Κυριακή 10 Μαΐου 2015

«Κλείδωσε» την Ευρώπη!

Μία θέση στην Ευρώπη εξασφάλισε και μαθηματικά η Βιγιαρεάλ ύστερα από τη νίκη της με 1-0 επί της αδιάφορης βαθμολογικά Έλτσε.
Μονόπλευρο ήταν το κίνητρο στην αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με την Έλτσε στο «Μαδριγάλ» όπου το «κίτρινο υποβρύχιο» επικράτησε 1-0 για να βρεθεί και μαθηματικά στις θέσεις της Ευρώπης.
Το γκολ που έκρινε και το παιχνίδι σημειώθηκε από τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Κάμπελ στο 26΄που  αποδείχθηκε και αρκετό για την ομάδα του.
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Χουάν Κάρλος, Μάριο, Μπαϊλί, Ντοράδο, Χάιμε Κόστα, Ντος Σάντος (59’ Ρουκάβινα), Τριγκουέρος, Σοριάνο, Κάμπελ (54’ Τζόκιτς), Βιέτο, Μορένο (77’ Ντος Σάντος).
ΕΛΤΣΕ: Ερέρα, Σάμουελ, Ρόκο, Πελεγκρίν, Σίσμα, Μοσκέρα, Πάσαλιτς (83’ Ροντρίγκες), Ροντρίγκεζ (86’ Αλβάρο), Φαΐρ, Νίγκεθ (67΄ Ερέρα), Τζόναθας.


 
*Πηγή: onsports.gr*

Το Guard of Honour της Λίβερπουλ στην Τσέλσι!! (video)

Λίγο πριν την σέντρα του αγώνα Τσέλσι-Λίβερπουλ, οι ποδοσφαιριστές της δεύτερης βγήκαν πρώτοι στο χορτάρι για να χειροκροτήσουν τους αντιπάλους τους για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. 
Δείτε το βίντεο:








 *Πηγή: England365.gr*

Περιμένει «δώρα» πλέον!!

Στην τέταρτη θέση -που οδηγεί στο Europa League- και στο +3 από τη Μαρσέιγ ανέβηκε η Σεντ Ετιέν, η οποία συνέτριψε 5-0 τη Νις, για την 36η αγωνιστική της Ligue 1.

Περιμένει «δώρα» πλέον
Σε… τροχιά Ευρώπης η Σεντ Ετιέν! Οι «στεφανουά» έκαναν… περίπατο (5-0) με τη Νις, με αποτέλεσμα να ανέβουν στην τέταρτη θέση και στο +3 από τη Μαρσέιγ, η οποία έχει ματς λιγότερο.

Ήδη από το πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» την αναμέτρηση, πηγαίνοντας προηγούμενοι 2-0 στα αποδυτήρια με τα γκολ των Περέν (25’) και Κλεμάν (40’).

Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισε η Σεντ Ετιέν και στο δεύτερο μέρος, με τον Ερντίνγκ να ανεβάζει κι άλλο το δείκτη του σκορ (62’), με τον Γκραντέλ να κάνει 4-0 στο 84’ και τον Μονέ-Πακέ να διαμορφώνει το τελικό 5-0, τέσσερα λεπτά αργότερα (88’).

Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 8/5

Παρί Σεν Ζερμέν-Γκινγκάμπ 6-0
(2’, 52’, 71’ Καβάνι, 18’, 90’ πεν. Ιμπραΐμοβιτς, 56’ Μάξουελ)

Σάββατο, 9/5 (21:00)

Καέν-Λιόν 3-0
(41', 44' Μπενεζέ, 85' Πρίβα)

Μπορντό-Ναντ 2-1
(20’ πεν. Ρολάν, 69’ Ρολάν - 15’ πεν. Βερετού)

Εβιάν-Ρεμς 2-3
(45+2’ Σουνού, 48’ Ντιαμέλ - 40’, 64’ Ενγκόγκ, 86’ Μουκάντζιο)

Μετς-Λοριάν 0-4
(12’ Μοστεφά, 34’ Φιλιποτό, 55’ Κονέ, 85’ Αγιού)

Ρεν-Μπαστιά 0-1
(78’ Ντάνιτς)

Τουλούζ-Λιλ 3-2
(30’ Μπεν Γεντέρ, 81’ Τρέχο, 83’ Μπρεϊθγουέιτ - 9’ Ρου, 60’ Μπουφάλ)

Κυριακή, 10/5

Λανς-Μονπελιέ 0-1
(90+1’ Μουνιέ)

Σεντ Ετιέν-Νις 5-0
(25’ Περέν, 40’ Κλεμάν, 62’ Ερντίνγκ, 84’ Γκραντέλ, 88’ Μονέ-Πακέ)

Μαρσέιγ-Μονακό (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (37η)

Σάββατο, 16/5 (22:00)

Μπαστιά-Καέν
Εβιάν-Σεντ Ετιέν
Γκινγκάμπ-Τουλούζ
Λιλ-Μαρσέιγ
Λιόν-Μπορντό
Μονακό-Μετς
Μονπελιέ-Παρί Σεν Ζερμέν
Ναντ-Λοριάν
Νις-Λανς
Ρεμς-Ρεν
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το φοβερό φινάλε στο Ρεάλ Μαδρίτης – Ανδόρα!! (video)

Το ματς ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Ανδόρα κρίθηκε κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο! Δείτε το φινάλε… θρίλερ, μέσα από το video που δημοσίευσε η ACB:
Ρεάλ Μαδρίτης – Ανδόρα 84-83:









*Πηγή: superbasket.gr*

Αμφίβολος ο Πάου Γκασόλ!

Οι Σικάγο Μπουλς θα ψάξουν τη νίκη και το 3-1 κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, ωστόσο είναι πιθανό να παίξουν χωρίς τον Πάου Γκασόλ.
Ο Ισπανός PF/C δεν ολοκλήρωσε το Game 3, καθώς ταλαιπωρήθηκε από έναν μυικό τραυματισμό. Η συμμετοχή του Πάου Γκασόλ στον τέταρτο ημιτελικό της Ανατολής (σ.σ. 2-1 υπέρ των Σικάγο Μπουλς) είναι αμφίβολη και θ’ αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.
*Πηγή: superbasket.gr*

Ο Ντούνγκα και στους Ολυμπιακούς με Βραζιλία!!

Ο Ντούνγκα θα είναι προπονητής και της ολυμπιακής ομάδας της Βραζιλίας στους Ολυμπιακούς αγώνες, που θα φιλοξενήσει, του χρόνου το καλοκαίρι, το Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής της «σελεσάο», μετά από συνενόηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και της ολυμπιακής επιτροπής της χώρας, θα είναι στον πάγκο της ομάδας, αντικαθιστώντας τον Αλεχάντρο Γκάλο, ο οποίος ήταν κόουτς των ελπίδων και της ολυμπιακής ομάδας τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Στόχος της Βραζιλίας είναι η κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου, το μοναδικό τρόπαιο που δεν έχει κατακτήσει ποτέ στη σπουδαία, ποδοσφαιρική, ιστορία της.
*Πηγή: onsports.gr*

Λύτρωση με Ροναλντίνιο στις καθυστερήσεις!! (video)

Αν και αγχώθηκε η Κερετάρο κατάφερε να νικήσει τελικά την Τζαγκουάρες, και πέρασε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος στο Μεξικό.
Ο Ροναλντίνιο ήταν αυτός που λύτρωσε την ομάδα του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το πολύτιμο 1-0.










*Πηγή: onsports.gr*

Μια ανάσα από την άνοδο!!


Ακόμη πιο κοντά στην επιστροφή του στη Football League βρίσκεται ο Πανσερραϊκός μετά το διπλό στο Σουφλί και παραμένει πάνω από τον Άρη. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της Γ’ Εθνικής.

Μια ανάσα από την άνοδο
Αυτή η άνοδος δεν χάνεται. Ο Πανσερραϊκός απέχει ελάχιστα από την επιστροφή του στις επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς επικράτησε εκτός έδρας 1-0 του Έβρου Σουφλίου στο πλαίσιο της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής. Οπότε, διατηρήθηκε στην κορυφή του πρώτου ομίλου, έναν βαθμό πάνω από τον δεύτερο Άρη και θέλει νίκη επί της Δόξας Δράμας σε μια εβδομάδα για να κερδίσει την άνοδο.

