Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδίκηση… διαρκείας!!


Δεν ξεχνά η Ατλέτικο! Σαν θιγμένοι ακόμα απ’ την απώλεια του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «ροχιμπλάνκος» συνέχισαν την εκδίκησή τους με τη Ρεάλ και μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, άλωσαν το Μπερναμπέου (2-1)

Εκδίκηση… διαρκείας! (video)
Το Τσάμπιονς Λιγκ το ‘χασε. Έκτοτε όμως η Ατλέτικο Μαδρίτης αποδεικνύει ποιος κάνει το κουμάντο!

Οι «ροχιμπλάνκος» μετά την πρόσφατη κατάκτηση του Σούπερ Καπ, πήγαν στο «Μπερναμπέου» και έκαναν ξανά «πλάκα» στη Ρεάλ, φεύγοντας με μεγάλο διπλό (2-1), επιβεβαιώνοντας πως τα… εντός έδρας κόζια έχουν αλλάξει.

Ο Τιάγκο άνοιξε το σκορ στο 8’, ο Κριστιάνο ισοφάρισε στο 26’ με πέναλτι, αλλά ο Αρντά Τουράν… πάγωσε για τα καλά τους γηπεδούχους, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 76’, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να δείχνουν αγριεμένοι ενόψει Ολυμπιακού, την προσεχή Τρίτη.

Ακόμα ένα… κλασικό παιχνίδι για τους θριαμβευτές, με μπόλικη τακτική και σταθερή άμυνα, ενώ απ’ την άλλη η βασίλισσα -που είναι πλέον στο -6 απ’ την Μπαρτσελόνα- ήταν σχεδόν… εξαφανισμένη στο δεύτερο μέρος, με τον Ρονάλντο να δείχνει πως δεν είναι ακόμα έτοιμος για 90λεπτο και τον Τσιτσαρίτο να κάνει ντεμπούτο, αλλά να περνάει απαρατήρητος.


Το ματς:

Τοπικό ντέρμπι είναι. Με μεγάλη αντιπαλότητα. Ε, δικαιολογημένα λοιπόν έπεφταν κάποιες… ψιλές στα πρώτα λεπτά και φυσιολογικά το παιχνίδι δε μπορούσε να βρει ρυθμό. Και μάλλον αυτός ήταν ο στόχος της Ατλέτικο Μαδρίτης. Που κατάφερε να «υπνωτίσει» τους αντιπάλους της και με κοντινή κεφαλιά (κοιμήθηκε η άμυνα) του Τιάγκο… πάγωσε το «Μπερναμπέου». Δεν φαινόταν σε καλή κατάσταση η Ρεάλ. Με την χημεία –δεδομένων και των αλλαγών στο κέντρο- να μην υπάρχει και τον Αντσελότι να παρακολουθεί προβληματισμένος.

inner

Πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι. Με παικταράδες. Με τον κόσμο στο πλευρό της. Δε γινόταν λοιπόν να μην υπάρξει αντίδραση απ’ τους γηπεδούχους. Και υπήρξε, διότι μετά το 20’ ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του ματς, με τους αντιπάλους τους να ‘χουν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Κι όταν ο Σικέιρα ανέτρεψε τον Κριστιάνο, δόθηκε το έναυσμα για την ανατροπή (με τον Πορτογάλο να ευστοχεί απ’ την άσπρη βούλα). Κι αν δεν ήταν ο Μογιά κι ο… Μπενζεμά θα είχε έρθει τούμπα το ματς! Αλλά ο πρώτος έβγαλε δύο πολύ δύσκολα (σε φάουλ του Μπέιλ και κεφαλιά του Γάλλου), ενώ ο δεύτερος… πέταξε στα σκουπίδια το τετ-α-τετ που τον έβγαλε ο «CR7» με… ερασιτεχνικό κοντρόλ.

Υπήρχαν ανοιχτοί λογαριασμοί για το δεύτερο μέρος. Ήλπιζες πως θα δούμε ακόμα καλύτερο ματς στην επανάληψη. Με διάθεση και πίεση για τη νίκη. Απ’ την άλλη, όμως, η βασίλισσα φαινόταν (και ήταν) κουρασμένη. Τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά, με αποτέλεσμα η εξαιρετικά αμυνόμενη Ατλέτικο να μην αφήνει κανένα περιθώρια για πολλά-πολλά.

Η δυσλειτουργία της Ρεάλ έκανε… μπαμ. Ο Αντσελότι προσπάθησε να κουμαντάρει το «καράβι» απ’ τον πάγκο (κάνοντας γρήγορα αλλαγές), αλλά δεν του έβγαινε. Διότι τόσο ο Ίσκο, όσο και ο Τσιτσαρίτο (ντεμπούτο) δεν έδιναν το… κάτι παραπάνω. Κι όσο περνούσε ο χρόνος, όλο και οι πρωταθλητές έδειχναν πιο… ζεστοί. Έστω κι αν ο Σιμεόνε έβλεπε το ματς απ’ τις εξέδρες. Η έμπνευση, όμως, να ρίξει στο ματς τον Αρντά Τουράν βγήκε πέρα για πέρα. Γιατί μπορεί σε πρώτη φάση ο Τούρκος να μην βρήκε στόχο (άγγιξε το δοκάρι το σουτ του), αλλά στο 76’ προκάλεσε εγκεφαλικά στους φίλους των μερένχες (με συρτό γωνιακό σουτ) που διαμόρφωσε το τελικό σκορ! Και λέμε τελικό –αν και υπήρχε χρόνος- διότι στα εναπομείναντα λεπτά η Ρεάλ… δεν έκανε σχεδόν τίποτα για να αλλάξει τη μοίρα της!

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Αρμπελόα (77’ Βαράν), Φάμπιο Κοεντράο, Μόντριτς, Μπέιλ (72’ Ίσκο), Κρόος, Χάμες, Ρονάλντο, Μπενζεμά (63’ Τσιτσαρίτο)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Μογιά, Μιράντα, Χουανφράν, Σικέιρα, Γκοντίν, Τιάγκο, Γκάμπι (61’ Τουράν), Ραόυλ Γκαρθία, Κόκε, Μάντζουκιτς (78’ Σουάρεθ), Χιμένες (64’ Γκριζμάν) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: