Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

To μήνυμα του Σαββίδη για τον ημιτελικό!

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης σχολίασε τις εξελίξεις ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα Τρίπολης: «Μας περιμένει ένα σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι, όπου ο καθένας από εμάς θα πρέπει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό προκειμένου να δούμε τον ΠΑΟΚ νικητή.

Σεβόμαστε την απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και της επιτροπής που όρισε τους συγκεκριμένους διαιτητές για την αναμέτρηση. Πιστεύουμε ότι είναι μια ευκαιρία να αποδείξουν ότι είναι επαγγελματίες και ότι μπορούν με αντικειμενικότητα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων επιδεικνύοντας τα καλύτερα από τα στοιχεία που τους διακρίνουν ως διαιτητές. Φέρνοντας σε πέρας την αποστολή τους σε αυτό το καθοριστικό ματς έχουν την ευκαιρία να βάλουν ένα τέλος στις φήμες, υποψίες και σκιές του παρελθόντος. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ίδιοι, καθώς και εκείνοι που τους επέλεξαν, έχουν επίγνωση της ευθύνης που τους βαραίνει.

Δεν έχω λόγο τώρα να μην τους εκφράσω την εμπιστοσύνη μου και εκείνοι δεν έχουν κανένα λόγο να με κάνουν να την αποσύρω…

Είναι επιθυμία μας η πορεία του ΠΑΟΚ προς τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας να κριθεί αποκλειστικά στο γήπεδο, στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας και σε μια απόλυτα ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα.

Για αυτό απευθύνομαι και στους οπαδούς μας, ζητώντας τους να ενισχύσουν και αυτοί τον ΠΑΟΚ με αξιοπρέπεια και χωρίς να προκαλέσουν αρνητικά σχόλια. Η πρόκριση είναι σημαντική, ωστόσο σημαντικά είναι και τα παιχνίδια που ακολουθούν στη νέα περίοδο που εισέρχεται ο ΠΑΟΚ.

Καλούμαστε να στηρίξουμε την ομάδα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Ο,τι κι αν συμβεί στο γήπεδο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία σεβόμενοι τους κανονισμούς, χωρίς να παρεκκλίνουμε από τους μακροπρόθεσμος στόχους μας. Μπροστά μας έχουμε το πρώτο αγωνιστικό εμπόδιο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν στον δρόμο προς την κορυφή. Και εκεί θα φτάσουμε μόνο αν είμαστε ενωμένοι». Πηγή: metrosport.gr

«Παίζεις με τη φωτιά με τον Σπάθα»

Ο Κώστας Λάππας, πρώην διαιτητής μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» για τον ορισμό του Ηλία Σπάθα στο παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


«Είναι θέμα φιλοσοφίας. Εγώ αν ήμουν στη επιτροπή διαιτησίας θα όριζα διαιτητές που είναι υποψήφιοι να γίνουν διεθνείς. Τώρα με τον Σπάθα παίζεις με τη φωτιά.

Οι Έλληνες διαιτητές δεν ξέρω γιατί μπλέκονται με τις αποφάσεις. Αν ο Τριτσώνης σφύριζε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ και γινόντουσαν αυτά που γίνανε στο ΟΑΚΑ θα αποφάσιζε αμέσως. Τώρα στην Ελλάδα δεν ξέρω τι γίνεται, χτυπάνε τα τηλέφωνά τους και δεν μπορούν να αποφασίσουν.
Πηγή: metrosport.gr

Θλάση ο Κωνσταντινίδης, χάνει Αστέρα!

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ υπέστη θύμα των θλάσεων που έχουν πλήξει φέτος το δικέφαλο.

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης υπέστη θλάση και θα μείνει εκτός μάχης για τις επόμενες 20 μέρες. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ χάνει το παιχνίδι με τον Αστέρα ενώ αμφίβολη τέθηκε και η συμμετοχή του στον Τελικό Κυπέλλου, αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί. Πηγή: metrosport.gr

Κόντης: «Να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο»

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Κόντης, μίλησε για το αν θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ομάδα και τη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Δεν ξέρω για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά νομίζω πως είναι απαραίτητο να γίνει, αν δε γίνει κινδυνεύει η ΠΑΕ Άρης να κλείσει να κάνει κάποιος καταγγελία. Με τα σημερινά δεδομένα, αν δεν υπάρξουν τρελές απατήσεις , πιστεύω πως μπορούν να έρθουν κάποιοι και αν πάρουν την ομάδα. Αξίζει να προκηρυχθεί η αύξηση και ας μην καλυφτεί. Εξακολουθεί να υπάρχει ένα σχήμα που θέλει να ασχοληθεί με τον Άρη.Το πολύ- πολύ αν είναι ψέματα να μη καλυφτεί η αύξηση. Αν υπάρχει κάποιος θα έρθει και θα βάλει τα λεφτά για να καλυφτεί.

Ο Σκόρδας περιμένει να τον εκλέξουν παμψηφεί γιατί έσωσε την ομάδα. Τι έχει ως παρακαταθήκη ο Σκόρδας; Πως έριξε την ομάδα και άφησε τόσα χρέη. Εγώ ποτέ δεν ήμουν συνεργάτης του αλλά όπως λέει και εκείνος ήμουν έμμισθος υπάλληλος. Κάποιοι θέλουν να παραλληλίσουν τις μεγάλες ομάδες τις Ευρώπης και το σύστημα της λέσχης με τον Άρη. Όμως εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί εκεί έχουν 150.000 μέλη και ο πρόεδρος. Εγώ θλίβομαι που βλέπω τον Άρη να πανηγυρίζει επειδή σώθηκε. Δεν είναι αυτός ο Άρης που δούλεψα εγώ τόσα χρόνια. Λένε στον κόσμο πως είναι μεγαλομέτοχος αλλά δεν του λένε πως θα πρέπει να καλύψει αυτός το κεφάλαιο σε κάποιο άνοιγμα. Κοροϊδεύουν τον κόσμο του Άρη.

Ο Σκόρδας πριν από χρόνια που είχα παραιτηθεί ήρθε κάτω από το σπίτι μου και με παρακαλούσε να γυρίσω. Αυτό το έκανε γιατί ήμουν ο μόνος που μπορούσε να επαλειφθεί κάποια θέματα της ομάδας».Πηγή: metrosport.gr

Μαντζουράκης: «Ο ΠΑΟΚ στον τελικό»

Ο Γιάννης Μαντζουράκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου ανέλυσε τον αυριανό δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ και έχρισε τον δικέφαλο ως φαβορί, τονίζοντας πως θα περάσει στον τελικό του Κυπέλλου.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


Για τον ημιτελικό ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ:

«Είναι ένα παιχνίδι με μεγάλο κίνητρο και για τις δυο ομάδες. Ιδιαίτερα για την Τρίπολη που προσπαθεί να βρει το στόχο της. Είναι επιτυχία εκεί που φτάσανε και οι δύο. Υπάρχει δυσκολία και για τις 2 ομάδες αλλά ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το δικό του δύσκολο κομμάτι. Το να παίζεις πρώτο ματς στην έδρα σου είναι δύσκολο. Πάντως πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα περάσει και θα είναι η δεύτερη ομάδα του τελικού».


Για τον Αστέρα Τρίπολης:

«Η Τρίπολη χει καλή πορεία στην έδρα της αλλά τα τελευταία παιχνίδια δυσκολεύεται να βρει το γκολ και τη νίκη και το κάνει στα τελευταία λεπτά. Θα βρει απέναντι της μια καλή και έμπειρη ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ που δε θα μπορεί να διασπάσει εύκολα».


Για το που υπερτερεί ο ΠΑΟΚ και που ο Αστέρας:

«Ο ΠΑΟΚ θα έχει μια συγκρότηση καλή στη άμυνα ιδιαίτερα σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Η άμυνα και το κέντρο θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Αντίθετα η Τρίπολη δυσκολεύεται στο σκοράρισμα. Έχει καλή ταχύτητα και τεχνική αλλά δε θα βρει χώρους. Σημειώστε αυτό που σας λέω, δύσκολα θα βρει ευκαιρίες για να κάνει φάσεις ο Αστέρας. Ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα του ενός γκολ. Αυτός που δε θα έχει τη ψυχραιμία θα είναι ο Αστέρας».


Για τον ορισμό του διαιτητή Σπάθα και αν αυτό επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές:

«Σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν πιστεύω ότι μπορεί να κάνει ζημία ο διαιτητής. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και φυσικά ο διαιτητής δεν μπορεί να επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή, θα ήταν λάθος». Πηγή: metrosport.gr

Φιλικό δόξας και μνήμης!

Στις 13 Μαΐου στις 5 το απόγευμα στο γήπεδο του Απόλλωνα στην «ποντιομάνα» -όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε- Καλαμαριά, θα διεξαχθεί ένα φιλικό που θα ξυπνήσει μνήμες, αλλά και θα στείλει παντού το μήνυμα της επιτακτικής αναγνώρισης από την παγκόσμια κοινότητα της ποντιακής γενοκτονίας. Με πρωτοβουλία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και του Απόλλωνα Καλαμαριάς διοργανώνεται φιλικό παιχνίδι μεταξύ της εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Euro 2004 και μιας επίλεκτης ομάδας Ποντίων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων από το κεμαλικό καθεστώς. Η ιδέα ανήκει στους Γιώργο Παρχαρίδη και Γιώργο Γεωργιάδη, πρόεδρο και γενικό γραμματέα της Π.Ο.Ε., οι οποίοι διόρισαν πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής τον γνωστό παλαίμαχο, Αντώνη Αντωνιάδη, ενώ ήρθαν σε άμεση επαφή με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος αποτελεί το αθλητικό «παιδί» των Ποντίων και την ομάδα σύμβολο του Πόντου, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παρχαρίδης και δέχθηκε να παραχωρήσει το γήπεδό του.

Βρύζας, Ζαγοράκης και πάλι στο γήπεδο

Όπως ανακοινώθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς, θα είναι η πρώτη φορά που η εθνική που κατέκτησε το Euro 2004 θα αγωνιστεί και πάλι, μετά το έπος της Πορτογαλίας. Προπονητής θα είναι ο Γιάννης Τοπαλίδης (ο Ότο Ρεχάγκελ αδυνατεί να παρευρεθεί) και παίκτες οι Νικοπολίδης, Χαλκιάς, Γιαννακόπουλος, Νταμπίζας, Μπασινάς, Γκούμας, Δέλλας, Καψής, Νικολαΐδης, Βενετίδης, Λάκης, Βρύζας, Ζαγοράκης, Γεωργιάδης.
Από την άλλη πλευρά, προπονητής της ομάδας Ποντίων επιλέκτων θα είναι ο Χρήστος Τερζανίδης με παίκτες τους: Σιαμίδη, Μαυρίδη, Μαυρογενίδη, Ν. Παπαδόπουλο, Φυντανίδη, Καραταΐδη, Δημητριάδη, Σημαιοφορίδη, Κυρ. Αλεξανδρίδη, Αλ. Αλεξανδρίδη, Χατζημωυσιάδη, Κωφίδη, Λαγωνίδη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Σακελλαρίδη, Σαμλίδη, Τσολερίδη και Ζελελίδη. Η ομάδα των Ποντίων θα αγωνιστεί με τη θρυλική εμφάνιση με τις οριζόντιες άσπρες και γαλάζιες γραμμές με το γράμμα Π στη μέση, που συμβολίζει τον Πόντο και με τις οποίες κρεμάστηκαν οι αθλητές του Κολεγίου «Ανατόλια» της Μερτζιφούντας στην Αμάσεια του Πόντου το 1921 από τους Τούρκους
Αξίζει να σημειωθεί πως στο περιθώριο του αγώνα θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία έξω από το γήπεδο, ενώ πριν από την έναρξη της αναμέτρησης 100 χορευτές από τους ποντιακούς συλλόγους θα χορέψουν πυρρίχιο. Το εισιτήριο του παιχνιδιού θα είναι 10 ευρώ, ενώ η είσοδος για τα παιδιά ελεύθερη. Πηγή: metrosport.gr

Χάρισε τα δεδουλευμένα και έφυγε ο Μπανγκουρά!!

Παρελθόν από την ομάδα του Πανσερραϊκού αποτελεί ο Σάμι Μπανγκουρά, ο οποίος έχει ήδη συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της πατρίδας. Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής... χάρισε και τα δεδουλευμένα του.


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Σήμερα 26-4-2013 λύθηκε κατόπιν συμφωνίας το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή BANGOURA SAMBEGOU. Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ του εύχεται καλή επιτυχία στην νέα του ομάδα. Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ευχαριστεί τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή κ. Μανδέλα Νικόλαο με του οποίου τις προσπάθειες ο ποδοσφαιριστής δεν έκανε χρήση του συμβολαίου του, αλλά και δεν απαίτησε τίποτε από τα δεδουλευμένα».

Καταγγέλλει επίθεση ο Σπάθας!!

Φραστική επίθεση από τέσσερα άτομα ισχυρίζεται πως δέχθηκε ο Ηλίας Σπάθας.

Ο διαιτητής της ημιτελικής ρεβάνς ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΟΚ βρέθηκε την Παρασκευή το πρωί στον εισαγγελέα όπου και κατήγγειλε το εις βάρος του περιστατικό.

Όπως ισχυρίζεται ο Πειραιώτης διαιτητής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του gazzetta.gr, την ώρα που βρίσκονταν στο μαγαζί του αδερφού του, Βασίλη, στο Κερατσίνι δέχθηκε "επίσκεψη" από τέσσερις κρανοφόρους οι προχώρησαν σε απειλές και ύβρεις εναντίον του. Πηγή: metrosport.gr

Οικονόμου: «Η φετινή σεζόν δεν ήταν ζημιογόνα για τον Άρη»

Για την επίτευξη της διατήρησης της προσωρινής διαταγής της ΚΑΕ Άρης για το άρθρο 99, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο ημίχρονο», ο νομικός των «κιτρίνων» στην υπόθεση, Γιώργος Οικονόμου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο πρώτος στόχος ήταν να διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή. Δυστυχώς το μόνο «αρνητικό» ήταν η παρέμβαση που υπήρχε από εκπρόσωπο κάποιων παικτών. Το ευχάριστο είναι ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν παρέστη στη διαδικασία. Εφόσον με το καλό ανοίξει η διαδικασία εξυγίανσης, ελπίζουμε ότι θα υπάρξει και η ανάλογη ρύθμιση με το Δημόσιο. Θα πάμε βήμα-βήμα».

«Η ΚΑΕ Άρης έχει κάνει ένα πλάνο, που έχει να κάνει με ρυθμίσεις σύμφωνα με κάποια οικονομικά δεδομένα. Αν ανοίξει η διαδικασία της εξυγίανσης η πρόταση για τους πιστωτές είναι 50% κούρεμα και ρύθμιση δόσεων, αλλά όλα είναι ρευστά. Το σημαντικό είναι ότι η φετινή χρονιά δεν είναι ζημιογόνα για τον Άρη, αυτό κάτι δείχνει για τον τρόπο διαχείρισης της διοίκησης».

Για την υπόθεση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη: «Η πλευρά Ηρακλή, έκρινε σκόπιμο να μη γίνει παρέμβαση στη διαδικασία, δεν θα ήθελα να πω περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά καλό θα ήταν να κλείσει πια αυτό το θέμα. Αυτό θεώρησαν σκόπιμο οι δύο ομάδες και αυτό έπραξαν. Εγώ θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Ηρακλή στο μπαράζ που δίνει με την ΑΕΚ. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται το τμήμα μπάσκετ του Ηρακλή. Ένα μήνυμα θα ήθελα να στείλω και στον κόσμο του Άρη, τώρα τον χρειάζεται η ομάδα, όχι μόνο στη γιορτή του Γκάλη που θα γίνει. Φυσικά μιλάμε για τη ζωντανή ιστορία του μπάσκετ για την Ελλάδα, αλλά ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά και να στηρίζει την ομάδα». Πηγή: metrosport.gr

Βρύζας: «Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων»

Μικρής σημασίας χαρακτήρισε τη σειρά των αγώνων των πλεί οφ ο Ζήσης Βρύζας. Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στους διαιτητές της αναμέτρησης του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Βρύζας: «Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων»
Στην επαναληπτική αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης αναφέρθηκε ο Ζήσης Βρύζας στο περιθώριο της κλήρωσης των αγώνων των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εξέφρασε την επιθυμία οι διαιτητές της εν λόγω αναμέτρησης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ενώ όσον αφορά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανέφερε πως η κοινή γνώμη είναι καχύποπτη λόγω των λαθών που έχουν γίνει κατά της ομάδας.

Σχετικά με την κλήρωση δήλωσε πως η σειρά των αγώνων έχει μικρή σημασία.

«Ελάχιστη σημασία έχει η σειρά των αγώνων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά τον ορισμό του διαιτητή Σπάθα στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης:

«Εύχομαι να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Έχουμε δεχτεί πολλά πλήγματα από τη διαιτησία και η κοινή γνώμη είναι καχύποπτη. Πιστεύω ότι όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων»

Καλαϊτζίδης: «Έκλεισε ένας ακόμη κύκλος»

Την αποχώρηση του από την τεχνική ηγεσία της Βέροιας, γνωστοποίησε μέσω γραπτής δήλωσης ο Δημήτρης Καλαΐτζίδης.

Καλαϊτζίδης: «Έκλεισε ένας ακόμη κύκλος»
Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται πλέον η διοίκηση της Βέροιας. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, παρότι βοήθησε τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα, εντούτοις αποφάσισε να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

«Έκλεισε ακόµη ένας κύκλος µου στην οµάδα της Βέροιας. Για το εάν θα ανοίξει επόµενος κύκλος, και πότε ο χρόνος θα το δείξει» αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη:

«Επειδή έχω διατελέσει ίσως ο «µακροβιότερος» προπονητής της Βέροιας (έστω και µε τα διαλείµματα της απουσίας µου, που τελικά - όπως έδειξε η ζωή - µας ένωναν περισσότερο....) θα µου επιτρέψετε να ξεκινήσω την αναφορά µου για την φετινή περίοδο αρχίζοντας από την περσινή.

Ο λόγος είναι το ότι εκείνη η οµάδα κέρδισε την άνοδό της στη Σούπερ Λιγκ, παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο, όπως οµολογούσαν και µας παρασηµοφορούσε αυτή η οµολογία, η συντριπτική πλειοψηφία των αγωνιστικών αντιπάλων µας, των προπονητών, των ποδοσφαιριστών, των δηµοσιογράφων αλλά και των φιλάθλων που µας χειροκροτούσαν στα περισσότερα γήπεδα.

Όταν ανέλαβα την φετινή οµάδα, στις 20 Νοεµβρίου 2012 και µε καλυµµένο το 1/3 του φετινού πρωταθλήµατος, οι ήδη διαµορφωµένες συνθήκες ήταν διαφορετικές, δυσκολότερες, περισσότερο πολύπλοκες, συν την πιεστική ανάγκη να ξεφύγουµε από την προτελευταία θέση της βαθµολογίας και να αυξήσουµε την βαθµολογική συγκοµιδή από τους µονοψήφιους 9 πόντους.

Ευτυχώς, στην οµάδα υπήρχαν µερικά από τα παιδιά που είχαµε δουλέψει µαζί την προηγούµενη χρονιά, κι αυτό σηµαίνει µε απλά λόγια πως ήταν ήδη εκπαιδευµένοι στην αγωνιστική φιλοσοφία µου, όπως κι εγώ γνώριζα καλά τις δυνατότητές τους και τον καλό τους χαρακτήρα. Αυτό µας έδωσε χρόνο ώστε να προσαρµοστούν γρηγορότερα και αποτελεσµατικότερα και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, που τελικά έφεραν σε πέρας, µε επιτυχία, την αποστολή που µας ανατέθηκε.

Η φετινή οµάδα κατάφερε και συνέχισε τις καλές εµφανίσεις στις οποίες είχε συνηθίσει η περσινή οµάδα, και πέρα από την παραµονή µας στην Σούπερ Λιγκ, κατορθώσαµε και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, θεαµατικό και παραγωγικό, ίσως όχι στον µέγιστο βαθµό που επιθυµούσαµε, αλλά οι καλές κριτικές που πήραµε από εσάς τους δηµοσιογράφους και από τους φιλάθλους, τόσο των αντίπαλων οµάδων όσο και από τους δικούς µας, µας χαροποιούν πολύ.

Το µέγεθος της προσφοράς των περισσότερων ποδοσφαιριστών µας συνοψίζεται - µολονότι το λεξιλόγιό µου δεν είναι επαρκές για να το διατυπώσω ακριβώς όπως το αισθάνομαι - συνοψίζεται σε µια πρόταση: χωρίς αυτούς δεν θα είχαµε πετύχει το προσδοκώµενο για την οµάδα και την πόλη της Βέροιας. Εξίσου σηµαντική συµβολή στην πραγµατοποίηση του στόχου µας, είχαν•

Ο µεγαλοµέτοχος και πρόεδρος της οµάδας Κος Γιώργος Αρβανιτίδης και οι συν αυτώ στην διοίκηση.

Ο Γιώργος Κυκερίδης, ο οποίος για ακόµη µία σεζόν ήταν πολύπλευρα ωφέλιµος στην οµάδα και εµένα προσωπικά.

Ο Στέφανος Γαϊτάνος.

Οι συνεργάτες µου στην εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών, Χρήστος Τσελιόπουλος και Κώστας Λιάπης.

Η οµάδα που είχε την ευθύνη για την αποκατάστασης της υγείας των ποδοσφαιριστών Κοι Γιώργος Γιακουµίδης, Αναστάσιος Τυφλίδης και Αλέξανδρος Χουιλίδης.

Ο φροντιστής Σάκης Βούλγαρης.

Όλοι οι προαναφερόµενοι και µόνον αυτοί κατά την προσωπική µου εκτίµηση είναι οι πολύτιµοι συνεργάτες, που η χρησιµότητα και η αποτελεσµατικότητά τους ήταν αξεπέραστη.

Συνειδητά άφησα τελευταίο τον φίλαθλο κόσµο της πόλης, ο οποίος ήταν παρών και στα δύσκολα, βοήθησε µαζικότερα από κάθε άλλη φορά, στην πραγµάτωση της επιθυµίας του, να παραµείνει η οµάδα στην Σούπερ Λιγκ.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω, εσάς τους δηµοσιογράφους, όλους µαζί και τον καθένα ξεχωριστά για την συνεργασία µας, την κριτική σας και την βοήθεια που δώσατε στην οµάδα. Έκλεισε ακόµη ένας κύκλος µου στην οµάδα της Βέροιας.

Και αυτή την φορά, ευτυχής συγκυρία; Θεού θέληµα; Έφερε τους συγκεκριµένους ανθρώπους να συνεργαστούν και καθένας από τον τοµέα ευθύνης του να συµβάλει στην υλοποίηση του στόχου και την προσδοκία της οµάδας.

Για το εάν θα ανοίξει επόµενος κύκλος, και πότε ο χρόνος θα το δείξει».

Στις 9 Μαΐου το μπαράζ!!

Οριστικά την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 20:00, στο ΑΕΛ FC Arena, θα διεξαχθεί το μπαράζ για την 6η θέση της βαθμολογίας, μεταξύ Παναθηναϊκού και SKODA Ξάνθης, όπως ανακοίνωσε η Σούπερ Λίγκα.

Στις 9 Μαΐου το μπαράζ
Όπως αποκλειστικά είχε μεταδώσει από το μεσημέρι ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας αρνούνταν τη διεξαγωγή του μπαράζ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ξάνθης για την Παρασκευή 10/5, στη Λάρισα, με το φόβο ότι από την Παρασκευή το βράδυ θα κατέβαιναν οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Αθήνα για τον τελικό του Κυπέλλου (11/5) και πιθανόν να είχαμε... συναντήσεις με αυτούς του "τριφυλλιού".

Κατόπιν, η Σούπερ Λίγκα ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με τις δύο ομάδες, αλλά και την αστυνομία, και το αποτέλεσμα ήταν να συμφωνήσουν όλοι στη διεξαγωγή του μπαράζ για την Πέμπτη 9/5 στις 20:00, στο ίδιο γήπεδο.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

"Σε συνέχεια συμφωνίας των δύο ομάδων και κατόπιν επικοινωνίας με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας για λόγους ασφαλείας, ανακοινώνεται ότι ο αγώνας κατάταξης (μπαράζ) μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ ορίζεται την Πέμπτη 9 Μαϊου και ώρα 8:00 μ.μ. στο γήπεδο AEL FC ARENA".

Δεν συζητήθηκε η καταγγελία της ΑΕΚ!!

Η καταγγελία της ΑΕΚ κατά του Άρη δεν συζητήθηκε στο ΔΣ της ΕΠΟ.

Δεν συζητήθηκε η καταγγελία της ΑΕΚ
Δεν συζητήθηκε στο ΔΣ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας η καταγγελία της ΑΕΚ κατά του Άρη.

Ωστόσο αυτή βρίσκεται –ήδη- στα χέρια των ανθρώπων της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας.

Σε αυτή η ΑΕΚ αναφέρει αναλυτικά όλες τις περιπτώσεις των τελευτούν ετών που ομάδες προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια και είτε η ΕΠΟ τις απείλησε και απέσυραν τις προσφυγές τους, είτε τους επέβαλλε ποινές. Πηγή: sport-fm.gr

Σπανός: «Αν κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ όλα γίνονται»

Στο Champions League στοχεύει ο Ατρόμητος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Σπανός κατά την κλήρωση των αγώνων των πλέι οφ.

Σπανός: «Αν κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ όλα γίνονται»
Τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League έθεσε ως στόχο του Ατρομήτου ο Γιώργος Σπανός.

Ο πρόεδρος της ομάδας του Περιστερίου τόνισε πως το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό, δηλώνοντας πως αν σε αυτό πάρουν τη νίκη πολλά μπορούν να συμβούν.

Όσον αφορά στο μέλλον του στην προεδρία της ομάδας ο Σπανός δήλωσε πως στο τέλος της σεζόν θα αποφασίσει τι θα κάνει.

«Ευελπιστούμε σε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε στα πλέι οφ και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Στόχος μας είναι το Champions League, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, απέχουμε τέσσερις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, είναι πάρα πολύ σημαντικό το πρώτο ματς, αν το κερδίσουμε όλα γίνονται», δήλωσε ο πρόεδρος του Ατρομήτου για να αναφερθεί στη συνέχεια στο μέλλον του στην ομάδα:

«Στο τέλος της σεζόν θα πάρω τις αποφάσεις μου».

Μάχη στο Περιστέρι!!

Τον Ατρόμητο στο Περιστέρι θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στην πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας όπως έγινε γνωστό σήμερα από την κλήρωση.

Μάχη στο Περιστέρι!
Τον Ατρόμητο στο Περιστέρι θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στην πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας όπως έγινε γνωστό σήμερα από την κλήρωση.

Οι δύο πρώτοι της ειδικής βαθμολογίας, δηλαδή, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης θα συναντηθούν στην τρίτη (3η) και την τέταρτη (4η) αγωνιστική της, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην πόλη της Αρκαδίας.

Οι ώρες διεξαγωγής των αναμετρήσεων θα οριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.


Το πρόγραμμα των αγώνων των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας:

 
1η Αγωνιστική (Τετάρτη 15/5/2013)
ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος – ΠΑΟΚ

2η Αγωνιστική (Κυριακή 19/5/2013)
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος
ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

3η Αγωνιστική (Τετάρτη 22/5/2013)
ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος.
Αστέρας Τρίπολης -Π.Α.Ο.Κ.

4η Αγωνιστική (Κυριακή 26/5/2013)
Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης

5η Αγωνιστική (Τετάρτη 29/5/2013)
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΟΚ – Ατρόμητος

6η Αγωνιστική (Κυριακή 2/6/2013)
ΠΑΣ Γιάννινα - Π.Α.Ο.Κ.
Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης

Η Βαθμολογία
ΠΑΟΚ 4
Αστέρας Τρίπολης 2
Ατρόμητος 0
ΠΑΣ Γιάννινα 0
Πηγή: sport-fm.gr

Κατσουράνης: «Να μην ασχοληθούμε με τον διαιτητή»

Μόνο για ένα αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στην Τρίπολη για τον επαναληπτικό αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας (27/4) δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης κατά τη βράβευσή του.

Κατσουράνης: «Να μην ασχοληθούμε με τον διαιτητή»
Στον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (27/4), αλλά και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Κώστας Κατσουράνης κατά τη βράβευσή του ως ο MVP της 30ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο άσος του «Δικέφαλου του Βορρά» σχολίασε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά τον ορισμό του Σπάθα, δηλώνοντας πως αν επικεντρωθούν στον διαιτητή θα χάσουν την πρόκριση.

Ακόμη, τόνισε πως προς το παρόν το μυαλό τους βρίσκεται στον αγώνα του Σαββάτου και όχι στα πλέι οφ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε κατά τη βράβευσή του:

Για το αν με αυτό το βραβείο «στέλνει» μήνυμα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:
«Θεωρώ πως δεν είναι κάτι προσωπικό. Όλη η ομάδα έχει καλά αποτελέσματα. Ακόμη και σε ματς που δεν παίζει καλά. Το σημαντικό είναι η ομάδα να παίρνει αυτό που θέλει».

Για το αν από εδώ και πέρα θα κριθεί η χρονιά:
«Τώρα κρίνονται όλα... Υπάρχουν κάποια ματς που είναι πιο σημαντικά που αυτά κρίνουν τους κόπους μιας χρονιάς».

Για την κλήρωση των πλέι οφ:
«Δεν έχω σκεφτεί καν τα πλέι οφ. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είμαστε. Εγώ σκέφτομαι μόνο το ματς του Σαββάτου».

Για το ότι εδώ και πολύ καιρό ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος και το ότι «πάει» στη Τρίπολη για δύο αποτελέσματα:
«Η νίκη είναι το πιο σημαντικό αποτέλεσμα. Δουλεύεις όλη την εβδομάδα με χαρά και αυτό είναι το κλειδί. Αύριο είναι πολύ σημαντικό ματς και πρέπει να μπούμε να το κερδίσουμε. Εμείς δεν πρέπει να πάμε για δύο αποτελέσματα. Πρέπει να πάμε λες και είναι το ματς 0-0».

Για το όλο κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την διαιτησία μετά τον ορισμό του Σπάθα στο ματς του Σαββάτου:
«Έχω ζήσει πάρα πολλά. Είμαι σίγουρος πως το Σάββατο δεν πρέπει να ασχοληθούμε με τον διαιτητή και πρέπει να ασχοληθούμε μόνο με το τι πρέπει να κάνουμε εμείς. Το τι θα κάνει ο διαιτητής, θα το κρίνουμε μετά το ματς. Ας κάνουμε εμείς αυτό που πρέπει. Η εμπειρία μου λέει πως αν ασχοληθούμε με τον διαιτητή, θα χάσουμε την πρόκριση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να πάρουμε την πρόκριση και αν γίνει κάτι τραγικό θα ασχοληθούμε μετά το ματς».

Πρόβλημα με Χολέβας…!

Μετά τον Αριέλ Ιμπαγάσα, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο οι ερυθρόλευκοι να έχουν έναν ακόμη απόντα στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Πρόβλημα με Χολέβας…
Μετά τον Αριέλ Ιμπαγάσα, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο οι ερυθρόλευκοι να έχουν έναν ακόμη απόντα στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Σήμερα ο Χοσέ Χολέβας δεν προπονήθηκε καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον ορθό μηριαίο και δεν μπορούσε να γυμναστεί.

Στην αυριανή προπόνηση του Ολυμπιακού, η οποία είναι και η τελευταία πριν τη ρεβάνς της Κομοτηνής θα κριθεί η συμμετοχή του.

Αντίθετα, σίγουρα απών θα είναι ο Ιμπάγάσα… Ο Αργεντινός όπως και τις προηγούμενες ημέρες έτσι και σήμερα έκανε συντηρητικό πρόγραμμα.

Σήμερα ο Μίτσελ με τους παίκτες του δούλεψαν πολύ επάνω στο κομμάτι της τεχνικής. Εν συνεχεία, οι ασκήσεις που έγιναν είχαν να κάνουν με την κατοχή της μπάλας, την σωστή κυκλοφορία της και το πρέσινγκ προς τον αντίπαλο.

Στο δίτερμα που ακολούθησε οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δούλεψαν επάνω στο κομμάτι της τακτικής, την ανάπτυξη του παιχνιδιού με γνώμονα την καλή τελική προσπάθεια, αλλά και το εύκολο γκολ.

Το πρόγραμμα αύριο περιλαμβάνει προπόνηση, η οποία θα διεξαχθεί το πρωί, στις 10:30.Πηγή: sport-fm.gr

Μετανιωμένος ο Πίνο!!

Ευγνώμων που ο Ολυμπιακός του δίνει την ευκαιρία να επανορθώσει είναι ο Πίνο.

Μετανιωμένος ο Πίνο
Ο Ολυμπιακός δίνει άλλη μια ευκαιρία στον Πίνο για να δείξει ότι θέλει να είναι μέλος της ομάδας και ο ίδιος δηλώνει ευγνώμων για αυτό.

Ο Κολομβιανός –όπως αναφέρει ο Γαύρος- σε συνομιλίες που έχει εμφανίζεται μετανιωμένος για την συμπεριφορά του.

«Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνει ο Ολυμπιακός. Θέλω να μείνω για πολλά χρόνια στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι ο σύλλογος που με πίστεψε και με βοήθησε να γίνω ξανά ποδοσφαιριστής», υποστηρίζει.
Πηγή: sport-fm.gr

Φιλικό με πολλές απουσίες!!

Φιλικό παιχνίδι με την Κοζάνη θα δώσει η Βέροια (28/4), η οποία ωστόσο θα αγωνιστεί με πολλές απουσίες.

Φιλικό με πολλές απουσίες
Με αρκετές απουσίες θα παραταχθεί η Βέροια στον φιλικό αγώνα με την Κοζάνη (28/4).

Ο τεχνικός της «Βασίλισσας του Βορρά», Δημήτρης Καλαϊτζίδης δεν μπορεί να υπολογίζει σε πέντε παίκτες για το εκτός έδρας παιχνίδι, το οποίο έχει χαρακτήρα γιορτής, μια και η Κοζάνη ανέβηκε στην Γ’ ερασιτεχνική κατηγορία.

Ο Έλληνας προπονητής δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους τραυματίες Σνάουτσνερ, Μπαργκάν, Μπάρμπα, Καλί και Γκιγέρμο, οι οποίοι μάλιστα δεν πήραν μέρος στο χθεσινή προπόνηση της ομάδας.

Προσεχώς εξελίξεις…

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ραντεβού του Δημήτρη Καλαϊτζίδη με τη διοίκηση της Βέροιας, το οποίο θα κρίνει το μέλλον του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο της ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

«Κάποιοι θέλουν να γλιτώσουν τα κεφάλια τους»

Πικραμένος με τα όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες στην ΑΕΚ εμφανίστηκε στον NovaΣΠΟΡ FM ο Νίκος Πανταζής, ο οποίος εξέφρασε την απορία για το πώς βρέθηκαν 300.000 ευρώ για την δόση του άρθρου 44.

«Κάποιοι θέλουν να γλιτώσουν τα κεφάλια τους»
Έκδηλη ήταν η πίκρα του Νίκου Πανταζή στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο οποίος εξέφρασε την απορία του για το πώς βρέθηκαν τα χρήματα (300.000 ευρώ) για να πληρωθεί η δόση του άρθρου 44 ενώ έδωσε και την δική του εξήγηση πως κάποιοι θέλουν να γλιτώσουν τα κεφάλια τους θέλοντας να παίξει η ΑΕΚ σε επαγγελματική κατηγορία.

Επίσης, τόνισε πως μόνη λύση για να χτιστεί μια υγιής ομάδα είναι να πέσει κατηγορία η ΑΕΚ για να καθαρίσει από τα χρέη και να έχει νέες βάσεις.

Διαβάστε όσα είπε ο Νίκος Πανταζής στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για το πώς έζησε τον υποβιβασμό της ΑΕΚ:
«Πραγματικά τις τελευταίες ημέρες ζούσα ένα δράμα. Αυτό που έγινε είναι τραγωδία για την ΑΕΚ. Εδώ και δύο-τρία χρόνια ξεκίνησε η αποψίλωση της ομάδας και φέτος καταντήσαμε να έχουμε μπάτζετ ερασιτεχνικής ομάδας. Με παίκτες που δεν είχαν την γνώση της κατηγορίας και ερασιτέχνες. Αυτό που ζήσαμε όλη την χρονιά ήταν πρωτόγνωρο για εμάς. Δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε ως επαγγελματική ομάδα με τις συνθήκες που επικρατούσαν. Έχουν φταίξει πολλά πράγματα για να φτάσουμε ως εδώ».

Για το τι έφταιξε: «Και να σωνόταν φέτος η ΑΕΚ θα υποβιβαζόταν του χρόνου. Έχει καταβληθεί από τα χρέη η ομάδα. Όλο τον χρόνο οι παίκτες ήταν υπό έξωση, δεν είχαν χρήματα για να έρθουν στην προπόνηση και ξαφνικά βρέθηκαν 300.000 ευρώ για να πληρωθεί η δόση του άρθρου 44. Το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν αυτό δηλαδή; Γιατί; Η εξήγηση είναι πως θέλουν η ΑΕΚ να παίξει επαγγελματική κατηγορία για να γλιτώσουν μερικοί τα κεφαλάκια τους. Που βρέθηκαν αυτά τα λεφτά; Η ΑΕΚ μέχρι χθες δεν είχε ούτε πενηνταράκι.

Με τι ονόματα να μιλήσουμε; Από το 2004 και μετά ξεκίνησε η προσπάθεια να αναστηλωθεί η ομάδα με το άρθρο 44. Όμως αυτό δεν μας παραδειγμάτισε σαν ομάδα. Βρεθήκαμε να χρωστάμε πάλι. Ξαναπήραμε δάνεια από την Morgan Stanley, κάναμε χρέη από την Empire και δεν κάναμε τίποτα καλό για την ΑΕΚ. Ορισμένοι διαχειρίστηκαν μεγάλα ποσά κι άλλοι μικρά αλλά όλοι έχουν την ευθύνη τους».

Για την λύση Βιντιάδη: «Για τον Βιντιάδη δεν ήταν κανένας πεπεισμένος πως θα γίνει. Όλο αυτό γινόταν για να αγοραστεί χρόνος».

Για το αν σωνόταν η κατηγορία φέτος ή όχι: «Την κατηγορία την έσωνε φέτος εντάξει αλλά αύριο τι θα γινόταν; Παίζαμε τελευταίο παιχνίδι και οι πραγματικοί ΑΕΚτζήδες λέγαμε πρέπει να νικήσουμε για να σωθούμε ή να χάσουμε για να πέσουμε και να καθαρίσουμε. Η ΑΕΚ βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης και δεν το έχει καταλάβει κανένας.

Τα παιδιά που έπαιξαν φέτος προσπάθησαν και έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις αλλά αλλά κι αυτοί είχαν όρια αντοχής. Ήταν πρωτόγνωρο για εκείνους το αγωνιστικό φορτίο που έπρεπε να κουβαλήσουν στο τέλος και είδαμε ότι κλάταραν. Τις πιο κρίσιμες μέρες της ιστορίας της ΑΕΚ ήταν όλοι χαμένοι εκτός των Δέλλα, Ζήκου, Μπορμπόκη. Όλοι οι άλλοι εξαφανίστηκαν».

Για το τι γίνεται από εδώ και πέρα: «Σίγουρα η ΑΕΚ είναι μεγάλο όνομα αλλά πρέπει όλοι αυτοί που την έφτασαν σε αυτό το σημείο να λειτουργήσουν προς το συμφέρον της ΑΕΚ και όχι το προσωπικό τους συμφέρον Η ΑΕΚ θα ξεκινήσει από το μηδέν, χωρίς γήπεδο. Πρέπει να καθαρίσει. Δεν μπορεί να κουβαλά τα χρέη στην πλάτη της και να χτιστεί μια υγιή ομάδα. Πάλι άρρωστη θα είναι η ΑΕΚ αν έχει τα χρέη αυτά που έχει. Πως θα ξεπεραστούν όλα αυτά;».

Για το τι θα κάνει ο ίδιος: «Είχα πάρει απόφαση να σταματήσω αν έμενε η ΑΕΚ στην Σουπερλίγκα. Αλλά αν και εφόσον υπάρχει υγιή προσπάθεια με το νέο ξεκίνημα της ΑΕΚ θα είμαι πρώτος σε αυτή την προσπάθεια. Ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή και να έρθει κοντά να την βοηθήσει γιατί τώρα είναι που τον έχει ανάγκη η ΑΕΚ. Ο σωστός κόσμος, ο υγιής που μπορεί η ΑΕΚ να έχανε αλλά στα 90 λεπτά φώναζε για αυτήν».

Προτάθηκε ο Μιράντα στον ΠΑΟ!

Τον Ραφαέλ Μιράντα πρότειναν στον Παναθηναϊκό ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Προτάθηκε ο Μιράντα στον ΠΑΟ
Ο Ραφαέλ Μιράντα προτάθηκε στον Παναθηναϊκό.

Ο Μιράντα είναι 29 ετών, κατάγεται από την Βραζιλία και στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν μένει ελεύθερος από την Μαρίτιμο.

Μπορεί να αγωνιστεί στον άξονα, ως αμυντικό αλλά και επιτελικό χαφ. Στην εφετινή σεζόν έχει παίξει σε 24 παιχνίδια.

Και αυτός όπως και άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν προταθεί στο τριφύλλι εξετάζεται από τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος έχει ενημερώσει ότι επιθυμεί τουλάχιστον δύο κεντρικοί χαφ για τη νέα αγωνιστική σεζόν.
Πηγή: sport-fm.gr

Δύο ακόμη φιλικά για τον ΟΦΗ!!

Ρούβα και Πλατανιά περιλαμβάνει το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων που θα δώσει ο ΟΦΗ τις επόμενες ημέρες.

Δύο ακόμη φιλικά για τον ΟΦΗ
Εν αναμονή των εξελίξεων συνεχίζονται τα φιλικά και οι προπονήσεις στον ΟΦΗ, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο.

Το μυαλό των διοικούντων την ΠΑΕ βρίσκεται στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας με τον τεχνικό, Γιάννη Πετράκη, να είναι έτοιμος προς αποχώρηση, ενώ προτεραιότητα τους είναι η αδειοδότηση της ομάδας.

Ωστόσο, στα αγωνιστικά η ομάδα θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια, αντιμετωπίζοντας αύριο (Σάββατο, 27/4) τον Ρούβα και τη Μεγάλη Τρίτη (30/4) τον Πλατανιά στο «Γεντί Κουλέ».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν λέει «όχι» για Ανάκογλου ο Αστέρας!

Την περίπτωση του Δημήτρη Ανάκογλου φαίνεται να καλοβλέπει ο Αστέρας Τρίπολης.

Δεν λέει «όχι» για Ανάκογλου ο Αστέρας
Από την ώρα που και τυπικά η ΑΕΚ υποβιβάστηκε στην Football League, πολλές είναι οι ομάδες που αρχίζουν να ενδιαφέρονται για παίκτες της. Ένας από τους παίκτες που προσελκύει πολλά βλέμματα είναι ο Δημήτρης Ανάκογλου για τον οποίο φαίνεται να ενδιαφέρεται πιο πολύ ο Αστέρας Τρίπολης.

Οι Αρκάδες θεωρούν πολύ αξιόλογη περίπτωση αυτή του 22χρονου μέσου αλλά θα κινηθούν μόνο αν μείνει ελεύθερος από την Ένωση. Επίσης, ο Αστέρας έχει ρίξει τα δίχτυα του σε όλη την ελληνική αγορά αφού δεν θα πει «όχι» σε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν αποδείξει πως αξίζουν. Πηγή: sport-fm.gr

Πτυχιούχος ο Πάντελιτς!!

Πτυχίο στο αθλητικό μάνατζμεντ και μάλιστα με άριστα πήρε ο Μάρκο Πάντελιτς.

Πτυχιούχος ο Πάντελιτς!
Το επαγγελματικό του μέλλον κοιτά ο Μάρκο Πάντελιτς. Το συμβόλαιο του Σέρβου επιθετικού με τον Ολυμπιακό λήγει τον Ιούνιο και τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο. Δηλαδή αν θα συνεχίσει να φορά τα «ερυθρόλευκα» ή αν θα μετακομίσει σε άλλη ομάδα.

Πάντως, όταν είναι και εγκαταλείψει την ενεργό δράση τότε σίγουρα θα έχει κάτι να κάνει με το ποδόσφαιρο. Ο Πάντελιτς πήρε πτυχίο στο αθλητικό μάνατζμεντ και μάλιστα ως αριστούχος, οπότε σίγουρα θα μείνει στον χώρο!
Πηγή: sport-fm.gr

Φτάνει πρόταση για Πίντο στον ΠΑΟ!!

Κρούση από Ουκρανία φέρεται να έχει ο Αντρέ Πίντο και θα κατατεθεί σύντομα πρόταση ύψους 400.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του.

Φτάνει πρόταση για Πίντο στον ΠΑΟ
Από εκεί που δεν το περιμένει μπορεί αν βρει χρήματα ο Παναθηναϊκός. Ουκρανικές ομάδες φέρονται να έχουν στο στόχαστρο τους τον Αντρέ Πίντο και μάλιστα το ενδιαφέρον τους είναι τόσο σοβαρό που οι πληροφορίες αναφέρουν ό,τι σύντομα θα φτάσει στο «τριφύλλι» επίσημη πρόταση ύψους 400.000 ευρώ.

Οι ομάδες που ακούγονται είναι η Μέταλιστ και η Ντνιέπρ αλλά το θέμα είναι πως το ποσό που ακούγεται κρίνεται ικανοποιητικό από τους «πράσινους». Όπως είναι φυσικό, θα γίνουν ορισμένες διαπραγματεύσεις ούτως ώστε ο Παναθηναϊκός να πάρει όσα περισσότερα χρήματα γίνεται αφού για τον Πίντο έχει ποσοστό μεταπώλησης και η Πόρτο.

Αν ο Πίντο αποχωρήσει από τους «πράσινους» τότε λογικά θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός για την απόκτηση δύο στόπερ, πλην του Φυτανίδη, αφού ο μόνος σίγουρος είναι ο Τριανταφυλλόπουλος ενώ ο Βελάσκες δεν έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του. Πηγή: sport-fm.gr

Πρόκριση για τρεις λόγους!!

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που ο ΠΑΟΚ θέλει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και την κατάκτησή του τροπαίου!

Πρόκριση για τρεις λόγους
Είναι περιττό να αναφερθεί ότι ο ΠΑΟΚ θέλει όσο τίποτα άλλο την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ξεπερνώντας το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης στον ημιτελικό.

Οι παίκτες της ομάδας αλλά και ο Γιώργος Δώνης έχουν δώσει όρκο πρόκρισης για τον αυριανό επαναληπτικό ημιτελικό αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι που δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο για να πάρουν το εισιτήριο στο μεγάλο παιχνίδι.

Οι καλά γνωρίζοντες θεωρούν ότι οι περιπτώσεις των παικτών που λήγουν τα συμβόλαιά τους θα τακτοποιηθούν πιο γρήγορα. Λογικό καθώς ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο Ιβάν Σαββίδης θα δώσει περισσότερο εύκολα το «ΟΚ» για τις διαπραγματεύσεις εάν θα γνωρίζει ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει περάσει στον τελικό και σε ένα παιχνίδι διεκδικεί και έναν τίτλο, τον πρώτο του στο πρώτο χρόνο παρουσίας του στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ.

Μεγάλο είναι και το καθαρά αγωνιστικό κίνητρο των παικτών της ομάδας που θέλουν να εκμεταλλευτούν την μεγάλη ευκαιρία και να συνδέσουν τα ονόματά τους με μια επιτυχία, η οποία θα σηματοδοτήσει και την διαφοροποίηση –και στην πράξη- των δεδομένων για νέα ημέρα της ομάδας.

Τέλος, και ο Δώνης επιθυμεί να οδηγήσει τον «Δικεφάλο του Βορρά» σε μια επιτυχία όχι μόνο για το όνομά του αλλά και γιατί θα κάμψει τις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν από την πλευρά των οργανωμένων οπαδών προς το πρόσωπό του και –φυσικά- θα έχει χρόνο και ηρεμία για να σχεδιάσει την ομάδα της νέας αγωνιστικής σεζόν. Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζει με Γκαρσία η Λιλ!!

Τη βεβαιότητά του πως θα παραμείνει στον πάγκο της Λιλ, εξέφρασε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «mercato365.com» ο Ρούντι Γκαρσία, διαψεύδοντας κάθε φήμη που κυκλοφορεί σχετικά με το μέλλον του.

Συνεχίζει με Γκαρσία η Λιλ
Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λιλ το 2008 και τρία χρόνια αργότερα κατάφερε να κατακτήσει το νταμπλ. Ο Ρούντι Γκαρσία, για αυτό και μόνο το λόγο, πρέπει να θεωρείται ως ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου. Κάτι που δεν φαίνεται να συμμερίζονται τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία γίνεται συνεχής αναφορά στους φερόμενους ως διαδόχους του το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο ίδιος ο Γκαρσία, μιλώντας σε αθλητική ιστοσελίδα, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από τη Λιλ, παρά τα όσα ακούγονται. «Τον τελευταίο καιρό διαβάζω πως η διοίκηση του συλλόγου έχει έρθει σε επαφή με τον Ρενέ Ζιράρ και τον Φιλίπ Μοντανιέ. Μάλιστα σε κάποιες εφημερίδες έχει γραφτεί πως οι συνομιλίες του συλλόγου με τους προπονητές αυτούς βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και πως είναι πολύ κοντά σε συμφωνία. Διαψεύδω τα πάντα! Όσα λέγονται και γράφονται είναι ψευδή. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να απομακρυνθώ από τη Λιλ. Θα συνεχίσω να είμαι ο προπονητής της ομάδας και του χρόνου, κάθε άλλη πληροφορία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», τόνισε ένας ενοχλημένος Ρούντι Γκαρσία. Πηγή: sport-fm.gr

Άλλοι με τα τέσσερα και άλλοι για την τέταρτη!!

Μπάγερν και Ντόρτμουντ «προσγειώνονται» στην Bundesliga μετά τις τεσσάρες απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, ενώ μαίνεται η μάχη για την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Άλλοι με τα τέσσερα και άλλοι για την τέταρτη
Απέμειναν τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε της Bundesliga. Κι ενώ Μπάγερν και Ντόρτμουντ απολαμβάνουν τις δάφνες από τις τεσσάρες τους απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, άλλες δίνουν μάχη για την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Οι Βαυαροί, που την Τετάρτη υπερασπίζονται στο «Καμπ Νου» το 4-0 του Μονάχου, υποδέχονται την πέμπτη Φράιμπουργκ με στόχο τη 14η συνεχή τους νίκη. Μπαντστούμπερ και Κρόος παραμένουν εκτός πλάνων του Γιουπ Χάινκες, που πιθανώς να ξεκουράσει και πάλι παίκτες εν όψει του επαναληπτικού.

Η Ντόρτμουντ, που την Τρίτη αντιμετωπίζει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη για τη ρεβάνς του 4-1, δοκιμάζεται στην έδρα της Φορτούνα Ντίσελντορφ, η οποία παλεύει να μείνει πάνω από τη 15η θέση. Ο τραυματίας Πίστσεκ δεν υπολογίζεται από τον Γιούργκεν Κλοπ, που έχει την πολυτέλεια να προφυλάξει παίκτες μιας και οι Βεστφαλοί δεν χάνουν το απευθείας εισιτήριο για το Champions League.

Η τέταρτη Σάλκε φιλοξενεί το Αμβούργο που διεκδικεί θέση στο Europa League, ενώ η Μάιντς αντιμετωπίζει την έκτη Άιντραχτ και η Βόλφσμπουργκ τη Γκλάντμπαχ.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 26/4

Γκρόιτερ Φιρτ-Ανόβερο 21:30

Σάββατο 27/4

Μπάγερν Μονάχου-Φράιμπουργκ (16:30)
Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης
Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Χόφενχαϊμ-Νυρεμβέργη
Άουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 28/4

Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Σάλκε-Αμβούργο (18:30)

Η επόμενη (32η) αγωνιστική

Παρασκευή 3/5

Γκλάντμπαχ-Σάλκε 21:30

Σάββατο 4/5

Στουτγκάρδη-Γκρόιτερ Φιρτ (16:30)
Ανόβερο-Μάιντς
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ
Νυρεμβέργη-Λεβερκούζεν
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Φορτούνα Ντίσελντορφ
Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή 5/5

Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ (16:30)
Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ (18:30) Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν πουλήσαμε στη Μπάγερν τον Λεβαντόφσκι»

Σε κατηγορηματική διάψευση της φήμης που θέλει την Μπάγερν Μονάχου να έχει αποκτήσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, προχώρησε η διοίκηση της Μπορούσια Ντόρτμουντ, μέσω ανακοίνωσής της.

«Δεν πουλήσαμε στη Μπάγερν τον Λεβαντόφσκι»
Την παραμονή του ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης, έγινε γνωστή η πώληση του Μάριο Γκέτσε στη Μπάγερν Μονάχου, κάτι που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των οπαδών της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ. Μετά το τέλος του αγώνα και την εκπληκτική εμφάνιση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος πέτυχε και τα τέσσερα γκολ της ομάδας του στην επιβλητική νίκη με 4-1, κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν τη διοίκηση της Ντόρτμουντ να έχει έρθει σε συμφωνία με αυτή της Μπάγερν, προκειμένου να παραχωρήσουν στους Βαυαρούς τον Πολωνό φορ.

Η φήμη αυτή, ωστόσο, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τους ανθρώπους της Ντόρτμουντ, οι οποίοι ανήρτησαν ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Στην ανακοίνωση αυτή γίνεται γνωστό πως, καμία συμφωνία δεν υπάρχει με τη Μπάγερν Μονάχου, πως ο παίκτης δεν έχει πωληθεί σε καμία ομάδα, ενώ γίνεται σαφές πως πρόθεση της διοίκησης της Μπορούσια είναι να κρατήσει τον Λεβαντόφσκι και την επόμενη χρονιά στο δυναμικό της.

Να σημειωθεί πως το συμβόλαιο του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι λήγει το καλοκαίρι του 2014. Αυτό σημαίνει πως, αν ισχύουν όσα ανακοίνωσαν οι διοικούντες την Ντόρτμουντ, υπάρχει κίνδυνος για τον σύλλογο να χάσει τον παίκτη ως ελεύθερο την επόμενη χρονιά.

Ο χρόνος θα δείξει αν θα διαψευστεί η… διάψευση της διοίκησης της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Πηγή: sport-fm.gr

Δύσκολα… πριν τις ρεβάνς!!

Έχοντας πληγωμένο ηθικό από τις τεσσάρες στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθούν να στρέψουν το βλέμμα τους στο πρωτάθλημα Ισπανίας.

Δύσκολα… πριν τις ρεβάνς
Έχοντας πληγωμένο ηθικό από τις τεσσάρες στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθούν να στρέψουν το βλέμμα τους στο πρωτάθλημα Ισπανίας.

Οι αναμετρήσεις για την 33η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν έρχονται να μπουν… σφήνα ανάμεσα στα παιχνίδια για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν» στο ντέρμπι της Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα ταξιδεύει για το Μπιλμπάο για να κοντράριστεί με την Αθλέτικ.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν
Παρασκευή, 26 Απριλίου
Ράγιο Βαγιεκάνο – Οσασούνα (22:00)

Σάββατο, 27 Απριλίου
Λεβάντε – Θέλτα (17:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα (19:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Σαραγόσα – Μαγιόρκα

Κυριακή, 28 Απριλίου
Εσπανιόλ – Γρανάδα (13:00)
Μάλαγα – Χετάφε (18:00)
Βαγιαδολίδ – Σεβίλλη (20:00)
Σοσιεδάδ – Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα, 29 Απριλίου
Μπέτις – Λα Κορούνια (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (34η)

Θέλτα – Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μαγιόρκα – Λεβάντε
Γρανάδα – Μάλαγα
Ρεάλ Μαδρίτης – Βαγιαδολίδ
Λα Κορούνια – Ατλέτικο Μαδρίτης
Βαλένθια – Οσασούνα
Σαραγόσα – Ράγιο Βαγιεκάνο
Σεβίλλη – Εσπανιόλ
Μπάρτσελονα – Μπέτις
Χετάφε – ΣοσιεδάδΠηγή: sport-fm.gr

«Θα δούμε τον γνωστό Σπανούλη»

Τον γνωστό καλό Σπανούλη του οποίου η απόδοση καθορίζει αποτελέσματα αγώνων θα δουν σήμερα οι οπαδοί του Ολυμπιακού κόντρα στην Εφές.

«Θα δούμε τον γνωστό Σπανούλη»
Σίγουρος ότι απόψε στο παρκέ του ΣΕΦ κόντρα στην Εφές θα κάνει την εμφάνισή του ο γνωστός καλός Σπανούλης δήλωσε ο Γιώργος Καλαφατάκης στο ΦΩΣ.

«Περιμένω πιο φρέσκο τον Σπανούλη και πιστεύω ότι θα παρουσιάσει τον γνωστό καλό εαυτό του. Θα δούμε ξανά τον γνωστό Σπανούλη που κάνει την διαφορά», είπε ο τεχνικός του Ίκαρου Καλλιθέας και συνέχισε:

«Κλειδί είναι η άμυνα και ο ρυθμός. Ο Ολυμπιακός πρέπει να επιβάλει τα στοιχεία που θέλει, απο νωρίς στο παιχνίδι και να "καθαρίσει" γρήγορα την νίκη. Μπορεί να το κάνει και νομίζω ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα».
Πηγή: sport-fm.gr

Οργή, περηφάνια και πείσμα!!

Ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Final 4 και μπορεί να αισθάνεται περήφανος για το δρόμο που διάνυσε από το καλοκαίρι. Το www.sport-fm.gr αναλύει τον αποκλεισμό από την Μπαρτσελόνα και την επόμενη μέρα.

Οργή, περηφάνια και πείσμα
Ο Παναθηναϊκός έπεσε μαχόμενος στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Ο στόχος της πρόκρισης στο Final 4 δεν επιτεύχθηκε για τους «πράσινους», αλλά παρά τη δεδομένη απογοήτευση για το τελικό αποτέλεσμα, στις τάξεις της ομάδας, της διοίκησης, αλλά και των φιλάθλων υπάρχει ικανοποίηση για την προσπάθεια που έγινε. Άλλωστε με ένα ριζικά ανανεωμένο ρόστερ, νέο προπονητή και μειωμένο μπάτζετ, το «τριφύλλι» έφτασε σε μία μεταβατική χρονιά να διεκδικεί στα ίσα την πρόκριση από το φαβορί της διοργάνωσης και ασφαλώς το πρόσημο στην ευρωπαϊκή του πορεία είναι κάτι παραπάνω από θετικό.

Έξαλλοι με τη διαιτησία

Στον Παναθηναϊκό «βράζουν» με τη διαιτησία του χθεσινού ματς και με την Ευρωλίγκα. Το φόρτωμα του Διαμαντίδη με τρία φάουλ στα πρώτα 4:30 του αγώνα χαρακτηρίζεται… στοχευμένη «επίθεση», ενώ οι Κυπελλούχοι Ελλάδος μιλούν για διαφορετικά κριτήρια στα σφυρίγματα στις δύο πλευρές του γηπέδου, καθώς κι άλλες καθοριστικές αποφάσεις όπως τον μη καταλογισμό φάουλ σε προσπάθεια του Ούκιτς για τρίποντο στην τέταρτη περίοδο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που χθες ανακοίνωσε πως θα επιβραβεύσει τους παίκτες του μοιράζοντας κανονικά το πριμ των 200.000 ευρώ που είχε τάξει για την περίπτωση πρόκρισης στο Final 4, άφησε μετά το ματς σαφείς αιχμές για διαιτητές και Ευρωλίγκα. Μάλιστα το σημερινό φύλλο της «Πράσινης», εφημερίδας που ανήκει στον δικό του όμιλο, κυκλοφορεί με τίτλο «Bertomeu vete a’ la chiganda», που μεταφράζεται από τα ισπανικά ως «Μπερτομέου, πήγαινε στο διάολο». Μένει να φανεί αν θα υπάρξει νέα επίσημη αντίδραση από πλευράς «τριφυλλιού» για τη διοργανώτρια αρχή και τους επικεφαλής της, τη στιγμή που-υπενθυμίζεται-πως ο πρόεδρος της ΚΑΕ είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 150.000 ευρώ από την Ευρωλίγκα για τις δηλώσεις κατά της διαιτησίας μετά τον πρώτο αγώνα της σειράς.

Τα αγωνιστικά αίτια

Ασφαλώς η διαιτησία έπαιξε το ρόλο της, αλλά δεν είναι η μοναδική αιτία για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού. Τα χαμένα ριμπάουντ, η αστοχία και οι κακές βραδιές του Διαμαντίδη στα δύο τελευταία παιχνίδια έπαιξαν το δικό τους ρόλο.

Οι «πράσινοι» είχαν χθες 19 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και άλλα 11 στον τέταρτο αγώνα της σειράς στο ΟΑΚΑ, προσφέροντας αναρίθμητες δεύτερες ευκαιρίες στους Καταλανούς.

Παράλληλα ενώ στα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς σούταραν με 40,6% στα τρίποντα (26/64), στα δύο τελευταία «έσπασαν» τα καλάθια έχοντας 1/16 χθες και 5/23 την περασμένη Πέμπτη, ήτοι μόλις 6/39 συνολικά και ποσοστό 15,3%.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είχε την ατυχία να βρεθεί σε κακές βραδιές ο πρωταγωνιστής των τριών πρώτων αγώνων, Δημήτρης Διαμαντίδης: στα τρία πρώτα ματς της σειράς είχε 10,6 πόντους με καλά ποσοστά (3/5 δίποντα, 7/17 τρίποντα και 5/6 βολές), 4 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ και 2 κλεψίματα κατά μέσο όρο, ενώ στα δύο τελευταία είχε 3 πόντους (3/6 δίποντα, 0/8 τρίποντα, καμία βολή), 4,5 ριμπάουντ, 4,5 ασίστ κι 1 κλέψιμο ανά αγώνα.

Στροφή στο πρωτάθλημα

Μετά τον άδοξο ευρωπαϊκό αποκλεισμό, στόχος του Παναθηναϊκού είναι το νταμπλ στην Ελλάδα, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από αυτή του Κυπέλλου. Το έργο δεν θα είναι εύκολο, καθώς ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας, συνεπώς η επιστροφή στο θρόνο της Α1 συνεπάγεται τουλάχιστον μία νίκη στο ΣΕΦ. Μέχρι τότε, ωστόσο, υπάρχει ακόμη τουλάχιστον ένας μήνας. Οι «πράσινοι» χρωστούν ακόμη δύο ματς, με Καβάλα στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ και Απόλλωνα στην Πάτρα που είχαν αναβληθεί λόγω Ευρωλίγκας, ενώ εκκρεμούν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, τη Μεγάλη Τρίτη με τον Κολοσσό στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ και με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν, καθότι ο Πανιώνιος είναι μπροστά με τρεις βαθμούς (έχοντας όμως δύο παραπάνω ματς) και καραδοκεί για να αρπάξει τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου.

«Παράθυρο» μεταγραφής;

Μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό δεν αποκλείεται στον Παναθηναϊκό να τεθεί εκ νέου επί τάπητος ζήτημα απόκτησης ενός γκαρντ. Η περίπτωση αυτή έχει εξεταστεί εδώ και καιρό, μπήκε στο «ψυγείο» όσο υπήρχαν τα ματς με την Μπαρτσελόνα, αλλά πιθανώς να επανέλθει στο προσκήνιο για να είναι η ομάδα ενισχυμένη σε μία θέση που «πονά» εν όψει και των play offs. Υπάρχουν πολλές προτάσεις μάνατζερ, κυρίως για παίκτες που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους και… ψάχνουν δουλειά. Δικαίωμα μεταγραφής παίκτη έχει ο Παναθηναϊκός μέχρι και ένα 24ωρο πριν αρχίσουν τα play offs. Πηγή: sport-fm.gr

Είσαι ο πρωταθλητής. Δείξ’ το!!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το βράδυ της Παρασκευής την Εφές Αναντολού στο ΣΕΦ (21:45), στο τελευταίο ματς της σειράς και με νίκη… φεύγει για Final-4.

Είσαι ο πρωταθλητής. Δείξ’ το!
Είχε ευκαιρία να το τελειώσει νωρίτερα… Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα όμως, ο Ολυμπιακός δίνει την Παρασκευή στο ΣΕΦ, παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» απέναντι στην Εφές Αναντολού.

Με την σειρά στο 2-2 τα πράγματα είναι απλά. Ο πρωταθλητής Ευρώπης παίρνει το ματς και φεύγει για το Final-4 του Λονδίνου.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα οφείλει να δείξει ότι έχει… μάθει από το πάθημα της Πόλης εκεί όπου ουσιαστικά έχασε μέσα από τα χέρια της την πρόκριση. Για τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» το θετικό είναι ότι δεν έχει προβλήματα αφού και ο Κάιλ Χάινς είναι ετοιμοπόλεμος.

Δεδομένα πλέον αναμένεται στην 12άδα να είναι ο Δημήτρης Κατσίβελης ενώ ο τεχνικός των Πειραιωτών θα αποφασίσει αν θα δώσει μία θέση σε Πέρκινς ή Γκετσεβίτσιους.

Στην αντίπερα όχθη, η Εφές έχοντας ισοφαρίσει μία σειρά που δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την ίδια, είναι λογικό να έχει πολύ καλύτερη ψυχολογία αφού γνωρίζει ότι πλέον έχει μία ακόμα ευκαιρία.

Η ομάδα του Μαχμούτι θα ψάξει την υπέρβαση στο ΣΕΦ, όπου στα δύο πρώτα ματς της σειράς δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που εμφανίστηκε στα δύο επόμενα στην Πόλη. Σημαντική απουσία βέβαια για τους Τούρκους είναι ο Σάσα Βούγιασιτς που δεν θα δώσει το «παρών», στερώντας από την ομάδα του μία πολύτιμη μονάδα ειδικά στο περιφερειακό της παιχνίδι. Πηγή: sport-fm.gr

Ένας «αέρα», δύο στο νήμα!!

Το Μαϊάμι απέχει μία νίκη από τον δεύτερο γύρο των play offs μετά το πέρασμά του από το Μιλγουόκι. Προβάδισμα για τους Μπουλς απέναντι στους Νετς, μείωσαν οι Γκρίζλις κόντρα στους Κλίπερς.

Ένας «αέρα», δύο στο νήμα
Οι Μπουλς υπερασπίστηκαν αυτό που «έκλεψαν» στο Μπρούκλιν, το πλεονέκτημα της έδρας, και νικώντας με 79-76 τους Νετς έφτασαν στο 2-1. Οι «ταύροι» σε ένα άσχημο, αλλά… ταιριαστό στα «θέλω» τους παιχνίδι είχαν τον έλεγχο από την αρχή, αλλά μένοντας στα τελευταία 5:46 χωρίς καλάθι κινδύνεψαν στο τέλος με ήττα. Ο Κάρλος Μπούζερ με 22 πόντους και 16 ριμπάουντ μαζί με τον Λουόλ Ντενγκ που είχε 21 πόντους και 10 ριμπάουντ έκαναν τη διαφορά για το Σικάγο, που φιλοξενεί και το τέταρτο παιχνίδι της σειράς τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι Νετς σουτάροντας για δεύτερο συνεχές ματς με μόλις 35% δεν είχαν πολλή τύχη εξ αρχής.

Δωδεκάλεπτα: 19-17, 41-34, 65-52, 79-76.

Μπουλς: Μπούζερ 22 (16 ριμπ.), Ντενγκ 21 (10 ριμπ.), Χάινριχ 12, Ρόμπινσον 7, Μοχάμεντ 5 (6 ριμπ.), Μπάτλερ 4, Γκίμπσον 4, Μπελινέλι 3, Νοά 1 (8 ριμπ.), Κουκ, Τιγκ.

Νετς: Λόπεζ 22 (9 ριμπ.), Ουίλιαμς 18, Τζόνσον 15, Μπλάτσε 7, Ουάλας 5, Χάμφρις 4, Ουότσον 2, Μπρουκς 2, Στάκχαουζ 1, Έβανς (12 ριμπ.).

Οι Γκρίζλις είναι ζωντανοί. Δίχως να κινδυνέψουν ιδιαίτερα επιβλήθηκαν 94-82 των Κλίπερς στο Μέμφις και μείωσαν σε 2-1 τη σειρά. Ο Ζακ Ράντολφ με 27 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν ο ηγέτης των «αρκούδων», που έπαιξαν εξαιρετική άμυνα κρατώντας τον Κρις Πολ στους 8 πόντους με 4/11 σουτ, μόλις 4 ασίστ και 5 λάθη. Το τέταρτο παιχνίδι της σειράς θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου, πάλι στο Μέμφις.

Δωδεκάλεπτα: 23-20, 47-39, 70-62, 94-82.

Γκρίζλις: Ράντολφ 27 (11 ριμπ.), Γκασόλ 16 (8 ριμπ.), Άλεν 13 (9 ριμπ.), Ποντέξτερ 13, Κόνλεϊ 6 (10 ασίστ, 6 ριμπ.), Ντούλινγκ 7, Άρθουρ 5 (6 ριμπ.), Μπέιλες 5, Πρινς 2, Ντέιβις.

Κλίπερς: Γκρίφιν 16, Μπαρνς 12, Μπίλαπς 11, Μπάτλερ 10, Κρόφορντ 10, Πολ 8 (6 ριμπ.), Όντομ 9, Τουριάφ 4, Τζόρνταν 2 (8 ριμπ.), Μπλέντσοου, Χόλινς.

Μία νίκη από την πρόκριση στα ημιτελικά της Ανατολής απέχει το Μαϊάμι, που πέρασε με 104-91 από το Μιλγουόκι κι έφτασε στο 3-0. Ο Ρέι Άλεν είχε 23 πόντους με 5/8 τρίποντα και φτάνοντας τα 322 εύστοχα σουτ πίσω από τα 7,25μ. στα play offs, έγινε ο πρώτος στην ιστορία του ΝΒΑ ξεπερνώντας τα 320 του Ρέτζι Μίλερ. Ο Λεμπρόν Τζέιμς πρόσθεσε 22 και ο Κρις Μπος 16 πόντους μαζί με 14 ριμπάουντ για τους πρωταθλητές, που μετρούν πλέον 11 σερί νίκες και συνολικά 40 στα τελευταία 42 παιχνίδια τους. Το τέταρτο ματς της σειράς θα γίνει το βράδυ της Κυριακής ξανά στο Μιλγουόκι, ενώ καμία ομάδα στην ιστορία των play offs δεν έχει επιστρέψει από το 0-3.

Δωδεκάλεπτα: 30-21, 50-48, 68-78, 91-104.

Μπακς: Σάντερς 16 (11 ριμπ.), Τζένινγκς 16 (8 ασίστ, 5 ριμπ.), Ιλιάσοβα 15 (8 ριμπ.), Εμπά α Μουτ 12 (6 ριμπ.), Ντανλίβι 11, Ρέντικ 11, Έλις 7, Ντάνιελς 2, Ντάλεμπερτ 1, Ούντο, Χένσον, Σμιθ.

Χιτ: Άλεν 23, Τζέιμς 22 (6 ασίστ, 5 ριμπ.), Μπος 16 (14 ριμπ.), Χάσλεμ 12, Άντερσεν 11 (6 ριμπ.), Τσάλμερς 7 (8 ασίστ), Κόουλ 7, Ουέιντ 4 (11 ασίστ, 9 ριμπ., 5 κλεψ.), Μπατιέ 2. Πηγή: sport-fm.gr

Ο συμπαίκτης που περίμενε ο «Τίγρης»

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει στο sport-fm.gr γιατί η ανακοίνωση της συμμετοχής του Πόλυ Χατζηϊωάννου για το γήπεδο, αποτελεί το πρώτο πραγματικά αισιόδοξο σημάδι για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ

Ο συμπαίκτης που περίμενε ο «Τίγρης»
Είναι η πρώτη πραγματικά ουσιαστική είδηση για την ΑΕΚ εδώ και καιρό κι έρχεται από τον συμπαίκτη που ήθελε να έχει μαζί του ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όσο κανέναν άλλον. Μάλιστα το ακόμα πιο ενθαρρυντικό είναι πως από την ατάκα της ανακοίνωσης στην οποία ο ισχυρός επιχειρηματίας αναφέρει πως «έχω μιλήσει με τον κ. Μελισσανίδη, μου ανέλυσε το όραμα του και ξέρει ότι σαν φίλαθλος θα συμμετέχω κι εγώ με συγκεκριμένο ποσό, κατά το χτίσιμο του γηπέδου της ΑΕΚ» είναι προφανές, πως οι δύο άνδρες έχουν συζητήσει γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Όπως επίσης πως ο Πόλυς Χατζηϊωάννου, είναι φανερό πως είναι γνώστης του ηγετικού ρόλου που θα έχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην επόμενη μέρα της «Ένωσης».

Πλέον, έχουμε τρεις συμπαίκτες για το γήπεδο. Θα έλεγε κανείς πως το ιδανικότερο σενάριο, θα ήταν να υπάρξει ένας ή δύο ακόμα συμπαίκτες για την ανέγερση του γηπέδου στο προσκήνιο κάτι που δεν αποκλείω να συμβεί. Ωστόσο και μόνο το γεγονός πως υπάρχει η συγκεκριμένη βάση με τον Μελισσανίδη, τον Παππά και τον Χατζηϊωάννου για την ανέγερση του γηπέδου είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Όπως είχε αποκαλύψει και η SportDay άλλωστε, το 1/3 του ποσού από τα συνολικά 50-60εκ που χρειάζονται για το γήπεδο, πρέπει να δοθούν σε μετρητά και τα υπόλοιπα να εξασφαλιστούν μέσω δανείου. Με τον Μελισσανίδη να έχει ήδη δύο σοβαρούς συμπαίκτες στο πλευρό του, πλέον υπάρχει η δυνατότητα να συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ φημολογείται πως υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι, δίχως να είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται να μπουν στο γήπεδο ή στο πλάνο διάσωσης της ομάδας.

Ωστόσο η ανακοίνωση του Πόλυ Χατζηϊωάννου, επί της ουσίας αποτελεί και κάλεσμα σε άλλους ενδιαφερόμενους να βοηθήσουν στην ανέγερση του γηπέδου που επί της ουσίας θα σηματοδοτήσει και την αναγέννηση της ομάδας. Ο Πόλυς επί της ουσίας, παίζει τον ρόλο του «κράχτη» για να μπουν κι άλλο στο παιχνίδι της χρηματοδότησης για την ανέγερση. Και μιλάμε για τον άνθρωπο που λόγω της ευθιξίας του, αλλά και του γεγονότος πως ήταν ο μόνος που έβαλε φεύγοντας ότι του αναλογούσε, μπορεί ν’ απευθυνθεί στον κόσμο της «Ένωσης» από την μετοχική ομάδα του 2004.

Η μεγαλύτερη προϋπόθεση για να ξαναγίνει η ΑΕΚ μεγάλη, αρχίζει να μπαίνει σε κάποιες βάσεις. Θα συνιστούσα βέβαια για μια ακόμα φορά να είμαστε συγκρατημένοι, ωστόσο η δημιουργία του γηπέδου αποτελεί την βασικότερη προϋπόθεση, ώστε να μπορέσει η ομάδα να μεγαλουργήσει ξανά. Να βρεθεί ξανά στο δικό της σπίτι, στην δική της έδρα, στο δικό της «κάστρο».

Επίσης όσο περνάνε οι μέρες γίνεται ξεκάθαρο κάτι ακόμα: Όσοι μπορούσαν να βοηθήσουν ως οικονομικά μεγέθη την ΑΕΚ, γνώριζαν πως η μόνη λύση είναι η πτώση της ΑΕΚ και σιωπηλά, δίχως να έχουν αποφασίσει κάτι τέτοιο μετά από συνεννόηση, περίμεναν αυτή την κατάληξη. Η πτώχευση θα έρθει σαν επακόλουθο. Για παράδειγμα, όταν μιλάμε για ένα ποσό που σε μετρητά θ’ αντιστοιχεί σε 15-20εκ ευρώ, ποσό που θ’ αποτελεί το ένα τρίτο για την ανέγερση του γηπέδου, δεν μπορώ να φανταστώ πως δεν μπορούσε να βρεθούν 1-2εκ ευρώ, ώστε η ΑΕΚ να μπορέσει να πορευθεί με μια σχετική ηρεμία, με παίκτες πληρωμένους και να σώσει την κατηγορία. Η πορεία των μέχρι τώρα εξελίξεων, αλλά και όσων θ’ ακολουθήσουν οδηγεί σ’ ένα συμπέρασμα: Όλοι ήξεραν ποια είναι η μόνη λύση, αλλά προφανώς κανένας, δεν ήθελε να την πει ανοικτά.Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι το κάνουν οι Γερμανοί!!

Τους λόγους για τους οποίους η Γερμανία γίνεται η νέα υπερδύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου παρουσιάζει η εφημερίδα Daily Telegraph.

Έτσι το κάνουν οι Γερμανοί
Tις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από την εμφατική εμφάνιση των γερμανικών ομάδων στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ εξετάζει η αγγλική εφημερίδα Daily Telegraph και εντοπίζει τα «κλειδιά» της επιτυχίας σε έξι τομείς : τις ακαδημίες, την οικονομική διαχείριση, την κουλτούρα των οπαδών, την ανταγωνιστικότητα, την τακτική και το κοουτσάρισμα και τέλος τον τρόπο διοίκησης.

Πιο αναλυτικά :

Ακαδημίες


Το γερμανικό ποδόσφαιρο επένδυσε πολλά στους νέους μετά την πανωλεθρία του EURO 2000, στο οποίο τα «πάντσερ» αν και πρωταθλητές Ευρώπης το 1996 τερμάτισαν στην τελευταία θέση των ομίλων έχοντας μόλις ένα βαθμό. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να λάβει άδεια αν οι ακαδημίες της δεν ανταποκρίνονταν στα στάνταρ που είχαν τεθεί. Υπολογίζεται πως πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν για την ανάπτυξη των ακαδημιών και των τμημάτων σκάουτινγκ. «Το σημαντικότερο είναι ότι οι Γερμανοί παίκτες ηλικίας 19 ή 20 ετών, έχουν την ευκαιρία να παίξουν στην πρώτη ομάδα» τόνισε ο προπονητής της Μπρεντφορντ Ουβε Ρέσλερ.

Οικονομική διαχείριση


Μπορεί η Πρέμιερ Λιγκ να είναι το ακριβότερο πρωτάθλημα στον πλανήτη, αλλά και η Μπουντεσλίγκα κινείται πολύ δυναμικά, καταφέρνοντας για μια ακόμη χρονιά να καταγράψει ρεκόρ εσόδων, τα οποία έφτασαν την σεζόν 2010-11 τα 2 δις ευρώ.
Οι γερμανικές ομάδες εμφανίζονται ως οι κυρίαρχοι των εμπορικών συμφωνιών. Μάλιστα αντί να «δεσμεύονται» με έναν συνεργάτη, επιλέγουν να δημιουργούν συμμαχίες με πολλές εταιρίες, ένα μοντέλο που τελευταία υιοθετεί και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι εμπορικές δραστηριότητες αποτελούν το 55% του τζίρου της Μπάγερν, το 53% της Σάλκε και το 51% της Ντόρτμουντ. Αντίθετα, τα αντίστοιχα νούμερα στην Αγγλία είναι πολύ χαμηλότερα και φτάνουν το 27% για την Τσέλσι, το 22% για την Αρσεναλ και το 15% για τη Νιουκαστλ.

Παράλληλα οι γερμανικοί σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν στην ομοσπονδία όλα τα σχετικά έγγραφα ( ισολογισμούς, συμβόλαια κλπ), ενώ για το μπάτζετ τους θα πρέπει να υπάρχουν τραπεζικές εγγυήσεις. «Με το πέρασμα των χρόνων οι σύλλογοι στη Γερμανοί έχουν γίνει αρκετά καλοί με τα χρήματα. Μπορεί να μην μπορούσαν να διεκδικήσουν τους καλύτερους παίκτες, αλλά βελτίωσαν την υποδομή τους και ξοδεύουν ορθολογικά. Έτσι είναι πιο εύκολο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον επενδυτών»
Η κουλτούρα των οπαδών

Η Μπουντεσλίγκα αποτελούσε το καλύτερο μέρος για να παρακολουθήσει κάποιος ποδόσφαιρο, πριν γίνει το μέρος όπου θα μπορεί να παρακολουθεί το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ο μέσος όρος του φθηνότερου εισιτηρίου είναι 12 ευρώ, τιμή που στην Αγγλία κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει κάποιο ματς της Κόνφερνς. Επίσης, πολλά εισιτήρια προσφέρουν στους κατόχους τους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν δωρεάν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι όλα τα ματς των δυο πρώτων κατηγορίων του γερμανικού πρωταθλήματος καλύπτονται τηλεοπτικά, τα γήπεδα έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό εισιτηρίων από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη.

Σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζει και ο κανονισμός του «50+1», σύμφωνα με τον οποίο τουλάχιστον οι μισές μετοχές πρέπει να ανήκουν στους φιλάθλους, οι οποίοι έτσι αισθάνονται ως συμμετέχοντες στη διαδικασία και όχι σαν τους πελάτες που πληρώνουν. Αυτό βέβαια δεν τους εμποδίζει να είναι απαιτητικοί. Τον Αυγουστο του 2010 οι φίλοι της Ντόρτμουντ μποικόταραν το εκτός έδρας ματς με τη Σάλκε διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων που στοίχιζαν 22 ευρώ.

Ανταγωνιστικότητα


Πιθανότατα η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ της Μπουντεσλίγκα και της Λα Λιγκα είναι ο τρόπος που μοιράζονται τα χρήματα της τηλεόρασης. Σύμφωνα με το ισχύων σύστημα, οι πρωταθλητές Γερμανίας εισπράττουν το διπλάσιο ποσό από την ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση. Στην Ισπανία, όπου η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης πωλούν ξεχωριστά τα δικαιώματα τους η αντιστοιχία φτάνει το 12 προς 1.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως και η Μπουντεσλίγκα δεν κινδυνεύει να μετατραπεί σε Λα Λιγκα, με τη Μπάγερν να παίζει κυρίαρχο ρόλο και την Ντόρτμουντ να ακολουθεί. Παρ’ όλα αυτά η διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων είναι μεγάλη. Η Μπάγερν έχει έσοδα σχεδόν 370 εκατομμυρίων ευρώ και δαπάνες 166 εκατομμυρίων, ποσά που είναι διπλάσια από εκείνα που εμφανίζει η Ντόρτμουντ. «Το παλιό σλόγκαν που έλεγε ότι στη Μπουντεσλίγκα κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει την άλλη τείνει να εξαφανιστεί. Η Μπάγερν πια αγοράζει τους καλύτερους παίκτες» επισημαίνει ο δημοσιογράφος Χαρτμουτ Σκέτσερ.

Η τακτική και το κοουτσάρισμα


Μπορεί πολλά να έχουν ειπωθεί για τις ομοιότητες στο στυλ των τεσσάρων ημι-φιναλιστ του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο υπάρχουν σημεία που οι δυο σχολές (ισπανική και γερμανική) διαφέρουν.

Το επιδέξιο passing game στη Λα Λιγκα, κάμπτεται στη Γερμανία όπου οι περισσότερες ομάδες πρεσάρουν για να κερδίσουν τη μπάλα και να αντεπιτεθούν με ταχύτητα. Ακόμα και ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας όπως η Χόφενχαιμ ή η Αουγκσμπουργκ παραμένουν πιστές σε αυτή τη φιλοσοφία. Ενδεχομένως αυτό να εξηγείται από το γεγονός ότι οι 17 από τους 18 συλλόγους της Μπουντεσλίγκα έχουν Γερμανούς προπονητές. Μάλιστα η παρακολούθηση στην ακαδημία της Κολωνίας είναι υποχρεωτική για τους προπονητές των συλλόγων των τριών πρώτων κατηγορίων.

Διοίκηση


Μια από τις συνέπειες του κανονισμού «50+1» είναι η δημοκρατική εκλογή των διοικήσεων των συλλόγων , κάτι που μοιάζει εντελώς ξένο για τις περισσότερες αγγλικές ομάδες.

Οι σχέσεις των συλλόγων με τους φιλάθλους μοιάζουν πολύ με εκείνες μεταξύ των εταιριών και των μετόχων.

Οι διαφορές είναι πιο ξεκάθαρες σε συλλόγους όπως η Μπάγερν, όπου ο προπονητής και το επιτελείο του –ακόμα και αν είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα- έχουν… προσωρινή ιδιότητα. Στην Αγγλία πολλοί σύλλογοι διατηρούν τον πατριαρχικό χαρακτήρα που δίνουν στον προπονητή, ενώ στη Γερμανία οι δυναστείες δημιουργούνται στην κορυφή της πυραμίδας με πρώην ποδοσφαιριστές του συλλόγου να αποτελούν τον πυρήνα. Όπως συμβαίνει για παράδειγμα στη Μπάγερν στην οποία υπάρχουν ο Ουλι Χένες, ο Καρλ-Χαινζ Ρουμενίγκε και ο Φραντς Μπεκενμπάουερ. Πηγή: sport-fm.gr

Στόχος, το τέλος του Σαρρή!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στον sportdog για τον ορισμό του Ηλία Σπάθα στο Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ και για τον κίνδυνο να τιναχτεί ο ημιτελικός του Κυπέλλου στον αέρα!
Πλάκα σπάει η ΚΕΔ και η ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα ο αυριανός ημιτελικός.
Δεν λέω πως ο Σπάθας πάει να σφάξει τον ΠΑΟΚ, δε λέω πως ο Σωτηρόπουλος δεν θα σταματήσει να κόβει τους παίκτες του πίσω από τη σέντρα. Λέω πως οι επιλογές της ΚΕΔ, δημιουργούν προδιάθεση στον κόσμο ο οποίος θα πάει αν μη τι άλλο προβληματισμένος στο γήπεδο.
Βέβαια το τυράκι μπήκε στη φάκα και το βλέπουμε όλοι. Άρα άμα το τσιμπήσουμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Η ΚΕΔ, η ΕΠΟ δηλαδή, το υποκατάστημα του Ολυμπιακού ανοιχτά πλέον, μας στέλνει το μήνυμα πως πρέπει να ασχοληθούμε και με αυτούς σοβαρά. Καλή η οργάνωση, το Vis Track, το ατομικό τζακούζι και το νέο πούλμαν της ομάδας, αλλά με αυτούς εδώ θα πρέπει να τελειώνουμε.
Σήμερα αναμένω το αν θα αντιδράσει ο Σαββίδης. Και τι να κάνει θα μου πει κάποιος. Πολλά μπορεί να κάνει, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα τα κάνει όλα αυτός. Έχουμε μια ηλίθια νοοτροπία σαν λαός, που περιμένουμε από έναν να κάνει τα πάντα. Σε αυτή την περίπτωση ο Σαββίδης καλείται να κάνει αυτό που μπορεί. Αλλά γενικά, ο καθένας ατομικά θα πρέπει να φροντίσει να κάνει αυτό που μπορεί. Δεν είναι σωστό να επαναπαύεσαι στη δυναμική του ενός, γιατί αν αυτός ήθελε να ποντάρει μόνο στον εαυτό του, δεν θα έπαιρνε τον ΠΑΟΚ αλλά καμιά άλλη επιχείρηση να χει και το κεφάλι του ήσυχο.
Για τον Σαρρή τι να πεις. Μου αράδιασε την Dream Team του στον πιο κρίσιμο αγώνα της σεζόν. Αν το δω επαγγελματικά, συνεχίζει να βρίσκεται απέναντί μου θέτοντας σε κίνδυνο το προϊόν που με τρέφει.
Αν το δω οπαδικά, θίγει τον εγωισμό μου σε βαθμό τέτοιο που τον τοποθετώ στην άκρη του μυαλού μου και περιμένω. Και σκέφτομαι πώς αυτός ο τύπος θα εξαφανιστεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γενικές συνελεύσεις έρχονται στην ΕΠΟ, εκλογές μετά θα βρω τον τρόπο να ελέγξω αυτούς τους γενίτσαρους που τον ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.
Για να μη ξεχνιόμαστε, οι εκλογές πήγαν στον Σαρρή, λόγω των ενώσεων της Βορείου Ελλάδος. Και αυτές, υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν και μάλιστα άμεσα.
Εννοείται πως όλη αυτή η κουβέντα δεν θα πρέπει να αγγίξει το αγωνιστικό τμήμα. Καμία σφαγή δεν είναι δεδομένη. Η ομάδα θα μπει να κάνει το παιχνίδι της και να τιμήσει τον ρόλο του φαβορί.
Εγώ επιμένω πως οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές στον αγώνα, ποτέ δεν κερδίσαμε εύκολα τον Αστέρα, αλλά θα πρέπει να βρούμε καθαρό μυαλό και να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις που θα μας δοθούν.
Οι φανέλες δεν παίζουν από μόνες τους μπάλα και ο Αστέρας είναι μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα που στήθηκε μεθοδικά και με υπομονή.
Πηγή: sportdog.gr

Και ο "Ζοτς" θα είναι στο γήπεδο!

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο ανατρεπτικός Ομπράντοβιτς και, όπως έμαθε ο σκύλος, θα πάει στο γήπεδο για να δει μία αναμέτρηση μπάσκετ με πολύ ενδιαφέρον, που θα συζητηθεί... Ο "Ζοτς" βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, για το σημερινό συνέδριο στο "Δαΐς", αλλά όπως αποκαλύπτει η στήλη Pick n' Scroll του σκύλου, θα πάει και στο γήπεδο για να δει έναν αγώνα με πολύ ενδιαφέρον. Όχι εκείνον του Ολυμπιακού εναντίον της Εφές, στο ΣΕΦ, που επίσης έχει πολύ ενδιαφέρον.
Αλλά το παιχνίδι της Νέας Κηφισιάς εναντίον του Φιλαθλητικού, που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στην Α1! Ομπράντοβιτς και Ιτούδης έχουν ζητήσει δύο θέσεις στο γήπεδο, σε ένα παιχνίδι που θα έχει τηλεοπτική μετάδοση, διαιτητές Ευρωλίγκας και σκάουτερ από ομάδες του ΝΒΑ...
Πώς θα μπορούσε ο "Ζοτς" να χάσει αυτή τη ματσάρα, από τη στιγμή που βρίσκεται στην Ελλάδα;
Πηγή: sportdog.gr

Κυπριακό «όχι» στη τρόικα του Αλαφούζου!!

Η «Θύρα 13» της Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση κατά του προέδρου του Γιάννη Αλαφούζου, καθώς θεωρεί πως επιδείνωσε τα προβλήματα της ομάδας ενώ θα υπάρξει και αποχή στο φιλικό με την Ομόνοια! Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνδέσμων της Θ.13 στην Κύπρο:
"Οι σύνδεσμοι της Θ13 στην Κύπρο ομόφωνα αποφασίσαμε σε έκτακτη συνέλευση να απέχουμε από τον προγραμματισμένο φιλικό αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ομόνοια Λευκωσίας την 1η Μαΐου στο στάδιο ΓΣΠ. Επιλέγουμε αυτή τη στάση για να στείλουμε το μήνυμα στον κ. Γιάννη Αλαφούζο ότι δε μας εκφράζει ούτε με τα λόγια του, ούτε με τις πράξεις του. Το δηλώνουμε όσο πιο ευγενικά γίνεται, καθώς επέδειξε ασυνέπεια στα λεγόμενά του προς εμάς κατά την επίσκεψή του στο νησί μας το καλοκαίρι του 2012, στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.
Πιστεύουμε ότι η παρουσία του κατά την αγωνιστική περίοδο 2012-13, χαρακτηριζόμενη ως "τρόικα" από τον ίδιο, επιδείνωσε όλα τα προβλήματα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Η απορία μας είναι "σε τι ακριβώς αποσκοπεί". Ας συνειδητοποιήσει ότι δεν απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, αλλά σε ενήλικες με κρίση και κυρίως με άδολη αγάπη για το Σύλλογο. Δεν είμαστε εκ πεποιθήσεως "αντιδραστικοί", να μη μας αρέσει τη μία ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και την άλλη ο Γιάννης Αλαφούζος. Απαιτούμε όμως κοινή λογική και πάθος για την ομάδα. Δεν μπορούμε άλλο να κάνουμε τα στραβά μάτια στα κακώς κείμενα, που εξακολουθούν στα του Συλλόγου, με πρόσφατο αποκορύφωμα "το ηθικό πρόσωπο με το οποίο γίνονται ακόμα κάποιες επαφές". Δεν θα περιγράψουμε την κατάσταση, όλοι γνωρίζουμε.
Ο φιλικός χαρακτήρας του αγώνα της Πρωτομαγιάς μας δίνει τη δική μας ευκαιρία να πάρουμε θέση. Παρά την τρελή επιθυμία μας να δούμε την ομάδα στο γήπεδο, αποφασίσαμε να απέχουμε. Η στάση μας σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε να είναι ένα πρώτο "καμπανάκι" δράσεων για όλους μας. Για το τι θα πράξουμε την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αν και εφόσον επιστρέψουμε στη Λεωφόρο, θα το αποφασίσει η Θ13, με την οποία και θα συνταχθούμε, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου.
Αποφασίσαμε τέλος, το απαράδεκτα υψηλό για φιλικό αγώνα εν μέσω πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης αντίτιμο του εισιτηρίου που θα κατέβαλε ο καθένας μας, να συγκεντρωθεί από όλους μας και να δοθεί για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.
Υ.Γ.: Η ανακοίνωση εσκεμμένα είναι όσο πιο τυπική γίνεται, άλλο θα θέλαμε να είναι το ύφος της. Αυτό ας το λάβει σοβαρά υπόψη του ο κ. Αλαφούζος.
Θύρα 13 Λευκωσίας
Θύρα 13 Παραλιμνίου
Θύρα 13 Πάφου
Θύρα 13 Λεμεσού".

«Άδεια μέχρι το τέλος του 2013!»

Την αναγκαιότητα να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια υπογράμμισε ο Γιάννης Βούρος.Ο πολιτικός μίλησε στον Sentra fm, όπου αποκάλυψε ότι η αδεια ανέγερσης ισχύει μέχρι το τέλος του 2013 Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την κίνηση του Χατζηιωάννου: «Το πληροφορήθηκα μόλις τώρα για την κίνηση του Πόλυ Χατζηιωάννου. Με πληροφόρησαν οι συνεργάτες σας. Την βρίσκω πολύ θετική. Επιτέλους τα κομμάτια του παζλ ενώνονται. Πολύ καλή κίνηση για το γήπεδο, το ρόστερ, την ομάδα».
Για την άδεια ανέγερσης γηπέδου: «Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, που έγινε πέρυσι τον Γενάρη-Φλεβάρη, η άδεια ισχύει μέχρι το τέλος του 2013. Οι όποιες εργασίες πρέπει να γίνουν μέσα στο '13 για να εκμεταλλευτεί τον χρόνο και να έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει την άδεια εφόσον έχουν ξεκινήσει οι εργασίες».
Για τους όρους ανέγερσης: «Αυτά όλα, οι λεπτομέρειες εμπεριέχονται στο ΦΕΚ. Υπάρχει λίμιτ απ, που λέει μέχρι τόσο μπορείς να χτίσεις. Τα ακριβή νούμερα είναι στον προηγούμενο νόμο, ο οποίος τίθεται σε περαιτέρω ισχύ και επιτρέπει σε κάποιον να χτίσει σε συγκεκριμένη έκταση γήπεδο».

Γι΄ αυτόν θα τα σκάσει ο Παναθηναϊκός!!

Έλληνα ποδοσφαιριστή έχουν στην κορυφή της λίστας τους οι πράσινοι και είναι έτοιμοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να τον πάρουν. Ποιος είναι; Ο sportdog αποκαλύπτει!
Η νέα σεζόν θα βρει τον Παναθηναϊκό με πολλούς νεαρούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του. Γι΄ αυτό και οι "πράσινοι" έχουν αρχίσει να κάνουν τον προγραμματισμό τους σε αυτόν τον άξονα. Με το όνομα του Γιάννη Γιαννιώτα, του Άρη, να βρίσκεται στο προσκήνιο!
Όπως αποκαλύπτει η στήλη "Sportdog Ρenalty", του σκύλου, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θέλουν τον Γιαννιώτα από την εγχώρια αγορά και τους υπόλοιπους βασικούς στόχους (κυρίως στράικερ) από το εξωτερικό.

Ήδη στη σύσκεψη που έγινε μεταξύ των Σαμαρά, Αναστασίου και Νταμπίζα, το πρώτο όνομα που έπεσε στο τραπέζι από την Ελλάδα, ήταν αυτό του Γιαννιώτα. Τον παίκτη, άλλωστε, πιστεύει πολύ και ο Γιάννης Σαμαράς, με τους "πράσινους" να είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ για να τον αποκτήσουν.
Αν και το buy out στο συμβόλαιό του προβλέπει μόλις 150 χιλ. ευρώ, οι άνθρωποι του Άρη θέλουν να διεκδικήσουν και τροφεία ύψους 200 χιλ. ευρώ. Γι΄ αυτό και ποντάρουν στον ατζέντη του Γιαννιώτα, Πολ Κουτσολιάκο, προκειμένου να βρεθεί πρόταση από ομάδα του εξωτερικού και δη στη Γερμανία... 
Πηγή: sportdog.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Το προηγούμενο τριήμερο είχαμε 3/4 επιλογές καθώς χάσαμε την Μπαρτσελόνα, η οποία δεν μπόρεσε να σκοράρει και να μας δώσει το g/g, πράγματι εκπληκτικές οι 2 Γερμανικές ομάδες με τις 4άρες που σημειώσανε.
Στο σημερινό κουπόνι έχουμε αρκετά ματς και καθώς τα πρωταθλήματα τελειώνουν παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ξεκινώντας από την 1η Γαλλίας η Λιλ υποδέχεται την Σοσό, οι γηπεδούχοι με νίκη πιάνουν την 3η θέση, οι φιλοξενούμενοι είναι 3οι από το τέλος, θα το παλέψουν το παιχνίδι, αλλά δεν ξέρω αν τα καταφέρουν, σε «δαιμονιώδη» φόρμα οι γηπεδούχοι που σκοράρουν «κατά ριπάς», οπότε θα πάω με το όβερ. Στην 2η Ιταλίας η Μόντενα υποδέχεται την πρωτοπόρο Σασσουόλο, με νίκη οι φιλοξενούμενοι παίρνουν την άνοδο για την Serie A και μαθηματικά, η Μόντενα κυνηγάει τα μπαράζ, όμως σήμερα θα έχει απουσίες, θα ρισκάρω με το 2πλο της Σασσουόλο που δείχνει να μην «μασάει» από έδρες. Τέλος στην Πορτογαλία η Εστορίλ υποδέχεται την Μπράγκα, θέλουν την νίκη για διαφορετικούς λόγους, αλλοπρόσαλλη ομάδα η Μπράγκα, «σκληροτράχηλη» η Εστορίλ, θα πάω με εκατέρωθεν γκολ.

Πρόταση (σε ελεύθερη επιλογή):

ΛΙΛ-ΣΟΣΟ   OVER(2.5)  (1.80)
ΜΟΝΤΕΝΑ-ΣΑΣΣΟΥΟΛΟ  2 (2.32)
ΕΣΤΟΡΙΛ-ΜΠΡΑΓΚΑ  G/G (1.67)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη εικόνα  Veronica Ricci)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!