Παρέμεινε στην πρώτη θέση του β’ ομίλου η ΑΕ Καραϊσκάκης, που νίκησε 2-0 τον Ρήγα Φεραίο και στον γ’ όμιλο ο Πανελευσινιακός που πήρε… ακούραστα τον τρίποντο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής Γ' Εθνικής


Κυριακή 10/5

1ος όμιλος

Άρης-Καβάλα 1-0
Ορφέας Ελευθερούπολης-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0-1
Καστοριά-Έβρος Σουφλίου 0-3 α.α
Καμπανιακός-Θύελλα Φιλώτα 3-0
Εθνικός Αγιονερίου-Πανσερραϊκός 0-1
Ηρακλής Αμπελοκήπων-Απόλλων Αρναίας 4-1
Δόξα Δράμας-Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 1-2
Άρης Ακροποτάμου-Αναγέννηση Γιαννιτσών


2ος όμιλος

Τρίκαλα-Κοζάνη 3-1
ΑΕ Καραϊσκάκης-Ρήγας Φεραίος 2-0
Μακροχώρι-Λευκάδια 3-0 α.α
Θεσπρωτός-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 2-1
Βατανιακός-Εθνικός Φιλιππιάδας 2-5
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Οπούντιος Μαρτίνου 3-2
Πύρασος-Πυρσός Γρεβενών 3-0 α.α
Δωτιέας Αγιάς-Αναγέννηση Άρτας 0-0


3ος όμιλος

Αχαϊκή-Ζακυνθιακός 2-2
Ερμής Κιβερίου-Βύζας Μεγάρων 0-3 α.α
Αιολικός-Αστέρας Μαγούλας 3-0 α.α
Πανελευσινιακός-Κύμη 3-0 α.α
Μανδραϊκός-Παναργειακός 0-3 α.α
ΠΑΟ Βάρδας-Παναρκαδικός 2-1
Λουτράκι-Καλαμάτα 2-3

Ρεπό: Δόξα Νέας Μανωλάδας *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπάρχει… ζωή στον Άρη!!

Είναι ακόμα… ζωντανός ο Άρης! Με «χρυσό σκόρερ» τον Κωνσταντινίδη, ο Άρης νίκησε 1-0 την Καβάλα και παραμένει στο -1 από τον Πανσερραϊκό, ο οποίος πέρασε (1-0) από την έδρα του Εθνικού Αγιονερίου.

Υπάρχει… ζωή στον Άρη!
Όσο κερδίζει… ελπίζει ο Άρης!

Με αρκετό άγχος και αφού έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, οι «κίτρινοι» νίκησαν 1-0 την Καβάλα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», χάρη σε τέρμα του Κωνσταντινίδη στο 89ο λεπτό!

Ωστόσο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης παραμένει στο -1 από τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό, ο οποίος την ίδια ώρα περνούσε (1-0) από την έδρα του Εθνικού Αγιονερίου.

Συνεπώς, η απευθείας άνοδος στη Football League θα κριθεί την 30η και τελευταία αγωνιστική την επόμενη Κυριακή (17/5), όπου ο Άρης φιλοξενείται από τον Ορφέα Ελευθερούπουλης, ενώ ο Πανσερραϊκός υποδέχεται τη Δόξα Δράμας.

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Άρης είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση για να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Πόι δεν βρήκε από καλή θέση το στόχο. Οι «κίτρινοι» συνέχιζαν να πιέζουν για το γκολ, χάνοντας τη μία καλή στιγμή πίσω από την άλλη και με την Καβάλα, από την άλλη, να ήταν «εγκλωβισμένη» στην άμυνά της. Όμως, το… πολυπόθητο τέρμα δεν ήρθε ποτέ για τους γηπεδούχους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ (0-0).

Όπως στο ξεκίνημα του πρώτου, έτσι και στου δεύτερου, ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα, έχοντας δοκάρι μόλις στο 46’. Μάλιστα, έξι λεπτά αργότερα τα πράγματα έγιναν πιο ευνοϊκά για τους «κίτρινους», καθώς ο Σταματόπουλος άφησε την Καβάλα με δέκα παίκτες.

Στη συνέχεια, η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ωστόσο στο 73’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ, καθώς ο Κανούλας έστειλε την μπάλα άουτ σε κενή εστία! Αυτό… ταρακούνησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι συνέχιζαν να πιέζουν, με τον Κωνσταντινίδη, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 72’, να τους δίνει το προβάδισμα στο 89’!

Άρης (Καλαϊτζίδης): Φυσέκης, Φερνάντες, Σαμαράς, Λιόνης, Καλογέρης, Γκόλιας, Πόι, Ν’ Λουντούλου, Καπνίδης (67΄ Νάκας), Σουνάς, Σανιά (72΄ Κωνσταντινίδης).

Καβάλα(Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Σταματόπουλος, Βίτλης, Μπάτζιος, Ιορδανίδης (76΄ Κρυστάλλης), Μκρτσιάν, Αβρ. Παπαδόπουλος (46΄ Γκαρακλίδης), Παντελίδης (38΄ Παντελίδης), Κανούλας, Μπαρέττας, Μπρατσιάνι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σβηστά… 30άρα!!

Και τώρα… πλέι οφ! Ο Παναθηναϊκός δίχως να φορτσάρει και παίζοντας πιεστική άμυνα, επικράτησε 80-52 του Απόλλωνα Πατρών (δεν μπήκε στην οκτάδα) και -ενισχυμένος οσονούπω- ετοιμάζεται για τα «σοβαρά».

Σβηστά… 30άρα
Έβγαλε την υποχρέωση κι έκλεισε τις υποχρεώσεις του για την κανονική διάρκεια ο Παναθηναϊκός. Την ώρα λοιπόν που περιμένουν την ενίσχυση με Μάρτιν-Κούπερ, οι πράσινοι επικράτησαν άνετα του (άστοχου κι εκτός οκτάδας) του Απόλλωνα Πατρών με 80-52 και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στα πλέι οφ, αρχής γενομένης απ’ τον Κολοσσό.

Τους χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του ο Μανωλόπουλος (απόντες Λαουάλ, Χαραλαμπόπουλος), με τον Μπατίστα να βάζει 17 πόντους, τον Φώτση (έμεινε την περισσότερη ώρα στο παρκέ, 33’) άλλους 12 και τον Διαμαντίδη 10, ενώ σημείο κλειδί ήταν η πιεστική άμυνα. Επανεμφανίστηκε ο Παππάς (μετά το χτύπημα στο κεφάλι), έπαιξαν Παπαγιάννης και Λούντζης, με τον δεύτερο να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του.

Για τους Πατρινούς που είπαν... καλό καλοκαίρι, κανείς παίκτης δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ ενδεικτικό είναι το... 4/33 τρίποντα!

Το ματς

Κάτι το επιθετικό «κουβάλημα» από Νέλσον και Σλότερ, κάτι η καλή άμυνα, αλλά και η επιπολαιότητα του Απόλλωνα, έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί 10-0 και να δεχθεί το πρώτο του καλάθι μετά από κάτι παραπάνω από 4’ (1/8 σουτ οι Πατρινοί). Οι βασικοί Γιάνκοβιτς-Φώτσης το πήραν πάνω τους και με διαδοχικούς πόντους (κόντρα στους πάντα άστοχους μελανόλευκους) έγραψαν το 19-5. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει πολύ γρήγορο ρυθμό, ο Μανωλόπουλος έριξε στο παρκέ τους Διαμαντίδη, Μπατίστα και αυτοί συνεργάστηκαν για το +18 του τριφυλλιού (25-7), προτού ο Ελ Αμίν διαμορφώσει το 25-10 της πρώτης περιόδου, με τους πράσινους να παρουσιάζουν καλό πρόσωπο και τους φιλοξενούμενους να έχουν 4/17 σουτ.

Στο 5-0 σερί του Απόλλωνα, απάντησε με τον ίδιο τρόπο ο Παναθηναϊκός και ο Μπατίστα έγραψε το 30-15. Το παιχνίδι έγινε «άναρχο» με τις ομάδες να έχουν… παραχαλαρώσει, αλλά με τον Ουρουγουανό σέντερ να φτάνει στους 10 πόντους, η διαφορά παρέμενε στα ίδια επίπεδα (36-20). Το μη βαθμολογικό ενδιαφέρον έδινε… δικαίωμα στους παίκτες και του τριφυλλιού και του Απόλλωνα να μην έχουν και πολύ το μυαλό τους στο ενδεχόμενο λάθους. Κάπως έτσι και μέσα σε «κλίμα» αρκετών λαθών, οι πρωταθλητές Ελλάδας πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 41-23, χάρη σε συνεργασίες των Μπλουμς-Διαμαντίδη και χάρη στην καλή τους άμυνα (που ήταν και το μόνο που κρατούσαν).

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε διάθεση να τρέξει στον αιφνιδιασμό, αλλά ώρες-ώρες το έκανε πιο… γρήγορα απ’ όσο θα έπρεπε. Ακόμα κι έτσι βέβαια παρέμενε σταθερά η διαφορά σε άνω των 20 πόντων (48-27). Ο Λούντζης πέρασε στο παρκέ κι έδειξε το γνωστό του αγωνιστικό «θράσος» και κατάφερε γρήγορα-γρήγορα να σκοράρει, προτού μετά από ώρα τα μακρινά σουτ για τον Απόλλωνα ρίξουν την απόσταση των δύο ομάδων στους 15 (52-37). Παππάς και Διαμαντίδης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αποκατέστησαν την τάξη (58-37), προτού εν τέλει διαμορφωθεί στο 30’ το 58-41.

Ο Μπατίστα έκανε «πάρτι» κάτω απ’ τη ρακέτα και με τη βοήθεια του Παππά, έστελνε τη διαφορά ξανά στο +24 (65-51). Ο Απόλλωνας ήταν απελπιστικά άστοχος στην επίθεση, οι πράσινοι έτρεχαν στο ανοιχτό γήπεδο και ο Λούντζης έγραφε το 70-43. Τυπική διαδικασία το τελευταίο πεντάλεπτο, με τον Μποχωρίδη να προσφέρει ένα μίνι… show σε εκτέλεση και «σερβίρισμα», τον Φώτση να κάνει ένα φοβερό κάρφωμα και τον Πελεκούδα στην εκπνοή να σκοράρει για το τελικό 80-52 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 25-10, 41-23, 58-41, 80-52

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Σλότερ 5, Μποχωρίδης 3 (1), Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 12 (2), Νέλσον 9, Παππάς 7, Μαυροκεφαλίδης 3, Διαμαντίδης 10 (2), Μπατίστα 17, Μπλουμς 3 (1), Παπαγιάννης, Λούντζης 4

Απόλλων Πατρών (Βετούλας): Σκορδίλης 4, Γκάλογουεϊ 2, Πενν 9 (1), Φίτζπατρικ 6, Μπατής 1, Ελ-Αμίν 5 (1), Πελεκούδας 2, Μολφέτας 6 (1), Νιφόρας 7, Γεωργαλλής 8 (1), Σιγκούνας, Ότζο 2 *Πηγή: sport-fm.gr*

Στα… αστέρια η Βόλφσμπουργκ!!


Τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου «κλείδωσε» η Βόλφσμπουργκ μετά το άνετο πέρασμα (3-1) από την έδρα Πάντερμπορν, για την 32η αγωνιστική.

Στα… αστέρια η Βόλφσμπουργκ!
Θα κουνήσει ξανά… σεντόνι η Βόλφσμπουργκ!

Δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Bundesliga, οι «λύκοι» επικράτησαν 3-1 στην έδρα της Πάντερμπορν, με αποτέλεσμα να «κλειδώσουν» την επιστροφή τους στους ομίλους του Champions League μετά τη σεζόν 2009/10!

Ήδη από το πρώτο ημίχρονο είχε πάρει σημαντικό προβάδισμα για το «τρίποντο» η Βόλφσμπουργκ, με τα γκολ των Κλόζε (16’) και Ντοστ (25’). Με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ντοστ στο 82’, οι «λύκοι» έφτασαν στο 3-0, με τον Ρουπ απλά να διαμορφώνει το τελικό 3-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Παρασκευή 8/5 (21:30)

Αμβούργο-Φράιμπουργκ 1-1
(90' Κάτσαρ - 25' Μεχμέντι)

Σάββατο 9/5 (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ 0-1
(73' Μπομπαντίγια)

Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου 2-0
(9' Σούμποτιτς, 47' Ντουρμ)

Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 3-0
(50' Κρούσε, 81' Χέρμαν, 88' Τραορέ)

Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης 1-1
(21' Στιντλ - 78' Γιουνούζοβιτς)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ 3-1
(18' Οστσίπκα, 27' Σεφέροβιτς, 34' Τσάντλερ - 51' Φόλαντ)

Στουτγκάρδη-Μάιντς 2-0
(66’ Ντινταβί, 79’ Κόστιτς)

Κυριακή 10/5
Πάντερμπορν-Βόλφσμπουργκ 1-3
(90+1’ Ρουπ-16’ Κλόζε, 25’, 82’ Ντοστ)

Κολωνία-Σάλκε (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (33η)

Σάββατο 16/5 (16:30)
Σάλκε-Πάντερμπορν
Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ
Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ
Μάιντς-Κολωνία
Άουγκσμπουργκ-Ανόβερο
Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ
Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου
Στουτγκάρδη-Αμβούργο
Χέρτα Βερολίνου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπήκαν με τις μαμάδες τους στον αγωνιστικό χώρο!! (video)

Έτσι τιμούν τις μαμάδες, ανήμερα της γιορτής τους! Οι παίκτες του Άγιαξ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας στο ένα χέρι τις γυναίκες που τους έφεραν στον κόσμο και στο άλλο μια ανθοδέσμη!

Μπήκαν με τις μαμάδες τους στον αγωνιστικό χώρο (video)
Σήμερα είναι η μέρα τους. Όλες οι μαμάδες του κόσμου γιορτάζουν. Και στον Άγιαξ βρήκαν τον καλύτερο τρόπο για να τις τιμήσουν.

Οι παίκτες του Αίαντα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το παιχνίδι με την Καμπούρ, κρατώντας τις γυναίκες που τους έφεραν στον κόσμο απ' το χέρι. Και φυσικά όλος ο κόσμος στις εξέδρες καταχειροκρότησε αυτή την πολύ όμορφη κίνηση! 



AFC Ajax @AFCAjax
Nog even genieten van de opkomst van de -spelers en hun moeders!
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Φωτιά» με τα… κόκκινα!!

Αγωνιζόμενη όχι με τις παραδοσιακές μπλε, αλλά με κόκκινες εμφανίσεις, η Σαμπντόρια πέταγε «φωτιές» και επικρατώντας 4-1 στην έδρα της Ουντινέζε βλέπει την Ευρώπη να… πλησιάζει στη Γένοβα!

«Φωτιά» με τα… κόκκινα!
Με τον Τζόναθαν Σοριάνο να αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή και να σημειώνει δύο γκολ, η Σαμπντόρια πέρασε με σκορ 3-0 από την έδρα της Ουντινέζε και συνεχίζει να ονειρεύεται… ευρωπαϊκά!

Ο Ισπανός επιθετικός χάρισε ένα πολύ δύσκολο απόγευμα στον Ορέστη Καρνέζη και του έδειξε σχετικά νωρίς τι τον… περίμενε. Στο 25’ μετέτρεψε σε γκολ μια καταπληκτική ατομική ενέργεια του Βσζόλεκ από τα δεξιά, ενώ στο 62’ βρήκε ξανά δίχτυα σημειώνοντας ένα τέρμα που ουσιαστικά διέλυσε την ψυχολογία των γηπεδούχων. Και αυτό ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που η Ουντινέζει είχε τον έλεγχο κι έδειχνε ικανή να ισοφαρίσει. Έχασε, όμως, την ευκαιρία της όταν στο 59’ κεφαλιά του Βίντμερ βρήκε δοκάρι και στο 80’ ο Άκουα της έδωσε τη χαριστική βολή καθιστώντας διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά.

Για 56 λεπτά αγωνίστηκε ο Κονέ, που είδε από τον πάγκο –πια- στον συνήθη ύποπτο Αντόνιο Ντι Νατάλε να πετυχαίνει από το σημείο του πέναλτι το γκολ της τιμής και τον Ντανκαν να διαμορφώνει το τελικό 4-1 στο 90’.

Ήττα που ισοδυναμεί με υποβιβασμό γνώρισε μέσα στο γήπεδό της η Τσεζένα, η οποία έχασε με σκορ 3-2 από την αδιάφορη Σασουόλο, πληρώνοντας το γεγονός πως πιάστηκε… στον ύπνο και από το 17’ κιόλας ήταν δύο γκολ πίσω.

Ακριβώς αντίθετα συναισθήματα για την Αταλάντα που νίκησε 3-2 μέσα στην έδρα της Παλέρμο και σε συνδυασμό με την ήττα της Τσεζένα, πανηγύρισε την παραμονή της στη Serie A. Μάλιστα, κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» παρά το γεγονός πως έπαιξε για περίπου 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο χάνοντας τον τερματοφύλακά της Αβράμοφ ενώ το σκορ ήταν ακόμη 2-2!

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής

Σάββατο (09/05)

Γιουβέντους-Κάλιαρι 1-1
(45' Πογκμπά-85' Ροζετίνι)

Μίλαν-Ρόμα 2-1
(40' Φαν Γκίνκελ, 59' Ντέστρο - 73' πεν. Τότι)

Κυριακή (10/05)

Κιέβο-Βερόνα 2-2
(9' Παλόσκι, 40' Πελισιέρ πεν.-20' Γκόμες, 26' Τόνι)

Παλέρμο-Αταλάντα 2-3
(43’ Βάσκες, 68’ Ριγκόνι – 6΄Μπαζέλι, 17’ αυτ. Αντγιέλοβιτς, 51’ Γκόμες)

Ουντινέζε-Σαμπντόρια 1-4
(87’ πεν. Ντι Νατάλε - 25’, 62’ Σοριάνο, 80’ Ακουα, 90’ Ντανκαν)

Τσεζένα-Σασουόλο 2-3
(15’ Ντεφρέλ, 29’ Μπριέντσα – 48’ Ζάζα, 51’ Ταϊντέρ, 69’ Μισιρόλι)

Έμπολι-Φιορεντίνα (19:00)
Πάρμα-Νάπολι (19:00)
Λάτσιο-Ίντερ (21:45)

Δεύτερα (11/05)

Τζένοα-Τορίνο (21:45)
Επόμενη αγωνιστική (36η)

Σάββατο (16/05)

Ίντερ-Γιουβέντους (19:00)
Σαμπντόρια-Λάτσιο (21:45)

Κυριακή (17/05)

Σασουόλο-Μίλαν (13:30)
Αταλάντα-Τζένοα (16:00)
Βερόνα-Έμπολι (16:00)
Κάλιαρι-Παλέρμο (16:00)
Τορίνο-Κιέβο (16:00)
Ρόμα-Ουντινέζε (21:45)

Δευτέρα (18/05)

Φιορεντίνα-Πάρμα (20:00)
Νάπολι-Τσεζένα (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Με… «ψυχρολουσία» στα πλέι άουτ!!

Μέσω πλέι άουτ θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην Eredivisie Μπρέντα και Γκόου Αχέντ Ιγκλς, που έχασαν κάθε ελπίδα για έξοδο απ’ την επικίνδυνη ζώνη στην προτελευταία αγωνιστική της Ολλανδίας.

Με… «ψυχρολουσία» στα πλέι άουτ
Δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη που θα τους απομακρύνει απ’ τα πλέι άουτ Μπρέντα και Γκόου Αχέντ Ιγκλς στην προτελευταία αγωνιστική της Eredivisie.

Η Μπρέντα αποχαιρέτησε όσες ελπίδες είχε, με «ψυχρολουσία», αφού η Άλκμααρ πανηγύρισε τη νίκη με 3-2, με το γκολ του Γιόχανσον στο 89’ να «καθαρίζει» το παιχνίδι. Σε συνδυασμό που πήρε η Εξέλσιορ απ’ την Ουτρέχτη (2-2) χάθηκε και μαθηματικά η ελπίδα για άμεση παραμονή.

Ο βαθμός της Εξέλσιορ επηρέασε και τη Γκόου Αχέντ Ιγκλς, παρά την ισοπαλία που πήρε απ’ την Χέρενφεν (1-1), αφού δεν κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι της αποφυγής των πλέι άουτ μέχρι τέλους.

Αναλυτικά η 33η (προτελευταία) αγωνιστική

Κυριακή (10/5, 15:30)
Άγιαξ-Καμπούρ 3-0
(57’, 62’ Φίσερ, 84’ Σόνε)

Άλκμααρ-Μπρέντα 3-2
(12’ Μπερχάους, 83’ Μάρεν, 89’ Γιόχανσον - 34’ Σαρπόνγκ, 38’ Τιγκαντουινί)

Φέγενορντ-Φίτεσε (αναβλήθηκε)

Γκόου Αχέντ Ιγκλς-Χέρενφεν 1-1
(90+1’ Φερχόκ - 88’ Ντουάρτ)

Γκρόνινγκεν-Τσβόλε 0-1
(74’ Νέσιντ)

Αϊντχόφεν-Χέρακλες 2-0
(32’ Ντεπάι, 64’ Βίλεμς)

Τβέντε-Ντόρντρεχτ 3-0
(57’, 88’ Κορόνα, 74’ Μπιέλαντ )

Ουτρέχτη-Εξέλσιορ 2-2
(60’ πεν. Χάλερ, 84’ Φερμπίκ - 75’, 79’ φαν Φέρτ)

Βίλεμ-Ντεν Χάαγκ 1-0
(62’ Αρμεντέρος)

Η τελευταία αγωνιστική της Eredivisie:
Κυριακή 17/5 - 15.30
Χέρενφεν- Τβέντε
Καμπούρ-Βίλεμ
Ντόρντρεχτ-Άγιαξ
Μπρέντα-Γκρόνινγκεν
Τσβόλε-Φέγενορντ
Εξέλσιορ-Άλκμααρ
Χέρακλες-Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Φίτεσε-Ουτρέχτη
Ντεν Χάαγκ-Αϊντχόφεν *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο λιγότερο... χειρότερος νίκησε!!

Με το γκολ του Μουνιέ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Μονπελιέ πήρε τη νίκη (1-0) στην έδρα της ήδη υποβιβασμένης Λανς, για την 36η αγωνιστική της Ligue 1.

Ο λιγότερο... χειρότερος νίκησε!
Ύστερα από ένα ματς που καμία ομάδα δεν είχε κίνητρο, η Μονπελιέ πήρε τη νίκη στην έδρα της Λανς, επικρατώντας 1-0, για την 36η αγωνιστική της Ligue1.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μουνιέ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τους ήδη υποβιβασμένους «λανσουά» να μετρούν την τελευταία τους νίκη από το Μάρτιο.

Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 8/5

Παρί Σεν Ζερμέν-Γκινγκάμπ 6-0
(2’, 52’, 71’ Καβάνι, 18’, 90’ πεν. Ιμπραΐμοβιτς, 56’ Μάξουελ)

Σάββατο, 9/5 (21:00)

Καέν-Λιόν 3-0
(41', 44' Μπενεζέ, 85' Πρίβα)

Μπορντό-Ναντ 2-1
(20’ πεν. Ρολάν, 69’ Ρολάν - 15’ πεν. Βερετού)

Εβιάν-Ρεμς 2-3
(45+2’ Σουνού, 48’ Ντιαμέλ - 40’, 64’ Ενγκόγκ, 86’ Μουκάντζιο)

Μετς-Λοριάν 0-4
(12’ Μοστεφά, 34’ Φιλιποτό, 55’ Κονέ, 85’ Αγιού)

Ρεν-Μπαστιά 0-1
(78’ Ντάνιτς)

Τουλούζ-Λιλ 3-2
(30’ Μπεν Γεντέρ, 81’ Τρέχο, 83’ Μπρεϊθγουέιτ - 9’ Ρου, 60’ Μπουφάλ)

Κυριακή, 10/5

Λανς-Μονπελιέ 0-1
(90+1’ Μουνιέ)

Σεντ Ετιέν-Νις (18:00)
Μαρσέιγ-Μονακό (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (37η)

Σάββατο, 16/5 (22:00)

Μπαστιά-Καέν
Εβιάν-Σεντ Ετιέν
Γκινγκάμπ-Τουλούζ
Λιλ-Μαρσέιγ
Λιόν-Μπορντό
Μονακό-Μετς
Μονπελιέ-Παρί Σεν Ζερμέν
Ναντ-Λοριάν
Νις-Λανς
Ρεμς-Ρεν *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Γκουαρντιόλα πάει στη Σίτι»

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον Πεπ Γκουαρντιόλα να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι από τη νέα αγωνιστική σεζόν.

«Ο Γκουαρντιόλα πάει στη Σίτι»
Μετά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας γνωστού τηλεοπτικού δικτύου και ένας παλαίμαχος άσος της Μπάγερν… φρόντισε να μεταφέρει τις πληροφορίες του…

«Μία καλά πληροφορημένη πηγή μου έστειλε μήνυμα λέγοντας ότι η Μάντσεστερ Σίτι μίλησε με τον Πεπ Γκουαρδιόλα πριν από δύο μήνες και εκείνος είπε όχι. Εν τω μεταξύ υπάρχουν νέες προχωρημένες συζητήσεις που συνεχίζονται», ανέφερε ο Ντιτμαρ Χάμαν με δηλώσεις του σε βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό και κατέληξε:

«Δεν υπάρχει κάτι συμφωνημένο ακόμη αλλά είναι πιθανό - στην πραγματικότητα αρκετά αληθοφανές - ο Πεπ να είναι στη Μάντσεστερ Σίτι την επόμενη χρονιά». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανελέητος Αγουέρο!!

Κανένα οίκτο στην (πεσμένη πια) ΚΠΡ δεν έδειξε ο Αγουέρο! Κάνοντας χατ-τρικ και κλειδώνοντας την πρωτιά των σκόρερ, ο Αργεντινός σφράγισε ουσιαστικά το εισιτήριο της Σίτι για το Champions League (6-0)

Ανελέητος Αγουέρο!
Για να σκοτώσεις κάποιον πεθαμένο δε χρειάζεσαι «πολυβόλο».

Παρόλα αυτά, ο Κουν Αγουέρο έμοιαζε ξανά με τέτοιο στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την ΚΠΡ.

Ο εκπληκτικός Αργεντινός δεν έδειξε έλεος στην ομάδα του Ρέντναπ (που πλέον υποβιβάστηκε και μαθηματικά) κι όχι απλά σκόραρε για πέμπτο συνεχόμενο ματς, αλλά έκανε χατ-τρικ στο εντυπωσιακό 6-0.

Σε 65 μόλις λεπτά το πρώτο «κανόνι» της Premier League (με 25 γκολ πλέον) είχε προσφέρει ήδη την παράστασή του. Με τη συνδρομή και του Κολάροφ λοιπόν (σ.σ. όμορφη εκτέλεση φάουλ), είχε δώσει ήδη διαστάσεις στο σκορ. Έτσι, έδωσε τη σκυτάλη -μαζί με ασίστ- στον Μίλνερ, πριν ο Σίλβα βάλει εκείνος το κερασάκι στο τέλος.

Διότι η φετινή τούρτα δεν ήταν και τόσο νόστιμη για τη Σίτι (από την άποψη ότι δεν πήρε τίτλο, ούτε προχώρησε στην Ευρώπη) ωστόσο κλείνει «γλυκά», με την ομάδα του Πελεγκρίνι να χρειάζεται πλέον ένα πόντο στα δυο τελευταία ματς (με Σουόνσι και Σαουθάμπτον) για να κλειδώσει και μαθηματικά την απευθείας έξοδο στο Champions League.




Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής

Σάββατο, 9/5

Έβερτον-Σάντερλαντ 0-2
(53’ Γκρέιαμ, 85’ Ντεφόε)

Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ 1-0
(31’ Κλέβερλι)

Χαλ-Μπέρνλι 0-1
(62’ Ινγκς)

Λέστερ-Σαουθάμπτον 2-0
(7’, 20’ Μαχρέζ)

Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ 1-1
(42’ Πέρεθ-32’ Ανιτσέμπε)

Στόουκ-Τότεναμ 3-0
(22’ Άνταμ, 33’ Ενζονζί, 87’ Ντιουφ)

Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2
(57' Πάντσιον - 19' Μάτα πεν, 78' Φελαϊνί)

Κυριακή, 10/5

Μάντσεστερ Σίτι-ΚΠΡ 6-0
(4’, 50’, 65’ πεν. Αγουέρο, 32’ Κολάροφ, 70’ Μίλνερ, 87’ Σίλβα)

Τσέλσι-Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα, 11/5

Άρσεναλ-Σουόνσι (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (37η)

Σάββατο, 16/5 (17:00)

Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα (14:45)
Μπέρνλι-Στόουκ
ΚΠΡ-Νιούκαστλ
Σάντερλαντ-Λέστερ
Τότεναμ-Χαλ
Γουέστ Χαμ-Έβερτον
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας (19:30)

Κυριακή, 17/5

Σουόνσι-Μάντσεστερ Σίτι (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα, 18/5

Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι (22:00)' *Πηγή: sport-fm.gr*

Ήθελε να σκοτώσει τον Ιμπραΐμοβιτς!!

Σοκάρει γνωστός Σουηδός δολοφόνος, καθώς αποκάλυψε ότι στο στόχαστρο του είχε βρεθεί πριν λίγα χρόνια ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ήθελε να σκοτώσει τον Ιμπραΐμοβιτς!
Μια τρελή ιστορία κυκλοφόρησε σήμερα στη Σουηδία. Ο φυλακισμένος, Πίτερ Μανγκς, αναφέρει στο βιβλίο του ότι σκόπευε να εκτελέσει τον αστέρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν είχε κάνει πριν λίγα χρόνια παράνομη στάθμευση της πανάκριβης Ferrari του και όπως αναφέρει ο Μανγκς βλέποντας τη, άλλαξε κατεύθυνση, επέστρεψε σπίτι του και πήρε το όπλο του, ώστε να συναντήσει και να σκοτώσει τον «Ίμπρα».

Ο 33χρονος φορ εκτελεί εντός των γηπέδων και ο Μανγκς εκτός αυτών, καθώς αποδεδειγμένα έχει σκοτώσει έναν άνθρωπο, ενώ έχει κριθεί ένοχος για επτά απόπειρες δολοφονίας. Επιπλέον, όπως αναφέρουν στη Σουηδία, έχει εμπλακεί σε 15 δολοφονικές επιθέσεις από το 2003 έως το 2010. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παραλίγο ατύχημα στα πιτ!! (video)

Η Lotus του Ρομάν Γκροσάν δεν ακινητοποιήθηκε εγκαίρως σε πιτ στοπ στην πίστα της Καταλονίας και χτύπησε, ευτυχώς ελαφρά, ένα μέλος του συνεργείου της ομάδας.

Παραλίγο ατύχημα στα πιτ (video)
Λίγο έλειψε να υπάρξει ατύχημα στο Grand Prix της Καταλονίας. Ο Ρομάν Γκροσάν εισήλθε με ταχύτητα για πιτ στοπ και για αδιευκρίνιστο λόγο η Lotus του δεν ακινητοποιήθηκε στο σημείο που έπρεπε, με αποτέλεσμα να παρασύρει ένα μέλος του συνεργείου.








Ευτυχώς το θύμα δεν έπαθε κάτι σοβαρό και μάλιστα λίγο μετά φωτογραφήθηκε να χαμογελά κρατώντας πάγο στην ευαίσθητη περιοχή όπου φαίνεται πως χτύπησε ελαφρώς.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γκολάρα - «μαγεία» αλά Ζλάταν!! (video)

Το προ διετίας εκπληκτικό γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με την φανέλα της εθνικής Σουηδίας κόντρα στην Αγγλία θύμισε ποδοσφαιριστής σε αγώνα μεταξύ ερασιτεχνικών ομάδων στη Γερμανία.

Ο Μιχέλ Χάρρερ, περί ου ο λόγος, υποδέχθηκε την μπάλα μετά το βολέ του τερματοφύλακα στοπάροντάς την με το στήθος και εν συνεχεία με εκπληκτικό ψαλιδάκι την έστειλε στο βάθος της εστίας του αντίπαλου γκολκίπερ πετυχαίνοντας ένα γκολ «ποίημα».





 *Πηγή: metrosport.gr*

Ο Γιώργος Σαββίδης με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έξω από τη Βουλή!! (pic)

Ο Γιώργος Σαββίδης, φωτογραφήθηκε έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, με φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο γιος του Ιβάν Σαββίδης, άλλωστε έχει τονίσει πως είναι... "Αρρωστος με τον Δικέφαλο" και το δείχνει με κάθε ευκαιρία.



 *Πηγή: metrosport.gr*

Πρωταθλητής ο Στοχ!!

Ο Μίροσλαβ Στοχ κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος τόσο στην Ολλανδία με την Τβέντε, όσο και στην Τουρκία με την Φενέρμπαχτσε. Πλέον είναι και... εστεμμένος πρωταθλητής Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με την Αλ Αΐν.

