Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Το ανατρεπτικό «πάντρεμα» του Ιβάνοβιτς!!

Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Χρειάστηκε να ξοδέψει ένα ημίχρονο και βάλε μέχρι να συνέλθει και να γίνει… Παναθηναϊκός. Όμως, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και οι παίκτες  του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδειξαν χαρακτήρα όταν βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο, έκαναν την ανατροπή και γκρέμισαν το… τείχος της Αλμπα!
Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης ήχησε σαν προειδοποιητικό καμπανάκι στ΄ αυτιά των «πρασίνων», που ήξεραν πως αν έφευγαν από το Βερολίνο χωρίς το ροζ φύλλο δεν θα χαν και πολλά περιθώρια για κάτι καλύτερο από την τρίτη ή την τέταρτη θέση του ομίλου. Όμως, η υπέρβαση έγινε και πλέον ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει λαμπρό μέλλον στο ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας.
Ποια ήταν τα στοιχεία που έφεραν την επιστροφή από την… διψήφια κόλαση και την δραστική ανατροπή του σκηνικού; Πάνω απ΄ όλα η επιστροφή στο παρκέ του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος ήταν ο καταλύτης στα πλάνα του Μαυροβούνιου προπονητή του. Ο έμπειρος φόργουορντ έβγαλε πάθος και ενέργεια, εξέπεμπε αποφασιστικότητα και δεν δίστασε να τα βάλει στα ίσια με την καλή φροντ λάιν της Άλμπα.
Ο Ιβάνοβιτς έβαλε, βέβαια, κι αυτός τη δική του πινελιά, δοκιμάζοντας ένα θεωρητικά αδόκιμο, ψηλό σχήμα που όχι απλά του βγήκε, αλλά αποδείχτηκε λίρα εκατό. Τι έκανε, λοιπόν; «Πάντρεψε» τον Τζέιμς Γκιστ με τους Αντώνη Φώτση και Λουκά Μαυροκεφαλίδη στην ίδια πεντάδα και έκανε τους Γερμανούς να τα χάσουν.
Όταν ο ταλαντούχος, πλην άπειρος, Σάσα Ομπράντοβιτς αποφάσισε να χρησιμοποιήσει σχήμα με τρεις κοντούς ήταν αργά. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν ήδη ένα βήμα μπροστά και κατάφερε να προσαρμοστεί και σε αυτή την κατάσταση, σχεδόν αναίμακτα. Χαμήλωσε κάπως το σχήμα του, απέκτησε καλύτερο χειρισμό στην περιφέρεια και άντεξε μέχρι τέλους.
Κομβικής σημασίας ήταν και η παρουσία του Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη στο κατάλληλο σημείο και έδειξε πως όσο περνάει ο καιρός, τόσο ωριμάζει και εξελίσσεται σε πολύτιμη μονάδα για την ομάδα του. Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη ο,τι και να πούμε δεν θα είναι είδηση. Μόνο και μόνο που βρίσκεται στο παρκέ αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους συμπαίκτες του.
Ο Παναθηναϊκός έδειξε στο Βερολίνο πως μπορεί να διεκδικεί περισσότερα πράγματα από τα εκτός έδρας παιχνίδια του. Και, ναι, πλέον δικαιούται με το σπαθί του να ονειρεύεται για κάτι καλό στην Ευρωλίγκα, με πρώτο… μαξιλαράκι την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αν έρθει και το πλεονέκτημα έδρας θα ναι ευπρόσδεκτο…

*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: