Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Οι ομάδες που παίρνουν βαθμούς στις καθυστερήσεις!!

Σε αυτά τα 18 χρόνια που ο Βενγκέρ έχει καθίσει στον πάγκο της Άρσεναλ έχει βρει απέναντί του 11 διαφορετικούς ομολόγους του στον αντίστοιχο της Τότεναμ! Και αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ απλός λόγος γιατί σε όλο το διάστημα αυτό οι «κανονιέρηδες» έχουν το πάνω χέρι απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους τους στο βόρειο Λονδίνο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Οι ομάδες που παίρνουν βαθμούς στις καθυστερήσεις!

Η Άρσεναλ έχει τερματίσει επάνω από την Τότεναμ σε όλες αυτές τις σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν ήταν πάντα καλύτερη και δεν ήταν πάντα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ! Ωστόσο αυτή η σταθερότητα σε τελική ανάλυση πάντα αποδίδει καλύτερους καρπούς!
Η Τότεναμ σε δύο διαφορετικές σεζόν, τα τελευταία χρόνια βρέθηκε κάποια στιγμή να έχει καλή διαφορά που υπό συνθήκες έμοιαζε να την εξασφαλίζει!
Πάντα όμως η Άρσεναλ έβρισκε τον τρόπο, ακόμα και αρχές Μαρτίου αν ήταν να καλύπτει αυτούς τους 10 πόντους και να ξεπερνάει την Τότεναμ! Αυτό της έδινε σταθερά το δικαίωμα να πηγαίνει εκεί που έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια υπό τον Αλσατό: στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αυτό το αγωνιστικό σύμπλεγμα κατωτερότητας οφείλουν οι παίκτες του Μαουρίτσιο Ποκετίνο να αποτινάξουν. Και η αλήθεια είναι πως υπό τις οδηγίες του Αργεντινού τεχνικού αρχίζουν να βρίσκουν μία καινούργια ταυτότητα μοιάζοντας όλο και περισσότερο στο πολύ δυνατό σύνολο που εκείνος εμφάνισε τα προηγούμενα χρόνια στον πάγκο της Σαουθάμπτον όσο και στην Ισπανία με την Εσπανιόλ.
Το ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου αυτό το σαββατιάτικο μεσημέρι είναι μία ευκαιρία για την Τότεναμ να δείξει τα δόντια της αμφισβητώντας την ανωτερότητα όλων των προηγούμενων ετών της Άρσεναλ! Ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι διότι η όποια αγωνιστική ανάκαμψη τη φετινή χρονιά για τη Τότεναμ που διέλυσε με πολύ εντυπωσιακό με τρόπο την Τσέλσι την Πρωτοχρονιά δεν είναι αρκετή για να μπορέσει να ξεπεράσει την
Άρσεναλ που έχει τον τρόπο σε αυτά τα παιχνίδια να ξεγλιστράει.
Για την Τότεναμ αυτό το τετραήμερο μέχρι και το παιχνίδι το βράδυ της Τρίτης εναντίον της Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ" αποτελεί κομβικό σημείο της σεζόν. Και αν καταφέρει να πάρει τέσσερις βαθμούς σε αυτά τα δύο παιχνίδια τότε ξεκάθαρα μπορεί να κοιτάει μπροστά με πολλή αισιοδοξία ελπίζοντας πως το τέλος της σεζόν θα τη βρει στην πρώτη τετράδα! Όμως πιάνοντας καταρχήν την κόντρα με την Άρσεναλ η αλήθεια είναι πως δεν αρκεί όπως έχει αποδειχτεί να τους νικήσεις μόνο αλλά να καταφέρεις στα τελευταία επτά με οκτώ ματς να τους βάλεις από κάτω!
Εκείνο είναι το χρονικό σημείο, από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τα τέλη Μαΐου, όπου η Άρσεναλ όλα αυτά τα χρόνια δείχνει εφτάψυχη! Κι αυτήν τη διάρκεια που τελικά σου δίνει και αυτό που ζητάς οφείλει να βρει Τότεναμ υπό τις οδηγίες του Ποκετίνο. Οι δύο ομάδες που συγκρούονται σε λίγη ώρα είναι αυτές που έχουν πάρει τους περισσότερους βαθμούς αυτή στις καθυστερήσεις των αγώνων του φετινού πρωταθλήματος. Και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν και το σημερινό ματς κριθεί κάπου εκεί!

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: