Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Μπόμπα(ντιγια) μέσα στη Φρανκφούρτη!!

Με το γκολ του Μπομπαντίγια στο 49ο λεπτό η Άουγκσμπουργκ επικράτησε 1-0 της Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη, ύστερα από τρεις αγωνιστικές στην Bundesliga!

Μπόμπα(ντιγια) μέσα στη Φρανκφούρτη!
Γέλασε επιτέλους! Μετά τις ήττες από Χόφενχαϊμ και Ντόρτμουντ, η Άουγκσμπουργκ επικράτησε 1-0 της Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη φετινή Bundesliga σε τρεις αγωνιστικές.

«Χρυσός σκόρερ» ήταν ο πρώην παίκτης του Άρη, Ραούλ Μπομποντίγια στο 49ο λεπτό!

Αναλυτικά η 3η αγωνιστική

Παρασκευή, 12/9

Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης 3-3
(Γεμπντάι 17΄, Τσαλχάνογλου 63΄, Σον 73΄- Μάρτελς 45+1΄, Ντι Σάντο 60΄, Πρεντλ 85΄)

Σάββατο, 13/9

Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ 1-1
(55’ Μοντέστε – 89’ Όλιτς)

Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη 2-0
(27΄ Γκέτσε, 85’ Ριμπερί)

Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ 3-1
(34’ Ράμος, 41’ Καγκάβα, 73’ Ομπαμεγιάνγκ – 90’ Σονγκ)

Χέρτα-Μάιντς 1-3
(86’ Ρόνι – 36’, 90+1’ Οκαζάκι, 70’ Αλαγκί)

Πάντερμπορν-Κολωνία 0-0

Γκλάντμπαχ-Σάλκε 4-1
(17',50' Χαν, 57' Κρους, 79' Ράφαελ-52' Τούπο Μοτίν)

Κυριακή, 14/9

Άιντραχτ-Άουγκσμπουργκ 0-1
(49’ Μπομπαντίγια)

Ανόβερο-Αμβούργο (18:30)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική

Παρασκευή, 19/9

Φράιμπουργκ-Χέρτα (21:30)

Σάββατο, 20/9

Σάλκε-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Στουτγκάρδη-Χόφενχαϊμ
Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου
Πάντερμπορν-Ανόβερο
Μάιντς-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή, 21/9

Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν (16:30)
Κολωνία-Γκλάντμπαχ (18:30)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ωραίος ο... Πάνθηρας!!

Ο Πανιώνιος έπαιξε για άλλη μια φορά ελκυστικό ποδόσφαιρο και συνδύασε το θέαμα με καλό αποτέλεσμα (2-1) στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Πάνω-κάτω η μπάλα στην Νέα Σμύρνη.

Ωραίος ο... Πάνθηρας
Ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω όσοι παρακολούθησαν το Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά οι ελαφρώς ανώτεροι γηπεδούχοι κατάφεραν εκτός από τις ευκαιρίες να έχουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα (2-1).

Ο Μητρόπουλος «ζωγράφισε» στο 18ο λεπτό, κάνοντας το 1-0 και πέντε λεπτά αργότερα ο Πάρα έκανε το 1-1, ύστερα από ασίστ του Μάσα, που είπε «ευχαριστώ» στα… λάθη απειρίας των γηπεδούχων. Ο Μπουμάλ στο 34’ έβαλε και πάλι μπροστά τους Νεοσμυρνιώτες, ενώ αν ήταν πιο προσεκτικός και ομαδικός θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς για τους νικητές, με την έναρξη του δεύτερου μέρους.

Δεν μέτρησε τέρμα του Ζησόπουλου στο φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά φαίνεται πως έκανε λάθος ο εορτάζων, Σταύρος Μάνταλος, καθώς δεν φαίνεται πως υπήρχε φάουλ πάνω στον Τασούλη.

Έφθασε του έξι πόντους η ομάδα του Δημήτρη Τερεζόπουλου, που είχε νικήσει και στην πρεμιέρα τον Εργοτέλη, ενώ έχασε στο τέλος από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Οι Αρκάδες τα καταφέρνουν στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα ζορίζονται μέχρι στιγμής, καθώς έχουν νικήσει τον Λεβαδειακό και εκτός από τον Πανιώνιο έχασαν και από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρώτη αγωνιστική.

Δείτε εδώ την βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Το ματς



Από το… καλημέρα φάνηκε ότι το παιχνίδι θα ήταν καλό, καθώς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, με ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, που έπαιξαν πολύ ανοιχτά. Ο Πανιώνιος είχε ευκαιρία μόλις στο πρώτο λεπτό με την κεφαλιά του Χατζηισαΐα, ύστερα την εκτέλεση φάουλ του Μπουμάλ. Ο Αστέρας απάντησε πέντε λεπτά αργότερα, Μπακασέτα να απειλεί, ύστερα από το λάθος αντίπαλου τερματοφύλακα. Η ομάδα του Δημήτρη Τερεζόπουλου πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια, αλλά το ματς ήταν πολύ… ροκ και θα μπορούσε το είχε φέρει τούμπα η ομάδα της Αρκαδίας.

Οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν χάρις στο πανέμορφο τέρμα του Μητρόπουλου, που… εκτέλεσε έξω από την περιοχή. Στο 6’ ο Πανιώνιος δεν είχε πληρώσει τα επιπόλαιο λάθος του Γιανακόπουλου, αλλά στο 22’ αυτά της άμυνας του, τα εκμεταλλεύτηκαν οι Μάσα-Πάρα με τον δεύτερο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Έλληνα πορτιέρο. Από εκεί και πέρα ο Αστέρας ανέβηκε και απέκτησε τον έλεγχο της αναμέτρησης.

inner

Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού ο Πανιώνιος πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Αυτή την φορά ο Μπουμάλ που ήταν αρκετά δραστήριος στο πρώτο μέρος, χρίστηκε σκόρερ. Οι «κυανέρυθροι» είχαν την κατοχή και στο 35’ έφθασε στο 59% υπέρ τους.

inner

Μέχρι το τέλος ο Αστέρας ήταν αυτός που πλησίασε πιο κοντά στο γκολ. Αρχικά στο 39’ είχε διπλή ευκαιρία, με τον Ρόλε να πιάνει καλό σουτ, αλλά τον Γιαννακόπουλο να διώχνει, ενώ στη συνέχεια της φάσης η άμυνα του Πανιώνιου αδράνησε και ο Πάρα έπιασε το σουτ και η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά, ύστερα από κόντρες, όμως ο Παντίδος με ανάποδο ψαλιδάκι σχεδόν πάνω στην γραμμή στέρησε το 2-2 στον Αστέρα.

Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και στο δεύτερο μέρος. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ήταν στο 55’ και την είχε ο Πανιώνιος, αλλά ο Μπουμάλ που βγήκε τετ α τετ με τον Κοσίτσκι, προτίμησε να τελειώσει μόνος του την φάση από το να δώσει στον Κολοβό και δεν ήρθε το 3-1.

Το ματς κύλησε κάτω έτσι μέχρι το φινάλε και κανείς δεν θα μπορούσε με ασφάλεια να προβλέψει το τι θα γίνει. Δηλαδή και τρίτο τέρμα για τον Πανιώνιο ήταν πιθανό να μπει και ισοφάριση από τον Αστέρα. Πιο δίκαιο θα ήταν να έρθει το 3-1, αλλά λίγο η απροσεξία των γηπεδούχων και η αντίδραση των Αρκάδων έμεινε το 2-1 μέχρι τέλους. Πάντως, ο Πανιώνιος δεν έκατσε καθόλου πάνω στο αποτέλεσμα, όπως έχει κάνει σε όλα του τα ματς μέχρι στιγμής.






Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανιώνιος (Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Παντίδος, Μπουμάλ (Μπούζας), Γιάννου, Σιώπης, Ιμπαγάσα (68’ Γκίνη), Χατζηισαΐας, Τασούλης, Κολοβός (90' Γκέζος), Αργυρόπουλος.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους οι Παπαδόπουλος, Σμυρλής, Φούντας, Φουρλάνος.

Αστ. Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης (76’ Μπαράλες), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Μουνάφο, Ουσέρο, Μάσα, Ρόλε (65’ Γιαννιώτας), Μπακασέτας (58’ Μπαντιμπανγκά), Πάρα.

Στον πάγκο των Αρκάδων έμειναν οι Θεοδωρόπουλος, Μπι, Τσοκάνης, Γκοϊάν.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος με βοηθούς τους Βασίλη Καραβασίλη, Εμμανουήλ Βλάσσης
4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το κόλλησε… ακούσια ο Ντι Μαρία!! (video)

Προφανώς δεν ήθελε να κάνει αυτό. Σκοπός του ήταν να σεντράρει. Όπως και να ‘χει όμως η… γλυκύτατη σέντρα του Ντι Μαρία στο παιχνίδι με την ΚΠΡ έφερε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ.

Το κόλλησε… ακούσια ο Ντι Μαρία! (video)
Δουλειά του -κατά κύριο λόγο- είναι να δημιουργεί και όχι να σκοράρει.

Και μεταξύ μας, αυτό είχε πρόθεση να κάνει ο Άνχελ Ντι Μαρία και στο εν εξελίξει παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την ΚΠΡ.

Η σέντρα που επιχείρησε όμως στο 24’ παραήταν… γλυκιά.

Τόσο πολύ ώστε να μπερδέψει τους αμυντικούς. Και να μη χρειαστεί κανένας να την αγγίξει, πριν καταλήξει στα δίχτυα και γράψει το πρώτο του τεμάχιο με τους «κόκκινους διάβολους».




*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα τα λ-εφτά η Ίντερ!!

Από άλλο πλανήτη η Ίντερ διέλυσε 7-0 τη Σασουόλο (όπως έκανε πέρυσι εκτός έδρας), την ίδια στιγμή που η Νάπολι έπεφτε θύμα έκπληξης γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 1-0 από την Κιέβο μέσα στο γήπεδό της.

Όλα τα λ-εφτά η Ίντερ!
Βραδιά θαυμάτων αποδείχτηκε η αποψινή για την Ίντερ που έκανε «φύλλο και φτερό» τη Σασουόλο σε ματς για τη δεύτερη αγωνιστική της Serie A. Σε ένα παιχνίδι που δεν αντέχει σε οποιαδήποτε κριτική, οι «νερατζούρι» είχαν πολλούς πρωταγωνιστές, με μεγαλύτερο όλων τον Ικάρντι που πέτυχε τρία γκολ (4’, 30’, 53’). Ένα λιγότερο σημείωσε ο Οσβάλντο (40’, 72’) και… μόλις από ένα οι Κόβατσιτς (21’), Γκουαρίν (75’).

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έριξαν ρυθμό πιθανότατα σεβόμενοι το… δράμα των φιλοξενούμενων αλλά και το γεγονός πως μετά το 60’ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπεράρντι.

Αντίθετα η δεύτερη αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος δεν αφήνει και την γκυκότερη γεύση στη Νάπολι που έπεσε θύμα έκπληξης μέσα στο γήπεδό της όπου γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0 από την Κιέβο. Το παιχνίδι κρίθηκε στις αρχές της επανάληψης χάρη στο τέρμα του Λόπες.

Πρώτη νίκη για τη Λάτσιο (3-0 την Τσεζένα) με γκολ των Καντρέβα (19’), Παρόλο (56’) και Μάουρι (90’), ενώ η Αταλάντα πέρασε με 2-1 από την έδρα της Κάλιαρι. Στο άλλο ματς της αγωνιστικής Φιορεντίνα και Τζένοα έμειναν στο 0-0.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου

Έμπολι-Ρόμα 0-1
(45'+1' Λουίτζι Σέπε)

Γιουβέντους-Ουντινέζε 2-0
(8’ Τέβες, 75’ Μαρκίζιο)

Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου (16:00)

Σαμπντόρια-Τορίνο 2-0
(34’ Γκαμπιαντίνι, 79’ Οκάκα)

Κάλιαρι-Αταλάντα 1-2
(86’ πεν. Κοσου – 4’ Εστιγαρίμπια, 67’ Μπουάτσι)

Φιορεντίνα-Τζένοα 0-0

Ίντερ-Σασουόλο 7-0
(4’, 30’, 53’ Ικάρντι, 21’ Κόβατσιτς, 43’, 72’ Οσβάλντο, 75’ Γκουαρίν)

Λάτσιο-Τσεζένα 3-0
(19’ Καντρέβα, 56’ Παρόλο, 90’ Μάουρι)

Νάπολι-Κίεβο 0-1
(49’ Λόπες)

Πάρμα-Μίλαν (21:45)

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου

Βερόνα-Παλέρμο (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου

Τσεζένα-Έμπολι 19:00
Μίλαν-Γιουβέντους 21:45

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου

Κιέβο-Πάρμα (13:30)
Τζένοα-Λάτσιο 16:00
Ρόμα-Κάλιαρι (16:00)
Σασουόλο-Σαμπντόρια (16:00)
Αταλάντα-Φιορεντίνα (19:00)
Ουντινέζε-Νάπολι (19:00)
Παλέρμο-Ίντερ (21:45)
Τορίνο-Βερόνα (21:45)*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένταση και ξύλο στο Ηρόδοτος-Εθνικός!

Σε ένα άκρως επεισοδιακό ματς, που διεκόπη στο 75’ εξαιτίας συγκρούσεων των οπαδών των δύο ομάδων, ο Ηρόδοτος πήρε τη νίκη απέναντι στον Εθνικό. Στο νοσοκομείο φίλαθλος των φιλοξενούμενων.

Ένταση και ξύλο στο Ηρόδοτος-Εθνικός
Κωμικοτραγικές καταστάσεις έζησαν όσοι βρέθηκαν στην αναμέτρηση του Ηρόδοτου με τον Εθνικό.

Το ματς πήρε πολύ άγρια τροπή όταν στο 75ο λεπτό διεκόπη λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί των γηπεδούχων όταν έκαναν… ντου στους αντίστοιχους του Εθνικού.

Επί ένα ολόκληρο 20λεπτο το γήπεδο της Αλικαρνασού έζησε επεισοδιακές στιγμές, με έναν μεγάλο σε ηλικία φίλο των Πειραιωτών να μην αντέχει την ένταση και να λιποθυμά.

Ο φίλαθλος του Εθνικού φέρεται να υπέστη καρδιακό επεισόδιο και αμέσως διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Οι άνθρωποι των φιλοξενουμένων ζήτησαν να διακοπεί το ματς οριστικά, αλλά ο διαιτητής αποφάσισε την συνέχεια του.

Έτσι στο φινάλε του αγώνα ο Ηρόδοτος πήρε τη νίκη με γκολ του Καϊμακαμούδη στο 97ο λεπτό.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στον πάγκο ο Φαλκάο!!

Με το… μαλακό θα ενσωματωθεί ο Ρανταμέλ Φαλκάο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ είναι έτοιμος, αλλά δε βρέθηκε στην ενδεκάδα που επέλεξε ο Λούις Φαν Χάαλ για το ματς με την ΚΠΡ.

Στον πάγκο ο Φαλκάο!
Υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να δουν πρώτη φορά τον Ρανταμέλ Φαλκάο με τη φανέλα της ομάδας τους.

Στο πρώτο παιχνίδι που ο Κολομβιανός σούπερ σταρ είναι διαθέσιμος, ο Λούις Φαν Χάαλ αποφάσισε να μην τον ξεκινήσει στην ενδεκάδα, διατηρώντας κανονικά σ’ αυτή τον Φαν Πέρσι.

Ανάλογα πάντως και με την εξέλιξη του αγώνα με την ΚΠΡ, το νέο απόκτημα των «κόκκινων διαβόλων» (που δημοσίευσε φωτογραφία στο twitter με τίτλο «γνωρίζοντας το θέατρο των ονείρων») είνα πιθανό να κάνει στη συνέχεια το ντεμπούτο του.

Όσο για τους άλλους νεοαποκτηθέντες, θα συστηθούν απ’ την αρχή στο κοινό του «Ολντ Τράφορντ», μιας και οι Μπλιντ και Ρόχο συμπεριλαμβάνονται κανονικά στη σύνθεση που επέλεξε ο Φαν Χάαλ.

Αναλυτικά η ενδεκάδα: Ντε Χέα, Ράφαελ, Έβανς, Ρόχο, Μπλάκετ, Μπλιντ, Ερέρα, Μάτα, Ντι Μαρία, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι
View image on Twitter
Conociendo el teatro de los sueños.


*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανάσταση!!

Μέχρι χθες δεν είχε καταφέρει να κάνει την έκπληξη. Όμως στην 5η αγωνιστική της Eredivisie -και μετά από τρία χαμένα ντέρμπι- η Φίτεσε «ξέσπασε» με 3-1 στην Εξέλσιορ και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη.

Ανάσταση!
Κόντρα στην Εξέλσιορ έσπασε το αρνητικό σερί που διατηρεί από… πέρυσι η Φίτεσε, η οποία επικράτησε 3-1 στην πέμπτη αγωνιστική της Eredivisie.

Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά από 13 επίσημα παιχνίδια, αφού το πρόγραμμα δεν ήταν… ευνοϊκό για να τα καταφέρει μέχρι τώρα. Τα τρία ντέρμπι κόντρα σε Αϊντχόφεν, Άγιαξ και Τσβόλε την κράτησαν μακριά απ’ τις νίκες, με το μόνο βαθμό της να προέρχεται απ’ την ισοπαλία με την Καμπούρ.

Αυτή τη φορά όμως ξέσπασε, με το χατ τρικ του Νταουντά να επιβεβαιώνει την αγωνιστική ανάταση της, ενώ η Εξέλσιορ μείωσε τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του ματς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Στανς.

Αναλυτικά η πέμπτη αγωνιστική :

Σάββατο (13/9)
Άγιαξ – Χέρακλες 2-1
(2’, 45+1’ Μιλίκ - 86’ Γουέγκορστ)

Τβέντε – Γκόου Αχέντ Ιγκλς 2-1
(4’ Καστάνιος, 31’ Κορόνα - 22’ Κόλντερ)

Άλκμααρ – Χέρενφεϊν 0-1
(38’ Σινκγκράβεν)

Φέγενορντ – Βίλεμ 1-2
(75’ Καζίμ - 8’ φαν Ντερ Στρούικ, 23’ Αρμεντέρος)

Τσβόλε – Αϊντχόφεν 3-1
(41’ Ντροστ, 65’ Μπροέρς, 87’ Ριένστρα - 32’ Ντε Γιονγκ)

Κυριακή (14/9)
Ουτρέχτη – Ντεν Χάαγκ 0-0

Καμπούρ – Γκρόνινγκεν 3-0
(52’ Ρουσνάκ, 74’ Ογκμπέτσε, 80’φαν ντε Στρίκ)

Φίτεσε – Εξέλσιορ 3-1
(40’, 60’, 64’ Νταουντά - 86' Στανς)

Ντόρντρεχτ – Μπρέντα (17.45)

Δείτε τη βαθμολογία εδώ

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:
Παρασκευή 19/9

Βίλεμ - Μπρέντα (21.00)

Σάββατο 20/9

Εξέλσιορ - Ντόρντρεχτ (19.30)
Ντεν Χάαγκ - Γκόου Αχέντ Ιγκλς (20.45)
Φίτεσε - Χέρενφεϊν (21.45)

Κυριακή 21/9
Χέρακλες - Τβέντε (13.30)
Άλκμααρ - Τσβόλε (15.30)
Φέγενορντ - Άγιαξ
Αϊντχόφεν - Καμπούρ
Ουτρέχτη - Γκρόνινγκεν (17.45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τελευταία και… τυχερά για Ατλέτικο!!

Λίγα τελευταία εισιτήρια έχουν απομείνει για το ματς με την Ατλέτικο και η ΠΑΕ Ολυμπιακός τα βγάζει στα εκδοτήρια από το πρωί της Δευτέρας.

Τελευταία και… τυχερά για Ατλέτικο
«Κουτί» έκατσε η επιστροφή των εισιτηρίων που είχε πάρει η Ατλέτικο Μαδρίτης στους φίλους του Ολυμπιακού. Η ισπανική ομάδα διέθεσε πολύ λιγότερα από όσα ζήτησε με αποτέλεσμα περίπου χίλια κομμάτια να τίθενται στη διάθεση των οπαδών των «ερυθρολεύκων».\

Τα συγκεκριμένα εισιτήρια τιμώνται στα 40 ευρώ, ενώ από η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε πως υπάρχουν ακόμη 500 (η τιμές τους είναι από 40 ευρώ και πάνω) αλλά και κάποια (ελάχιστα) των 25 ευρώ.

Όσοι φίλαθλοι των Πειραιωτών επιθυμούν λοιπόν να βρεθούν την Τρίτη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να παρακολουθήσουν από κοντά την πρεμιέρα των πρωταθλητών στο Champions League θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν εισιτήριο είτε από τα εκδοτήρια του γηπέδου που θα ανοίξουν το πρωί της Δευτέρας στις 10.00, είτε μέσω του olympiacos.org.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαμ-μπαμ!!

Ένας διπλός… πυροβολισμός ήταν αρκετός για τη Λιλ! Με γκολ των Οριγκί και Λόπες μέσα σε πέντε λεπτά, η ομάδα του Ρενέ Ζιράρ καθάρισε άνετα τη Ναντ κι έμεινε ολομόναχη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μπαμ-μπαμ!
Τη μοναξιά του… ρετιρέ της Ligue 1 απολαμβάνει από το μεσημέρι της Κυριακής η Λιλ.

Η ομάδα του Ρενέ Ζιράρ εκμεταλλεύτηκε άψογα τη νέα γκέλα της Παρί Σεν Ζερμέν και λυγίζοντας 2-0 τη Ναντ, ανέβηκε μόνη πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παρόλο που δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο, με την έναρξη κιόλας του δεύτεροι οι γηπεδούχοι πήραν… φωτιά. Χτυπώντας λοιπόν δυο φορές μέσα σε ένα πεντάλεπτο (με τους Οριγκί και Λόπες) καθάρισαν πρόωρα το ματς.

Έτσι, επέστρεψαν χαλαρά στις νίκες (μετά την ισοπαλία στο πριγκιπάτο) και δείχνουν ικανοί προς το παρόν να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία στη Ligue 1.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 12/9

Λιόν-Μονακό 2-1
(30΄Φεκίρ, 73’ Τολισό - 39’ Οκάμπος)

Σάββατο, 13/9

Ρεν-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
(55' Ντουκουρέ - 43' Καμαρά)

Μπαστιά-Λανς 1-1
(54’ Ζιλέ - 46’ Τσαβαρία)

Μονπελιέ-Λοριάν 1-0
(44’ αυτ. Κονέ)

Νις-Μετς 1-0
(90+5’ Μποσέτι)

Ρεμς-Τουλούζ 2-0
(13’ Ενγκόγκ, 86’ Κουρτέ)

Σεντ Ετιέν-Καέν 1-0
(74’ αυτ. Πιερ)

Κυριακή, 14/9

Λιλ-Ναντ 2-0
(46’ Οριγκί, 49’ Λόπες)

Γκινγκάμπ-Μπορντό (18:00)
Εβιάν-Μαρσέιγ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (6η)

Παρασκευή, 19/9

Μπορντό-Εβιάν (21:30)

Σάββατο, 20/9

Μαρσέιγ-Ρεν (18:00)
Λοριάν-Ρεμς (21:00)
Μετς-Μπαστιά (21:00)
Ναντ-Νις (21:00)
Τουλούζ-Καέν (21:00)

Κυριακή, 21/9

Λιλ-Μονπελιέ (15:00)
Λανς-Σεντ Ετιέν (18:00)
Μονακό-Γκινγκάμπ (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δυνατή Σαμπντόρια!!

Η Σαμπντόρια «καθάρισε» εύκολα την Τορίνο με 2-0 για τη δεύτερη αγωνιστική της Serie A και πείθει πως φέτος μπορεί να μην αρκεστεί στην παραμονή.

Δυνατή Σαμπντόρια
Με συνοπτικές διαδικασίες πήρε το πρώτο της φετινό τρίποντο η Σαμπντόρια. Για τη δεύτερη αγωνιστική η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς επικράτησε 2-0 της Τορίνο και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς.

Ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι με όμορφη εκτέλεση φάουλ στο 34’ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Στέφανο Οκάκα με όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα και «σφράγισε» τη νίκη για την ομάδα της Γένοβας.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου

Έμπολι-Ρόμα 0-1
(45'+1' Λουίτζι Σέπε)

Γιουβέντους-Ουντινέζε 2-0
(8’ Τέβες, 75’ Μαρκίζιο)

Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου (16:00)

Σαμπντόρια-Τορίνο 2-0
(34’ Γκαμπιαντίνι, 79’ Οκάκα)

Κάλιαρι-Αταλάντα
Φιορεντίνα-Τζένοα
Ίντερ-Σασουόλο
Λάτσιο-Τσεζένα
Νάπολι-Κίεβο
Πάρμα-Μίλαν (21:45)

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου

Βερόνα-Παλέρμο (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου

Τσεζένα-Έμπολι 19:00
Μίλαν-Γιουβέντους 21:45

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου

Κιέβο-Πάρμα (13:30)
Τζένοα-Λάτσιο 16:00
Ρόμα-Κάλιαρι (16:00)
Σασουόλο-Σαμπντόρια (16:00)
Αταλάντα-Φιορεντίνα (19:00)
Ουντινέζε-Νάπολι (19:00)
Παλέρμο-Ίντερ (21:45)
Τορίνο-Βερόνα (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ώρα ήταν…!!

Η Έλτσε πήρε το παρθενικό της τρίποντο στο πρωτάθλημα νικώντας για την τρίτη αγωνιστική της Primera Division τη Ράγιο Βαγεκάνο με 3-2 εκτός έδρας.

Ώρα ήταν…
Την καλύτερη ώρα για να ανοίξει λογαριασμό στις νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα βρήκε η Έλτσε.

Για την τρίτη αγωνιστική πέρασε με 3-2 από την έδρα της Ράγιο Βαγεκάνο, που ακόμη δεν έχει κάνει σεφτέ σε τρίποντα στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, η τρίτη αγωνιστική:

Παρασκευή 12/9
Αλμερία-Κόρδοβα 1-1
(12’ Μέντεζ – 19 Καρτάμπια)

Σάββατο 13/9
Μπαρτσελόνα-Μπιλμπάο 2-0
(79'. 84' Νεϊμάρ)

Μάλαγα-Λεβάντε 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2
(26' πεν. Ρονάλντο-10' Τιάγκο, 76' Τουράν)

Θέλτα Βίγκο-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-2
(28' Ορεγιάνα, 48' Λαριβέι-69' Αγκιρέτσε, 92' αυτ. Τζόνι)

Κυριακή 14/9
Ράγιο Βαγεκάνο-Έλτσε 2-3
(45’ Κακουτά, 91’ Μπουένο-37’ Αλμπακάρ, 56’ Ζόνατας, 69’ Μοσκέρα)

Βαλένθια-Εσπανιόλ 18:00
Σεβίλλη-Χετάφε 20:00
Γρανάδα-Βιγιαρεάλ 22:00

Δευτέρα 15/9

Εϊμπάρ-Λα Κορούνια 21:45


Η επόμενη (τέταρτη) αγωνιστική:


Παρασκευή 19/9
Έλτσε-Εϊμπάρ 22:00

Σάββατο 20/9
Λα Κορούνια-Ρεάλ Μαδρίτης 17:00
Μπιλμπάο-Γρανάδα 19:00
Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα Βίγκο 21:00
Εσπανιόλ-Μάλαγα 23:00

Κυριακή 21/9
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Αλμερία 13:00
Βιγιαρεάλ-Ράγιο Βαγεκάνο 18:00
Κόρδοβα-Σεβίλλη 20:00
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα 22:00

Δευτέρα 22/9
Χετάφε-Βαλένθια 21:45*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποφόρτιση με… ντέρμπι για τη Σερβία!!

Με τον καλύτερο τρόπο ξέσκασαν οι παίκτες της Σερβίας εν όψει του τελικού του Μουντομπάσκετ. Δείτε τι έκαναν το Σαββατόβραδο στη Μαδρίτη…

Αποφόρτιση με… ντέρμπι για τη Σερβία
Οι ώρες πριν έναν μεγάλο τελικό είναι γεμάτες άγχος. Οι παίκτες της Σερβίας, που σήμερα αντιμετωπίζουν τις ΗΠΑ για τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, βρήκαν τον καλύτερο τρόπο για να αποφορτιστούν.

Πώς; Μιας και ήταν στη Μαδρίτη, πήγαν να παρακολουθήσουν το μεγάλο ποδοσφαιρικό ντέρμπι της πόλης μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο (1-2). Κι όχι σαν κοινοί «θνητοί», αλλά από σουίτα του «Μπερναμπέου».

Ο Νέναντ Κρστιτς φρόντισε να μας προσφέρει το ντοκουμέντο.

Αυτά είναι! *Πηγή: sport-fm.gr*

Κάθε αρχή και δύσκολη!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την δύσκολη αρχή στην Γ εθνική, την στήριξη που απαιτείται σε όσους ανέλαβαν και τους..."επενδυτές"!
Μετά από περίπου ένα πεντάμηνο, στα μέσα της εβδομάδας που έφτασε πλέον στο τέλος της, ο κόσμος του ΑΡΗ έμαθε ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Η αλήθεια είναι όλοι το έβλεπαν να έρχεται, αλλά κανείς δεν ήθελε πραγματικά να το πιστέψει.
Από την στιγμή που η ομάδα βρίσκεται στην Γ εθνική, όλα πλέον έχουν πάρει τον δρόμο τους σε σχέση με τους πρώην και το παρελθόν. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις πάνω σε αυτό. Θα το αντιληφθούν όλοι πολύ σύντομα το τι θα ακολουθήσει.
Η ουσία είναι ότι ο ΑΡΗΣ ξεκινάει κόντρα στην Καστοριά μία προσπάθεια δύσκολη που όμως πρέπει σε δυο χρόνια να τον έχει φέρει στον φυσικό του χώρο, καθαρό από χρέη και όλοι ευελπιστούν με το...μυαλό, αλλά και το χρήμα ενός ισχυρού επενδυτή να τον οδηγήσει σε επιτυχίες.
Σήμερα ο ΑΡΗΣ θα παίξει με τα παιδιά που σήκωσαν το βάρος όλο το καλοκαίρι και μάλιστα χωρίς τον καλύτερό του παίκτη που έχει πέσει θύμα του παραλογισμού από την μία της ΕΠΟ και από την άλλη της καταστροφικής εβδομάδας αναμονής, όταν αν και στην Β εθνική ο Σκόρδας δεν κατέθεσε το συμβόλαιό του ( ο Στεφανίδης δεν μπορούσε νωρίτερα καθώς δεν είχε φορολογική που δόθηκε με απόφαση της Βουλής σε όλες τις ομάδες στις 28-8).
Αν το είχε κάνει τώρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα με την συμμετοχή του. Ελπίδα των κίτρινων βέβαια είναι να πάρει το ΟΚ μέσα στην εβδομάδα, διαφορετικά πάμε για Γενάρη.
Κόντρα στην Καστοριά ο ΑΡΗΣ θέλει τη νίκη έστω με μισό...μηδέν. Θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς από βδομάδα η ενίσχυση θα είναι πολύ μεγάλη για τα δεδομένα της κατηγορίας.
Κόντρα στην μίρλα, την γκρίνια και την εσωστρέφεια θέλει ηρεμία και αυτή μπορεί να έρθει μόνο αν στηριχθούν οι άνθρωποι που ανέλαβαν να τρέξουν το τμήμα. Ήδη υπήρξε ένα σημαντικότατο λάθος με την περίπτωση των “επενδυτών” που έφυγαν κακήν κακώς από την Λάρισα και έχουν αποκτήσει...προμόσιον στην Θεσσαλονίκη από ορισμένους που νοιάζονται με απόλυτη...αντικειμενικότητα για τον ΑΡΗ.
Εμένα το θέμα μου δεν είναι τι έκαναν στην Λάρισα. Το θέμα μου είναι ότι πριν δυο μήνες συναντήθηκαν με τους ανθρώπους της ΚΜΑ και του ΑΣ, υποσχέθηκαν εγγυητικές και χρήμα, αντάλλαξαν e-mail και μόλις έφτασε η ώρα να παρουσιάσουν τις εγγυητικές και το χρήμα, χάθηκαν από προσώπου γης.
Αν και πολύ πρόσφατα όλα αυτά, ορισμένοι που το όνομα του ΑΡΗ το χρησιμοποιούν ιδιωτικά μόνο  όταν συμπεριλαμβάνεται σε υβριστικά συνθήματα της αγαπημένης τους ομάδας, βρήκαν το επιχείρημα ότι όλα τα ΜΜΕ που αναφέρονται στον Λουίς Όλιβερ (με πραγματικά περιστατικά και γεγονότα) το κάνουν για να μην τους φύγει ο ΑΡΗΣ από τα χέρια τους.
Πέρα βέβαια από την αστειότητα του θέματος γιατί κάποιοι προμοτάρουν έναν...επενδυτή που ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΣΕ ΧΕΡΕΘ, ΚΑΡΤΑΓΕΝΑ, ΜΠΕΤΙΣ και έφυγε λόγω οικονομικών προβλημάτων (προφανώς από...κακούς Ισπανούς συναδέλφους που ήθελαν να ελέγχουν τις ισπανικές ομάδες), έχει ο... μπαμπάς καταδικαστικές αποφάσεις, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στην Λάρισα, φάνηκε ανακόλουθος σε όσα υποσχέθηκε σε ΚΜΑ και ΑΣ προ δυο μηνών; Μήπως προσπαθούν να πάρουν τον ΑΡΗ στα χέρια τους, αλλά ποντάρουν πάντα σε...κουτσά άλογα; Θα επανέλθω...
ΥΓ1 Τιμής ένεκεν υστερόγραφο στον φίλο οπαδό του συμπολίτη που είδαμε μαζί το αρειανάκι Βασιλική Νταντά και μου αποκάλυψε ότι είμαι υπεύθυνος για πολλά βράδια που έμεινε ξύπνιος και... εκνευρισμένος από τα γραφόμενά μου! Υπόσχομαι να συνεχίσω στο ίδιο τέμπο, τώρα που αναμένεται μετά από 8 χρόνια να ξεπαγώσουν κάποια χρέη...
ΥΓ2 Το λάθος του Παπαγεωργίου δεν ήταν φυσικά ότι μίλησε με τον Ισπανό. ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να μιλήσει με όλους είναι. Το λάθος ήταν από την μία ότι δεν ενημέρωσε τον Γαλανό, ότι δεν έψαξε να δει ποιος είναι αυτός που θα συναντήσει και το κυριότερο ότι στα εισερχόμενα του ΑΣ υπήρχαν περίπου 50 e-mail με τον συγκεκριμένο που κατέληγαν σε έρευνα της Νικολούλη όταν του ζητήθηκε να προσκομίσει εγγυητική 2,5 εκ ευρώ για να αναλάβει ως αξιόχρεος επενδυτής μέσω του 106ια. Τότε όμως η εγγυητική θα έπρεπε να κατατεθεί στο δικαστήριο και ο νοών νοείτω...
ΥΓ3 1000 διαρκείας ήδη στην Γ εθνική χωρίς τα συνδεσμικά μέσα σε 3 μέρες. Έτσι απλά...
ΥΓ4 Ένα μπράβο και ένα καλή επιτυχία σε Καλαιτζίδη και τα παιδιά που έμειναν στην ομάδα. Αυτό όλοι πρέπει να το θυμόμαστε πάντα...
ΥΓ5 Άρχισαν οι μηνύσεις και για τα γραφόμενα στο FB από τον πρώην. Κάποιοι θα γίνουν πιο προσεκτικοί πλέον και καλά θα κάνουν γιατί νόμιζαν ότι ανώνυμα και με την...κουκούλα του ίντερνετ θα μπορούσαν να γράφουν ότι θέλουν. Αμ δε...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αργεντινή: Θρίαμβος για Τίγκρε με δύο γκολ του Λούνα!! (videos)

Θετικότατο ήταν το ντεμπούτο του Γκουστάβο Αλφάρο στον πάγκο της Τίγκρε, που διέλυσε με 4-1 τη Ροζάριο Σεντράλ.
Με πέναλτι στο 39ο λεπτό ο Κάρλος Λούνα ισοφάρισε το γκολ του Χοσέ Βαλέντσια στο 28ο, ενώ στο 45ο ολοκλήρωσε την ανατροπή συμπληρώνοντας δύο γκολ απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του, πριν ο Σεμπαστιάν Ρινκόν στο 56ο και ο Φακούντο Μπερτόγλιο στο 79ο προσδώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Τίγκρε. Σε άλλο σημερινό ματς της Inicial της Αργεντινής, ο τερματοφύλακας της Ιντεπεντιέντε, Ντιέγκο Ροντρίγκεζ, ευστόχησε σε δύο πέναλτι, στο 27ο και στο 52ο, βοηθώντας στο 5-3 επί της Κίλμες. Δύο γκολ σημείωσε επίσης ο Κλαούντιο Ριάνιο, καθώς σκόραρε στο 60ό και στο 91ο πέτυχε το νικητήριο τέρμα της συναρπαστικής αναμέτρησης, ενώ στο 93ο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα ο Φεντερίκο Μανκουέγιο. Από την άλλη, ο Μπρίαν Σαρμιέντο άνοιξε το σκορ στο 10ο, ο πρώην παίκτης του Θρασύβουλου, Γκονζάλο Κλούσενερ, μείωσε σε 3-2 με πέναλτι στο 70ό και Χόναθαν Ζακαρία ισοφάρισε σε 3-3 στο 85ο.
Από την πλευρά της, η Σαν Λορένζο έμεινε πίσω στο 25ο δεχόμενη γκολ από τον Λεάντρο Φερνάντεζ, αλλά ανέβασε την απόδοσή της και πήρε 2-1 επί της Γοδόι Κρουζ με πέναλτι του Νέστορ Ορτιγκόζα στο 54ο και τέρμα του Μαρτίν Καουτερούτσιο στο 59ο. Τέλος, ο Χουάν Ελουτσάνς πέτυχε στο 61ο με πέναλτι το μοναδικό γκολ του 1-0 της Ατλέτικο Ραφαέλα με την Εστουντιάντες, που λόγω επερχόμενου αγώνα στο Κόπα Σουνταμερικάνα παρατάχθηκε με πολλούς αναπληρωματικούς, ενώ στο 74ο έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας δεύτερης κίτρινης στον Χόναθαν Στσούνκε και στο 89ο με εννέα λόγω δεύτερης κίτρινης στον άλλοτε μέσο του Αστέρα Τρίπολης, Ίσραελ Νταμόντε.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Σαν Λορένζο-Γοδόι Κρουζ 2-1
Τίγκρε-Ροζάριο Σεντράλ 4-1
Ατλέτικο Ραφαέλα-Εστουντιάντες 1-0
Ιντεπεντιέντε-Κίλμες 5-3
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
6
16
Ιντεπεντιέντε
7
15
Βελέζ Σάρσφιλντ
6
13
Νιούελς Ολντ Μπόις
6
12
Ατλέτικο Ραφαέλα
7
12
Λανούς
6
10
Ροζάριο Σεντράλ
7
10
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
7
9
Ρασίνγκ Κλουμπ
6
9
Μπόκα Τζούνιορς
6
9
Άρσεναλ Σαραντί
6
9
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
7
8
Γοδόι Κρουζ
7
8
Τίγκρε
7
7
Σαν Λορένζο
6
7
Κίλμες
7
6
Μπάνφιλντ
6
6
Χιμνάσια Λα Πλάτα
7
6
Μπελγκράνο
6
5
Ολίμπο
5
4
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.









*Πηγή: onsports.gr*

Brasileiro: Οργίασε ο Φρεντ για Φλουμινένσε!! (videos)

Δύο γκολ πέτυχε ο 30άχρονος Βραζιλιάνος διεθνής της Φλουμινένσε, Φρεντ, στο 3-0 σε βάρος της Παλμέιρας.
Ο 31χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός, Νταρίο Κόνκα, σημείωσε το άλλο γκολ των «καριόκα», ενώ σε άλλο σημερινό ματς του Brasileiro με πανέμορφα γκολ των Λούκας και Ρομπίνιο η Σάντος επικράτησε με 2-1 της Κοριτίμπα, που μείωσε στο τέλος του αγώνα με τον Ντουντού, αλλά παρέμεινε στη ζώνη υποβιβασμού. Από την πλευρά της, η Σακεποένσε κατέβαλε τη Σπορτ Ρεσίφε με 3-1, καθώς ο 24χρονος Ντάγκλας Γκρόλι σημείωσε δύο γκολ και ο Τιάγκο Λουίς ένα, ενώ ο Φελίπε Αζεβέντο μείωσε προσωρινά σε 2-1 με πέναλτι.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Σακεποένσε-Σπορτ Ρεσίφε 3-1
Φλουμινένσε-Παλμέιρας 3-0
Σάντος-Κοριτίμπα 2-1
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
20
46
Σάο Πάολο
20
39
Κορίνθιανς
20
36
Φλουμινένσε
21
35
Ιντερνασιονάλ
20
34
Γκρέμιο
20
34
Σπορτ Ρεσίφε
21
31
Ατλέτικο Μινέιρο
20
30
Σάντος
21
29
Γκοΐας
20
27
Φιγκουιρένσε
20
25
Φλαμένγκο
20
25
Ατλέτικο Παραναένσε
20
25
Σακεποένσε
21
23
Μποταφόγκο
20
22
Παλμέιρας
21
21
Κοριτίμπα
21
20
Βιτόρια
20
18
Κρισιούμα
20
18
Μπαΐα
20
17
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.







*Πηγή: onsports.gr*

MLS: Ακούραστος Πέρεζ για Ντάλας!! (videos)

Αν και έπαιξε σε δύο ματς με τον Παναμά μέσα στην εβδομάδα, ο Μπλας Πέρεζ σημείωσε αμφότερα τα γκολ στο 2-1 του Ντάλας επί των Βανκούβερ Ουάιτκαπς.
Σκόραρε στο 20ό και στο 78ο λεπτό, ενώ στο 67ο ισοφάρισε προσωρινά ο Έρικ Ουρτάντο. Από την πλευρά του, το Τορόντο πήρε 1-1 στην έδρα του Σικάγο Φάιρ, αφού στο 89ο με κεφαλιά ο Ντουέιν Ντε Ροζάριο ισοφάρισε γκολ του Λόβελ Πάλμερ στο 11ο, αλλά ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Ζιλμπέρτο, που έπρεπε να χαρίσει τη νίκη στον καναδικό σύλλογο. Λόγω βροχόπτωσης καθυστέρησε κατά μία ώρα η έναρξη του παιχνιδιού των Φιλαδέλφεια Γιούνιον με τους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς, που αποτέλεσε γαλλική υπόθεση και έληξε 2-2, καθώς οι Γάλλοι Πεγκί Λουιντουλά στο 37ο με πέναλτι και Τιερί Ανρί στο 39ο έβαλαν τους Νεοϋορκέζους μπροστά με 2-0, πριν ο Πέντρο Ριμπέιρο μειώσει στο 41ο και ο 30άχρονος Γάλλος στράικερ, Σεμπαστιάν Λε Του, ισοφαρίσει με πέναλτι στο 91ο του συναρπαστικού αγώνα του MLS.
Σε αντίστοιχο σκηνικό, οι Χιούστον Ντάιναμο βρέθηκαν στο 2-0 με αυτογκόλ του Άαρον Σόνφιλντ στο 12ο και γκολ του Τζιλς Μπαρνς στο 38ο, αλλά παραχώρησαν 2-2 στους Κολόμπους Κρου, που ισοφάρισαν με τέρμα του Ουίλ Τραπ στο 48ο και του Ίθαν Φίνλι στο 54ο. Ισοπαλία με 2-2 έφεραν επίσης οι Κολοράντο Ράπιντς με τους Πόρτλαντ Τίμπερς, που προηγήθηκαν στο 42ο με τον κεφάτο Ντιέγκο Βαλέρι, αλλά στο 47ο ισοφάρισε ο Ντίλον Πάουερς με πέναλτι και στο 66ο ο Ντεσόρν Μπράουν ολοκλήρωσε την ανατροπή, ενώ στο 75ο ισοφάρισε σε 2-2 ο Γκαστόν Φερνάντεζ. Τέλος, οι Μόντρεαλ Ίμπακτ προηγήθηκαν στο 13ο με τον Καλούμ Μάλας στην έδρα της Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι, αλλά έχασαν με 2-1, καθώς στο 23ο ισοφάρισε ο Κέιλιν Ρόου με τρομερό σουτ και στο 25ο ο Λι Ενγκουγιέν ολοκλήρωσε την ανατροπή, ενώ στο 62ο έμειναν με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης στον Κρίστοφ Κρολ.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Φιλαδέλφεια Γιούνιον-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς 2-2
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον-Μόντρεαλ Ίμπακτ 2-1
Σικάγο Φάιρ-Τορόντο 1-1
Ντάλας-Βανκούβερ Ουάιτκαπς 2-1
Χιούστον Ντάιναμο-Κολόμπους Κρου 2-2
Κολοράντο Ράπιντς-Πόρτλαντ Τίμπερς 2-2
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
28
47
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
29
45
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
28
42
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
28
38
Κολόμπους Κρου
28
37
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
28
37
Τορόντο
27
34
Χιούστον Ντάιναμο
27
32
Σικάγο Φάιρ
27
30
Μόντρεαλ Ίμπακτ
28
21
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Σιάτλ Σάουντερς
27
54
Λος Άντζελες Γκάλαξι
27
50
Ρέαλ Σολτ Λέικ
28
46
Ντάλας
28
45
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
28
37
Πόρτλαντ Τίμπερς
28
36
Κολοράντο Ράπιντς
28
31
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
26
27
Σίβας ΗΠΑ
28
24
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.
Π-Προκρίθηκε στα playoffs











*Πηγή: onsports.gr*

Εν αναμονή του Απόνιο!!

Την άφιξη του Αντόνιο Απόνιο περιμένουν στον ΟΦΗ, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του Ισπανού μέσου.

Εν αναμονή του Απόνιο
Εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη ο Αντόνιο Απόνιο, ώστε να τελειώνει τη μεταγραφή του στον ΟΦΗ.

Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει εδώ και αρκετό καιρό προφορικά, ενώ ο Ισπανός χαφ αποτελεί προσωπική επιλογή του Τζενάρο Γκατούζο.

Ο 30χρονος μέσος καθυστέρησε ορισμένες μέρες, ώστε να ετοιμάσει τα πράγματά του για μόνιμη εγκατάσταση στο Ηράκλειο και να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Ιταλού προπονητή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον Απόνιο θα ενισχυθούν αισθητά οι Κρητικοί στο χώρο της μεσαίας γραμμής, καθώς όπως φάνηκε και χθες στο Καραϊσκάκη αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ραντεβού στις 16:30!!

Έξι αγώνες με κοινή ώρα έναρξης θα διεξαχθούν σήμερα το μεσημέρι για το Κύπελλο Ελλάδας, με την κλήρωση της 2ης φάσης να είναι προγραμματισμένη για αύριο.

Ραντεβού στις 16:30
Έξι παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Κυπέλλου Ελλάδας, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα τι θα συμβεί με εκείνους του Άρη με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Οι δώδεκα αντίπαλοι θα αναμετρηθούν την ίδια ώρα και το απόγευμα θα γνωρίζουμε τις ομάδες της Football League που θα μπουν στην αυριανή κλήρωση του Κυπέλλου μαζί με εκείνες της Σούπερ Λίγκας.

Το πρόγραμμα με τους εναπομείναντες αγώνες

Κυριακή 14 Αυγούστου

16:30 Τράχωνες Αλίμου-Χανιά (4-0 τα Χανιά στο πρώτο ματς)
16:30 Αγροτικός Αστέρας-Αιγινιακός (0-0)
16:30 Εθνικός Γαζώρου-Αναγέννηση Καρδίτσας (1-1)
16:30 Παναιγιάλειος-ΑΕ Ερμιονίδας (1-0 ο Παναιγιάλειος)
16:30 Πανηλειακός-Παναχαϊκή (3-0 η Παναχαϊκή)
16:30 Τύρναβος-Πιερικός (1-0 ο Τύρναβος)

Μέχρι στιγμής στην 2η φάση έχουν περάσει: ΑΕΚ, Ηρακλής, Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής Ψαχνών, Φωστήρας, Απόλλων Σμύρνης.

Απομένει η ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των αγώνων του Άρη με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο μεγάλος των σχολών τελικός!!

Οι δύο μεγαλύτερες μπασκετικές σχολές της υφηλίου, ΗΠΑ και Σερβία, συγκρούονται απόψε (22:00) στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ιστορία και η σύγκριση των δύο ομάδων.

Ο μεγάλος των σχολών τελικός
Στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» είναι στραμμένα απόψε όλα τα βλέμματα της μπασκετικής υφηλίου. Σε περισσότερες από 175 χώρες σε όλο τον κόσμο θα φτάσει εικόνα του μεγάλου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Σερβία (22:00, OTE TV, ANT1 και www.sport-fm.gr). Οι δύο μεγαλύτερες σχολές του αθλήματος, που έχουν κατακτήσει μαζί εννιά τίτλους στο θεσμό και μία εκ των δύο έχει δώσει το «παρών» σε όλους τους προηγούμενους τελικούς πλην του 2006 συναντώνται για πρώτη φορά στην ιστορία στον αγώνα που θα κρίνει ποιος θα σηκώσει το τρόπαιο «Νέισμιθ».

Οι μεν Αμερικανοί έφτασαν αναμενόμενα στον τελικό, με οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς και με μέσο όρο διαφοράς τους 32,5 πόντους. Οι δε Σέρβοι εξέπληξαν τους πάντες, αφού μετά από μία μετριότατη παρουσία στην πρώτη φάση με τρεις ήττες και δύο νίκες κόντρα στις ασθενείς Αίγυπτο και Ιράν, μεταμορφώθηκαν στα νοκ άουτ αποκλείοντας διαδοχικά Ελλάδα, Βραζιλία και Γαλλία.

Η Team USA θέλει να πιστοποιήσει τον τίτλο του φαβορί και να κατακτήσει τον τίτλο για πέμπτη φορά στην ιστορία της και δεύτερη συνεχή, κάτι που έχει συμβεί μόλις δύο φορές στο παρελθόν. Οι «πλάβι» με τη σειρά τους θέλουν να φτάσουν στον έκτο τους τίτλο πιστοποιώντας τη μεγάλη τους επιστροφή στο προσκήνιο.

Ο νικητής πέρα από τον παγκόσμιο τίτλο εξασφαλίζει αυτομάτως και μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, που σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να διεκδικήσει το επόμενο καλοκαίρι (στους Παναμερικανικούς Αγώνες για τις ΗΠΑ και το Ευρωμπάσκετ για τη Σερβία).

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων (ΗΠΑ-Σερβία)

Επίθεση: 101,5 - 81,4
Άμυνα: 69 - 73,8
Ευστοχία στις βολές: 69,4% - 69,3%
Ευστοχία στα δίποντα: 56,4% - 54,9%
Ευστοχία στα τρίποντα: 38,3% - 39,9%
Ριμπάουντ: 44,9 - 32,1
Επιθετικά ριμπάουντ: 14,9 - 8,4
Αμυντικά ριμπάουντ: 30 - 23,8
Ασίστ: 21 - 16,4
Λάθη: 14,4 - 12,1
Κλεψίματα: 13,1 - 6,6
Τάπες: 5,4 - 1,6
Φάουλ κατά: 19,1 - 21,8
Πόντοι από αιφνιδιασμό: 27,4 - 4,8
Μέσος όρος μεγαλύτερης διαφοράς: 38 - 17,1
Μέσος όρος πόντων στη ρακέτα: 54,2 - 38,8
Μέσος όρος πόντων από τον πάγκο: 41,8 - 34
Μέσος όρος πόντων από λάθη αντιπάλου: 33 - 13,9
Μέσος όρος πόντων από δεύτερες επιθέσεις: 16,8 - 9,2
Μέσος όρος μεγαλύτερου σερί: 14,1 - 11,4
Μέσος όρος χρόνου που έχει το προβάδισμα: 34:18 - 35:54*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεκινάει το δύσκολο ταξίδι…!!

Ο Γολγοθάς του Άρη με στόχο την άμεση επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα ξεκινάει σήμερα, με τους Θεσσαλονικείς να υποδέχονται την Καστοριά. Αρκετός κόσμος αναμένεται να δώσει το «παρών» στο Βικελίδης.

Ξεκινάει το δύσκολο ταξίδι…
Το παράξενο ταξίδι του Αρη στη Γ' Εθνική ξεκινάει σήμερα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στην Καστοριά (17:00), έχοντας ως στόχο την άνοδο στη Football League και στη συνέχεια στη Σούπερ Λίγκα.

Μετά από 33 χρόνια στην επαγγελματική κατηγορία οι Θεσσαλονικείς καλούνται να δώσουν ένα δύσκολο αγώνα, με τον δρόμο να είναι μακρύς και… ανηφορικός.

Παράλληλα, οι επίσημες υποχρεώσεις δεν ξεκινούν με τον καλύτερο τρόπο για τους «κίτρινους», αφού δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν ούτε 18άδα.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης υπολογίζει τους: Μπαϊμάκη, Ιακωβίδη, Ψυχογιό, Λιόλιο, Λιόνη, Γιαννίτση, Γκόλια, Λεμονή, Σουνά, Σταυρόπουλο, Ρένια, Καπνίδη, Ντούγκα, Μαζουλουξή, Βασιλόπουλο, Χουζούρη και Συμεωνίδη.

Ωστόσο, σε αυτή τους την προσπάθεια οι νεαροί – κατά κύριο λόγο – παίκτες του Άρη δεν θα είναι μόνοι τους, αφού στις τάξεις των οπαδών επικρατεί ξεσηκωμός για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ενώ εντυπωσιακή είναι και η ανταπόκρισή τους στα καρτελάκια στήριξης (διαρκείας) του ποδοσφαιρικού τμήματος, καθώς μέσα σε τρεις μέρες έχουν διατεθεί περισσότερα από 600.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μάχες» σε όλη την επικράτεια!!

Εκτός από τον αγώνα του Παναθηναϊκού στην έδρα της Καλλονής, ο Ατρόμητος θέλει να κάνει το «3 στα 3» με τον Παναιτωλικό και ο φορμαρισμένος ΠΑΣ υποδέχεται την Skoda Ξάνθη στα Γιάννενα.

«Μάχες» σε όλη την επικράτεια

Χωρίς αμφιβολία την προσοχή κλέβει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Μυτιλήνη κόντρα στην Καλλονή, όπου οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να μείνουν κοντά στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που κέρδισαν εντός έδρας ΟΦΗ και Νίκη Βόλου, αντίστοιχα.

Νωρίτερα, όμως, υπάρχουν και άλλα σημαντικά παιχνίδια.

Στις 16:00 έχουμε το παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Αστέρα Τρίπολης, με τους Αρκάδες να θέλουν να αποδράσουν με το… τρίποντο από τη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια να ασχοληθούν με την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League με την Μπεσίκτας στην Τουρκία.

Στις 18:15 έχουμε τρεις αγώνες, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο Περιστέρι και τα Γιάννενα, όπου ο Ατρόμητος και ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενούν Παναιτωλικό και Skoda Ξάνθη, που μπορούν να κάνουν τη ζημιά μακριά από την έδρα τους.

Στις 19:30 είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι της Κρήτης ανάμεσα στον Εργοτέλη που εκπροσωπεί το Ηράκλειο και τον Πλατανιά από τα Χανιά που θέλουν και οι δύο να αποδείξουν ποιος είναι το αφεντικό του νησιού.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο (13/9)

Βέροια-Κέρκυρα 2-1

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League παραμένει η Βέροια, η οποία συνεχίζει με το απόλυτο των νικών, καθώς λύγισε και την αντίσταση της Κέρκυρας, σημειώνοντας ανατροπή (2-1).

ΠΑΟΚ-Νίκη Βόλου 3-0

Το αυτογκόλ του Αντελέγιε απλοποίησε τα πράγματα για τον Ολυμπιακό! Οι ερυθρόλευκοι φόρτσαραν όσο χρειάστηκε ενόψει Ατλέτικο, και έφτασαν στο εύκολο 3-0 απέναντι στον ΟΦΗ.

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0

Ένας σοβαρός και κυρίαρχος ΠΑΟΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στη Νίκη Βόλου, επικρατώντας με άνεση 3-0 στην άδεια Τούμπα. Αθανασιάδης, Περέιρα και Μακ οι σκόρερ του. Πλήγμα με Τζαβέλλα.

Κυριακή (14/9)

16.00: Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης (Novasports 2)
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Καραβασίλης (Καβάλας), Βλάσσης (Λασιθίου)
4ος: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

18.15: Ατρόμητος-Παναιτωλικός (Novasports 2)
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Απτόσογλου (Αθηνών)
4ος: Αμπάρκιολης (Καβάλας)

18.15: Λεβαδειακός-Πανθρακικός (Novasports 3)
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Ποντίκης (Πρέβεζας)
4ος: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

18.15: ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη (Novasports 4)
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
4ος: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

20.30: Καλλονή-Παναθηναϊκός (Novasports 1)
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής)
4ος: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Δευτέρα (15/9)

19.30: Εργοτέλης-Πλατανιάς (Novasports 1)
Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Χαρίσης (Γρεβενών)
4ος: Στυλιαράς (Αιτωλ/νίας). *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μια φάση αρκεί στην Ατλέτικο»

Την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League, Ατλέτικο Μαδρίτης, αναλύει ο γιος του Μίτσελ, Αντριάν, που αγωνίζεται στην Έλτσε.

«Μια φάση αρκεί στην Ατλέτικο»
Αντίστροφα μετρούν στον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα του Champions League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και όλοι περιμένουν να έρθει το βράδυ της Τρίτης για αυτή τη σπουδαία αναμέτρηση.

Για την προσεχή αντίπαλο των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μίλησε ο γιος του Μίτσελ, Αντριάν Γκονζάλεθ, και ανέλυσε τα δυνατά (κατά κύριο λόγο) στοιχεία των «ροχινμπλάνκος».

«Συνήθως παίζουν 4-4-2. Παίζουν παιχνίδι ευθείας επίθεσης. Δεν συνηθίζουν να έχουν κατοχή μπάλας και πολύ μεγάλο passing game. Είναι εξαιρετικοί στις στημένες μπάλες. Ο Γοδίν και ο Μιράντα είναι πολύ καλοί σε τέτοιου είδους καταστάσεις παιχνιδιού, δηλαδή τις στημένες μπάλες, καθώς προωθούνται στην αντίπαλη περιοχή», ανέφερε αρχικά ο 26χρονος μέσος της Έλτσε στη Real News και πρόσθεσε:

«Ο Κόκε είναι, επίσης, ένας σημαντικός παίκτης για το σύνολο. Σουτάρει πολύ και καλά. Είναι γενικά πολύ επιθετική ομάδα. Όταν παίζεις εναντίον τους, νομίζεις ότι έχεις τον έλεγχο αλλά σε μία στιγμή, μια φάση, μπορεί να διαπιστώσεις ότι δεν τον έχεις. Αν σκοράρουν πρώτοι είναι δύσκολο να τους βάλεις γκολ μετά. Αμύνονται εξαιρετικά στο μισό γήπεδο. Είναι συμπαγείς, αλλά και επιθετικοί».*Πηγή: sport-fm.gr*

Κανένα θέμα με την «Αγια-Σοφιά»

Καμία ανησυχία δεν επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ για το… κενό που φέρεται να υπάρχει στον φάκελο που έχει καταθέσει για το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πλήρως καλυμμένοι οι «κιτρινόμαυροι».

Κανένα θέμα με την «Αγια-Σοφιά»
Τις τελευταίες ώρες έχει κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο ένα έγγραφο από το ΥΠΕΚΑ που αναφέρει πως οποιαδήποτε ενέργεια και αν κάνει η ΑΕΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι παράνομη!

Η όλη ιστορία βασίζεται στην ερμηνεία δύο νόμων που «πέρασαν» πρόσφατα από τη Βουλή και στην περίληψή τους αναφέρουν ότι οι διατάξεις του 4277 (Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας - Γήπεδο ΑΕΚ) σε ό,τι αφορά την «Αγια-Σοφιά», καταργήθηκαν από τον νόμο 4280 (Ρυθμίσεις Δασικής Νομοθεσίας).

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει, αφού η «Ένωση» και το αρμόδιο Υπουργείο βρίσκονται σχεδόν σε καθημερινή επαφή για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς», με τον πρόσφατο νόμο να δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους του συλλόγου να προχωρήσουν για την κατασκευή του νέου γηπέδου.

Άλλωστε, το άρθρο 81 προβλέπει μεταξύ άλλων την παραχώρηση 2,4 στρεμμάτων στην ΑΕΚ για το γήπεδό της, αλλά για να γίνει αυτή η παραχώρηση, χρειαζόταν η τροποποίηση του νόμου 998/1979 (άρθρο 82). Τα συγκεκριμένα άρθρα ψηφίστηκαν ταυτόχρονα στις 30 Ιουλίου, η «Ένωση» είναι καθ’ όλα νόμιμη όσον αφορά την ανέγερση του νέου της γηπέδου.

Ο «Δικέφαλος» έχει κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την κατασκευή του γηπέδου, έχοντας επαφές καθημερινά με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση και τον ερχόμενο Οκτώβριο να ξεκινήσουν τα έργα για την «Αγια-Σοφιά». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτα η Καλλονή…!!

Τη δεύτερη νίκη του ψάχνει σήμερα ο Παναθηναϊκός στην έδρα της Καλλονής και, όπως τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου στους παίκτες, στη συνέχεια θα ασχοληθούν με τον αγώνα με την Ντιναμό Μόσχας.

Πρώτα η Καλλονή…
Πριν από δύο εβδομάδες ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη κόντρα στον Πανιώνιο, με τον Πέτριτς να σκοράρει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και να δίνει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Όμως η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν πολύ καλύτερη από την ισοπαλία της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό.

Σήμερα το «τριφύλλι» αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Καλλονή και επιθυμεί να πάρει το δεύτερο… τρίποντο μέσα στη Μυτιλήνη (20:30, Novasports 1, NovaΣπορ FM 94,6 και sport-fm.gr) παρουσιάζοντας αυτή τη φορά και καλύτερη εικόνα στο γήπεδο.

Εκείνο που ζήτησε και χθες ο Γιάννης Αναστασίου από τους ποδοσφαιριστές του ήταν να έχουν το μυαλό του μόνο στην αποψινή αναμέτρηση και όχι σε εκείνη με την Ντιναμό Μόσχας για το Europa League την Πέμπτη, ώστε να μην χάσουν άλλους βαθμούς.

Όλα δείχνουν ότι ο Έλληνας τεχνικός θα χρησιμοποιήσει τον Μπούι στην ενδεκάδα και ο Ολλανδός θα κάνει το ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα, ενώ μία θέση «παίζει» ανάμεσα στον Λαγό και τον Μέντες (με τον δεύτερο να έχει το προβάδισμα).

Συγκεκριμένα, ο κ. Αναστασίου αναμένεται να ξεκινήσει τους Κοτσόλη, Μπούρμπο, Νάνο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ, Μέντες, Ζέκα, Μπούι, Ατζαγκούν, Πέτριτς και Κλωναρίδη.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Στιλ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπαϊράμι, Δώνης, Καρέλης και Ντίνας.

Εκτός έμειναν ο Μπεργκ και ο Ρισβάνης που έκαναν ατομικό, αλλά και ο Σπυρόπουλος που άρχισε θεραπεία. Παράλληλα, αποφασίστηκε να μείνει εκτός αποστολής ο Πράνιτς, προφανώς για να ξεκουραστεί αφού προέρχεται από υποχρεώσεις με την εθνική Κροατίας.

Προϊστορία

Στους περσινούς αγώνες με την Καλλονή, στην πρώτη της σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-0 στο ΟΑΚΑ (που τότε χρησιμοποιούσε σαν έδρα η ομαδα της Λέσβου) και 3-0 μέσα στη Λεωφόρο.

* Ο Νίκος Νταμπίζας δεν ακολούθησε την αποστολή στη Μυτιλήνη λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνοι οι φιναλίστ του Ευρωμπάσκετ πάνε Ρίο!

Μόνοι οι oμάδες που θα βρεθούν στον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 2015 στη Γαλλία θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.

Μόνοι οι φιναλίστ του Ευρωμπάσκετ πάνε Ρίο
Αυτό επισήμαναν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Μαδρίτη, ενόψει του κυριακάτικου τελικού του Μουντομπάσκετ ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Σερβία, οι ιθύνοντες της FIBA κα της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ.

Ήτοι, εκτός των φιναλίστ, οι υπόλοιποι τέσσερις στην κατάταξη θα παίξουν στο Προολυμπιακό Τουρνουά, δηλαδή θα υπάρξουν δυο αγώνες διαβάθμισης για τις θέσεις 5-8, ώστε να προκύψουν οι δυο ομάδες που θα συμπληρώσουν την εξάδα.

Επίσης, τόνισαν πως δύσκολα θα αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής, παρά τα όσα ακούστηκαν για τον αγώνα Αυστραλία-Ανγκόλα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στη Ναντέρ ο Κλαρκ!

Στη Ναντέρ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κίκι Κλαρκ, ώστε να αντικαταστήσει τον Τι Τζέι Κάμπελ.

Στη Ναντέρ ο Κλαρκ
Οι πρώην πρωταθλητές Γαλλίας συμφώνησαν με τον Αμερικανό γκαρντ, πρώην των Αιγάλεω, Άρη, για τον επόμενο χρόνο, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Κλαρκ ολοκλήρωσε την περυσινή σεζόν στη Βαρέζε, έχοντας μέσο όρο 13.3 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ στο «σπαγγέτι σιρκουί». *Πηγή: sport-fm.gr*

Με καρδιά Ευρωπαίας…!!

Στις καθυστερήσεις κατάφερε να γλιτώσει την ήττα από τη Θέλτα στο Βίγο η Ρεάλ Σοσιεδάδ, ισοφαρίζοντας στο 92’ ενώ έχανε 2-0 για την τρίτη αγωνιστική της Primera Division.

Με καρδιά Ευρωπαίας…
Η Θέλτα ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από τη Σοσιεδάδ στο «Μπαλαϊδος», στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Primera Division και έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει μια νίκη που θα έφερνε τους «βιγκίστας» στο -2 από την κορυφή και την Μπαρτσελόνα και να μπαίνουν πιο δυνατά στο «κυνήγι» της εξόδου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αντίθεα, οι Βάσκοι βρέθηκαν στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας και απέκτησαν μια ψυχολογική «ανάσα», ενόψει της συνέχειας.

Πάντως, το ματς ήταν ανοιχτό μέχρι το τέλος, με τον Ορεγιάνα να ανοίγει το σκορ με ένα περίεργο γκολ σε κενή εστία και τον Λαριβέι να κάνει το 2-0 με ωραία προσπάθεια. Ο Αγκιρέτσε μείωσε με πλασέ για να έρθει το αυτογκόλ του Τζόνι στο 92’ να χαρίσει τον βαθμό στους δυο φορές πρωταθλητές Ισπανίας.


ΘΕΛΤΑ: Αλβάρεθ, Τζόνι, Καμπράλ (74’ Γκόμεθ), Φοντάς, Πλάνας, Κρον-Ντέλι, Ραντόχα, Αλεξ Λόπεθ (66΄ Ερνάντεθ), Ορεγιάνα, Λαριβέι (82’ Τσαρλς), Νολίτο

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Θουμπικαράι, Ζαντούα, Ελουστόντο, Μαρτίνεθ, Ντε Λα Μπέλα, Μπεργκάρα (77’ Γκαθιανάγκα), Πάρντο (58’ Κάστρο), Γκρανέρο, Χάβι Πριέτο, Κανάλες, Βέλα (58’ Αγκιρέτσε)


Δείτε εδώ τη βαθμολογία.


Αναλυτικά, η τρίτη αγωνιστική:


Παρασκευή 12/9

Αλμερία-Κόρδοβα 1-1
(12’ Μέντεζ – 19 Καρτάμπια)

Σάββατο 13/9
Μπαρτσελόνα-Μπιλμπάο 2-0
(79'. 84' Νεϊμάρ)

Μάλαγα-Λεβάντε 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2
(26' πεν. Ρονάλντο-10' Τιάγκο, 76' Τουράν)

Θέλτα Βίγκο-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-2
(28' Ορεγιάνα, 48' Λαριβέι-69' Αγκιρέτσε, 92' αυτ. Τζόνι)

Κυριακή 14/9

Ράγιο Βαγεκάνο-Έλτσε 13:00

Βαλένθια-Εσπανιόλ 18:00

Σεβίλλη-Χετάφε 20:00
Γρανάδα-Βιγιαρεάλ 22:00


Δευτέρα 15/9

Εϊμπάρ-Λα Κορούνια 21:45


Η επόμενη (τέταρτη) αγωνιστική:

Παρασκευή 19/9
Έλτσε-Εϊμπάρ 22:00

Σάββατο 20/9
Λα Κορούνια-Ρεάλ Μαδρίτης 17:00
Μπιλμπάο-Γρανάδα 19:00
Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα Βίγκο 21:00
Εσπανιόλ-Μάλαγα 23:00

Κυριακή 21/9
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Αλμερία 13:00
Βιγιαρεάλ-Ράγιο Βαγεκάνο 18:00
Κόρδοβα-Σεβίλλη 20:00
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα 22:00

Δευτέρα 22/9
Χετάφε-Βαλένθια 21:45
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μην είδατε τα «λιοντάρια»;

Όλο και απομακρύνεται από την κορυφή της Superliga η Σπόρτινγκ, η οποία παραχώρησε 1-1 στην Μπελενένσες, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Μην είδατε τα «λιοντάρια»;
Η Σπάρτινγκ Λισαβόνας παραχώρησε 1-1 στην Μπελενένσες στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκε στο -4 από την κορυφή και τις πρωτοπόρους Ρίο Αβε και Μπενφίκα, περιμένοντας και τι θα κάνουν την Κυριακή οι Πόρτο και Γκιμαράες, ώστε τα «λιοντάρια» να μην απομακρυνθούν πολύ από την πρώτη τριάδα που οδηγεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο -3 από την κορυφή και εξακολουθούν να απειλούν τις κλασικές ομάδες για την έξοδο στην Ευρώπη.

Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1964 πλήρωσαν την αστοχία τους στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και βρέθηκαν πίσω στο σκορ το 28’ από το γκολ του Ντείβερσον, ισοφάρισαν γρήγορα με τον Καρίγιο στο 34’, αλλά έμειναν εκεί και είδαν και τον Τζέφερσον να αποβάλλεται στο 93’.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίσιο, Εσγκάιο, Σαρ, Τζέφερσον, Νάνι, Αντριέν Σίλβα, Αντρέ Μάρτινς (61’ Κάρλος Μανέ), Καρίγιο (61’ Καπέλ), Μαουρίτσιο (61’ Φρέντι Μοντέρο), Σλιμανί




Δείτε εδώ τη βαθμολογία.


Το πρόγραμμα της τέταρτης αγωνιστικής:


Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου

Σετουμπάλ - Μπενφίκα 0-5


Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου

Μορεϊρένσε-Ρίο Αβε 1-1

Αρούκα - Μπράγκα 1-0

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Μπελενένσες 1-1

Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου

Μποαβίστα - Ακαντέμικα 18:00

Μαρίτιμο -Πεναφιέλ 18:00

Γκιμαράες - Πόρτο 19:00

Πάσος Φερέιρα - Ζιλ Βιθέντε 19:00

Εστορίλ - Νασιονάλ 21:15


Η επόμενη αγωνιστική:

Μπελενένσες - Μαρίτιμο
Πεναφιέλ - Σετούμπαλ
Νασιονάλ Μαδέιρα - Μπράγκα
Ακαντέμικα - Εστορίλ
Ζιλ Βιθέντε - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Πόρτο - Μποαβίστα
Μπενφίκα - Μορεϊρένσε
Ριο Άβε - Αρούκα
Γκιμαράες - Πάσος Φερέιρα *Πηγή: sport-fm.gr*

Πλήρωσε τις απουσίες…!

Δεν κατάφερε να νικήσει ούτε τη δεύτερη ημέρα του τουρνουά μπάσκετ της Μιλούζ ο Παναθηναϊκός, αφού έχασε από τη Στρασμπούρ 73-79 και γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στη διοργάνωση.

Πλήρωσε τις απουσίες…
Ο Παναθηναϊκός έχασε 73-79 από τη Στρασμπούρ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του τουρνουά μπάσκετ της Μιλουζ και έφτασε στο «0 στα 2», «πληρώνοντας» τις απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ο Μαυροβούνιος τεχνικός δεν είχε στην διάθεσή του τους Σλότερ, Χαραλαμπόπουλο, Λούντζη και Νέλσον, ο οποίος επέστρεψε τραυματίας στην Ελλάδα.

Οι «πράσινοι» στο πρώτο ημίχρονο διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά η Στρασμπούρ μείωσε σε 57-58 στο 30’, προηγήθηκε με 62-60 στο 32’ και στο 37’ βρέθηκε στο +5 (70-65), φτάνοντας και στο +8.


Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-40, 57-58, 79-73

Στρασμπούρ: Κάμπελ 2, Ντόμπινς 11, Λελούπ 9, Χάουαρντ 15, Τραορέ 14, Τουπάν 7, Λακόμπ 10, Λαμπάνκα, Φοφάνα 11

Παναθηναϊκός: Μποχωρίδης 7 (1/2διπ., 0/1 τριπ, 5/6 β., 3 ριμπ. 2 ασ. σε 32?), Γιάνκοβιτς 11 (2/4 διπ., 2/4 τριπ., 1/2 β., 1 ριμπ. 3 ασ. σε 32?), Φώτσης 5 (1/2 διπ, 1/3 τριπ, 4 ριμπ. 1 ασ., 2 κλ. σε 30?), Παππάς 8 (2/5 διπ., 0/1 τριπ., 4/5 β,, 1 ριμπ. 1 ασιστ, 1 κλ. σε 28?), Μαυροκεφαλίδης 15 (5/7 διπ., 5/5 β., 5 ριμπ. σε 21?), Διαμαντίδης 9 (1/3 διπ., 1/2 τριπ. 4/4 β., 2 ριμπ., 5 ασ. σε 22?), Γκιστ 2 (1/2 διπ., 0/1 τριπ., 1 ριμπ., 1 ασ. σε 4?), Μπατ;iστα 16 (7/11 διπ., 2/4 β.. 15 ριμπ., 3 τ. σε 31?), Κόνιαρης (σε 16» συμμετοχής)

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ: 20/35 δίποντα, 4/12 τρίποντα, 21/26 βολές, 23-9 ριμπάουντ, 20 λάθη, 13 ασίστ, 5 κλεψίματα, 4 τάπες.


Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο τεχνικός των "πράσινων" τόνισε πως: «Απόψε παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο χάλασε το παιχνίδι μας, κουραστήκαμε κιόλας και κάναμε πολλά λάθη. Φαίνεται, άλλωστε, αυτό από τα 20 λάθη. Πρέπει να βελτιωθούμε, ώστε να φτάσουμε στο σημείο να τελειώνουμε τους αγώνες με τον τρόπο που παίξαμε στα πρώτα 20 λεπτά».

Στην άλλη αναμέτρηση, η Μπάγερν επικράτησε 96-70 του Ερυθρού Αστέρα και έκανε το "2 στα 2". *Πηγή: sport-fm.gr*

Βρήκε τον… δάσκαλό της!

Το αήττητο σερί που είχε δημιουργήσει η Αϊντχόφεν στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Eredivisie σταμάτησες στην Τσβόλε, η οποία επικράτησε 3-1 στο «σπίτι» της.

Βρήκε τον… δάσκαλό της
Στα μέχρι τώρα ματς έμοιαζε ανίκητη, όμως η Αϊντχόφεν βρήκε τον… δάσκαλό της στην έδρα της Τσβόλε, η οποία επικράτησε 3-1 στην πέμπτη αγωνιστική της Eredivisie.

Η PSV προηγήθηκε στο 32’ με τον Ντε Γιονγκ, ενώ η Τσβόλε απάντησε στο 41’ με τον Ντροστ. Από κει και πέρα ήρθε η… σειρά της, με τους Μπροέρς και Ριένστρα να διαμορφώνουν το τελικό 3-1.

Αναλυτικά η πέμπτη αγωνιστική :

Σάββατο (13/9)
Άγιαξ – Χέρακλες 2-1
(2’, 45+1’ Μιλίκ - 86’ Γουέγκορστ)

Τβέντε – Γκόου Αχέντ Ιγκλς 2-1
(4’ Καστάνιος, 31’ Κορόνα - 22’ Κόλντερ)

Άλκμααρ – Χέρενφεϊν 0-1
(38’ Σινκγκράβεν)

Φέγενορντ – Βίλεμ 1-2
(75’ Καζίμ - 8’ φαν Ντερ Στρούικ, 23’ Αρμεντέρος)

Τσβόλε – Αϊντχόφεν 3-1
(41’ Ντροστ, 65’ Μπροέρς, 87’ Ριένστρα - 32’ Ντε Γιονγκ)

Κυριακή (14/9)
Ουτρέχτη – Ντεν Χάαγκ (13.30)
Καμπούρ – Γκρόνινγκεν (15.30)
Φίτεσε – Εξέλσιορ (15.30)
Ντόρντρεχτ – Μπρέντα (17.45)

Δείτε τη βαθμολογία εδώ

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:
Παρασκευή 19/9

Βίλεμ - Μπρέντα (21.00)

Σάββατο 20/9

Εξέλσιορ - Ντόρντρεχτ (19.30)
Ντεν Χάαγκ - Γκόου Αχέντ Ιγκλς (20.45)
Φίτεσε - Χέρενφεϊν (21.45)

Κυριακή 21/9
Χέρακλες - Τβέντε (13.30)
Άλκμααρ - Τσβόλε (15.30)
Φέγενορντ - Άγιαξ
Αϊντχόφεν - Καμπούρ
Ουτρέχτη - Γκρόνινγκεν (17.45)*Πηγή: sport-fm.gr*

Κι άλλη ήττα για Ρεάλ!!

Μετά τη φιλική ήττα από τη Βαλένθια, η Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισε άλλη μία κόντρα στην Ουνικάχα με σκορ 87-83. Κορυφαίος ο Γκρέιντζερ για την ομάδα της Μάλαγα με 21 πόντους, με τον Βασιλειάδη να έχει 11.

Κι άλλη ήττα για Ρεάλ
Μία μέρα μετά την ήττα από τη Βαλένθια, η Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισε και δεύτερη από την Ουνικάχα Μάλαγα με σκορ 87-83. Κορυφαίος για την ομάδα του Κώστα Βασιλειάδη ήταν ο Γκρέιντζερ με 21 πόντους, ενώ από 17 πρόσθεσαν οι Τούλσον και Γκριν. Ο Έλληνας φόργουορντ τελείωσε το ματς με 11 πόντους, ενώ από την άλλη ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 10.

Σε άλλο ένα παιχνίδι, η «βασίλισσα» δεν είχε στη διάθεσή της τους Ισπανούς διεθνείς, αλλά και τον Γιόνας Ματσιούλις.

inner

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 41-45, 69-64, 87-83.

Ουνικάχα Μάλαγα (Πλάθα): Γκρέιντζερ 21, Τούλσον 17, Γκριν 17, Βάσκεθ 4, Σολουάδε 4, Βασιλειάδης 11, Τόμας 4, Γκουτιέρες 3, Σάντσες 4, Γκολούμποβιτς 2.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Καμπάσο 12, Κάρολ 19, Ρίβερς 13, Νοσιόνι 14, Μπουρούσης 10, Ρίκο 3, Γιούστα 2, Σλότερ 10, Μεχρί 10.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μακρής: «Υπήρχε μεγάλη ταραχή»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης απέδωσε την ήττα απέναντι στον Ολυμπιακό ο μέσος του ΟΦΗ, Γιώργος Μακρής.

Μακρής: «Υπήρχε μεγάλη ταραχή»
Απογοητευμένος κυρίως από την εμφάνιση του ΟΦΗ στην ήττα απέναντι στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Γιώργος Μακρής. Ο μέσος των Κρητικών, μιλώντας στη Nova, στάθηκε στα δύο τέρματα των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο ημίχρονο αλλά και στην έλλειψη συγκέντρωσης μεταξύ των παικτών του Γκατούζο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

«Πολλά δεν πήγαν καλά, δεν είναι ένα μόνο κομμάτι. Το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, με το 2-0. Από εκεί και πέρα πρέπει να το ξεχάσουμε το παιχνίδι, να κοιτάξουμε τα λάθη μας που είναι πολλά και να επικεντρωθούμε στο επόμενο που είναι σημαντικό για μας.

Υπήρχε μεγάλη ταραχή, δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο. Πρέπει να το διορθώσουμε αυτό. Ο προπονητής δουλεύει πολύ μαζί μας. Είναι κρίμα γιατί δεν βγαίνουν πολλά πράγματα από αυτά που δοκιμάζουμε στην προπόνηση.

Σίγουρα έπαιξαν ρόλο οι απόντες γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε το ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτό, μπορούσαμε καλύτερη εικόνα».