Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ντέρμπι με τα όλα του!!

Η επιτομή του ντέρμπι! Σ’ ένα παιχνίδι που είχε τέσσερα γκολ και δύο αποβολές, Νταντί Γιουνάιτεντ και Χάμιλτον ήρθαν ισόπαλες 2-2 κι έπιασαν την Ινβερνές στην κορυφή της βαθμολογίας της Σκωτίας.

Ντέρμπι με τα όλα του!
Πάντα τέτοια! Σε ένα ντέρμπι ακατάλληλο για καρδιακούς, ο αγώνας ανάμεσα σε Νταντί Γιουνάιτεντ και Ινβερνές για την έκτη αγωνιστική της σκωτσέζικης Πρέμιερ Λιγκ, έληξε ισόπαλο με 2-2 και τις δύο αντιπάλους να ευνοούνται από την ήττα της Ινβερνές, «σκαρφαλώνοντας» στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αν και προηγήθηκαν στο σκορ οι γηπεδούχοι, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν γρήγορα στην ισοφάριση και μετέπειτα στη ανατροπή, ωστόσο λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η Νταντί έκανε το 2-2 που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Οι ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα έχοντας από μια κόκκινη κάρτα έκαστος!

Ξεκίνησε η αναμέτρηση με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας από νωρίς αισθητή την παρουσία του. Η αναγκαστική αλλαγή του Χεσούς Γκαρσία Τένα στο 9’ (μπήκε ο Μάικλ Ντέλβιν), άλλαξε κάπως την ροή του αγώνα. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες, με αποτέλεσμα να ανοίξουν το σκορ στο 17’ με κοντινό τελείωμα του Ναντίρ Τσιφτσί, μετά από πάσα του Μάριο Μπιλάτε. Στη συνέχεια η Χάμιλτον ισορρόπησε σιγά σιγά κι έφτασε μάλιστα στην ισοφάριση στο 28’, χάρη στον Μίκαελ Αντουάν-Κουριέ. Δύο λεπτά αργότερα όμως έμεινε με παίκτη λιγότερο, διότι ο Ντάριαν Μακ Κίνον αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Παρόλα αυτά έφτασε και στην ανατροπή του σκορ, με τον Τόνι Αντρέου στο34’.Στα επόμενα λεπτά, η Νταντί πήρε εκ νέου το… πάνω χέρι και πάρα την δεύτερη κίτρινη-κόκκινη που δέθηκε ο Τσιφτσί στο 40’, πήγε στην ανάπαυλα με το σκορ στο 2-2, έπειτα από κεφαλιά του Γιάροσλαβ Φογιούτ στο 45+1’.

Μαζί με το σκορ, έτσι και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο αντιπάλους να είναι ισορροπημένες, χάνοντας ισάριθμες ευκαιρίες. Η ώρα περνούσε και αμφότερες οι ομάδες δεν ήταν διατεθειμένες να «παρατήσουν» τον αγώνα, κάνοντας τις διορθωτικές τους κινήσεις (Σπιτάλ στη θέση του Μπιλάτε για τη Νταντί Γιουν. στο 66’ και Λόνγκριτζ στη θέση του Αντρέου στο 76’), ενώ παράλληλα εξακολουθούσαν να… σπαταλούν ευκαιρίες. Καμιά αλλαγή δεν υπήρξε στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, με τις Νταντί Γιουνάιτεντ και Χάμιλτον να μένουν στο 2-2, αλλά να επωφελούνται από την ήττα της Ινβερνές, με αποτέλεσμα να την «πιάσουν» στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Νταντί Γιουνάιτεντ: Κέρζνιακ, Ντίλον, Φογιούτ, Μόρις, Γουότσον, Ερσκίνε, Μακέι-Στίβεν, Ρανκίν, Πάτον, Μπιλάτε (66’ Σπιτάλ), Τσιφτσί (40’ αποβολή). Πάγκος: Σζρόμνικ, Μπούτσερ, Κονόλι, Σκότ, Σπάρκς, Τέλφερ

Χάμιλτον: Μακ Γκόβερν, Γκιλεσπί, Γκαρσία Τένα (9’ Ντέλβιν), Κάνινγκ, Γκόρντον, Κρόφορντ, Ρέντμοντ (32’ Χέντρι), Αντρέου (76’ Λόνγκριτζ), Μακ Κίνον (30’ αποβολή), Ιμρί, Αντουάν-Κουριέ. Πάγκος: Χιλ, Μπρόφι, Νιλ, Σκότλαντ

Δείτε εδώ τη βαθμολογία του σκωτσέζικου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο 13/9
Σέλτικ- Αμπερντίν 2-1
(7’ Ντεναγιέρ, 46’ Κόμονς - 60’ Γκούντγουϊλι)
Νταντί Γιουν.- Χάμιλτον 2-2
(17’ Τσιφτσί, 45+1’ Φογιούτ - 28’ Αντουάν-Κουριέ, 34’ Αντρέου)
Κιλμάρνοκ- Σεντ Μίρεν 2-1
(63’ Μούιρχεντ, 82’ Κονόλι - 71’ Ντρούρι)
Πάτρικ Θιστλ- Ινβερνές 3-1
(19’ Λόουλες, 23’ Οσμάν, 72’ Χίγκινμποθαμ - 13’ Ντόραν )
Ρος Κάουντι- Μάδεργουελ 1-2
(78’ Μπόις - 49’ Βίγκουρς, 54’ Σούτον)
Σεντ Τζόνστον- Νταντί 0-1
(28’ Χάρκινς)

Η επόμενη (7η) αγωνιστική:

Παρασκευή (19/9)
Πάτρικ Θιστλ- Σεντ Μίρεν (21:45)

Σάββατο (20/9)
Αμπερντίν- Ρος Κάουντι (17:00)
Ινβερνές- Σεντ Τζόνστον (17:00)
Χάμιλτον- Κιλμάρνοκ (17:00)

Κυριακή (21/9)
Νταντί- Νταντί Γιουν. (14:15)
Σέλτικ- Μάδεργουελ (17:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: