Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Γι’ αυτούς τα…κλάματα, γι’ αυτούς οι πανηγυρισμοί!

Το κλάμα του Κριστιάν για το χαμένο πέναλτι στο πρώτο μέρος, έδωσε τη θέση του στους πανηγυρισμούς στο φινάλε για την Φενέρ που επικράτησε 1-0 της Μπενφίκα στον πρώτο ημιτελικό του Europa League.

Γι’ αυτούς τα…κλάματα, γι’ αυτούς οι πανηγυρισμοί
Ο ορισμός της ποδοσφαιρικής… δικαιοσύνης;

Το πάθος τους για τη νίκη;

Όπως και να το πει κανείς η Φενερμπαχτσέ ήταν η ομάδα που το ήθελε περισσότερο και πήρε τη νίκη 1-0 μέσα στην έδρα της απέναντι στην Μπενφίκα.

Οι Τούρκοι μέσα σε ένα παιχνίδι έκαναν τη… διαδρομή από το κλάμα του Κριστιάν για το χαμένο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, στα πανηγύρια στο τέλος του αγώνα για το πρώτο βήμα προς τον τελικό του Europa League στο Άμστερνταμ.

Από την άλλη οι «αετοί», που ήταν αήττητοι για 38 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, πέρα από μία φάση με τον Γκαϊτάν να σημαδεύει το δοκάρι, δεν… έπεισαν με την γενικότερη απόδοσή τους.

Επόμενο ραντεβού για τις δύο ομάδες σε μία εβδομάδα στο "Ντα Λουζ" της Λισσαβόνας, όπου θα ξεκαθαρίσει ποια θα πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Πώς έπαιξαν


Με σύστημα 4-2-3-1 παρατάχθηκε η Φενερμπαχτσέ, με τον Βολκάν κάτω από τα δοκάρια. Η τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γκονούλ, Γιόμπο, Κορκμάζ και Ζίγκλερ. Αμυντικοί μέσοι ο Τοπάλ, με τον Μεϊρέλες. Στην επίθεση αριστερά ο Σο, δεξιά ο Κάουτ και μοναδικός προωθημένος ο Γουεμπό, με τον Κριστιάν να πάιζει πίσω του σε ελεύθερο ρόλο.

Με σύστημα 4-3-3 παρατάχθηκε η Μπενφίκα, με τον Αρτούρ κάτω από τα δοκάρια. Η τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μάξι Περέιρα, Ζαρντέλ, Γκαράι και Μελγαρέχο. Αμυντικός χαφ ο Μάτιτς, με τον Αιμάρ και τον Γκόμεζ εσωτερικούς μέσους. Δεξιά ο Τζον, αριστέρα ο Σάλβιο και μοναδικός προωθημένος ο Καρντόζο.

Το ματς


Με το «Σουκρού Σαράτσογλου» να… φλέγεται η Φενερμπαχτσέ θέλησε να πιέσει από την αρχή την Μπενφίκα. Ωστόσο, οι «αετοί» ήταν αυτοί που στο πρώτο τέταρτο του αγώνα πίεσαν και με το γρήγορο παιχνίδι τους κατάφεραν να κλείσουν τους Τούρκους μέσα στην περιοχή τους.

Η Φενέρ μετά τα πρώτα λεπτά έδειχνε να… συνέρχεται και πήρε τα ηνία του αγώνα, δημιουργώντας μάλιστα τρεις ευκαιρίες μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, με μεγαλύτερη το δοκάρι στην κεφαλιά του Σο στο 18’. Μετά το 25’ το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του με τις δύο ομάδες να προσπαθούν αρχικά να διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνα.

Η φάση του ημιχρόνου έγινε στο 45’ όταν ο Τζον ανέτρεψε τον Γκονούλ μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε το πέναλτι. Ο Κριστιάν ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-0. Μάλιστα το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Κριστιάν να ξεσπά σε λυγμούς για το χαμένο πέναλτι.

Η Φενέρ ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και δημιούργησε ευκαιρίες, με σπουδαιότερη το σουτ του Κάουτ στο 51ο λεπτό να καταλήγει στο δοκάρι, που ήταν το τρίτο για τους Τούρκους στο παιχνίδι. Η Μπενφίκα αντεπιτέθηκε από εκείνο το σημείο και στο 54’ ήταν η σειρά της να χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Γκαϊτάν να σημαδεύει το δοκάρι της εστίας του Βοκάν.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει έναν εξαιρετικό ρυθμό με τις δύο ομάδες να δείχνουν εξίσου ικανές να φτάσουν σε ένα γκολ. Οι γηπεδούχοι με το δεκάλεπτο μεταξύ 60’ και 70’ είχαν την απόλυτη υπεροχή και οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν στο 71ο λεπτό, με τον Κορκμάζ να πιάνει την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή και να κάνει το 1-0.

Η Μπενφίκα προσπάθησε να πετύχει κάποιο τέρμα, πίεσε, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις φάσεις που χρειαζόταν για να φτάσει στο γκολ. Οι Τούρκοι έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Βολκάν και διατήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα μέχρι το τέλος, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο μεγάλο τελικό.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Φενερμπαχτσέ (Αϊκούτ Κοτσαμάν): Βολκάν, Κορκμάζ, Γιόμπο, Ζίγκλερ, Γκονούλ, Τοπάλ, Μεϊρέλες (64’ Ουκάν), Κρίστιαν (86’ Σεντούρκ), Σο (86’ Κράσιτς), Κάουτ, Γουεμπό

Στον πάγκο: Γκουνόκ, Ιρτεγκούν, Σαχίν, Τοπούζ

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζέσους): Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Ζαρντέλ, Αϊμάρ (46’ Γκαϊτάν), Μάτιτς, Γκόμεζ, Καρντόζο, Τζον (64’ Ροντρίγκο), Σάλβιο, Μελγαρέχο

Στον πάγκο: Λόπες, Ρόντερικ, Μάρτινς, Ουρέτα, Λίμα
Πηγή:sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: