Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Τότεναμ – Άρσεναλ! (preview)

Το ντέρμπι του Λονδίνου δίνει συνέχεια στη μάχη των δύο ομάδων για μια θέση στην πρώτη τετράδα. Η Τότεναμ φιλοξενεί την Άρσεναλ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για την 24η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τους γηπεδούχους να ξέρουν ότι σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πλέον πάρα πολύ.
Οι «κανονιέρηδες» καταλαμβάνουν αυτή τη στιγμή την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο +2 από τους συμπολίτες τους και εννοείται ότι στόχος τους είναι είτε να διατηρήσουν τη διαφορά, είτε να την αυξήσουν και να περιμένουν ξανά το αποτέλεσμα της Σαουθάμπτον που παίζει αργότερα με την ΚΠΡ για να ξέρουν αν θα περάσουν μπροστά και θα μείνουν στην τετράδα.
Βέβαια, πρώτα πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους και να βρουν τρόπο να σταματήσουν τον Χάρι Κέιν. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται ο Άγγλος επιθετικός, η ταχύτητά του, η οξυδέρκειά του και η χαρά του να... ταλαιπωρεί τους αμυντικούς, μπορεί να κάνει πολύ δύσκολο το μεσημέρι για τα μετόπισθεν της Άρσεναλ.
Τα «σπιρούνια», βασίζουν πολλά στους Κρίστιαν Έρικσεν και Μούσα Ντεμπελέ. Ειδικά η ελευθερία που απέκτησε ο τελευταίος στη νίκη (3-0) επί της Γουέστ Μπρομ, βοηθώντας πολύ περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας του και όντας πλέον αρκετά επικίνδυνος, ενδεχομένως να βάλει τον Βενγκέρ σε σκέψεις να παρουσιάσει την ομάδα του αρκετά σφιχτή στην άμυνα, όπως το έκανε και στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι.
Ο Αλσατός κόουτς, είδε τους ποδοσφαιριστές του να θριαμβεύουν με το εμφατικό 5-0 επί της Άστον Βίλα πριν από μια εβδομάδα και παρά την διαφαινόμενη απουσία του Αλέξις Σάντσες (που όμως πιέζει ώστε να του χορηγηθεί ειδική θεραπεία και να παίξει με ρίσκο), οι Ζιρού, Εζίλ και Γουόλκοτ δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση.
Ο Μαουρίσιο Ποκετίνο θα έχει ξανά μαζί του τον Ναμπίλ Μπενταλέμπ που επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα, ενώ για τους φιλοξενούμενους, έτοιμος είναι ο Ντάνι Γουέλμπεκ.
Πιθανές ενδεκάδες:
Τότεναμ (4-2-3-1): Γιορίς – Γουόκερ, Φάζιο, Βερτόνχεν, Ρόους – Μπενταλέμπ, Μέισον – Λαμέλα, Ντεμπελέ, Έρικσεν – Κέιν
Άρσεναλ (4-3-3): Οσπίνα – Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ – Ράμσεϊ, Κοκλέν, Καθόρλα – Γουόλκοτ, Ζιρού, Εζίλ
*Πηγή: england365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: