Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Top-10: Αυτογκόλ στην Αγγλία!! (vids)

Διαβάστε στο FourFourTwo του Gazzetta για τους κορυφαίους σκόρερ στη λάθος εστία στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Feat. Man Utd, Liverpool, Everton.  
Από τη μία είναι αδικία να γίνεται αντικείμενο χλευασμού κάποιος που απλά προσπάθησε να σώσει την ομάδα του, όμως όταν αυτό συμβαίνει συστηματικά, σε προκαλεί να κάνεις χαβαλέ. Ακολουθεί το top10 των ανθρώπων που έχουν ματώσει τα δίχτυα των ομάδων τους στο αγγλικό ποδόσφαιρο και σε αυτό θα βρείτε πολύ γνωστά ονόματα που έχουν κάνει καριέρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Εβερτον αλλά και Τσέλσι...
5 | Ντέιβ Γουάτσον
Ο παλιός διεθνής με την Εθνική Αγγλίας πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του στην Εβερτον σαν δεξιός μπακ. Ο σήμερα 53 ετών, έχει τη φήμη ενός εκ των καλύτερων αμυντικών που είδε ποτέ η Premier League και μάλιστα σκόραρε, αφού με τα Ζαχαρωτά είχε 23 γκολ σε 419 αγώνες πρωταθλήμτος. Γκολ όμως δεν σημείωνε μόνο στην αντίπαλη εστία, αφού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του 5 φορές στην 20ετή καριέρα του. Πιο διάσημο αυτό τα αυτογκόλ του είναι αυτό στον τελικό του FA Cup του 1976 κόντρα στην Λίβερπουλ, με το οποίο χάρισε στους Reds τον τίτλο.
5 | Φρανκ Σινκλέρ
Ο Τζαμαϊκανός έπαιξε σε περισσότερες από 10 ομάδες, με τις Τσέλσι και Λέστερ να είναι οι σημαντικότερες, αφού σε αυτές αγωνίστηκε σε περισσότερα από 160 παιχνίδια για την κάθε μία στην PL. Ο Σινκλέρ αποτελούσε αντικείμενο χλευασμού από τους οπαδούς για τα απρόσεκτα τάκλιν και τα αχρείαστα φάουλ, ενώ και εκτός γραμμών δεν ήταν καλύτερος. Με τους Μπλε είχε την τάση να βάζει και αυτογκόλ και σταμάτησε στα 5 συνολικά. Το 1999, η Λέστερ ήταν κοντά στην έκπληξη σε βάρος της Αρσεναλ όμως ο Φρανκ έκανε το... χρέος του και οι Gunners πήραν τη νίκη στο «Χάιμπουρι». Το εκπληκτικό είναι ότι στο επόμενο ματς έβαλε νέο αυτογκόλ στο 90' υπέρ της πρώην ομάδας του, Τσέλσι!


5 | Σκοτ Νταν
Ο επιρρεπής στους τραυματισμούς, Σκοτ Νταν, πέρασε περισσότερο χρόνο στις κλινικές τα τελευταία χρόνια απ' ότι στο γήπεδο αγωνιζόμενος. Κυρίως σαν κεντρικός αμυντικός, ο παίκτης που ξεκίνησε την καριέρα του από την Γουόλσολ ήταν σταθερός και δύσκολα έκανε γκέλα, όμως παρά το γεγονός αυτό έστειλε 5 φορές τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Αυτό συνέβη φορώντας τη φανέλα των Μπλάκμπερν και Μπέρμιγχαμ.
5 | Μάρτιν Σκρτελ
Από τότε που ο Σλοβάκος έγινε μέλος του κόκκινου μισού του Μέρσεϊσαϊντ, είναι αναντικατάστατο κομμάτι του κέντρου της άμυνας της Λίβερπουλ και ένας από τους σταθερούς αμυντικούς της. Από την άλλη όμως, ο 30χρονος στόπερ δεν απέχει από τις γκάφες και βλέπει τον εαυτό του ανάμεσα στους παίκτες που έχουν βάλει 5 αυτογκόλ. Το εντυπωσιακό είναι ότι τα 4 από αυτά τα έχει σημειώσει το 2013-14, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για μία σεζόν επί εποχής Premier League. Χαλ, Γουέστ Χαμ, Σουόνσι, Νιούκαστλ ήταν οι ομάδες που πήραν αβάτζο ενός γκολ από τον Σκρτελ.
6 | Ντέρεκ Μάουντφιλντ
Στη λίστα που κανείς δεν θέλει να βρίσκεται, συναντάμε τον Ντέρεκ Μάουντφιλντ, ο οποίος έχει ζήσει το ντροπιαστικό συναίσθημα 6 φορές. Ο γεννημένος στο Λίβερπουλ αμυντικός, βοήθησε την Εβερτον να πιάσει το peak της ιστορίας της τη δεκαετία του '80 και είναι ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών στον σύλλογο (1982-1988). Μελανό σημείο στην καριέρα του σήμερα 52χρονου είναι τα 6 αυτογκόλ που έχει πετύχει με τα Ζαχαρωτά και την Αστον Βίλα (1988-1991).
6 | Φιλ Γιαγκέλκα
Ενας ακόμα παίκτης που έχει φτιάξει το όνομά του στην Εβερτον βρίσκεται εδώ. Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός έγινε κάτοικος «Γκούντισον Παρκ» το 2007 ύστερα από 7 χρόνια στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και αποτέλεσε μία από τις πιο επιτυχημένες μεταγραφές στην Premier League. Ο Γιαγκέλκα ήταν αποκάλυψη, οι ειδικοί από την πρώτη στιγμή είπαν τα καλύτερα, όμως αυτό δεν απέτρεψε τον Αγγλο στόπερ να βάλει τη μπάλα στη λάθος εστία 6 φορές στην Premier League. «Highlight» το αυτογκόλ του σε αγώνα με την Αστον Βίλα στα τελευταία λεπτά, ενώ η ομάδα του ήταν μπροστά με 2-1 και τελικά έχασε τη μάχη για την Ευρώπη από αυτούς τους δύο βαθμούς.
6 | Ρίο Φέρντιναντ
Ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νυν της ΚΠΡ είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών στην Premier League και την Εθνική Αγγλίας. Ο Ρίο έχει κατακτήσει τα πάντα με τους Κόκκινους Διαβόλους, όμως από το cv του δεν μπορούν να σβηστούν τα 6 αυτογκόλ. 'Κορυφαία' φάση στην καριέρα του στην κατηγορία, ήταν τον Απρίλιο του 2007 όταν η Γιουνάιτεντ ήταν πίσω στο σκορ με 1-0 από την Πόρτσμουθ και ο Ρίο στο 89' πρόλαβε τον Φαν Ντερ Σαρ για να κλειδώσει τη νίκη με 2-0 για τους Πόμπεϊς.
 
 
 
6 | Γουες Μπράουν
Στο γκρουπ αυτών που έχουν βάλει 6 αυτογκόλ είναι και ο Γουές Μπράουν, ο οποίος έχει στείλει τη μπάλα περισσότερες φορές στα δίχτυα της ομάδας του παρά στους αντιπάλου. Ο Αγγλος αμυντικός έχει σημειώσει 3 αυτογκόλ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το πρώτο εκ των οποίων ήρθε κόντρα στην Σαουθάμπτον σε αγώνα της Premier Leaguen το 2001. Προσέθεσε στις επιδόσεις του ακόμα 3 με τις Μαύρες Γάτες για να βρεθεί στις υψηλές θέσεις της λίστας.
 
 
 
8 | Τζέιμι Κάραχερ
Θρύλος της Λίβερπουλ, πρωταθλητής Ευρώπης, δεύτερος σε συμμετοχές και σήμερα αναλυτής στο Sky Sports, ο Τζέιμι Κάραχερ είναι δεύτερος στη λίστα με τα περισσότερα αυτογκόλ ever. Εχει βάλει 7 στην Premier League και 1 στον τελικό του FA Cup του 2006 και είναι ένας από τους τρεις παίκτες που έχουν βάλει δύο σε ένα ματς στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Αγγλος διεθνής σε ολόκληρη την καριέρα του έβαλε 5 γκολ υπέρ της Λίβερπουλ και σημείωσε 8 σε βάρος της, όντας ο παίκτης που την έχει πληγώσει περισσότερο μαζί με τον Τιερί Ανρί. Από τα αυτογκόλ του τα 3 ήταν υπέρ της Τότεναμ!


 
12 | Ρίτσαρντ Νταν
True legend, ο Ρίτσαρντ Νταν έχει φτάσει μία ντουζίνα αυτογκόλ στην καριέρα του όντας ο πρώτος όλων των εποχών στην Premier League με 10. Ο Ιρλανδός έκανε μεγάλη καριέρα στην Αγγλία με Εβερτον (1996-2000), Μάντσεστερ Σίτι (2000-2009), Αστον Βίλα (2009-2013) και σήμερα παίζει στην ΚΠΡ και είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξει ποτέ ο άνθρωπος που θα σπάσει αυτή την πραγματικά εκπληκτική επίδοση. Το έκανε και φέτος με τους Ρέιντζερς στον αγώνα με την Λίβερπουλ στο «Λόφτους Ρόουντ» όταν η ομάδα του ήταν στο 0-0, ο ίδιος έκανε αυτό που συνηθίζει και η ομάδα του τελικά έχασε με 2-3.
 
 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: