Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Η πολύ πικρή «κατοστάρα» του Λάμπερτ...!!

Για έναν προπονητή ή έναν ποδοσφαιριστή το να φτάνει τα 100 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ με έναν σύλλογο πρέπει να θεωρείται γιορτή. Δεν είναι εύκολο άλλωστε να σταθείς στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου... Για τον Πολ Λάμπερτ ωστόσο η πραγματικότητα είναι ζοφερή, πόσο μάλλον όταν το.. παρελθόν «δείχνει» απόλυση του τεχνικού της Άστον Βίλα.
«Πώς αισθάνεστε που φτάνετε τα 100 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ με την Άστον Βίλα;».
«Για να πω την αλήθεια δεν ήξερα ότι έχω φτάσει εκεί».
Κάπως έτσι εκτυλίχθηκε ο διάλογος του Πολ Λάμπερτ με έναν δημοσιογράφο πριν από το παιχνίδι των «χωριατών» κόντρα στην Τσέλσι όταν ρωτήθηκε για την «κατοστάρα» του στον πάγκο της ομάδας των Μίντλαντς.
Δεν το ήξερε; Δεν το είχε συνειδητοποιήσει; Ή μήπως ξέροντας τι έχει κάνει μέχρι τώρα εκεί δεν ήθελε να το θυμάται;
Σε κάθε περίπτωση ο Σκωτσέζος ίσως πρέπει να αισθάνεται ακόμη και τυχερός αν αναλογιστεί κανείς τα στατιστικά του με την Βίλα.
Σε 99 παιχνίδια, λοιπόν, μετράει 48 ήττες, λιγότερο από ένα γκολ και 1.02 γκολ ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο!
Κοιτώντας στο παρελθόν, τους αριθμούς αυτούς (και κατά τι χειρότερους) τους ξανά συναντάμε στην Γουλβς του Μικ ΜακΚάρθι, με τον οποίο οι «λύκοι» είχαν ακόμη περισσότερες ήττες.
Και εδώ μπαίνει ο δυσάρεστος οιωνός για τον Λάμπερτ, αφού ο ΜακΚάρθι συμπλήρωσε 101 παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας του και στην συνέχεια έλαβε την... λυπητερή. Η διοίκηση δεν άντεξε άλλο την εικόνα της ομάδας και τον απέλυσε.
Όσον αφορά τα γκολ, λιγότερο από ένα κατά μέσο όρο σε 100 παιχνίδια είχε ακόμη μία ομάδα και αυτή δεν ήταν άλλη από την Γουίγκαν του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, νυν τεχνικού της Έβερτον, αν και στην τελευταία χρονιά του Ισπανού εκεί οι «λάτικς» κατέκτησαν το Κύπελλο Αγγλίας (γενόμενοι η 13η ομάδα που πήρε το κύπελλο και υποβιβάστηκε).
Τέλος, για τους πόντους μετά από τον συγκεκριμένο αριθμό αγώνων, μόνο δύο προπονητές είχαν χειρότερη συγκομιδή από τον Λάμπερτ. Τα ονόματά τους φιγουράρουν και παραπάνω. Μάκι ΜακΚάρθι και Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.
Ο Λάμπερτ μπορεί να υπέγραψε νέο συμβόλαιο έως το 2018 τον περασμένο Σεπτέμβριο, μπορεί η διοίκηση να τον εκτιμά και να τον στηρίζει έως τώρα, αλλά αν δεν αλλάξει η εικόνα της ομάδας μπορεί τα παραπάνω να γίνουν... στάχτη, γιατί ο κόσμος κάποια στιγμή θα δει την υπομονή του να εξαντλείται.
Ειδικά όταν σε αυτούς τους πέντε μήνες από την ανανέωση ο τεχνικός της Βίλα έχει δει την ομάδα του να κερδίζει μόλις δύο από τα 19 παιχνίδια που έπαιξε, να παίρνει ισοπαλία σε έξι και να χάνει τα υπόλοιπα 11.
Ειδικά όταν το ενεργητικό της είναι 11 γκολ (12 έχει ο Λιονέλ Μέσι αυτή την σεζόν με το δεξί) και το παθητικό της 29 (συν ένα)...
*Πηγή: england365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: