Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

«Έσπασε»… άσχημα το αήττητο!!

Σπουδαία νίκη κόντρα στη μέχρι πρότινος αήττητη Ινβερνές πέτυχε η Πάτρικ Θιστλ, που επικράτησε εντός έδρας με 3-1. Ανέτρεψαν το σκορ οι γηπεδούχοι κι έχασαν ευκαιρίες για… μεγάλων διαστάσεων «κάζο».

«Έσπασε»… άσχημα το αήττητο
Οι πορείες της Πάτρικ Θιστλ με την Ινβερνές για την σκωτσέζικη Πρέμιερ Λιγκ είναι αντίθετες, σήμερα όμως το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό. Παίζοντας ως… φαβορί οι γηπεδούχοι νίκησαν με 3-1 τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν μέχρι πρότινος αήττητοι στο πρωτάθλημα.

Η Ινβερνές μάλιστα έκανε το… λάθος να προηγηθεί, ωστόσο όχι μόνο δεν παράτησε το ματς η Πάτρικ Θιστλ, αλλά έκανε μια σπουδαία ανατροπή που θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα έχασαν οι γηπεδούχοι!

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στο γήπεδο. Πολύ νωρίς όμως, το παιχνίδι απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, στο 13ο λεπτό του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι πήραν «κεφάλι» στο σκορ, με δράστη τον Άαρον Ντόραν, ο οποίος βρήκε δίχτυα μετά από ασίστ του Ντέιβιντ Ρέιβεν. Άμεση ωστόσο ήταν η απάντηση των γηπεδούχων, που έφεραν το ματς στα ίσα με τον Στίβεν Λόουλες, έξι λεπτά αργότερα. Αυτή όμως δεν ήταν η τελευταία τους λέξη, καθώς έφτασαν και στην ανατροπή του σκορ, χάρη στην κεφαλιά του Αμπντούλ Οσμάν στο 23’. Στη συνέχεια, η Ινβερνές πήρε τα… ηνία, όμως το 2-1 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα, με το οποίο πήγαν οι ομάδες στην ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν η ακριβής επανάληψη της ολοκλήρωσης του πρώτου. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας ευκαιρίες που καμία τους δεν απείλησε όμως την εστία του Σκοτ Φοξ. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου ωστόσο αναφέρει πως αυτός που χάνει τις φάσεις, είναι κι εκείνος που δέχεται το γκολ. Έτσι λοιπόν, στο 72’ ο Καλούμ Χίγκινμποθαμ έδωσε διαφορά δύο τερμάτων στην ομάδα του (Πάτρικ Θιστλ). Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι (90+1’), όμως ο Ντιν Μπριλ απέκρουσε την εκτέλεση του Κρις Ντόουλαν που απλώς έχασε την ευκαιρία να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της έκτης αγωνιστικής, η Νταντί έφυγε με ένα σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Σεντ Τζόνσον, όπως και η Μάδεργουελ που νίκησε την Ρος Κάουντι και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Επικράτηση και της Κίλμαρνοκ επί της τελευταίας Σεντ Μίρεν. Τρομερό ματς έγινε ανάμεσα σε Ναντί Γιουν. και Χάμιλτον που ήρθαν ισόπαλες.

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Πάτρικ Θιστλ: Φοξ, Κάρολ, Μπαλατόνι, Σίμπορν, Μακ Μίλαν, Λόουλες (90+3’ Μακ Ντέιντ), Οσμάν, Μπάνιγκαν, Χίγκινμποθαμ (85’ Έλιοτ), Στίβενσον (77’ Κρέιγκεν), Ντόουλαν. Πάγκος: Γκάλαχερ, Μούιρχεντ, Ο’ Ντόνελ, Γουίλσον

Ινβερνές: Μπριλ, Σίνι, Μίκινγκς, Γουόρεν, Ρέιβεν, Τάνσεϊ, Ντρέιπερ (56’ Γουίλιαμς), Γουότκινς, Ντόραν, Μακ Κέι, Κριστί (73’ Πόλγουορθ). Πάγκος: Έσον, Ντέβιν, Ρος, Σάδερλαντ, Τρεμάρκο

Δείτε εδώ τη βαθμολογία του σκωτσέζικου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο 13/9
Σέλτικ- Αμπερντίν 2-1
(7’ Ντεναγιέρ, 46’ Κόμονς - 60’ Γκούντγουϊλι)
Νταντί Γιουν.- Χάμιλτον 2-2
(17’ Τσιφτσί, 45+1’ Φογιούτ - 28’ Αντουάν-Κουριέ, 34’ Αντρέου)
Κιλμάρνοκ- Σεντ Μίρεν 2-1
(63’ Μούιρχεντ, 82’ Κονόλι - 71’ Ντρούρι)
Πάτρικ Θιστλ- Ινβερνές 3-1
(19’ Λόουλες, 23’ Οσμάν, 72’ Χίγκινμποθαμ - 13’ Ντόραν )
Ρος Κάουντι- Μάδεργουελ 1-2
(78’ Μπόις - 49’ Βίγκουρς, 54’ Σούτον)
Σεντ Τζόνστον- Νταντί 0-1
(28’ Χάρκινς)

Η επόμενη (7η) αγωνιστική:

Παρασκευή (19/9)
Πάτρικ Θιστλ- Σεντ Μίρεν (21:45)

Σάββατο (20/9)
Αμπερντίν- Ρος Κάουντι (17:00)
Ινβερνές- Σεντ Τζόνστον (17:00)
Χάμιλτον- Κιλμάρνοκ (17:00)

Κυριακή (21/9)
Νταντί- Νταντί Γιουν. (14:15)
Σέλτικ- Μάδεργουελ (17:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: