Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

«Θα πάει 3-2 η σειρά»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός προπονητής, Γιώργος Καλαφατάκης και μίλησε μεταξύ άλλων για την σειρά των μικρών τελικών μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την νίκη του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι:
«Το πρώτο παιχνίδι πάντα είναι το… πονηρό και το περίεργο. Αν εκμεταλλευτεί την πίεση ο φιλοξενούμενος μπορεί να κάνει το μπρέικ. Ήταν ένα πολύ καθαριστικό παιχνίδι. Αυτά τα παιχνίδια είναι του αποτελέσματος και είναι δύσκολο να δούμε θέαμα. Μετράει η μέρα που βρίσκεται ο αθλητής αλλά και η έδρα».
Για τον φετινό Αρη:
«Ο Άρης φέτος είναι μια σφιχτή ομάδα. Το φετινό ρόστερ του δεν είναι καλύτερο αλλά πέρυσι είχε περισσότερες επιλογές. Φέτος, είναι καλύτερος σαν ομάδα και έχει έναν σαφές αμυντικό και επιθετικό προσανατολισμό. Ξέρει να ελέγχει τον ρυθμό και πηγαίνει το παιχνίδι εκεί που θέλει. Ο Άρης διεκδικούσε το παιχνίδι στο Παλατάκι χωρίς τον Βεζένκοφ να σκοράρει πολλούς πόντους και αυτό είναι πολύ σημαντικό».
Για τον φετινό ΠΑΟΚ:
«Το ίδιο πράγμα ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Είναι μια ομάδα και έχει το αβαντάζ πως έχει τον ίδιο προπονητή και τον ίδιο κορμό για πολλά χρόνια».
Για την επερχόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων:
«Και οι δύο ομάδες έχουν παραπλήσια φιλοσοφία. Δεν πιστεύω πως θα αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους. Είναι δυο δουλεμένες ομάδες.  Παίζουν στην λογική της ομάδας, παίζουν άμυνα, κάνουν το ροτέισον και προσπαθούν. Πιστεύω πως το ματς θα πάρει στο 3-2».
Για την έλλειψη του κόσμο του Άρη:
«Ο κόσμος παίζει ρόλο αλλά νομίζω πως ο Άρης θα έχει το προβάδισμα στην έδρα του».
 Για τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό:
«Ο Ολυμπιακός είναι πιο πλήρης φέτος και παίζει χρόνια ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Έχει δείξει πως έχει μια σταθερότητα και πολλά εξαρτώνται από τον Σπανούλη καθώς το παιχνίδι έχει χτιστεί γύρω του. Ο Παναθηναϊκός δεν εξαρτάται απαραίτητα από την παρουσία του Διαμαντίδη καθώς ο Διαμαντίδης προσφέρει πολύπλευρα».
Για τον ίδιο αγωνιστικό πλάνο που τηρεί ο Ολυμπιακός παρά τις αλλαγές των προπονητών:
«Όταν βρίσκεις μια σωστή συνταγή δεν την αλλάζεις. Αυτό κάνουν όλοι οι προπονητές στον Ολυμπιακό».
Για την σύγκριση των Σπανούλη και Διαμαντίδη με τον Νίκο Γκάλη:
«Ο Γκάλης είναι η ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και αυτός το απογείωσε. Οι Σπανούλης και Διαμαντίδης είναι παίκτες μιας άλλης εποχής».
Για το μέλλον του:
«Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και θα δούμε τι θα γίνει. Είναι και το οικονομικό ένα θέμα και επιλέγονται νεαρά παιδιά με χαμηλότερους μισθούς. Εγώ έχω δώσει την ζωή μου στο μπάσκετ και δεν θέλω να ξεκινήσω από την αρχή».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: