΟ και κάνουμε καταγγελία στην Επιτροπή Εκτάτων Θεμάτων της ΕΠΟ εναντίον των ΠΑΕ και των ΕΠΣ που παρενέβησαν σήμερα και αν είμαστε εμείς μία φορά παράνομοι τότε αυτοί είναι 100 δεν πρέπει να τιμωρηθούν. Το θέατρο του παραλόγου. Έχουμε τεράστιες παρανομίες κάθε μέρα. Η εγκληματική οργάνωση  του ποδοσφαίρου μέσω των προσώπων που τη διοικούν κάνουν νέες παρανομίες συγκαλύπτουν τις παλιές και εξοντώνουν όποιος είναι απέναντί τους, όπως έκαναν στην ΕΠΣ Θεσσαλίας, όπου ήδη την μπλόκαραν τον κωδικό ηλεκτρονικού ψηφιακού επικοινωνίας με την ΕΠΟ δεν μπορεί να υποβάλλει δελτία δεν μπορεί να κάνει κάτι. Μιλάμε για Ουγκάντα και απολυταρχικά καθεστώτα και η ΦΙΦΑ δεν έχει παρέβη σε κανένα καθεστώς τέτοιου τύπου».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: