Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ο συμπαίκτης που περίμενε ο «Τίγρης»

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει στο sport-fm.gr γιατί η ανακοίνωση της συμμετοχής του Πόλυ Χατζηϊωάννου για το γήπεδο, αποτελεί το πρώτο πραγματικά αισιόδοξο σημάδι για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ

Ο συμπαίκτης που περίμενε ο «Τίγρης»
Είναι η πρώτη πραγματικά ουσιαστική είδηση για την ΑΕΚ εδώ και καιρό κι έρχεται από τον συμπαίκτη που ήθελε να έχει μαζί του ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όσο κανέναν άλλον. Μάλιστα το ακόμα πιο ενθαρρυντικό είναι πως από την ατάκα της ανακοίνωσης στην οποία ο ισχυρός επιχειρηματίας αναφέρει πως «έχω μιλήσει με τον κ. Μελισσανίδη, μου ανέλυσε το όραμα του και ξέρει ότι σαν φίλαθλος θα συμμετέχω κι εγώ με συγκεκριμένο ποσό, κατά το χτίσιμο του γηπέδου της ΑΕΚ» είναι προφανές, πως οι δύο άνδρες έχουν συζητήσει γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Όπως επίσης πως ο Πόλυς Χατζηϊωάννου, είναι φανερό πως είναι γνώστης του ηγετικού ρόλου που θα έχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην επόμενη μέρα της «Ένωσης».

Πλέον, έχουμε τρεις συμπαίκτες για το γήπεδο. Θα έλεγε κανείς πως το ιδανικότερο σενάριο, θα ήταν να υπάρξει ένας ή δύο ακόμα συμπαίκτες για την ανέγερση του γηπέδου στο προσκήνιο κάτι που δεν αποκλείω να συμβεί. Ωστόσο και μόνο το γεγονός πως υπάρχει η συγκεκριμένη βάση με τον Μελισσανίδη, τον Παππά και τον Χατζηϊωάννου για την ανέγερση του γηπέδου είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Όπως είχε αποκαλύψει και η SportDay άλλωστε, το 1/3 του ποσού από τα συνολικά 50-60εκ που χρειάζονται για το γήπεδο, πρέπει να δοθούν σε μετρητά και τα υπόλοιπα να εξασφαλιστούν μέσω δανείου. Με τον Μελισσανίδη να έχει ήδη δύο σοβαρούς συμπαίκτες στο πλευρό του, πλέον υπάρχει η δυνατότητα να συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ φημολογείται πως υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι, δίχως να είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται να μπουν στο γήπεδο ή στο πλάνο διάσωσης της ομάδας.

Ωστόσο η ανακοίνωση του Πόλυ Χατζηϊωάννου, επί της ουσίας αποτελεί και κάλεσμα σε άλλους ενδιαφερόμενους να βοηθήσουν στην ανέγερση του γηπέδου που επί της ουσίας θα σηματοδοτήσει και την αναγέννηση της ομάδας. Ο Πόλυς επί της ουσίας, παίζει τον ρόλο του «κράχτη» για να μπουν κι άλλο στο παιχνίδι της χρηματοδότησης για την ανέγερση. Και μιλάμε για τον άνθρωπο που λόγω της ευθιξίας του, αλλά και του γεγονότος πως ήταν ο μόνος που έβαλε φεύγοντας ότι του αναλογούσε, μπορεί ν’ απευθυνθεί στον κόσμο της «Ένωσης» από την μετοχική ομάδα του 2004.

Η μεγαλύτερη προϋπόθεση για να ξαναγίνει η ΑΕΚ μεγάλη, αρχίζει να μπαίνει σε κάποιες βάσεις. Θα συνιστούσα βέβαια για μια ακόμα φορά να είμαστε συγκρατημένοι, ωστόσο η δημιουργία του γηπέδου αποτελεί την βασικότερη προϋπόθεση, ώστε να μπορέσει η ομάδα να μεγαλουργήσει ξανά. Να βρεθεί ξανά στο δικό της σπίτι, στην δική της έδρα, στο δικό της «κάστρο».

Επίσης όσο περνάνε οι μέρες γίνεται ξεκάθαρο κάτι ακόμα: Όσοι μπορούσαν να βοηθήσουν ως οικονομικά μεγέθη την ΑΕΚ, γνώριζαν πως η μόνη λύση είναι η πτώση της ΑΕΚ και σιωπηλά, δίχως να έχουν αποφασίσει κάτι τέτοιο μετά από συνεννόηση, περίμεναν αυτή την κατάληξη. Η πτώχευση θα έρθει σαν επακόλουθο. Για παράδειγμα, όταν μιλάμε για ένα ποσό που σε μετρητά θ’ αντιστοιχεί σε 15-20εκ ευρώ, ποσό που θ’ αποτελεί το ένα τρίτο για την ανέγερση του γηπέδου, δεν μπορώ να φανταστώ πως δεν μπορούσε να βρεθούν 1-2εκ ευρώ, ώστε η ΑΕΚ να μπορέσει να πορευθεί με μια σχετική ηρεμία, με παίκτες πληρωμένους και να σώσει την κατηγορία. Η πορεία των μέχρι τώρα εξελίξεων, αλλά και όσων θ’ ακολουθήσουν οδηγεί σ’ ένα συμπέρασμα: Όλοι ήξεραν ποια είναι η μόνη λύση, αλλά προφανώς κανένας, δεν ήθελε να την πει ανοικτά.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: