Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η δικαιοσύνη είχε μπλε χρώμα!!

Η Τσέλσι δεν επέτρεψε να της κλέψουν αυτό που άξιζε και παρά... τις προσπάθειες του διαιτητή που καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Βασιλείας, οι «μπλε» επικράτησαν 2-1 των Ελβετών!

Η δικαιοσύνη είχε μπλε χρώμα
Οι Πρωταθλητές Ευρώπης, διατηρούσαν με άνεση το υπέρ τους 1-0 στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού για το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά στα τελευταία λεπτά, ήρθα τα... πάνω - κάτω. Στο 87', ο διαιτητής του αγώνα καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι στον Αθπιλικουέτα, «βλέποντας» μαρκάρισμα στον Στόκερ και η Βασιλεία ισοφάρισε.

Οι παίκτες του Μπενίτεθ, όμως, δεν το άφησαν να περάσει έτσι. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νταβίντ Λουίζ με απευθείας εκτέλεση φάουλ σκόραρε και χάρισε στην Τσέλσι τη νίκη με σκορ 2-1 και το προβάδισμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του Άμστερνταμ.

Οι Ελβετοί, μπορούν να φωνάζουν για το μαρκάρισμα του Λουίζ στον Φίλιπ Ντέγκεν στο 84ο λεπτό, αλλά το πέναλτι που πήραν, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες «εφευρέσεις» από ρέφερι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τη Μ. Πέμπτη, η ρεβάνς στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Το ματς:

Η Τσέλσι δεν χρειαζόταν να τρέξει από το πρώτο δευτερόλεπτο. Δεν χρειαζόταν να πάρει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθήσει να φτιάξει το παιχνίδι της. Ό,τι κι αν έκανε η Βασιλεία στον αγωνιστικό χώρο από την έναρξη της αναμέτρησης, απλά… ήταν μια τρύπα στο νερό. Οι «μπλε» του Λονδίνου, στην πρώτη τους καλή παρουσία στα αντίπαλα καρέ άνοιξαν το σκορ. Αφού πρώτα ο Λάμπαρντ υποχρέωσε τον Σόμερ σε επέμβαση από την προβολή που έκανε σε σέντρα του Αθπιλικουέτα, έστειλε τη μπάλα στον Μόουζες από εκτέλεση κόρνερ στο 12ο λεπτό και αυτός με το σώμα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Ελβετοί, απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Τσεχ στο 17’ από φάουλ του Σαρ που σούταρε δυνατά για να δει τον πορτιέρο των Λονδρέζων να αποκρούει. Οι Ελβετοί, έδειξαν ότι δεν πτοήθηκαν από το γκολ του Μόουζες, αλλά όση καλή πρόθεση κι αν είχαν, μπορούσε να εξαφανιστεί από τις αντεπιθέσεις της ομάδας του Μπενίτεθ. Η Τσέλσι «χτυπούσε» τη αντίπαλό της στην ταχύτητα και αν ο Αζάρ έκανε λίγο πιο καλό κοντρόλ και καλύτερο σουτ στο 45’, η αγγλική ομάδα θα μπορούσε να έχει πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα δύο τερμάτων.

Όταν η Βασιλεία θα μπορούσε να έχει αλλάξει εντελώς την εικόνα του παιχνιδιού και να ισοφαρίσει στο σκορ, η τύχη της γύρισε την πλάτη. Στο 46ο λεπτό κι ενώ η ελβετική ομάδα είχε κάνει πάλι δυναμικό ξεκίνημα, ο Στόκερ ελίχθηκε ωραία στην περιοχή της Τσέλσι αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Τσεχ. Οι «μπλε» έπρεπε να απαντήσουν και ξανά με τον Αζάρ να είναι ο πιο δραστήριος παίκτης, η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι από γύρισμα του Βέλγου και από εκεί, ο Τόρες «ισοφάρισε» στα δοκάρια με αριστερό σουτ. Το παιχνίδι ήταν πολύ πιο ισορροπημένο από αυτό του πρώτου μέρους και οι «μπλε» του Λονδίνου κράτησαν περισσότερο τη μπάλα. Όταν, όμως, βρήκαν ακόμα μια καλή ευκαιρία για να διευρύνουν το προβάδισμά τους, ο Τόρες την έχασε.

Στο 72’ από πάσα του Ραμίρες, ο Ισπανός ακριβώς μπροστά από τον Σόμερ κατάφερε να στείλει τη μπάλα πάνω του. Οι Ελβετοί, φώναξαν στο 84’ για το μαρκάρισμα του Νταβίντ Λουίζ στον Ντέιβιντ Ντέγκεν, αλλά… πήραν το «δωράκι» λίγο αργότερα. Όταν ο ρέφερι του αγώνα καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι εις βάρος του Αθπιλικουέτα σε απομάκρυνση της μπάλας δίπλα στον Στόκερ. Ο Σαρ ευστόχησε και η Τσέλσι πείσμωσε. Ο Τέρι στο 92’ αστόχησε σε εξ επαφής κεφαλιά μπροστά από τον Στόκερ, όμως ο Νταβίντ Λουίζ, με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμόρφωσε το τελικό 2-1, δίνοντας στους «μπλε» αυτό που δικαιούνταν. Τη νίκη!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βασιλεία: Σόμερ, Π. Ντέγκεν, Σαρ, Ντράγκοβιτς, Παρκ, Φρέι, Σάλα (78’ Ντ. Ντέγκεν), Ντιέ (61’ Ντίαζ), Ελνένι (65’ Ζουά), Στόκερ, Στρέλερ

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Τέρι, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Λάμπαρντ (79’ Όσκαρ), Ραμίρεζ, Αζάρ (71’ Μάτα), Μόουζες, Τόρες Πηγή:sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: