Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Μόνο στη Μασσαλία μπορεί!!

Χωρίς νίκη για έβδομη συνεχόμενη φορά μακριά από τη Μασσαλία έμεινε η Μαρσέιγ, μετά το 1-1 κόντρα στη Ρεν, με την ομάδα του Μπιέλσα να χάνει παράλληλα και την ευκαιρία να περάσει ξανά στην πρώτη θέση.


Μόνο στη Μασσαλία μπορεί!
Δεν… μπορεί στα εκτός έδρας η Μαρσέιγ! Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Ρεν, αγνοώντας τη νίκη μακριά από τη Μασσαλία για έβδομη συνεχόμενη φορά, ενώ παράλληλα έχασε και την ευκαιρία να περάσει ξανά πρώτη –έστω και προσωρινά- στη βαθμολογία!

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν το προβάδισμα με τον Τοϊβόνεν στο 27’ και κατάφεραν να το κρατήσουν μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Μαρσέιγ, Οκάμπος, έφερε το ματς στα ίσα στο 60ο λεπτό, ενώ στο 84’ ο Λεμινά αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους Μασσαλούς με δέκα.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 6/2

Σεντ Ετιέν-Λανς 3-3
(18’ Ενγκουεμό, 58’ Μολό, 83’ Ερντίνγκ - 60’, 69’ πεν. Τουζγκάρ, 77’ Τσαβαρία)

Σάββατο, 7/2 (21:00)

Ρεν-Μαρσέιγ 1-1
(27’ Τοϊβόνεν-60’ Οκάμπος)

Εβιάν-Μπορντό
Καέν-Τουλούζ
Μονπελιέ-Λιλ
Μπαστιά-Μετς
Ρεμς-Λοριάν

Κυριακή, 8/2

Γκινγκάμπ-Μονακό (15:00)
Νις-Ναντ (18:00)
Λιόν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (25η)

Παρασκευή, 13/2

Μαρσέιγ-Ρεμς (21:30)

Σάββατο, 14/2 (21:00)

Λανς-Εβιάν (17:00)
Λιλ-Νις
Μονακό-Μονπελιέ
Ναντ-Μπαστιά
Τουλούζ-Ρεν

Κυριακή, 15/2

Μπορντό-Σεντ Ετιέν(15:00)
Μετς-Γκινγκάμπ (18:00)
Λοριάν-Λιόν (22:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Μοιράζει… κιάλια ο Μουρίνιο!!

Το ένα χέρι στην κούπα του πρωταθλητή έχει απλώσει ο Ζοσέ Μουρίνιο! Εκμεταλλευόμενη νέα γκέλα της Σίτι (1-1 με τη Χαλ), η Τσέλσι καθάρισε την Άστον Βίλα (2-1) και… χάθηκε απ’ τα μάτια της στην κορυφή!
Μοιράζει… κιάλια ο Μουρίνιο!Η Τσέλσι πέρασε νικηφόρα από το «Βίλα Παρκ» με σκορ 2-1 επί της Άστον Βίλα και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι έκανε άλμα προς τον τίτλο. Το γκολ της νίκης με εκπληκτικό σουτ σημείωσε ο Ιβάνοβιτς.
Ανώτερη η Τσέλσι σε όλο το παιχνίδι Σκόραρε μετά από 10 ώρες και 59 λεπτά η Αστον Βίλα
Το ματς
Το ματς δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για την Τσέλσι. Στο 8ο λεπτό ο Γουίλιαν τροφοδότησε τον Αζάρ και αυτός με ωραίο σουτ νίκησε τον Γκουζάν ανοίγοντας το σκορ. Ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά αργότερα είχε μια ακόμη καλή ευκαιρία όμως μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Αστον Βίλα άρχισε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και στο 19΄απείλησε για πρώτη φορά με τον Αγκμπονλαχόρ. Στις ευκαιρίες απάντησε η Τσέλσι με τον Οσκαρ στο 22΄να μην μπορεί να νικήσει τον Γκουζάν, ο οποίος γλίτωσε την ομάδα του από ένα δεύτερο τέρμα. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στην Τσέλσι όταν ο Αζάρ βρήκε τον Ραμίρεζ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Αστον Βίλα κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 48ο λεπτό ο Οκόρε ήταν αυτός που σκόραρε από κοντά βάζοντας τέρμα στο αρνητικό σερί της ομάδας του, η οποία δεν είχε πανηγυρίσει σε 10 ώρες και 57 αγωνιστικά λεπτά. Η Τσέλσι συνήλθε άμεσα. Ο Μουρίνιο στο 63΄έβαλε τον Ρεμί στη θέση του Ντρογκμπά και τρία λεπτά αργότερα ήρθε ο άνθρωπος των «ειδικών αποστολών» να επαναφέρει τους φιλοξενούμενους σε ρόλο οδηγού. Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς με ένα απίστευτο αριστερό σουτ, έστειλε την μπάλα στη γωνία του Γκουζάν κάνοντας το 2-1 για την Τσέλσι. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Τσέλσι απλά προσπάθησε και κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα μη επιτρέποντας στην Αστον Βίλα να φανεί απειλητική. Με αυτό τον τρόπο διατήρησε το 2-1 μέχρι τέλους εκμεταλλευόμενη στο απόλυτο το στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι

Συνθέσεις
Άστον Βίλα
: Γκουζάν, Χάτον, Οκόρε, Κλαρκ, Σισοκό, Κλέβερλι (Σινκλέρ 73’), Γουέστγουντ, Ντελφ, Βέιμαν (Κόουλ 79’), Αγκμπονλαχόρ (Μπεντεκέ 67’), Χιλ
ΤσέλσιΚουρτουά, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Μάτιτς, Γουίλιαν (Κουαρδάδο 79’), Όσκαρ (Μίκελ 72’), Αζάρ, Ντρογκμπά (Ρεμί 63’)
 




Βαθμός στο φινάλε για την Σίτι

Την έκπληξη της αγωνιστικής προσπάθησε να κάνει η Χαλ αλλά τελικά έμεινε με την γλυκόπικρη γεύση της ισοπαλίας. Η Μάντσεστερ Σίτι ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 με τον Μίλνερ, σώζοντας το βαθμό της ισοπαλίας.

Πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τους γηπεδούχους στο 53’
Ανώτερη η Χαλ στο πρώτο ημίχρονο
Το ματς
Θα περίμενε κανείς ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα έμπαινε πολύ δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να ανοίξει την άμυνα της Χαλ. Όμως οι παίκτες του Μανουέλ Πελεγκρίνι έκαναν ακριβώς το αντίθετο δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία στις «τίγρεις» να απειλήσουν όταν στο 15’ ο Ελμοχαμαντί έπιασε την κεφαλιά στο 2ο δοκάρι στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Η Σίτι εξακολούθησε να μην πατάει καλά στο γήπεδο και τελικά στο 35’ η Χαλ πήρε το προβάδισμα. Επειτα από φάση διαρκείας και αδυναμία των γηπεδούχων να απομακρύνουν την μπάλα, ο Λίβερμορ σημάδεψε το δοκάρι με μακρινό σουτ και ο Μέιλερ από κοντά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενος. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν πριν το ημίχρονο όμως στο 42΄ο Νασρί έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Σίτι στο πρώτο μέρος.
Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Νάβας έδωσε ώθηση στην Σίτι. Στο 53ο λεπτό μάλιστα ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του ματς όταν ο Αγουέρο δεν κατάφερε να νικήσει τον ΜακΓκρέγκορ έπειτα από γύρισμα του Ζαμπαλέτα.Ο ίδιος παίκτης απείλησε και στο 63΄ενώ στο 70΄ο ΜακΓκρέγκορ έκανε την επέμβαση του αγώνα ξανά σε προσπάθεια του Αγουέρο.Η κατοχή μπάλας της Σίτι άγγιξε το 73% όμως αυτό δεν έφερνε και το πολυπόθητο γκολ για την ομάδα του Πελεγκρίνι. Τελικά στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η λύτρωση από τον Μίλνερ, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το τελικό 1-1.
Συνθεσεις
Μάντσεστερ Σίτι: 
Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Κομπανί, Κλισί, Νασρί, Φερνάντο (Νάβας 46’), Φερναντίνιο, Σίλβα (Γιόβετιτς 73’), Αγουέρο, Τζέκο (Μίλνερ 65’)
Χαλ: ΜακΓκρέγκορ, Ντόουσον, Μπρους, ΜακΣέιν, Μέιλερ, Λίβερμορ, Χάντλστοουν, Ελμοχαμαντί, Ραμίρεζ (Εντόι 74’), Μπρέιντι, Αλούκο (Ρόμπερτσον 66’)


Μανέ στο φινάλε και «Αγια» νίκη!

Η Σαουθάμπτον ήταν καλύτερη στο «Λόφτους Ρόουντ» όμως χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για να πανηγυρίσει τη νίκη απέναντι στην ΚΠΡ. Σκόρερ και καλύτερος παίκτης της ο Μανέ.  
Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε με αργό ρυθμό και ρόλο σε αυτό έπαιξε σίγουρα η επηρεασμένη ΚΠΡ από την φυγή του Χάρι Ρέντναπ στα μέσα της εβδομάδας. Η Σαουθάμπτον μετά το πρώτο 5λεπτο ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε μια καλή ευκαιρία με μακρινό σουτ του Γουανιάμα στο 14ο λεπτό. Στο 32΄ήταν η σειρά της ΚΠΡ να απειλήσει με τον Φίλιπς ενώ στο τρία λεπτά μετά ο Μανέ δεν έβαλε όση δύναμη χρειαζόταν για να νικήσει τον Γκριν.Στο 37’ ο Τααράμπ, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΚΠΡ στο πρώτο μέρος, απείλησε τον Φόρστερ χωρίς όμως να βρει στόχο.
Στο 2ο μέρος ο Μανέ εξακολουθούσε να απειλεί όμως ο Γκριν όσες φορές χρειάστηκε απομάκρυνε τον κίνδυνο ενώ η ΚΠΡ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 64΄με τον Ζάρατε να μην μπορεί να νικήσει στην πρώτη του επαφή τον Φόρστερ. Τελικά ο παίκτης, ο οποίος έπαιζε ουσιαστικά μόνος του την ΚΠΡ σε όλο το παιχνίδι, ο Μανέ, ήταν αυτός που χάρισε στην Σαουθάμπτον μια σπουδαία νίκη με γκολ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Σενεγαλέζος αφού βρήκε δυνάμεις και έμεινε όρθιος από το μαρκάρισμα του Ονουόχα, κεραυνοβόλησε τον Γκριν, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ΚΠΡ και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.
Συνθέσεις
ΚΠΡ: 
Γκριν, Τραορέ, Νταν, Χιλ, Κόκερ, Φίλιπς, Ονουόχα, Μπάρτον, Φερ, Τααράμπ (Ζάρατε 62’), Όστιν
Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Κλάιν, Γιοσίντα, Φοντέ, Τάργκετ (Γκάρντος 25’), Γουανιάμα (Σνάιντερλιν 59’), Ντέιβις, Γουόρντ – Πρόους, Μανέ, Ελία, Πελέ


Διπλό παραμονής για την Κρίσταλ Πάλας
Καλύτερη στα σημεία ήταν η Κρίσταλ Πάλας και πήρε ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα της Λέστερ με σκορ 1-0.

Το ματς Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε την Κρίσταλ Πάλας καλύτερη. Οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και έδειξαν διάθεση να απειλήσουν κυρίως με τον Ζαχά χωρίς όμως να παρουσιάσουν την μεγάλη φάση. Αυτή ήρθε από τους γηπεδούχους και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά στο 26΄Μαρέζ και Νούτζεντ δεν κατάφεραν με διπλή προσπάθεια να ανοίξουν το σκορ ενώ το ίδιο συνέβη και δύο λεπτά αργότερα με τον Νούτζεντ να σημαδεύει το δοκάρι.
Στο δεύτερο μέρος η Κρίσταλ Πάλας ξεκίνησε με δύο αλλαγές και ο Σανόγκο λίγο έλειψε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να χριστεί σκόρερ. Ότι δεν κατάφερε όμως αυτός, το πέτυχε ο Λέντλεϊ στο 55ο λεπτό με κοντινό πλασέ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Χάνγκελαντ. Ο σκόρερ λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος για την Πάλας, δύο λεπτά μετά. Γύρισε απρόσεκτα την μπάλα στον τερματοφύλακά του, ο Νούτζεντ έκλεψε, πέρασε τον Σπερόνι και γύρισε για τον Καμπιάσο, ο οποίος όμως άργησε χαρακτηριστικά και έχασε την σπουδαία ευκαιρία. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 87ο λεπτό με τον Σπερόνι να απομακρύνει με εκπληκτικό τρόπο σουτ του Μαρέζ και την Κρίσταλ Πάλας να κρατάει το τρίποντο στο τελικό 1-0 μέσα στην έδρα της Λέστερ.
Συνθέσεις:
Λέστερ: 
Σβάρτσερ, Σίμπσον, Μόργκαν, Βασιλέφσκι, Κοντσέσκι, Μαχρέζ, Καμπιάσο, Τζέιμς, Σλοπ (Ολμπράιτον 65’), Νιούτζεντ, Ουγιόα
Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Γουόρντ, Νταν (Χάνγκελαντ 46’), Ντελάνεϊ, Κέλι, Πάντσεον, ΜακΆρθουρ, Λέντλεϊ, Ζαχά, Ματς (Σανόγκο 46’), Γκέιλ



Πήρε βαθμό η Σάντερλαντ στο «Λίμπερτι»
Το γκολ του Ζερμέν Ντεφό στο πρώτο ημίχρονο έδωσε προβάδισμα στην Σάντερλαντ όμως η Σουόνσι απάντησε με κεφαλιά του Κι και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο «Λίμπερτι». Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, άξιζαν τη νίκη. 

Το ματς Υπό το βλέμμα του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, ο οποίος βρέθηκε στο «Λίμπερτι», Σουόνσι και Σάντερλαντ μπήκαν αρκετά κοντρολαρισμένα στο ματς. Στο 8’ Σέλβι τροφοδότησε τον Γκομίς του οποίου όμως η προσπάθεια δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους γηπεδούχους ενώ 19΄ ήταν η σειρά της Σάντερλαντ να φανεί απειλητική με τον Γκόμεζ να σουτάρει άουτ από καλή θέση. Στο 28ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους με τον Παντιλίμον να αποκρούει εντυπωσιακά την προσπάθεια του Γκομίς ενώ ο ίδιος παίκτης στο 34΄από θέση οφσάιντ απείλησε ξανά στέλνοντας τελικά την μπάλα άουτ. Κι ενώ η Σουόνσι είχε τον έλεγχο του αγώνα, η Σάντερλαντ ήταν αυτή που πανηγύρισε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Ζερμέν Ντεφό να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο ματς στην Πρέμιερ Λιγκ.
Η Σουόνσι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο όπως ακριβώς και στο πρώτο. Η είσοδος του Μοντέρο της έδωσε ώθηση και στο 66΄ο Κι ήταν αυτός που κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νόουτον. Η Σάντερλαντ οπισθοχώρησε και η Σουόνσι συνέχισε να πιέζει ψάχνοντας το γκολ της νίκης. Ωστόσο όσες φορές χρειάστηκε ο Παντιλίμον ήταν εκεί για τη Σάντερλαντ, η οποία πήρε ένα δύσκολο βαθμό με το τελικό 1-1 στο «Λίμπερτι»
Συνθέσεις
Σουόνσι: 
Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Γουίλιαμς, Φερνάντεζ, Τέιλορ (Ράνχελ 66’), Κι, Κορκ, Ντάιερ, Σέλβεϊ, Μπάροου (Μοντέρο 45’), Γκομίς
Σάντερλαντ: Παντίλιμον, Ρεβεγιέρ, Ο'Σέι, Βεργίνι, Φαν Άνολτ, Γκόμεζ, Μπρίντκατ, Λάρσον, Αλβάρεζ, Γκρέιαμ, Ντεφό

*Πηγή: england365.gr*

Το έκανε… «Αλεξάνδρειο»

Σαν στο σπίτι του ένιωσε στη Πυλαία ο Άρης. Με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ να μετατρέπει σε… Αλεξάνδρειο το «παλατάκι», οι κίτρινοι έκαναν το back to back στις νίκες κόντρα στον ΠΑΟΚ, νικώντας με 78-77.

Το έκανε… «Αλεξάνδρειο»
28 πόντοι, 14 ριμπάουντ, άμυνες για σεμινάριο και εμφάνιση πραγματικού ηγέτη. Τα κατορθώματα του Αλέξανδρου Βεζένκοφ στη Πυλαία «σημάδεψαν» για τα καλά το ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Basket League και χάρισαν στον Άρη τη δεύτερη σερί νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ με σκορ 78-77. Έτσι, οι «κίτρινοι» που είχαν σε πολύ καλή μέρα και τους Ριντ-Πάσαλιτς και έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, εδραιώνονται πλέον στη πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Όσο για τον ΠΑΟΚ που το πάλεψε στο τέλος, αλλά από το 14΄ και μετά έχασε εντελώς την επαφή του με τον ρυθμό του αγώνα, είχε σε καλή μέρα τους Κάρτερ και Βον, αλλά μόνοι τους δε μπόρεσαν να καταβάλουν την αντίσταση του ορμητικού και άρτια «στημένου» από τον Δημήτρη Πρίφτη, Άρη. Έτσι ο «δικέφαλος του βορρά» έμεινε πλέον δύο νίκες μακριά από το όνειρο της κατάκτησης της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο.

Ο αγώνας:

Με επιθετικές αιχμές τους Κάρτερ και Βον και την σχεδόν κατάμεστη εξέδρα της Πυλαίας να δίνει ώθηση, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 11-5 στο 5΄. Οι γηπεδούχοι ήταν «ζεστοί» έξω από τα 6.75, ο Άρης είχε να αντιπαρατάξει μόνο τις εύστοχες προσπάθειες των Βεζένκοφ-Πάσαλιτς, με αποτέλεσμα το 21-15 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Μαρκόπουλου συνέχιζαν να ελέγχουν το παιχνίδι και να αυξάνουν τη διαφορά (29-21 στο 14΄), αφού στην επιθετική εξίσωση είχε μπει και ο Μαργαρίτης. Οι «κίτρινοι» όμως, αντέδρασαν εμφατικά και με επί μέρους 12-2 σε τρία λεπτά, πέρασαν μπροστά με 33-31, τρία λεπτά πριν το ημίχρονο.

Καθοριστικό ρόλο για την ανατροπή, έπαιξαν η είσοδος του… σεληνιασμένου Ριντ και η άμυνα «ζώνης» που εφήρμοσε ο Πρίφτης και αποδιοργάνωσε εντελώς τον δικέφαλο του βορρά. Οι φιλοξενούμενοι έβλεπαν το καλάθι σα «βαρέλι» (8/13 τρίποντα στο ημίχρονο), ο Βεζένκοφ έκανε ο,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα και με συνολικό επί μέρους 22-6, πήγαν στα αποδυτήρια με +8 (43-35).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ μπήκε με ένα γρήγορο 5-0 σερί, αλλά ο Βεζένκοφ ήταν ασταμάτητος. Με προσωπικές ενέργειες, αύξησε τη διαφορά αρχικά στους δέκα πόντους (50-40 στο 24΄) και στη συνέχεια στους δώδεκα (59-47 στο 28΄). Οι «κίτρινοι» έκαναν... πάρτι στα επιθετικά ριμπάουντ (22!), ήταν πιο δημιουργικοί την ώρα που οι παίκτες του Μαρκόπουλου, εξακολουθούσαν να πελαγοδρομούν στην επίθεση (έχασαν πολλές βολές) και έπαιζαν άμυνα με τα … μάτια.

Όσο και αν προσπαθούσε για την αντίδραση η ομάδα του Μαρκόπουλου και ο Κάρτερ που ήταν ο πιο συνεπής σκόρερ της, ο Άρης, που συνέχιζε παράλληλα να παίζει ασφυκτική άμυνα. Έβρισκε λύσεις και διατηρούσε ασφαλές προβάδισμα (72-59), πέντε λεπτά πριν το φινάλε, με την σκυτάλη από τον κουρασμένο Βεζένκοφ να έχουν πάρει στην τέταρτη περίοδο οι Νέιμικ και Αντεγκμπόγε. Ο ΠΑΟΚ έκανε σερί 7-0 με τρίποντα των Βον και Μαργαρίτη για το 66-72, με δυόμισι λεπτά να απομένουν, αλλά δεν είχε άλλες… απαντήσεις, αφού μετά το τρίποντο του Τσόχλα που μείωσε σε 76-73 με 15΄΄ να απομένουν, ακολούθησαν δύο εύστοχες βολές από Αντεγκμπόγε και Βεζένκοφ, με αποτέλεσμα οι «κίτρινοι» να πανηγυρίσουν ένα μεγάλο «διπλό».

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 35-43, 52-63, 77-78.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 7, Λιάπης, Κάρτερ 21 (3), Τσόχλας 9 (1), Δέδας, Μαργαρίτης 11 (2), Κότας, Όντουμ 7 (1), Βον 18 (10ριμπ.), Χαριτόπουλος 1, Σαλούστρος 3 (1).
Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 11 (2) (5 ασίστ.), Δήμας, Ριντ 11 (3) (7ριμπ.), Πουλιανίτης, Χαρίσης 6, Καραθανάσης 2, Βεζένκοφ 29 (5) (14ριμπ.), Νέιμικ 7 (10ριμπ.), Μούρτος 2, Σίμτσακ 1, Αντεγκμπόγε 9 (1).

Διαιτητές: Πιλοίδης, Φούφης, Μητσόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η βασίλισσα είναι… γυμνή!!

Το απόλυτο «ξεγύμνωμα» της Ρεάλ κατάφερε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Χωρίς να δείξουν έλεος, οι ροχιμπλάνκος πέτυχαν την τέταρτη φετινή νίκη τους επί της βασίλισσας, διαλύοντάς την με το εντυπωσιακό 4-0.

Η βασίλισσα είναι… γυμνή!
Την είχε νικήσει στον πρώτο γύρο. Την είχε νικήσει και στο Κύπελλο. Και στο Σούπερ Καπ.

Αυτή τη φορά, όμως, η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν ήθελε απλά τους τρεις βαθμούς, αλλά και να… ξεπλύνει την τεσσάρα στον τελικό του Champions League!

Πατώντας, λοιπόν πάνω στο «πτώμα» της λαβωμένης Ρεάλ (μακράν η χειρότερη εμφάνιση επί Αντσελότι), την διέλυσε με το εκκωφαντικό 4-0. μέσα σε πανδαιμόνιο στο Βιθέντε Καλντερόν.

Και πέραν του ότι έβαλε… φωτιά στην κορυφή του πρωταθλήματος, με τους ροχιμπλάνκος να μειώνουν στους τέσσερις (και την Μπάρτσα να ‘χει την ευκαιρία να πάει στο -1), υποχρέωσε τη βασίλισσα στην τέταρτη φετινή ήττα στα μεταξύ τους (ισοπαλίες τα άλλα δύο) ραντεβού.


Το ματς:

Το απόλυτο όνειρο και ο απόλυτος εφιάλτης εκτυλίχθηκε για Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα στα πρώτα λεπτά! Διότι δεν έφτανε που ο Κασίγιας έχανε την μπάλα μέσα απ’ τα χέρια κι έδινε την ευκαιρία στον Τιάγκο (14’) να ξεσηκώσει τους οπαδούς στις εξέδρες του Βιθέντε Καλντερόν, ήρθε λίγο αργότερα κι έδεσε το… γλυκό!

inner

Γιατί μπορεί ο Τσόλο να είδε τον Κόκε να αποχωρεί αναγκαστικά απ' το γήπεδο λόγω τραυματισμού, αλλά μια χαρά το... απόλαυσε. Με τον Σαούλ που είχε μπει στη θέση του και να πιάνει εξαιρετικό ψαλιδάκι, οι πρωταθλητές Ισπανίας διπλασίασαν τα τέρματά τους και έδειξαν πανέτοιμοι να ισοπεδώσουν τους παίκτες του Αντσελότι, που αν έβγαζες τις φανέλες τους, δεν θύμιζαν σε τίποτα τη βασίλισσα.

Περίμενες κάποια αντίδραση, περίμενες… κάτι, αλλά το απόλυτο «κενό» στους πρωταθλητές Ισπανίας. Πέραν μιας «ανάστασης» που έδειξαν προσωρινά στην κυκλοφορία της μπάλας, δεν έκαναν το παραμικρό για να αλλάξουν την εικόνα και τη ροή του ματς, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια χωρίς τελική στην εστία!

Πολλές ομάδες έχουν ανατρέψει το εις βάρος τους 2-0. Η αποψινή Ρεάλ, όμως, δεν μπορούσε ούτε με θαύμα να αποφύγει την ταπείνωση. Η άμυνα; Λαβωμένη από τραυματισμούς. Το κέντρο; Ανύπαρκτο. Η επίθεση; Επιεικώς απόντες οι αστέρες της βασίλισσας.

inner

Κι όλα αυτά γίνονταν με την ομάδα του Σιμεόνε να ‘χει πάει το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελε. Βασισμένο στο πλάνο του… master. Ωστόσο, η Ατλέτικο δεν ήθελε απλά να νικήσει –όπως έχει κάνει και στα τελευταία ραντεβού με την αιώνια αντίπαλό της. Ήθελε να διασύρει το «πτώμα» των παικτών του Αντσελότι και να… ξεπλύνει την τεσσάρα του τελικού στο Champions League.

Κι έτσι ακριβώς έκανε! Με τους φιλοξενούμενους να είναι… εκτός τόπου και χρόνου, ο Γκριζμάν επωφελήθηκε τα αμυντικά κενά και στο 67’ ανέβασε το δείκτη του σκορ, προτού έρθει ο Μάντζουκιτς στο 89’ να ολοκλήρωσε τον απόλυτο θρίαμβο, την ονειρική νίκη με σκορ 4-0 και να σηκώνει τους πάντες… στα ουράνια (πέραν των παικτών της Ρεάλ που έφυγαν περίλυποι και… διαλυμένοι απ’ τον αγωνιστικό χώρο).

Ατλέτικο Μαδρίτης: Μογιά, Μιράντα, Χουανφράν, Σιγκέιρα, Γκοντίν, Τιάγκο, Γκάμπι, Αρντά, Κόκε (10’ Σαούλ, 70’ Ραούλ Γκαρθία), Μάντζουκιτς, Γκριζμάν (78’ Τόρες)

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Κοεντράο, Νάτσο, Καρβαχάλ, Βαράν, Κεντίρα (46’ Χεσέ), Μπέιλ, Κρόος, Ίσκο (68’ Ιγιαραμέντι), Ρονάλντο, Μπενζεμά (73’ Τσιτσαρίτο)




*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Ντόρτμουντ αντεπιτίθεται!!

«Ανάσταση» για την Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ξέσπασε (3-0) πάνω στην Φράιμπουργκ και με τη βοήθεια της Μπάγερν δεν είναι πλέον τελευταία, καθώς κέρδισε δύο θέσεις στη βαθμολογία.

Η Ντόρτμουντ αντεπιτίθεται!
Μεγάλη βαθμολογική ανάσα πήρε η Ντόρτμουντ, καθώς πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά από αρκετό καιρό, επικρατώντας 3-0 στο εκτός έδρας ματς με τη Φράιμπουργκ στην 20η αγωνιστική της Bundesliga. Το τελευταίο «τρίποντο» το είχε πάρει στις 5 Δεκεμβρίου, όταν και φιλοξένησε τη Χόφενχάιμ.

Μάλιστα, με αυτό το αποτέλεσμα ανέβηκε στην 16η θέση από την 18η και τελευταία που βρισκόταν και δεν είναι στις θέσεις που οδηγούν κατευθείαν στη δεύτερη κατηγορία. Το σκορ άνοιξε ο Ρόις στο 9’, εκμεταλλευόμενος λάθος γύρισμα αντιπάλου και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ομπαμεγιάνγκ «χτυπώντας» στο 56’ και στο 72ο λεπτό.

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε μεγαλύτερη τη χαρά της Ντόρτμουντ, καθώς έφυγε με το 2-0 από την έδρα της Στουτγκάρδης, την οποία και ξεπέρασε στη βαθμολογία η ομάδα του Κλοπ. Ο Ρόμπεν στο 41’ και ο Αλάμπα στο 50’ «καθάρισαν» για τους Πρωταθλήτες.

Η δεύτερη της Bundesliga, Βόλφσμπουργκ έριξε τρία γκολ στη Χόφενχαϊμ, με τον Ντοστ να σκοράρει μόλις στο 3’ και τον Ντε Μπράινε στο 27’ και στο 84’ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας.

Νίκη με 2-0 και για τη Χέρτα, που έπαιξε εκτός με τη Μάιντς του Στέφανο Καπίνο και του Πάμπλο Ντε Μπλάσις. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν για αρκετή ώρα με δέκα παίκτες, καθώς από πλευράς γηπεδούχων ο Κάριους είδε απευθείας κόκκινη στο 32’ και ο Λούστενμπέργκερ είδε στο 54’ και στο 59’ κίτρινη κάρτα. Ο Χέγκελερ με πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 35’ και στο 42’ ο Μπέρενς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Κολωνία και Πάτενμπορν έμειναν στο 0-0 και αν έχαναν οι φιλοξενούμενοι η Ντόρτμουντ θα ισοβαθμούσε μαζί τους, αλλά θα κέρδιζε μια θέση, διότι υπερέχει λόγω τερμάτων.


Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής


Παρασκευή, 6/2 (21:30)
Σάλκε-Γκλάντμπαχ 1-0
(10' Μπαρνέτα)

Σάββατο, 7/2 (16:30)
Κολωνία-Πάντερμπορν 0-0

Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου 0-2
(35' Χέγκελερ πεν. 42' Μπέρενς)

Φράιμπουργκ-Ντόρτμουντ 0-3
(9' Ρόις, 56' 72' Ομπαμεγιάνγκ)

Στουτγάρδη-Μπάγερν Μονάχου 0-2
(41' Ρόμπεν, 50' Αλάμπα)

Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 3-0
(3' Ντοστ, 27', 84' Ντε Μπράινε)

Αμβούργο-Αννόβερο (19:30)

Κυριακή, 8/2
Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Παρασκευή 13/2 (21:30)
Ντόρτμουντ-Μάιντς

Σάββατο 14/2 (16:30)
Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη
Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Αμβούργο
Γκλάντμπαχ-Κολωνία
Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε (19:30)

Κυριακή 15/2
Χέρτα Βερολίνου-Φράιμπουργκ (16:30)
Ανόβερο-Πάντερμπορν (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Γκολ μετά από… 11 ώρες!!

Ούτε… μισή μέρα (συνολικά) δε χρειάστηκε να περιμένουν οι οπαδοί της Άστον Βίλα! Έπειτα από 659 λεπτά -και για πρώτη φορά από τις 7 Δεκέμβρη- οι «χωριάτες» μάτωσαν τα δίχτυα με την Τσέλσι!

Γκολ μετά από… 11 ώρες!
Σε στιγμές απελπισίας απ’ την αφλογιστία της ομάδας σου αναφωνείς ότι «και μια μέρα να παίζουν αυτοί, γκολ δε βάζουν».

Μπορεί λοιπόν εσύ να το λες χάριν υπερβολής, αλλά οι οπαδοί της Άστον Βίλα κυριολεκτούσαν μέχρι σήμερα! Διότι μέχρι και το παιχνίδι με την Τσέλσι η ομάδα του έκανε σχεδόν… μισή μέρα να σκοράρει!

Μετά λοιπόν από οκτώ παιχνίδια όπου δεν είχαν ματώσει τα δίχτυα -και αφότου χρειάστηκε να περάσουν ακόμα 48 λεπτά απέναντι στους Λονδρέζους- οι «χωριάτες» τα κατάφεραν.

Και με το γκολ του (αμυντικού) Οκορέ πανηγύρισαν για πρώτη φορά στην Premier League από… πέρυσι (7 Δεκεμβρίου στο ματς με τη Λέστερ)!




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δώνης, αλλιώς Παντελίδης!!

Είναι αρκετά πιθανό ο Σάββας Παντελίδης να μην μείνει πολύ καιρό χωρίς δουλειά, καθώς είναι στη λίστα του Ατόμητου, που βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Προτεραιότητα πάντως αποτελεί ο Γιώργος Δώνης.

Δώνης, αλλιώς Παντελίδης
«Κρούση» στον Σάββα Παντελίδη, που ουσιαστικά αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού, έκανε ο Ατρόμητος.

Οι «μπλε» αναζητούν τον διάδοχο του Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος παραιτήθηκε την Παρασκευή, ενώ στο σημερινό ματς με τη Βέροια για την 23η αγωνιστική της Super League θα καθίσει στον πάγκο ο Γιώργος Κορακάκης.

Εφόσον δεν υπάρξει θετική κατάληξη στην υπόθεση του Γιώργου Δώνη που αποτελεί προτεραιότητα θα στραφούν οι Περιστεριώτες στην περίπτωση του Παντελίδη. Καθοριστική ημέρα αναμένεται να είναι η Τρίτη, όταν και θα συναντηθούν οι άνθρωποι του Ατρόμητου με τον πρώην κόουτς του ΑΠΟΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Δώνης έχει ακουστεί και για την Εθνική.*Πηγή: sport-fm.gr*

Παντελίδης τέλος!!

Θέμα χρόνου μοιάζει η αποχώρηση του Σάββα Παντελίδη από τον Λεβαδειακό. Το νέο ατυχές αποτέλεσμα με τον ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται πώς σημαίνει το τέλος της θητείας του Έλληνα τεχνικού στη Λιβαδειά.

Παντελίδης τέλος!
Το τελευταίο παιχνίδι του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του Λεβαδειακού φαίνεται πώς ήταν αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-2).

Η νέα αποτυχία των Βοιωτών να νικήσουν (σ.σ. έχουν τέσσερις ήττες σε έξι ματς) και η απώλεια τριών ακόμη πόντων στην έδρα τους μοιάζει να ξεχείλισε το ποτήρι.

Κάτι που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, όταν παραδέχθηκε ότι έχει μιλήσει ήδη με τους παίκτες και τη διοίκηση και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται ν’ ανακοινωθεί και τυπικά η λύση της συνεργασίας μαζί του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οδηγίες στον κόσμο!!

Ανακοίνωση για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων της εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ η οποία αναφέρει τα εξής: 

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων στο αυριανό ματς εναντίον του Ολυμπιακού, διευκρινίζει τα εξής:

-Οι θύρες 4,5-6,7 και 8 του γηπέδου θα ανοίξουν στις 17:00, ενώ οι θύρες 1,2,3 και VIP 3ου και 4ου στις 18:00.

- Από τις 17:15 ως τις 18:00 θα υπάρχει αποκλεισμός στις οδούς Μικράς Ασίας και Κλεάνθους ως την άφιξη των αποστολών στο γήπεδο. Παράλληλα θα υπάρξει ανάλογος αποκλεισμός στο χώρο μπροστά από τις θύρες 1-2-3.

- Θα λειτουργήσει ο ειδικός χώρος μπροστά από τη μπουτίκ για την εξυπηρέτηση φιλάθλων που έχουν αγοράσει εισιτήριο μέσω ίντερνετ, για την παραλαβή διαπιστεύσεων και προσκλήσεων και επίλυση προβλημάτων στις κάρτες διαρκείας. Για οποιαδήποτε παραλαβή εισιτηρίου, πρόσκλησης ή διαπίστευσης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η επίδειξη ταυτότητας, διαβατηρίου, διπλώματος οδήγησης η άλλο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας.

- Το VIP πάρκινγκ θα μεταφερθεί στο 1ο Λύκειο (απέναντι από το γήπεδο επί της οδού Κλεάνθους), ενώ λόγω της μεγάλης προσέλευσης, αντίστοιχος χώρος πάρκινγκ θα διατίθεται στο σχολείο Κλεάνθους 30 – Παπάφη (είσοδος από την οδό Ψαρρών).

Παρακαλούμε τους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα αποφεύγοντας πράξεις που μπορούν να οδηγήσουν σε τιμωρία της έδρας ή της ομάδας. Απαγορεύεται η ρίψη πυρσών, βεγγαλικών, κροτίδων και αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο και η χρήση μηχανημάτων lazer. Θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο, πρώτα και κύρια για την ασφάλεια όλων όσων παρακολουθήσουν το ματς, καθώς και για την προστασία των αποστολών. Ευχαριστούμε για τη συνεχή στήριξη και για την κατανόηση στα αυξημένα μέτρα τάξης. Μετά το ματς πρέπει να είμαστε όλοι νικητές!

Καραμπέρης: «Προσοχή από τους φιλάθλους»

Ο Χρήστος Καραμπέρης μίλησε για το σημερινό παιχνίδι με τον Άρη, αλλά και για τη συμπεριφορά που πρέπει να δείξει ο κόσμος.

Μεταξύ άλλων το πολύπειρο μέλος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ τόνισε: «Όσοι βρεθούν στο γήπεδο, δεν πρέπει να δώσουν την παραμικρή αφορμή για να μας τιμωρήσουν. Την επόμενη εβδομάδα υπάρχει το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ και μετά ο ημιτελικός.  Έχουμε καλύτερη ομάδα από τον Άρη. Πρέπει να κάνουμε υπομονή, ίσως υπάρξουν κάποιες προκλήσεις, ίσως υπάρξουν σφυρίγματα από τους διαιτητές που δεν θα μας αρέσουν. Όμως, πρέπει να βγάλουμε τα λαρύγγια μας και να μην πεταχτεί στο γήπεδο το παραμικρό αλλά ούτε να ανάψει πυρσός. Είμαστε λίγο επιρρεπείς βέβαια εμείς σε αυτά. Μας έχουν στο στόχαστρο, δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Θέλω ο κόσμος, ο οποίος πονάει αυτή την ομάδα, να είναι προσεκτικός».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δείπνο σε βετεράνους και ΚΑΕ!

Αρκετά φορτωμένο είναι το πρόγραμμα του Αλεξ Κάλας τις τελευταίες ώρες. Από το πρωί της Παρασκευής έως και την ημέρα επιστροφής του στη Νέα Υόρκη, ο ομογενής επιχειρηματίας έχει προγραμματίσει πολλές συναντήσεις που αφορούν την επιχειρηματική του δραστηριότητα σχετικά με τον Αρη.

Αμέσως μετά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου, συναντήθηκε στα γραφεία της ομάδας με τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» την εκκαθάριση, τους κ.κ Χριστοφορίδη, Κοκκώνη, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν σχετικά με την διαδικασία, τις εξελίξεις και τα εμπόδια που ενδεχομένως προκύψουν κατά την διάρκεια. Ενημερώθηκε αναλυτικά από τους δύο δικηγόρους προκειμένου να σχηματίσει πλήρης εικόνα. Στη συνέχεια, είχε τετ-α-τετ με τον Στάθη Ρούσσο, τον φοροτεχνικό της εκκαθάρισης, για τα λογιστικά θέματα της διαδικασίας.

Το βράδυ δείπνησε με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Αρη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως ο ίδιος ο Κάλας επιθύμησε να γίνει. Στόχος του, να τους φέρει κοντά στην προσπάθεια αλλά και να τους ενημερώσει σχετικά με το πλάνο που έχει. Άλλωστε, σύντομα στη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος θα αναλάβουν πόστο και ο Γιώργος Ζήνδρος με τον Ντίνο Κούη.

Το σημερινό πρόγραμμα του Αλεξ Κάλας δεν θα παρεκκλίνει ιδιαίτερα. Και πάλι γεμάτο, επιδιώκοντας βέβαια να περάσει και κάποιες ώρες με οικεία πρόσωπα. Δεν αποκλείεται να δώσει το «παρών» στην μεσημεριανή προπόνηση της ομάδας, ενώ το βράδυ –εκτός απρόοπτου- θα δειπνήσει με ανθρώπους της ΚΑΕ Αρης.
*Πηγή: metrosport.gr*

Γκαγκαλούδης: «Οι παίκτες ζουν και αναπνέουν για αυτά τα παιχνίδια»

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης μίλησε για το σημερινό παιχνίδι στο «Αθλητικό Metropolis», όντας παλιά παίκτης και 2 ομάδων.

«Και οι δύο ομάδες έχουν έμπειρους παίκτες. Οι ξένοι του ΠΑΟΚ ξέρουν καλά την πραγματικότητα, είναι «μπαρουτοκαπνισμένοι». Το κλειδί της αναμέτρησης είναι κατά πόσο ο ΠΑΟΚ θα ξεπεράσει τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και πως θα επιβάλλει το ρυθμό του. Ο αποκλεισμός θα δώσει περισσότερες δυνάμεις για την Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό του από την Ευρώπη» τόνισε αρχικά. «Ο ΠΑΟΚ έχει ανθρώπους που σέβονται τον κόσμο. Για τους παίκτες πάντως αυτά τα παιχνίδια είναι η καλύτερή τους, ζουν και αναπνέουν για αυτά τα παιχνίδια. Και ο κόσμος βέβαια σε ένα γεμάτο γήπεδο μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες. Σε αυτό τον αγώνα ο ΠΑΟΚ θα έχει προβάδισμα λόγω έδρας. Όπως είχε και ο Άρης στην αναμέτρησης της Κυριακής. Υπάρχει και η έννοια της ρεβάνς για το γόητρο, αφού και οι δύο ομάδες ειδικά μέσα στην έδρα τους θέλουν την νίκη».
*Πηγή: metrosport.gr*

Με φόρα από την Τετάρτη!!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προερχόμενος από την «τεσσάρα» επί της Βέροιας μεσοβδόμαδα, πήρε δύσκολη νίκη (2-1) στην έδρα του Λεβαδειακού και παραμένει σε επαφή με την πεντάδα. Επιστροφή στα γκολ για Κατίδη.

Με φόρα από την Τετάρτη
Μπορεί στο Κύπελλο να αποκλείστηκε πρόσφατα από τα Χανιά, αλλά στη Super League συνεχίζει απτόητος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν γοήτευσε με την απόδοση του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, αλλά έφυγε με το 2-1 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League.

Το σκορ άνοιξε ο Τζημόπουλος στο 38’, ενώ είχε σκοράρει δις την Τετάρτη στο ματς με τη Βέροια (4-1). Ο Κατίδης ισοφάρισε στο 68’ και σημείωσε το πρώτο του τέρμα μετά το περιβόητο που είχε πετύχει με τη φανέλα της ΑΕΚ κόντρα στη Βέροια, όπου αντί να τον ανεβάσει, του κόστισε πολύ, λόγω του πανηγυρισμού του, καθώς έγινε ξένο σώμα για την Ένωση και του απαγορεύτηκε να φορέσει ξανά τη φανέλα της Εθνικής. Πέντε λεπτά αργότερα (73’) ο Μανίας απάντησε χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Οι Ηπειρώτες έφθασαν τους 37 βαθμούς και είναι έναν πίσω από τον Παναιτωλικό, που αύριο έχει δύσκολη αποστολή, καθώς παίζει στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Στην 13η θέση με 22 βαθμούς είναι οι ηττημένοι που κινδυνεύουν να μπουν στην επικίνδυνη ζώνη.


Το ματς

Το πρώτο μέρος ήταν ουσιαστικά μονόλογος των γηπεδούχων, αλλά οι γηπεδούχοι πήγαιναν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0. Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη είχαν αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ σε αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά τις σπατάλησαν, με τον Βαγγέλη Μάντζιο να είναι ο κύριος εκφραστής των προσπαθειών της ομάδας του. Ο Πελέ συμμετείχε αρκετά στο παιχνίδι στη δεύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα των Βοιωτών. Δοκίμασε να σκοράρει με σουτ από απόσταση και γενικότερα πέρασε αρκετά από τα πόδια του η μπάλα.

Ωστόσο, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη σε μια από τις ελάχιστες φάσεις που έκανε στο πρώτο μέρος (αλλά και στο δεύτερο) κατάφερε να πάρει προβάδισμα και μάλιστα σε ιδανικό σημείο, λίγο πριν την ανάπαυλα.

Το δεύτερο 45λεπτο ήταν πιο φτωχό σε θέαμα, αλλά και πάλι ο Λεβαδειακός ήταν ανώτερος. Δεν είχε τόσες καλές στιγμές, όπως στο πρώτο, αλλά υπερείχε του αντιπάλου. Όμως, δεν έδειξαν και πάλι επιπολαιότητα και ισοφάρισαν με τον Κατίδη στο 68ο λεπτό. Η χαρά όμως κράτησε για λίγο, καθώς οι παίκτες του ΠΑΣ με τον βγήκαν από το… καβούκι τους, βρήκαν κενούς χώρους και ο Μανιάς το εκμεταλλεύτηκε στο 73’, βγαίνοντας τετ α τετ με τον Σηφάκη και η ομάδα του με ποσοστά ευστοχίας αντίστοιχα αγώνα μπάσκετ βρέθηκε και πάλι σε θέση οδηγού.



Λεβαδειακός (Παντελίδης): Σηφάκης, Στάθης, Κώτσιος, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Ζιτό, Πελέ (69' Ρουμπέν Γκόμες), Μιλοσάβλιεβ, Ορτέγκα (77' Γιακουμάκης), Βούκτσεβιτς (46' Κατίδης), Μάντζιος

Στον πάγκο των Βοιωτών παρέμειναν οι: Στρατηλάτης, Σκέμπης, Μάγκας, Τομάς.


ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (72' Σκόνδρας), Μιχαήλ, Μπέριος, Στρούνα, Τζημόπουλος (46' Χαρίσης), Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Τσάβες, Μανιάς, Ίλιτς (58' Γιάκος).

Στον πάγκο των Ηπειρωτών παρέμειναν οι Στον πάγκο των Ηπειρωτών: Σωτηρίου, Ακόστα, Σαπαλίδης, Σκόνδρας, Αυγενικού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Rock you like a… Harry Kane!!


Την πήρε και τη σήκωσε! Δικαιολογώντας τ’ ονοματεπώνυμό του (τυφώνας) ο Χάρι Κέιν σάρωσε την Άρσεναλ και γυρίζοντας μόνος το ντέρμπι για την Τότεναμ (2-1) την έφερε στην 3η θέση της Premier League!

Rock you like a… Harry Kane!
Ανήμπορη ν’ ακολουθήσει τους… ροκ ρυθμούς της Τότεναμ αποδείχθηκε η Άρσεναλ!

Έρμαιο στις διαθέσεις των εξαιρετικών «σπιρουνιών», η ομάδα του Βενγκέρ δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα που πήρε από νωρίς και ηττήθηκε δίκαια με 2-1.

Χωρίς να πτοηθούν απ’ το γρήγορο γκολ του Εζίλ (που μπήκε κόντρα στο δυνατό ξεκίνημά τους και από… κατά λάθος ασίστ του Ζιρού) οι παίκτες του Μαουρίτσιο Ποκετίνο σφυροκόπησαν τους «κανονιέρηδες». Ανάγκασαν τον Οσπίνα να πετάγεται πανικόβλητος στις γωνίες του για ν’ αποκρούει.

Δεν θα μπορούσε όμως να το κάνει συνέχεια. Γιατί σε μια απ’ τις ηρωικές επεμβάσεις του στο 56' (μετά από εκτέλεση κόρνερ) παραμόνευε ο Χάρι Κέιν. Και θα ‘ταν αφύσικο από τέτοια θέση να μη φέρει στα ίσια την κατάσταση.

Αυτό ήταν. Το ψυχολογικό πλεονέκτημα της Άρσεναλ είχε εξαφανιστεί. Το δεύτερο γκολ φαινόταν θέμα χρόνου. Κι έστω κι αν χρειάστηκε να περάσει αρκετός (μέχρι το 86’) ήρθε. Εξαιτίας μιας υπέροχης σέντρας του Μπενταλέμπ και μιας… ακόμα πιο υπέροχης κεφαλιάς του Κέιν, που αποκατέστησε την τάξη και με το 12ο φετινό του γκολ, υπέγραψε τη μεγάλη ανατροπή (2-1).

Αυτή που έσπασε την κατάρα των τελευταίων τοπικών ντέρμπι (σ.σ. η Τότεναμ μετρούσε μια μόλις νίκη σε επτά ματς) και έφερε τα «σπιρούνια» πάνω απ’ τη σημερινή τους αντίπαλο και… συγκάτοικο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας!



Δείτε αναλυτικά την κατάταξη στην Premier League


Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Σάββατο, 7/2

Τότεναμ-Άρσεναλ 2-1
(56’, 86’ Κέιν - 11’ Εζίλ)

ΚΠΡ-Σαουθάμπτον
Λέστερ-Κρίσταλ Πάλας
Μάντσεστερ Σίτι-Χαλ
Σουόνσι-Σάντερλαντ
Άστον Βίλα-Τσέλσι
Έβερτον-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή, 8/2

Μπέρνλι-Γουέστ Μπρομ (14:00)
Νιούκαστλ-Στόουκ (16:05)
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:15)

Η επόμενη αγωνιστική (25η)

Σάββατο, 14/2 (21:45)

Άρσεναλ-Λέστερ
Χαλ-Άστον Βίλα
Σάντερλαντ-ΚΠΡ
Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπέρνλι
Λίβερπουλ-Τότεναμ (22:00)
Κρίσταλ Πάλας-Νιουκάστλ (22:00)
Γουέστ Μπρομ-Σουόνσι (22:00)

Κυριακή, 15/2

Τσέλσι-Έβερτον (21:45)
Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Σαββίδης: «Δεν θα προδώσω τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ»

Κάλεσμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ απηύθυνε ο Ιβάν Σαββίδης ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ζητώντας ψυχραιμία «για να διαψεύσει αυτούς που περιμένουν να τον σταματήσουν με άδικες τιμωρίες» όπως είπε.

Σαββίδης: «Δεν θα προδώσω τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ»
Να σταθεί στο πλευρό του ΠΑΟΚ με ψυχραιμία ζήτησε απ’ τον κόσμο της ομάδας ο Ιβάν Σαββίδης, με γραπτή του δήλωση μια μέρα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Ο ισχυρός άντρας του «δικέφαλου του βορρά» απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει κουραστεί να προσφέρει και ότι δουλεύει για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:
«Στον αυριανό αγώνα πρέπει όλοι μας να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο, να αφήσουμε πίσω όσα προηγήθηκαν και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα.

Στο ποδόσφαιρο θα έρθουν κι άλλες ήττες, όμως εμείς πρέπει να έχουμε το μεγαλείο να τις ξεπερνάμε πιο δυνατοί από πριν. Μόλις μάθουμε να διαχειριζόμαστε με ψυχραιμία τόσο την οργή όσο και τον ενθουσιασμό μας, τότε θα κατακτήσουμε την κορυφή.

Θέλω να δω τον κόσμο μας ενωμένο, δίπλα στην ομάδα, που τώρα -περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος-χρειάζεται την αγάπη και την υποστήριξή μας. Η ίδια ομάδα μας απέδειξε πολλές φορές ότι την αξίζει.

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να διαψεύσει αυτούς που περιμένουν να τον σταματήσουν με άδικες τιμωρίες και παράλογες ποινές.
Προσωπικά δεν έχω κουραστεί να προσφέρω και να δείχνω υπομονή στο δύσκολο δρόμο που έχουμε διαλέξει προς την κορυφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Απευθύνομαι σε αυτούς που είναι μέλη της μεγάλης οικογένειας του ΠΑΟΚ, απευθύνομαι στους φίλους του ΠΑΟΚ: Χρειαζόμαστε μόνο τη θετική σας ενέργεια, σας χρειαζόμαστε για να είμαστε μαζί και στη χαρά και στη λύπη και στις νίκες και στις ήττες. Αυτός που δεν μπορεί να αντέξει το βάρος της ήττας, δε θα γευτεί ποτέ το νέκταρ της νίκης.

Ποτέ δεν πρόδωσα και δε θα προδώσω τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ και σήμερα ζητάω από εσάς να δείξετε στον αυριανό αγώνα ότι μέσα στην οικογένειά μας δεν έχουν θέση αυτοί που θα το κάνουν. Ακούστε την καρδιά σας και πάρτε τις πιο σοφές αποφάσεις
».

Οι ομάδες που παίρνουν βαθμούς στις καθυστερήσεις!!

Σε αυτά τα 18 χρόνια που ο Βενγκέρ έχει καθίσει στον πάγκο της Άρσεναλ έχει βρει απέναντί του 11 διαφορετικούς ομολόγους του στον αντίστοιχο της Τότεναμ! Και αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ απλός λόγος γιατί σε όλο το διάστημα αυτό οι «κανονιέρηδες» έχουν το πάνω χέρι απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους τους στο βόρειο Λονδίνο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Οι ομάδες που παίρνουν βαθμούς στις καθυστερήσεις!

Η Άρσεναλ έχει τερματίσει επάνω από την Τότεναμ σε όλες αυτές τις σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν ήταν πάντα καλύτερη και δεν ήταν πάντα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ! Ωστόσο αυτή η σταθερότητα σε τελική ανάλυση πάντα αποδίδει καλύτερους καρπούς!
Η Τότεναμ σε δύο διαφορετικές σεζόν, τα τελευταία χρόνια βρέθηκε κάποια στιγμή να έχει καλή διαφορά που υπό συνθήκες έμοιαζε να την εξασφαλίζει!
Πάντα όμως η Άρσεναλ έβρισκε τον τρόπο, ακόμα και αρχές Μαρτίου αν ήταν να καλύπτει αυτούς τους 10 πόντους και να ξεπερνάει την Τότεναμ! Αυτό της έδινε σταθερά το δικαίωμα να πηγαίνει εκεί που έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια υπό τον Αλσατό: στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αυτό το αγωνιστικό σύμπλεγμα κατωτερότητας οφείλουν οι παίκτες του Μαουρίτσιο Ποκετίνο να αποτινάξουν. Και η αλήθεια είναι πως υπό τις οδηγίες του Αργεντινού τεχνικού αρχίζουν να βρίσκουν μία καινούργια ταυτότητα μοιάζοντας όλο και περισσότερο στο πολύ δυνατό σύνολο που εκείνος εμφάνισε τα προηγούμενα χρόνια στον πάγκο της Σαουθάμπτον όσο και στην Ισπανία με την Εσπανιόλ.
Το ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου αυτό το σαββατιάτικο μεσημέρι είναι μία ευκαιρία για την Τότεναμ να δείξει τα δόντια της αμφισβητώντας την ανωτερότητα όλων των προηγούμενων ετών της Άρσεναλ! Ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι διότι η όποια αγωνιστική ανάκαμψη τη φετινή χρονιά για τη Τότεναμ που διέλυσε με πολύ εντυπωσιακό με τρόπο την Τσέλσι την Πρωτοχρονιά δεν είναι αρκετή για να μπορέσει να ξεπεράσει την
Άρσεναλ που έχει τον τρόπο σε αυτά τα παιχνίδια να ξεγλιστράει.
Για την Τότεναμ αυτό το τετραήμερο μέχρι και το παιχνίδι το βράδυ της Τρίτης εναντίον της Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ" αποτελεί κομβικό σημείο της σεζόν. Και αν καταφέρει να πάρει τέσσερις βαθμούς σε αυτά τα δύο παιχνίδια τότε ξεκάθαρα μπορεί να κοιτάει μπροστά με πολλή αισιοδοξία ελπίζοντας πως το τέλος της σεζόν θα τη βρει στην πρώτη τετράδα! Όμως πιάνοντας καταρχήν την κόντρα με την Άρσεναλ η αλήθεια είναι πως δεν αρκεί όπως έχει αποδειχτεί να τους νικήσεις μόνο αλλά να καταφέρεις στα τελευταία επτά με οκτώ ματς να τους βάλεις από κάτω!
Εκείνο είναι το χρονικό σημείο, από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τα τέλη Μαΐου, όπου η Άρσεναλ όλα αυτά τα χρόνια δείχνει εφτάψυχη! Κι αυτήν τη διάρκεια που τελικά σου δίνει και αυτό που ζητάς οφείλει να βρει Τότεναμ υπό τις οδηγίες του Ποκετίνο. Οι δύο ομάδες που συγκρούονται σε λίγη ώρα είναι αυτές που έχουν πάρει τους περισσότερους βαθμούς αυτή στις καθυστερήσεις των αγώνων του φετινού πρωταθλήματος. Και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν και το σημερινό ματς κριθεί κάπου εκεί!

Πηγή: england365.gr

Με παίκτη-έκπληξη ο Ολυμπιακός!!

Μία προσθήκη της τελευταίας στιγμής θα έχει η δωδεκάδα του Ολυμπιακού στο αυριανό ματς με τη Νέα Κηφισιά στο ΣΕΦ. Πρόκειται για παίκτη-έκπληξη το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό.

Με παίκτη-έκπληξη ο Ολυμπιακός!
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής της BasketLeague Σκρατς με αντίπαλο τη Νέα Κηφισιά (8/2/15- 12.30).

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα έχει έξτρα ενίσχυση στο ρόστερ της ομάδας, καθώς ένας νέος και ταλαντούχος παίκτης τέθηκε από σήμερα στη διάθεσή του, άφησε άριστες εντυπώσεις στην προπόνηση και θα ντεμπουτάρει με τους «ερυθρόλευκους». *Πηγή: sport-fm.gr*

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη!!

Μεγάλης έκτασης επεισόδια με τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές σημειώθηκαν έξω από το κλειστό της Αρτάκης στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα σε οπαδούς του Πανιωνίου και της ΑΕΚ, σύμφωνα πληροφορίες!

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη!
Χαμός στη Νέα Σμύρνη! Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Πανιωνίου και της ΑΕΚ σημειώθηκαν στους γύρω δρόμους του κλειστού της οδού Αρτάκης, με τραυματίες και υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, λίγη ώρα πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης (17:00) για τη 15η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, φίλοι της «Ένωσης» που δεν είχαν εισιτήρια (λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης αντίπαλων οπαδών), συνεπλάκησαν με αυτούς των «κυανέρυθρων» για αρκετή ώρα, στα πέριξ του κλειστού, εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή αστυνόμευση!

Ύστερα από λίγη ώρα και με την παρέμβαση της αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν, ωστόσο θλιβερός απολογισμός των γεγονότων ήταν να τραυματιστεί κόσμος, αλλά και να την «πληρώσουν» κάποια σταθμευμένα αυτοκίνητα της περιοχής, τα οποία υπέστησαν υλικές ζημιές.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρεκόπα Σουνταμερικάνα: Απολαυστική Ρίβερ… μόνο 1-0!! (videos)

Στον πρώτο τελικό του ετήσιου Ρεκόπα Σουνταμερικάνα, η Ρίβερ Πλέιτ επικράτησε με 1-0 της Σαν Λορένζο.
Το ματς αποτέλεσε το πρώτο επίσημο της νέας σεζόν των δύο συλλόγων της Αργεντινής, που προκρίθηκαν στη συγκεκριμένη σειρά αγώνων κατακτώντας το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Κόπα Σουνταμερικάνα. Αμφότερες έχουν ξαναβρεθεί σε τελικό του Ρεκόπα Σουνταμερικάνα, αλλά παραμένουν χωρίς τίτλο τους στη διοργάνωση. Πάντως, στο αποψινό ματς οι «μιλονάριος» ήταν ανώτεροι σε όλους τους τομείς και έχασαν αρκετές σημαντικές ευκαιρίες, πριν ο Κάρλος Σάντσεζ πετύχει το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 78ο λεπτό. Στο 88ο αποβλήθηκε ο Λεάντρο Ρομανιόλι των ηττημένων λόγω σκληρού μαρκαρίσματος στον Λεονέλ Βανχιόνι. Τέλος αναφέρουμε πως την επόμενη Τετάρτη (12/02, 02:00) θα γίνει ο επαναληπτικός στην έδρα της Σαν Λορένζο.





*Πηγή: onsports.gr*

Με τον Τζέραρντ ήταν πάντα αλλιώς...!!

Ο Στίβεν Τζέραρντ θα δέσει τα κορδόνια του για το τελευταίο του ντέρμπι στο Μέρσεϊσαϊντ και το england365.gr κάνει μια αναδρομή στα παιχνίδια του παρελθόντος με τον αρχηγό της Λίβερπουλ παρόντα κόντρα στην Έβερτον.
Τι κάνει την διαφορά σε ένα παιχνίδι σαν το ντέρμπι των Λίβερπουλ-Έβερτον απ’ όλα τα υπόλοιπα; Εκτός του πάθους, του κόσμου, της έντασης και πολλές φορές της βαθμολογικής σημασίας, σίγουρα η παρουσία μιας εμβληματικής φιγούρας.
Ενός ατόμου, ενός ποδοσφαιριστή, που έζησε από μικρός την «έχθρα» των δύο, που μεγάλωσε παίζοντας απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο» και φυσικά έχει προσφέρει στην ομάδα του τόσα όσο ελάχιστοι που φόρεσαν την φανέλα της.
Όσο κλισέ και αν ακούγεται, με το σφύριγμα της λήξης ή την στιγμή της ενδεχόμενης αλλαγής του, ένα κομμάτι του Στίβεν Τζέραρντ στην Λίβερπουλ θα... πεθάνει. Τόσο γιατί μπορεί να τα φέρει έτσι η ποδοσφαιρική μοίρα ώστε να μην ξαναφορέσει την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας και κατά συνέπεια να μην αγωνιστεί και πάλι σε ένα ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, όσο και γιατί με αυτόν παρόντα ο κάθε αγώνας ήταν διαφορετικός.
Ο «Stevie G» στα χρόνια που αγωνίστηκε στους «κόκκινους» βρέθηκε αντιμέτωπος με τα «ζαχαρωτά» 32 φορές (29 στο πρωτάθλημα και τρεις στο Κύπελλο Αγγλίας).
Από αυτά η ομάδα του κέρδισε τα 17 (16-1), πήρε την ισοπαλία 10 φορές (9-1) και έχασε μόλις τα 5 (4-1). Τουτέστιν 53.1% ποσοστό επιτυχίας (55.1%-33.3%).
Δέκα (9-1) ήταν τα γκολ που σκόραρε συνολικά ο πολύπειρος μέσος, προσθέτοντας στο ενεργητικό του και τέσσερις ασίστ, όλες στο πρωτάθλημα, ενώ στο παθητικό του μετρά τρεις κίτρινες και δύο κόκκινες κάρτες, επίσης όλες στην Πρέμιερ Λιγκ.
Ο προπονητής της Έβερτον, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δήλωσε σαν... σκληρός επαγγελματίας:
«Θα υπάρχει μεγάλη προσμονή για το παιχνίδι, αλλά το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να το μετατρέψουμε σε έναυσμα μιας «νέας» σεζόν για εμάς. Θέλουμε αυτό το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ να είναι το δικό μας ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ».
Την αλήθεια όμως, μάλλον την είπε ο Μπρένταν Ρότζερς:
«Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος της Έβερτον θα πει το δικό του αντίο στον Στίβεν Τζέραρντ. Υπήρξε φανταστικός για την Λίβερπουλ σε πολλά ντέρμπι. Θα θέλει να κερδίσει, όπως και κάθε φορά»...
Γιατί έτσι έχουν τα δεδομένα για τις δύο πλευρές.
Ο 34χρονος μέσος θέλει να αποχωρήσει νικητής για ακόμη μία φορά από το «Γκούντισον Παρκ» κι ακόμη κι αν το κάνει θα υπάρξουν και αυτοί που δεν θα του κρατήσουν κακία. Γιατί από την επόμενη σεζόν θα λείπει και από την δική τους καρδιά ένα κομμάτι.
Είναι πάντα αλλιώς με αυτόν, με έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, μέσα στο γήπεδο...
*Πηγή: england365.gr*

Έβερτον – Λίβερπουλ! (preview)

Το τελευταίο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ (τουλάχιστον με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή) για τον Στίβεν Τζέραρντ. Ο ηγέτης της Λίβερπουλ θα καθοδηγήσει την ομάδα του για τελευταία φορά απέναντι στην Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» για την 24η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και όπως δήλωσε, θέλει όσο ποτέ άλλοτε τη νίκη.
«Μου αρέσει να κερδίζω στο Ολντ Τράφορντ, αλλά αυτό που γίνεται στην έδρα της Έβερτον και η έχθρα από τους οπαδούς, κάνουν απίστευτο το συναίσθημα όταν φεύγεις νικητής από εκεί» δηλώνει ο Στίβεν Τζέραρντ και ετοιμάζεται να το αισθανθεί για μια τελευταία φορά σήμερα.
Οι «κόκκινοι» ταξιδεύουν λίγα... χιλιόμετρα στην πόλη τους, για να αντιμετωπίσουν τα «ζαχαρωτά» σε μια πολύ περίεργη σεζόν για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και ασφαλώς η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αιώνια αντίπαλος τους, κάνει τους ποδοσφαιριστές του Μπρένταν Ρότζερς να αισιοδοξούν και να θέλουν να φύγουν από το «Γκούντισον Παρκ» θριαμβευτές.
Οι σημερινοί γηπεδούχοι προέρχονται από τη νίκη (1-0) επί της Κρίσταλ Πάλας στο «Selhurst Park», στο πρώτο θετικό αποτέλεσμα στα τελευταία εννέα τους παιχνίδια, σε πλήρη αντίθεση με τους «κόκκινους» που δείχνουν ανεβασμένοι και έχουν ηττηθεί μόλις μια φορά στα τελευταία 13 ματς. Μάλιστα, αυτή η ήττα ήρθε πολύ δύσκολα στην παράταση από την Τσέλσι στον επαναληπτικό ημιτελικό του Capital One Cup.
Η ανανέωση του Φελίπε Κουτίνιο και η πρόκριση στον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας έχει βοηθήσει ακόμα περισσότερο στο ψυχολογικό κομμάτι τους παίκτες του Ρότζερς που θα παίξουν στο «Γκούντισον Παρκ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετό καιρό η Αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ προσπάθησε να αλλάξει την προγραμματισμένη ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης (19:30 ώρα Ελλάδας), ισχυριζόμενη πως όταν πέσει το σκοτάδι θα αποκτήσουν πρόσφορο έδαφος οι ταραξίες για εντάσεις και επεισόδια. Ωστόσο, η Έβερτον έδωσε το «ok», η διοργανώτρια αρχή της Πρέμιερ Λιγκ δεν έκανε βήμα πίσω κι έτσι τίποτα δεν άλλαξε.
Πιθανές ενδεκάδες:
Έβερτον (4-2-3-1): Ρομπλς – Κόουλμαν, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Μπέινς – Μπέσιτς, Μπάρι – ΜακΓκίντι, Νέισμιθ, Μιραλάς – Λουκάκου
Λίβερπουλ (3-4-3): Μινιολέ – Τσαν, Σκρτελ, Σακό – Μάρκοβιτς, Χέντερσον, Λούκας, Μορένο – Τζέραρντ, Στέρλινγκ, Κουτίνιο
*Πηγή: england365.gr*

Τότεναμ – Άρσεναλ! (preview)

Το ντέρμπι του Λονδίνου δίνει συνέχεια στη μάχη των δύο ομάδων για μια θέση στην πρώτη τετράδα. Η Τότεναμ φιλοξενεί την Άρσεναλ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για την 24η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τους γηπεδούχους να ξέρουν ότι σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πλέον πάρα πολύ.
Οι «κανονιέρηδες» καταλαμβάνουν αυτή τη στιγμή την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο +2 από τους συμπολίτες τους και εννοείται ότι στόχος τους είναι είτε να διατηρήσουν τη διαφορά, είτε να την αυξήσουν και να περιμένουν ξανά το αποτέλεσμα της Σαουθάμπτον που παίζει αργότερα με την ΚΠΡ για να ξέρουν αν θα περάσουν μπροστά και θα μείνουν στην τετράδα.
Βέβαια, πρώτα πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους και να βρουν τρόπο να σταματήσουν τον Χάρι Κέιν. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται ο Άγγλος επιθετικός, η ταχύτητά του, η οξυδέρκειά του και η χαρά του να... ταλαιπωρεί τους αμυντικούς, μπορεί να κάνει πολύ δύσκολο το μεσημέρι για τα μετόπισθεν της Άρσεναλ.
Τα «σπιρούνια», βασίζουν πολλά στους Κρίστιαν Έρικσεν και Μούσα Ντεμπελέ. Ειδικά η ελευθερία που απέκτησε ο τελευταίος στη νίκη (3-0) επί της Γουέστ Μπρομ, βοηθώντας πολύ περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας του και όντας πλέον αρκετά επικίνδυνος, ενδεχομένως να βάλει τον Βενγκέρ σε σκέψεις να παρουσιάσει την ομάδα του αρκετά σφιχτή στην άμυνα, όπως το έκανε και στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι.
Ο Αλσατός κόουτς, είδε τους ποδοσφαιριστές του να θριαμβεύουν με το εμφατικό 5-0 επί της Άστον Βίλα πριν από μια εβδομάδα και παρά την διαφαινόμενη απουσία του Αλέξις Σάντσες (που όμως πιέζει ώστε να του χορηγηθεί ειδική θεραπεία και να παίξει με ρίσκο), οι Ζιρού, Εζίλ και Γουόλκοτ δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση.
Ο Μαουρίσιο Ποκετίνο θα έχει ξανά μαζί του τον Ναμπίλ Μπενταλέμπ που επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα, ενώ για τους φιλοξενούμενους, έτοιμος είναι ο Ντάνι Γουέλμπεκ.
Πιθανές ενδεκάδες:
Τότεναμ (4-2-3-1): Γιορίς – Γουόκερ, Φάζιο, Βερτόνχεν, Ρόους – Μπενταλέμπ, Μέισον – Λαμέλα, Ντεμπελέ, Έρικσεν – Κέιν
Άρσεναλ (4-3-3): Οσπίνα – Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ – Ράμσεϊ, Κοκλέν, Καθόρλα – Γουόλκοτ, Ζιρού, Εζίλ
*Πηγή: england365.gr*

Σηκώνει μανίκια ο Κάλας!

Άκρως θετική ήταν η εικόνα που άφησε ο Άλεξ Κάλας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όμως οι επόμενες μέρες περιλαμβάνουν ενημέρωση για όλα τα θέματα του ποδοσφαιρικού τμήματος

Σηκώνει μανίκια ο Κάλας
Έτοιμος να δουλέψει σκληρά με στόχο να αποφέρει κέρδη, όπως δήλωσε ο ίδιος, εμφανίστηκε ο Άλεξ Κάλας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ο ομογενής επιχειρηματίας παρουσιάστηκε διατεθειμένος να βοηθήσει τον Άρη, λόγω και της παρουσίας του αδερφού του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στην ομάδα, αλλά εκείνο που προκάλεσε εντύπωση ήταν ο ρεαλισμός και η ξεκάθαρη άποψή του για την είσοδό του στην διοίκηση.

Πλέον ο Ελληνοαμερικανός επενδυτής σκοπεύει να ενημερωθεί εντατικά και να σχηματίσει πλήρη άποψη για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Σε αυτό τον βοηθάει ο αδερφός του και ο Γιώργος Γιακουμίδης, με τους οποίους έχει πολύωρες συζητήσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τους «κίτρινους». *Πηγή: sport-fm.gr*

Καραμάνος: «Δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο…»

Στην απομάκρυνση του Ρικάρντο Σα Πίντο από τον πάγκο του Ατρομήτου αναφέρθηκε ο Τάσος Καραμάνος, ο οποίος έδωσε το σύνθημα εν όψει των υποχρεώσεων της ομάδας.

Καραμάνος: «Δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο…»
Την άποψη ότι μία αλλαγή προπονητή δεν αλλάζει απότομα το κλίμα στις τάξεις μίας ομάδας εξέφρασε ο Τάσος Καραμάνος, σχολιάζοντας το θέμα της απομάκρυνσης του Ρικάρντο Σα Πίντο από τον Ατρόμητο.

Στη συνέχεια, ο 24χρονος επιθετικός μίλησε και για τις επόμενες υποχρεώσεις των «κυανόλευκων», καθώς στόχος της ομάδας είναι να πετύχει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Novasports

«Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ομάδα που έφυγε ο προπονητής. Μια αλλαγή προπονητή και όταν γίνεται απότομα επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές και το σωματείο. Ευελπιστούμε ότι θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και ελπίζω ότι θα γίνονται καλύτερα τα πράγματα στην ομάδα.

Έχουμε συνηθίσει να βρισκόμαστε ψηλά στην βαθμολογία και ο υπηρεσιακός προπονητής είναι ένας άνθρωπος που τον γνωρίζουμε και τον σεβόμαστε και όλοι μαζί θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Το θέμα με τον Σα Πίντο έγινε πολύ γρήγορα. Μας αποχαιρέτησε την επομένη του αγώνα με τον Ολυμπιακό και μας είπε τα συνηθισμένα πράγματα που λέει ένας προπονητής που θέλει να παραμείνει αλλά οι συγκυρίες τον αναγκάζουν να φύγει. Μία απομάκρυνση ενός προπονητή δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα. Μας αρμόζει να βρισκόμαστε ψηλά στην βαθμολογία.

Ήρθε η ώρα για μία νίκη εκτός έδρας. Μόνο τη Νίκη Βόλου έχουμε κερδίσει εκτός έδρας. Είναι μία ευκαιρία για μας να κερδίσουμε. Πιστεύω θα γίνει ανοιχτό παιχνίδι και να διεκδικήσουμε με τις κατάλληλες προϋποθέσεις το "διπλό"».

Δεν ξεχνούν, πάντα τιμούν!


Σήμερα στις 14:00 θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο για τους 21 αδικοχαμένους νέους στην τραγωδία της Θύρας, 34 χρόνια πριν, στο παλιό «Καραϊσκάκη».

Δεν ξεχνούν, πάντα τιμούν
Την Κυριακή συμπληρώνονται 34 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7.

Μια ημέρα μνήμης για την οικογένεια του Ολυμπιακού αλλά και όλων των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων που σήμερα στις 14:00 θα δώσουν το «παρών» στο ετήσιο μνημόσυνο.

Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα του συλλόγου, οπαδοί, απλός κόσμος θα συγκεντρωθούν στο μνημείο για τα 21 θύματα στο «Καραϊσκάκη», αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους νέους εκείνης της αποφράδας ημέρας για τον ελληνικό αθλητισμό.*Πηγή: sport-fm.gr*

Θανάσης, όπως... Γιάννης!!

Δεν ήταν μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που «έλαμψε» τα ξημερώματα. Μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο αδερφός του, Θανάσης, στο NBDL.

Θανάσης, όπως... Γιάννης
Σεληνιασμένα… αδέρφια ήταν οι Αντετοκούνμπο τα ξημερώματα. Την ώρα που ο Γιάννης έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους (27) και ριμπάουντ (15) στην ήττα των Μπακς στο Χιούστον, ο αδερφός του, Θανάσης, πανηγύριζε τη νίκη με 126-101 στο NBDL με τους Γουέσττσεστερ Νικς απέναντι στην περσινή του ομάδα, Ντέλαγουερ 87ερς.

Ο 22χρονος άσος έκανε πολύ καλή εμφάνιση με 19 πόντους (5/7 βολές, 7/10 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα και 1 λάθος σε 26 λεπτά συμμετοχής.*Πηγή: sport-fm.gr*

Απίστευτος ο Γιάννης, αλλά όχι αρκετός!!


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στο ΝΒΑ (27π., 15 ριμπ.), αλλά οι Μπακς έχασαν από τους Ρόκετς. Πήραν το ντέρμπι κορυφής οι Χοκς με Ουόριορς. Τέλος στο σερί των «Καβς».

Απίστευτος ο Γιάννης, αλλά όχι αρκετός
Απολαυστικός ήταν και πάλι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά οι Μπακς «λύγισαν» με 117-111 στο Χιούστον. Ο 20χρονος άσος έκανε ρεκόρ καριέρας με 27 πόντους καταρρίπτοντας το προχθεσινό των 25 με εξαιρετικά ποσοστά (5/6 βολές, 11/16 δίποντα), ενώ σημείωσε την κορυφαία του επίδοση και στα ριμπάουντ με 15, τρία περισσότερα από την προηγούμενη. Είχε επίσης 3 ασίστ και 1 τάπα, όπως και 3 λάθη σε 34:43. Ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 33 πόντους για τους γηπεδούχους, που δεν χρησιμοποίησαν καθόλου τον Κώστα Παπανικολάου για ένα ακόμη ματς.

Οι Χοκς πήραν το ντέρμπι κορυφής με τους Ουόριορς κερδίζοντας 124-116 και ανέκτησαν έτσι το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (42-9 έναντι 39-9). Επτά παίκτες των «γερακιών» είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ οι «πολεμιστές» στηρίχτηκαν υπερβολικά πάνω σε Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον.

Οι Πέισερς σταμάτησαν με 103-99 το αήττητο δώδεκα αγώνων των Καβαλίερς, ενώ οι Ράπτορς ανατρέποντας διαφορά 20 πόντων πήραν τη νίκη με 123-107 απέναντι στους Κλίπερς. Ο Άντονι Ντέιβις με τρίποντο στο τέλος χάρισε στους Πέλικανς τη νίκη στην Οκλαχόμα με 116-113. Ο ίδιος είχε 41 πόντους, ενώ ο Ταϊρίκ Έβανς έκανε τριπλ-νταμπλ με 22 πόντους, 16 ασίστ και 10 ριμπάουντ, ενώ το ρεκόρ καριέρας του Ράσελ Γουέστμπρουκ με 48 πόντους δεν αρκούσε στους γηπεδούχους.

Θύμα έκπληξης έπεσαν οι Γκρίζλις στη Μινεσότα χάνοντας 90-89 από τους Τίμπεργουλβς. Ο Νικ Καλάθης σε 13:09 είχε 4 πόντους (2/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη, ενώ ο Κώστας Κουφός σε 18:59 είχε 2 πόντους (1/1 δίποντο), 2 τάπες, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Οι Σπερς επικράτησαν του Μαϊάμι 98-85 στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων μετά τους περσινούς τελικούς. Οι Νετς επιβλήθηκαν 92-88 των Νικς και κέρδισαν και το τρίτο φετινό παιχνίδι των δύο ομάδων.

Αναλυτικά:

Μπρούκλιν Νετς-Νιου Γιορκ Νικς 92-88 Λόπεζ 22, Τζακ 20, Τζόνσον 13 (11 ριμπ.), Γκαρνέτ 12-Άντονι 21, Καλντερόν 15, Τόμας 14, Γκάλογουεϊ 9 (11 ριμπ.).

Ιντιάνα Πέισερς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 103-99 Μάιλς 26, Γουέστ 20 (13 ριμπ.), Τζ Χιλ 20, Σ. Χιλ 11, Χίμπερτ 10-Ίρβινγκ 29, Τζέιμς 25, Σμιθ 17, Μοζγκόφ 13.

Ορλάντο Μάτζικ-Λος Άντζελες Λέικερς 103-97 (κ.α. 91-91) Χάρις 34, Βούτσεβιτς 25 (13 ριμπ.), Ολαντίπο 12 (11 ριμπ.)-Κέλι 20, Κλάρκσον 14, Μπούζερ 14, Λιν 14, Σάκρε 10, Έλινγκτον 10.

Τορόντο Ράπτορς-Λος Άντζελες Κλίπερς 123-107 ΝτεΡόζαν 24, Λάουρι 21, Ουίλιαμς 18, Βάσκες 17, Τζ. Τζόνσον 16, Α. Τζόνσον 11, Πάτερσον 11-Γκρίφιν 26, Πολ 22, Κρόφορντ 20, Ρίβερς 12.

Ατλάντα Χοκς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 124-116 Τιγκ 23, Μίλσαπ 21, Κόρβερ 17, Σκοτ 17, Χόρφορντ 12 (14 ριμπ.), Κάρολ 12, Μπέιζμορ 11-Τόμπσον 29, Κάρι 26, Γκριν 12 (20 ριμπ.), Μπαρνς 12.

Μπόστον Σέλτικς-Φιλαδέλφεια 76ερς 107-96 Σάλιντζερ 22, Μπράντλεϊ 18, Ζέλερ 16, Θόρντον 16, Μπας 13, Κράουντερ 11-Εμπά α Μουτ 18, Κόβινγκτον 16, Τόμπσον 16, ΜακΝτάνιελς 15, Σιμς 12.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Ντένβερ Νάγκετς 98-88 Όγκουστιν 22 (11 ασίστ), Μονρό 21 (21 ριμπ.), Μικς 18, Ντράμοντ 13 (13 ριμπ.)-Λόσον 20, Γκαλινάρι 12, Τσάντλερ 11, Φαρίντ 10, Άρθουρ 10, Νούρκιτς 6 (13 ριμπ.).

Χιούστον Ρόκετς-Μιλγουόκι Μπακς 117-111 Χάρντεν 33, Αρίζα 24, Σμιθ 14 (10 ριμπ.), Μοτιεγιούνας 14, Μπρούερ 11, Τζόουνς 10-Αντετοκούνμπο 27 (15 ριμπ.), Μπέιλες 13, Γκουτιέρες 13, Νάιτ 12 (11 ασίστ), Χένσον 12, Μέιο 11, Μίντλετον 10.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Μέμφις Γκρίζλις 90-89 Γουίγκινς 18, Ρούμπιο 17, Γιανγκ 14, Πέκοβιτς 13, Μάρτιν 11-Γκασόλ 15, Γκριν 15, Κόνλεϊ 15, Λι 14, Ράντολφ 6 (10 ριμπ.).

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 113-116 Γουέστμπρουκ 48 (11 ασίστ), Ντουράντ 27, Ιμπάκα 10, Άνταμς 10-Ντέιβις 41 (10 ριμπ.), Έβανς 22 (16 ασίστ, 10 ριμπ.), Άντερσον 17, Ποντέξτερ 15.

Φίνιξ Σανς-Γιούτα Τζαζ 100-93 Μάρκους Μόρις 34, Μπλέντσο 15, Μαρκίφ Μόρις 12, Τάκερ 12, Τόμας 10-Χέιγουορντ 24, Φέιβορς 20, Γκομπέρ 14 (12 ριμπ.).

Σαν Αντόνιο Σπερς-Μαϊάμι Χιτ 98-85 Λέοναρντ 24, Πάρκερ 21, Ντάνκαν 10 (12 ριμπ.)-Τζόνσον 18, Ντενγκ 17, Μπος 14, Άντερσεν 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χαμηλώνουν τους τόνους…!

Πυροδότηση του κλίματος και στοχοποίηση του Παναθηναϊκού εν όψει του αγώνα με τον ΟΦΗ θεωρούν ότι υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στο «τριφύλλι», αλλά οι δύο ομάδες προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους.

Χαμηλώνουν τους τόνους…
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ.

Οι «πράσινοι» φέρονται να ζήτησαν αυξημένα μέτρα σε σχέση με κάθε άλλη φορά κατά την άφιξη, τη μετακίνηση και τη συνολική παραμονή της ομάδας στο νησί.

Το ίδιο έκανε και ο ΟΦΗ, αλλά και η Σούπερ Λίγκα. Εκείνο που προκύπτει είναι πως υπήρξε η διαβεβαίωση από όλες τις πλευρές, ότι θα ληφθούν τα πιο αυστηρά μέτρα, ώστε να μη συμβεί το παραμικρό.

Ο λόγος που συνέβη αυτό ήταν πως το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε πυροδότηση του κλίματος και στοχοποίηση του «τριφυλλιού» εν όψει του κυριακάτικου αγώνα (08/02, 15:00), αλλά ο Νίκος Μαχλάς επικοινώνησε με τον Γιάννη Αλαφούζο και του ζήτησε να συναντηθούν και να πέσουν οι τόνοι.

Στον Παναθηναϊκό υποστήριζαν πως «τον τελευταίο καιρό υπάρχει έμμεσο αλλά και άμεσο ύψωμα των τόνων, υποδαύλιση του κλίματος και στοχοποίηση του Παναθηναϊκού εν όψει του συγκεκριμένου αγώνα...».*Πηγή: sport-fm.gr*

Και ντέρμπι (ξανα)έχω, λέγετε!!

Το Άρης-ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα φρόντισε να καλύψει την έλλειψη άλλων αγώνων. Το ΠΑΟΚ-Άρης για τη 15η αγωνιστική έρχεται με… συνοδευτικά.

Και ντέρμπι (ξανα)έχω, λέγετε!
Παράπονο δεν έχουμε. Το Άρης-ΠΑΟΚ που ήταν το μοναδικό ματς πρωταθλήματος την περασμένη εβδομάδα ήταν αρκετό για τις ορέξεις των μπασκετόφιλων. Κι αφού ξεμπερδέψαμε με την εκκρεμότητα στο πρόγραμμα, αυτό παίρνει ξανά την κανονική του μορφή. Η 15η αγωνιστική έρχεται ξανά με ντέρμπι Θεσσαλονίκης, αλλά όχι μόνο…

ΠΑΟΚ-Άρης μονομαχούν στην Πυλαία με διαφορετικούς όρους. Οι Θεσσαλονικείς ενισχύονται όχι μόνο με τον κόσμο, που αυτή τη φορά θα είναι… αποκλειστικά δικός τους, αλλά και με τους Δημήτρη Χαριτόπουλο και Έντι Σιναντίνοβιτς, που αποκτήθηκαν για να ενισχύσουν τη ρακέτα και τα γκαρντ αντίστοιχα. Στον αντίποδα, οι νικητές της περασμένης εβδομάδας πέρα από την έλλειψη των φιλάθλων τους θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία Τόρεϊ Τόμας.

Ο Πανιώνιος με την πλάτη στον τοίχο υποδέχεται την ΑΕΚ των μεγάλων βλέψεων. Κρις Χουγκάζ, που διαδέχτηκε τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο της ομάδας, δεν υπολογίζει τους τραυματίες Λουκ Χάνκοκ και Χρήστο Ταπούτο. Στον αντίποδα θα λείψει ο Ζήσης Σαρικόπουλος.

Ο ΚΑΟΔ, που ενισχύθηκε με τον Αμερικανό σέντερ Ντάρελ Χάρις, ψάχνει την πρώτη του νίκη μέσα στο 2015 υποδεχόμενος το Ρέθυμνο που μετρά τέσσερις σερί ήττες. Ο Κόροιβος ψάχνοντας ρεβάνς για την ήττα του μετά από δύο παρατάσεις στον πρώτο γύρο φιλοξενεί τα Τρίκαλα. Ο Πανελευσινιακός ψάχνει την πρώτη του νίκη μετά από περίπου δύο μήνες απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών που θα παίξει χωρίς τον τραυματία Νίκο Αργυρόπουλο.

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ να προστίθεται στις γνωστές απουσίες των Παπαπέτρου-Αγραβάνη αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ τη Νέα Κηφισιά, μοναδική ομάδα που τον έχει κερδίσει φέτος στο πρωτάθλημα, με τον γκαρντ Τάι Άμποτ να παίρνει τη θέση του σέντερ Κόρι Ρέμεκουν. Τη Δευτέρα ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Νίκο Παππά αλλά με τον Γκάνι Λαουάλ να κάνει ντεμπούτο αντιμετωπίζει τον Κολοσσό στο ΟΑΚΑ.

Πριν από όλα τα ματς θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 17χρονου παιδιού από την Ελευσίνα που έχασε τη ζωή του παίζοντας μπάσκετ την περασμένη Κυριακή.

Αναλυτικά η 15η αγωνιστική

Σάββατο 7/2
17:00 ΚΑΟΔ-Ρέθυμνο (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Κόροιβος Αμαλιάδας-Τρίκαλα (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Πανελευσινιακός-Απόλλων Πατρών (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Πανιώνιος-ΑΕΚ (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 ΠΑΟΚ-Άρης (Novasports 3)

Κυριακή 8/2
12:30 Ολυμπιακός-Νέα Κηφισιά (ΟΤΕ Sport 3)

Δευτέρα 9/2
17:00 Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου (Novasports 2)

Επόμενη αγωνιστική (16η)

Σάββατο 7/2
17:00 Νέα Κηφισιά-Πανελευσινιακός (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Ρέθυμνο-Κόροιβος Αμαλιάδας (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 ΠΑΟΚ-ΚΑΟΔ (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Τρίκαλα-Πανιώνιος (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Απόλλων Πατρών-Άρης (Novasports 3)

Κυριακή 8/2
15:30 Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός (Novasports 3)

Δευτέρα 9/2
19:00 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (ΟΤΕ Sport 3)*Πηγή: sport-fm.gr*

Αισιοδοξία για Δώνη!!

Ελάχιστες είναι αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες ο Γιώργος Δώνης να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας, κάτι που περιμένουν και επίσημα στον Ατρόμητο για να του καταθέσουν πρόταση.

Αισιοδοξία για Δώνη
Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Γιώργου Γκιρτζίκη με τον Γιώργο Καραγκούνη για το θέμα του επόμενου προπονητή της ΕΠΟ.

Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να είναι ο Γιώργος Δώνης ο «εκλεκτός» είναι ελάχιστες, αφού φαβορί θεωρείται ένας εκ των Μαρκαριάν ή Κετσπάγια.

Στον Ατρόμητο περιμένουν τις εξελίξεις για το συγκεκριμένο θέμα, αφού ο πρώην προπονητής του ΑΠΟΕΛ είναι ο «Νο1» υποψήφιος για να αναλάβει την ομάδα μετά την απομάκρυνση του Ρικάρντο Σα Πίντο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ήδη έχει υπάρξει επαφή ανάμεσα στους Περιστεριώτες και τον Δώνη, ενώ η εφημερίδα «Goal News» υποστηρίζει πως οι «κυανόλευκοι» θα περιμένουν την τελική απόφαση του προπονητή το αργότερο μέχρι την Τρίτη, την επομένη της συνάντησης Γκιρτζίκη – Καραγκούνη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σενάρια για Τσόρι και Ρίβερ!

Θετικά βλέπουν οι οπαδοί της Ρίβερ Πλέιτ το γεγονός ότι ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και ελπίζουν να επιστρέψει στους «εκατομμυριούχους».

Σενάρια για Τσόρι και Ρίβερ
Συζήτηση σε φόρουμ οπαδών της Ρίβερ Πλέιτ αναπτύχθηκε τις τελευταίες ώρες στην Αργεντινή.

Συγκεκριμένα, οι φίλοι των «εκατομμυριούχων» υποστηρίζουν στην ιστοσελίδα «turiver.com» ότι είναι θετικός οιωνός το γεγονός πως ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν διάφορα δημοσιεύματα στην Αργεντινή που θέλουν τη Ρίβερ Πλέιτ να επιθυμεί να αποκτήσει τον 34χρονο παίκτη, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο παρελθόν με τη φανέλα την τριετία 2001/04 και τη σεζόν 2011/12 ως δανεικός.

Εκείνο που προκύπτει από πλευράς Ολυμπιακού είναι πως υπάρχει διάθεση για τη συνέχιση τουλάχιστον για έναν χρόνο της συνεργασίας με τον Τσόρι, ο οποίος φέτος είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας και προσφέρει σημαντικές λύσεις στην μεσοεπιθετική γραμμή.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κούρσα για δύο!

Μαρκαριάν και Κετσπάγια συγκεντρώνουν αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής, κάτι που θα φανεί τη Δευτέρα, στη συνάντηση Γκιρτζίκη-Καραγκούνη.

Κούρσα για δύο
Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το θέμα του επόμενου προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Κλαούντιο Ρανέρι.

Το συγκεκριμένο θέμα θα ξεκαθαρίσει στην επικείμενη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα στα γραφεία της ΕΠΟ ο Γιώργος Γκιρτζίκης και ο Γιώργος Καραγκούνης.

Όλο αυτό το διάστημα ακούστηκαν τέσσερα-πέντε ονόματα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της «γαλανόλευκης», αλλά όλα δείχνουν πως θα υπάρξει τελικά κούρσα για δύο.

Ο λόγος για τον Σέρχιο Μαρκαριάν και τον Τιμούρ Κετσπάγια. Όσον αφορά τις πιθανότητες του Γιώργου Δώνη, όσο περνούν οι μέρες γίνεται πιο σαφές ότι δύσκολα θα προκύψει θέμα με τον πρώην προπονητή του ΑΠΟΕΛ.

Η τελική απόφαση για τον «εκλεκτό» θα παρθεί στο επικείμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ, το οποίο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη (12/02).*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάχη στην Κρήτη και… comeback!!

Το ντέρμπι του Ηρακλείου ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον ΟΦΗ ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ενώ αργότερα υπάρχει ο αγώνας Βέροια-Ατρόμητος.

Μάχη στην Κρήτη και… comeback
Με τρία παιχνίδια στην Περιφέρεια ανοίγει η 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, στην οποία – όπως είναι φυσικό – το ενδιαφέρον κλέβει το κυριακάτικο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Στις 3 το μεσημέρι ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τις δύο ομάδες να έχουν πετύχει σημαντικά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη με την οποία δε θα μπλέξουν σε «περιπέτειες» για την παραμονή τους στην κατηγορία, ενώ οι Ηπειρώτες βρίσκονται σε απόσταση… αναπνοής από την πέμπτη θέση της βαθμολογίας, όπου είναι ο Παναιτωλικός.

Δύο ώρες αργότερα είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι του Ηρακλείου ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον ΟΦΗ. Οι δύο κρητικές ομάδες βρίσκονται σε δεινή θέση, καθώς παλεύουν για την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα, με την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλο να έχει τις λιγότερες αυτή τη στιγμή πιθανότητες να πετύχει ένα… θαύμα.

Τέλος, το σημερινό πρόγραμμα κλείνει με την ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ανάμεσα στη Βέροια και τον Ατρόμητο. Η «βασίλισσα του Βορρά» και οι Περιστεριώτες προέρχονται από ήττες, ενώ γενικά στους τελευταίους αγώνες δεν δείχνουν το ίδιο καλό πρόσωπο που παρουσίαζαν στην αρχή της σεζόν. Στόχος και των δύο είναι η «αντεπίθεση» με την οποία θα διεκδικήσουν το… πλασάρισμά τους στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα (15:00, Novasports 3)
Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας) - Βοηθοί: Τσολάκης (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)
Εργοτέλης-ΟΦΗ (17:15, Novasports 1)
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών) - Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
Βέροια-Ατρόμητος (19:30, Novasports 2)
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου) - Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

Αστέρας Τρίπολης-Νίκη Βόλου (…)
Πανιώνιος-Κέρκυρα (15:00, Novasports 2)
Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Καβάλας) - Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Σταθόπουλος (Ηλείας)
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός (17:15, Novasports 2)
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) - Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
Πλατανιάς-Πανθρακικός (17:15, Novasports 3)
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών) - Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου) - Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

Καλλονή-Skoda Ξάνθη (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) - Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Παστρωμάς (Δυτικής Αττικής)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης (15:00, Novasports 3)
Πανθρακικός-Νίκη Βόλου (-)
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος (17:15, Novasports 1)
Ολυμπιακός-Εργοτέλης (19:30, Novasports 2)

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός (15:00, Novasports 2)
Κέρκυρα-Καλλονή (17:15, Novasports 2)
Λεβαδειακός-Βέροια (17:15, Novasports 4)
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου

Skoda Ξάνθη-Πλατανιάς (19:30, Novasports 1) *Πηγή: sport-fm.gr*