Ο Σλοβάκος μεοσεπιθετικός που δεν μπόρεσε να έχει την ίδια επιτυχία με τον ΠΑΟΚ συνέβαλε σημαντικά στην πρωτιά της Αλ Αΐν στην "Arabian Gulf League" (την πρώτη κατηγορία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), καθώς σε 24 συμμετοχές σημείωσε 9 τέρματα.
 *Πηγή: metrosport.gr*

Ιερολοχίτες: «Αφετηρία για να επιστρέψει ο Αυτοκράτορας στη φυσική του θέση»

Οι Ιερολοχίτες εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία συγχαίρουν την ομάδα μπάσκετ, τονίζοντας ότι ελπίδα όλων είναι να αποτελέσει την αφετηρία για την επιστροφή της ομάδας στη φυσική της θέση που δεν είναι άλλη από τη διεκδίκηση τίτλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συγχαρητήρια σε όλους για την 4η θέση και την ελπίδα ότι θα αποτελέσει αφετηρία για να επιστρέψει σιγά-σιγά ο ΑΡΗΣ στη φυσική του θέση.
Το είχαμε πει πολλές φορές φέτος κατα τη διάρκεια της σεζόν, πως στο μπασκετικό ΑΡΗ, γίνονται μεθοδευμένες και καλά στοχευμένες κινήσεις, και πως γενικότερα το τμήμα έδειχνε να αποπνέει υγεία, καθαρότητα και αισιοδοξία για κάτι καλύτερο απο αυτό που βλέπαμε τα τελευταια χρόνια…

Σήμερα με τον τελευταίο αγώνα και τη λήξη της κανονικής διάρκειας της Α1, αποδείχθηκε έως ένα βαθμό, πως όλα όσα βλέπαμε, όχι μόνο πλασματικά δεν ήταν, αλλά μια φυσική απόρροια της σωστής δουλειάς που γίνεται στην Κ.Α.Ε, δίνοντας μας ελπίδες, στο μέλλον να δούμε ακόμη καλύτερα πράγματα, ιδιαίτερα και με την έλευση του νέου επενδυτή !!!

Ίσως σε κάποια άλλη παλιότερη εποχή, η κατάκτηση της 4ης θέσης να προκαλούσε απογοήτευση, αλλά με τα σημερινά δεδομένα και βάσει όλων των προβλημάτων που είχε ο σύλλογος την τελευταια δεκαετία, με οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, συνεχείς μειώσεις του αγωνιστικού μπάτζετ, απαγορεύσεις και περιορισμούς μεταγραφών κτλ, σίγουρα θα πρέπει να θεωρείται επιτυχία και μας αφήνει ελπίδες οτι ίσως σύντομα ξαναδούμε τον ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΑΡΗ να επιστρέφει στη φυσική του θέση, εκεί που του αρμόζει να είναι, μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας και διεκδικητής ευρωπαϊκών τίτλων !!!

Θέλουμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας, είτε ανήκουν στο αγωνιστικό είτε στο διοικητικό κομμάτι αυτής της οικογένειας… Να είναι σίγουροι πως ο ΑΡΕΙΑΝΟΣ ξέρει να αναγνωρίζει και όσο βλέπουμε να γίνονται σωστά πράγματα στο σύλλογο, τόσο πιο σύντομα θα επιστρέψουν οι εποχές που δύσκολα έβρισκε κανεις εισιτήριο ακομη και για τον πιο αδιάφορο αγώνα της χρονιάς…!!!

Ελπίζουμε η σοβαρότητα αυτή να συνεχιστεί και κατα τη διάρκεια των πλέι οφ, αρχής γενομένης από τη σειρά των αγώνων με το χανούμι… Τελειώνουμε μπαμ μπαμ αυτούς τους γελοίους και πάμε παρακάτω…!!! Γιατί ΑΡΗ μου δε γίνεται αλλιώς !!!

Υ.Γ.1 Ένα μεγάλο μπράβο επίσης και στα παλικαράκια που δώσανε το παρών στο μακρινό Ρέθυμνο και με τις φωνές και την ασταμάτητη στήριξή τους, σπρώξανε την ομάδα στη νίκη.

Υ.Γ.2 Ραντεβού τώρα στο θρυλικό ΠΑΛΕ με το χανουμάκι… Πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί !!!»

Ο Κασίγιας βρίζει τους οπαδούς της Ρεάλ!! (VIDEO)

Το γκολ της Βαλένθια μέσα στο Μπερναμπέου εξόργισε την εξέδρα που αποδοκίμασε για ακόμη μια φορά στη φετινή σεζόν τον Ίκερ Κασίγιας. Ο Ισπανός πορτιέρο δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και άρχισε να βρίζει τους οπαδούς κάνοντας και μια χειρονομία προς την πλευρά των «γκαλάκτικος».









 *Πηγή: metrosport.gr*

Αυτά κατέθεσαν ενόρκως Νίκος Γεωργέας και Δημήτρης Καλαϊτζίδης!!

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» τις καταθέσεις των Νίκου Γεωργέα και Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη όσον αφορά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Βέροια.

Αναλυτικά το κείμενο αναδημοσιευμένο από την ιστοσελίδα ethnosport.gr:

«Η Βέροια έμπλεξε για τα καλά μετά τις ένορκες καταθέσεις δύο πρώην συνεργατών της: του 38χρονου ποδοσφαιριστή Νίκου Γεωργέα, ο οποίος την αγωνιστική περίοδο 2012-13 έπαιξε στη Βέροια, καθώς και του 58χρονου νυν προπονητή του Αρη, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος τέσσερις φορές στην καριέρα του έχει καθοδηγήσει την ομάδα της Ημαθίας.

Ο πρώτος, όπως αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής», στις 24/3/2015 κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στον ανακριτή Γ. Ανδρεάδη για τον προ τριετίας (6/1/2013) αγώνα Ολυμπιακού - Βέροιας (3-0) στο γήπεδο Καραϊσκάκη: «Στη διάρκεια του ημιχρόνου μπήκε μέσα ο γενικός αρχηγός της ομάδας Γιώργος Λαναρής και μας είπε "είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ο πρόεδρος είπε ότι το ματς πρέπει να τελειώσει 3-0". Εγώ τότε αντέδρασα και ο Λαναρής είπε ότι όποιος δεν ήθελε μπορούσε να γίνει αλλαγή. Αμέσως μετά βγήκα στον αγωνιστικό χώρο και είπα στον προπονητή μου "ή θα με βγάλεις ή θα φάω κόκκινη κάρτα και θα αποβληθώ, δεν κάθομαι να φάω τρία γκολ από αυτούς"». Και προσέθεσε: «Πράγματι ο προπονητής με άκουσε και στο τέταρτο λεπτό με αντικατέστησε. Λίγα λεπτά αργότερα ο προπονητής αντικατέστησε και τον Καφέ, ο οποίος φαινόταν ότι δεν είχε συμφωνήσει με την εντολή του προέδρου μας και ουσιαστικά δεν συμμετείχε στο παιχνίδι. Τελικά το παιχνίδι έληξε 3-0, όπως είχε ζητήσει ο πρόεδρος της Βέροιας...».

Για παρέμβαση του Γ. Λαναρή κατέθεσε ενόρκως στις 23/3/2015 και ο νυν τεχνικός του Αρη και πρώην της Βέροιας, Δ. Καλαϊτζίδης: «Στη διάρκεια του ημιχρόνου και λίγο πριν βγει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο ήρθε έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας ο γενικός αρχηγός της ομάδας Γιώργος Λαναρής και μου είπε ότι πρέπει να χάσουμε με 3-0. Κατάλαβα ότι αυτό ήταν εντολή του προέδρου της ομάδας, κ. Αρβανιτίδη. Εγώ, εκνευρισμένος, τον ρώτησα ποιος θα μπει στα αποδυτήρια για να το πει στους παίχτες και μου απάντησε ότι θα έμπαινε ο ίδιος».

Κατέθεσε ενόρκως, επίσης, ότι «λίγο πριν βγω στο γήπεδο συνάντησα τον κ. Αρβανιτίδη και του είπα "γνωρίζεις πολύ καλά ότι δουλεύω 15 ώρες την ημέρα και δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι έτσι". Ο Αρβανιτίδης μού απάντησε 'Δημήτρη, μη στεναχωριέσαι, όλα θα πάνε καλά'. Δεν γνωρίζω τι έγινε στα αποδυτήρια, αλλά από αυτό που έγινε παρακάτω είμαι πεπεισμένος ότι, όταν έφυγα από τα αποδυτήρια, ο Λαναρής μπήκε μέσα και μετέφερε στους παίχτες το μήνυμα του προέδρου. Μετά από 2-3 λεπτά βγήκαν οι παίχτες στον αγωνιστικό χώρο και αμέσως με πλησίασαν οι παίχτες Γεωργέας και Καφές, οι οποίοι εκνευρισμένοι μού ζήτησαν να τους αντικαταστήσω. Ειδικά ο Γεωργέας θυμάμαι ότι μου είπε "κόουτς, βγάλε με, γιατί θα χτυπήσω κανέναν και θα αποβληθώ"... Τον Γεωργέα τον άλλαξα στο πρώτο πεντάλεπτο και λίγο αργότερα άλλαξα και τον Καφέ. Τελικά το παιχνίδι έληξε με 3-0, με το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού να σημειώνεται με πέναλτι στο 85΄και το τρίτο γκολ σημειώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων...».

Ανείπωτη τραγωδία στη φιέστα της Κάιζερ Τσιφς!! (video)

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Ν. Αφρικής πανηγύρισε η Κάιζερ Τσιφς μετά τη νίκη της επί της Τσίπα Γιουνάιτεντ με 2-0, αλλά η γιορτή μετατράπηκε σε τραγωδία.

Μετά το τέλος του αγώνα το Σάββατο (9/5) στο γήπεδο «Μαντέλα Μπέι», ένας οπαδός των γηπεδούχων δέχτηκε πυρά από αστυνομικό, χάνοντας τη ζωή του. Ο εν λόγω οπαδός είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, μαζί με άλλους, και προσπάθησε να πάρει το όπλο του αστυνομικού, με αποτέλεσμα εκείνος να τον πυροβολήσει θανάσιμα.

«Ο άνδρας προσπάθησε να πάρει το όπλο του αστυνομικού και κατά τη διάρκεια της πάλης, το όπλο εκπυρσοκρότησε και το άτομο αυτό πυροβολήθηκε», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.





*Πηγή: metrosport.gr*

Θέλεις και τα λες;

Εξοργίστηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ (ο οποίος θεωρεί εαυτόν δυνάμει πρόεδρο της FIBA κι ας έφαγε… “μαύρο“), Γιώργος Βασιλακόπουλος, από το ύφος και το ήθος της επιστολής Μπερτομέου και απάντησε. Ως γνήσιος άνθρωπος του αθλητισμού, πήρε θέση κι όπως πάντα είπε τη δική του αλήθεια, βουτηγμένη μέσα στο ψέμα. Γιατί είπαμε: Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης. Γράφει ο Γιώργος ΚογκαλίδηςΔεν θα σχολιάσω τις απόψεις περί “αλαζονείας” και “διασπαστικής πρακτικής“, καθώς δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από το να κοιταχτεί στον καθρέπτη, για να δει με μια ματιά και τα δύο. Ούτε τα περί “Σουλτάνου“, τα οποία δεκαετίες του προσάπτουμε, όσοι δεν ανήκουμε (ευτυχώς) στην αυλή του. Γιατί, είπαμε, δύσκολες εποχές, αλλά η ντροπή δεν είναι δουλειά
Πάμε στην ουσία. Τί είπε ο κ. Βασιλακόπουλος; “… Θέτουν ζήτημα πληρωμής των ανωνύμων εταιριών από τις Εθνικές ομοσπονδίες για τις δραστηριότητες των Εθνικών ομάδων“. Με μια πρώτη ανάγνωση έχει δίκιο.
Μόνο που ο πραγματικός πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μορατόρε, είπε ξεκάθαρα πως η διεθνής ομοσπονδία θέλει να βαδίσει στα χνάρια της UEFA. Μόνο που στην UEFA οι Ομοσπονδίες πληρώνουν κανονικά και με τον νόμο τις Ανώνυμες Εταιρίες, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τους παίκτες τους, για τις Εθνικές ομάδες. Καλώς ή κακώς.
Αν θες να γίνεις UEFA, τότε πρέπει να ακολουθήσεις όλο το πλάνο, όχι να πάρεις όποιο κομμάτι σε συμφέρει. Βεβαίως, μπορεί να διαφωνεί ο “δικός μας“, αλλά πρόεδρος στη FIBA είναι -για την ώρα, τουλάχιστον- ο Μορατόρε. Αν δεν είπε ψέματα, πιάστηκε αδιάβαστος.
Έκανε κι ένα βήμα παραπάνω ο “σωλήνας“. Είπε “… θέλουν με απλά λόγια να πληρώσει ο κάθε φορολογούμενος πολίτης την Εθνική ομάδα της χώρας, αφού οι αθλητικές ομοσπονδίες είναι κρατικά επιχορηγούμενες“. Να κι ένας παράγοντας, που ενδιαφέρεται για το δημόσιο χρήμα και για τον φορολογούμενο πολίτη, δηλαδή για μας.
Αφού έχει τέτοια καούρα, γιατί δεν ανεβάζει στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ τις συμβάσεις και τις συναλλαγές της Ομοσπονδίας; Γιατί δεν λέει στον φορολογούμενο πολίτη πού βρήκε τις 800.000 ευρώ για τη wild card; Γιατί δεν λέει στον φορολογούμενο πολίτη αν είναι πληρωμένοι οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές, οι διαιτητές των πρωταθλημάτων, οι υπάλληλοι της ΕΟΚ; Γιατί αν είναι (που δεν είναι) καλώς είναι, μια και γι’ αυτό (κι όχι μόνο) παίρνει το ζεστό δημόσιο χρήμα.
Δεν μπορούσε να λείψει από την γκάμα του ο φιλιππικός περί κακών επαγγελματιών παραγόντων (“…δεν είναι μόνο ότι οι κύριοι αυτοί, στο όνομα του ελάχιστου αριθμού ανωνύμων εταιριών που εκπροσωπούν, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων που επιτελούν αθλητικό παραγωγικό έργο, τολμώντας μάλιστα να θεωρούν ότι μιλούν και εξ ονόματός τους“), προβάλλοντας εκ διαστολής τη δική του (τάχα μου) ερασιτεχνική ενασχόληση με το μπάσκετ.
Αναρωτιέμαι, αφού είναι κατά των επαγγελματιών παραγόντων και των ανώνυμων εταιριών, γιατί στον τελικό του Κυπέλλου δίνει μόλις το 10% στους φιναλίστ και ψίχουλα στους διαιτητές (κάτι σαν 100 ευρώ, τη στιγμή που παίρνουν 650 για κάθε αγώνα στην Α1) και κρατά -ως γνήσιος ερασιτέχνης, εραστής του αθλήματος- το υπόλοιπο 80% για την ΕΟΚ;
Αναρωτιέμαι, πόσο καλοί επαγγελματίες είναι τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ, που εδώ και 400 συναπτά έτη (και λίγα λέω) μπορούν να είναι ταυτόχρονα καλοί στη δουλειά τους και να… τρέχουν την Ομοσπονδία, να ρυθμίζουν τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ, σε όλη την Επικράτεια και -φυσικά- να μην χάνουν ταξίδι (αναψυχής), προκειμένου να “υπηρετήσουν” (πάντα βρίσκοντας κατάλυμα σε πολυτελή και πανάκριβα ξενοδοχεία, με όλα τα έξοδα πληρωμένα) το δύσμοιρο ελληνικό μπάσκετ. Πότε προλαβαίνουν και δουλεύουν οι “ερασιτέχνεςισόβιοι παράγοντες;
Για επίλογο θα κρατήσω το επιμύθιο του “Γιώργα“: “…Επί τούτου, αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του αρμόδιου Υφυπουργού, για ένα θέμα το οποίο πραγματικά άπτεται των αρμοδιοτήτων του και θίγει και προσβάλει το αντικείμενο της ενασχόλησής του. Αυτά προς το παρών“.
Κύριε Κοντονή, να χαίρεστε τον φάρο και τον μόνιμο φαροφύλακα. Την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον από τους συμβούλους σας, προσέξτε γιατί σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Πηγή: ebasket.gr

Η πιο τίμια Κυριακή του πρωταθλήματος!!

Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος θα είναι η πιο καθαρή της σαιζόν. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Όλα τα ματς θα παιχτούν σπαθί. Ό, τι σου λέω. Ρεσιτάλ διαιτησίας εγγυημένο με σφραγίδα Bank of England.
Είναι τέτοια η κατάσταση τούτες τις ημέρες που ουδείς τολμάει, ακόμα και να σκεφθεί, να πει μια κουβέντα ακόμα και στο πιο σημαδεμένο κοράκι. Όλοι, και δεν μιλάω για τους διαιτητές, είναι χεσμένοι.
Μην πω το άλλο. Μια αλήθεια που σήμερα έχει την αξία της. Οι διαιτητές νοιώθουν α-πε-λευ-ρω-με-νοι. Ότι δεν έχουν υποχρέωση να σφυρίξουν έτσι ή, αλλοιώς σύμφωνα με τις επιλογές της εγκληματικής οργάνωσης.
Οι διαιτητές είναι πονηροί. Να το πούμε κι αυτό. Της δουλειάς είναι. Δεν είναι μαλάκες να μη ξέρουν που φυσάει ο άνεμος. Και με πόσα μποφώρ π.χ. υπέρ ή, κατά Λεβαδειακού και Πανθρακικού, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιά. Που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τους ψιθυρίσει κάποιος ότι το πεπόνι δεν το κόβεις στα ίσα, ούτε κάνεις διίκαιη μοιρασιά στα σπόρια.
Κάποια άλλα χρόνια της τελευταίας αγωνιστικής γινόντουσαν όργια, ιδιαίτερα στην αυλαία του πρωταθλήματος, αν χρειαστεί. Φέτος, τα κοράκια θα σφυρίξουν λες και ήδη βρίσκεται φυλακή η εγκληματική οργάνωση.

ΜΕΓΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ στο Ξάνθη - Πανθρακικός, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, χάνουν οι γηπεδούχοι και υποβιβάζονται. Και με ήττα ο Πανιώνιος των 42 βαθμών γλυτώνει αν δεν κερδίσει ο Λεβαδειακός των 40 βαθμών τον υποβιβασμένο Εργοτέλη, σε παιχνίδι εκτός έδρας. Όπως επικίνδυνος να πέσει είναι ο Πανθρακικός των 40 βαθμών απο την κυρά γειτόνισσα Ξάνθη.
Αλήθεια, τι είναι αυτό που ενδιαφέρει την... αδιάφορη Ξάνθη, να υποβιβαστεί ο γείτονάς της Πανθρακικός ή, όχι. Έχω απαντήσεις σ' όλα. Μήπως δεν παίζουν μονάχα τα πραγματικά συμφέροντα της Ξάνθης αλλά και το «γαμώτο» της Σκόντα. Δηλαδή;
Κάποιοι εκτός διοίκησης της Ξάνθης, δηλαδή όχι η «επίσημη» που λέμε ΠΑΕ, δεν ξεχνάνε ότι ήθελε τον υποβιβασμό της πέρυσι ο Πανθρακικός και γι' αυτό, λέει, έχασε στην Κομοτηνή με 3-1 από τον Απόλλωνα Αθηνών. Διαδόσεις, θα πεις. Καχυποψίες.
Η αλήθεια είναι ότι η Ξάνθη και χωρίς να παίζει το παιχνίδι τρίτης ομάδας πάει για νίκη στον Πανθρακικό, άλλωστε παίζει και σπέσιαλ πριμ στους παίκτες της! Πέρα, λοιπόν, από το «γαμώτο» επανέρχομαι στο ερώτημα. Συμφέρει την Σκόντα που πριμοδοτεί τον... υποβιβασμό του Πανθρακικού να φύγει στην Β' εθνική το «συνεταιράκι» της. Το γειτονάκι της.
Κατ' αρχήν, η μία όψη του νομίσματος είναι ότι στο μεγάλο πρωτάθλημα θέλω να είμαι μόνον εγώ στην ευρύτερη περιοχή, η Ξάνθη ή, ο Πανθρακικός. Για λόγους πρεστίς. Και για λόγους οικονομικούς αν ήμουν ομάδα που γέμιζα το γήπεδό μου από οπαδούς άλλων ομάδων που θα τις υποδεχόμουν στην έδρα μου, γάβρους, βάζελους, παοκτσήδες, αεκτζήδες.
Από την άλλη η Ξάνθη συγκεκριμένα οφελείται από την παρουσία του Πανθρακικού στη σούπερ ληγκ, λόγω γειτονίας ακριβώς. Υπάρχουν ομάδες που διαμένουν στο ξενοδοχείο του
Πανόπουλου, στο Σαλέ, στις εγκαταστάσεις της Σκόντα, όταν μετακινούνται για το παιχνίδι τους με τον Πανθρακικό.
Ασφαλώς συμφέρει οικονομικά την Ξάνθη ο Πανθρακικός κι όχι π.χ. ο Πλατανιάς διότι γλυτώνει τη διαφορά των εξόδων στις μετακινήσεις. Είναι και το άλλο. Με μια καλή
«συνεργασία» των δύο ακριτικών ΠΑΕ, Πανθρακικού και Ξάνθης, στήνεται ένα μίνι-μπλοκ εξουσίας στο πρωτάθλημα και με ενιαία γραμμή οι δυο τους ισχυροποιούνται απέναντι
στους «πιστολάδες» του χώρου.

*Πηγή: sportdog.gr*

Το ξύλο βγήκε απ” τη Σερβία!! (vid)

Έμεναν 55 δεύτερα για το τέλος του ματς Ζελέζνικ-Βοϊβοντίνα, όταν ένας από τους πιο άγριους καβγάδες που έχετε δει ποτέ ξέσπασε στο παρκέ.
Η Βοϊβοντίνα προηγήθηκε 67-71 και έμεναν 55» για τη λήξη του ματς, όταν οι Όστοϊτς και Μπούρσατς άρχισαν να σπρώχνουν ο ένας τον άλλον, για να πιαστούν στα χέρια, μπροστά στο τραπέζι της γραμματείας και να αρχίσουν τις κλωτσιές και τις μπουνιές. Στη συνέχεια το ξύλο συνεχίστηκε…
Δείτε το βίντεο!







*Πηγή: arenafm.gr*

Το buzzer beater της χρονιάς!! (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη χθεσινή βραδιά του NBA με το buzzer beater του Pierce να βρίσκεται στο νούμερο ένα.













*Πηγή: arenafm.gr*

Βέσελι: «Επιτυχία το Final 4 και... συνεχίζουμε»

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ θα γευτεί για πρώτη φορά την εμπειρία του Final 4 κι ο Γιαν Βέσελι που είχε βρεθεί με την Παρτιζάν στο Παρίσι το 2010 μιλάει για το τι πιστεύει πως χρειάζεται για να διεκδικήσουν το καλύτερο. 
Ο Γιαν Βέσελι μίλησε στο euleague.net:
H Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ θα παίξει για πρώτη φορά σε Final Four. Aυτό είναι το δεύτερό σου, μετά την εμπειρία που είχες με την Παρτιζάν το 2010. Πόσο ενθουσιασμένοι είστε στη Φενέρ;
«Είναι το πρώτο της Final Four κι η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική. Όλοι θέλουν να ευχαριστηθούν αυτή την εμπειρία. Για μένα είναι το δεύτερο Final Four, το προηγούμενο ήταν με την Παρτιζάν και κανένας δεν περίμενε πως θα τα καταφέρουμε. Στην Φενέρ είχαμε εξαιρετική σεζόν κι όλοι είχαν βάλει αυτό τον στόχο από την αρχή της σεζόν κι έτσι υπάρχει περισσότερη πίεση απ' όταν ήμουν στην Παρτιζάν, αλλά όλοι είναι χαρούμενοι που τα καταφέραμε».
Πως νιώθετε που... σκουπίσατε τη σειρά με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και που έρχεται με 13 νίκες στα τελευταία 14 παιχνίδια;
«Δεν το σκεφτόμαστε έτσι, απλά προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Παιχνίδι με το παιχνίδι. Ν' αφήσουμε τα πράγματα πίσω μας και να προσπαθήσουμε να δούμε τον στόχο που έχουμε μπροστά μας και τι πρέπει να κάνουμε για να τα καταφέρουμε. Ο επόμενος στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι και σε αυτό συγκεντρωνόμαστε».
Από την ομάδα μόνο εσύ κι ο Νίκος Ζήσης έχετε εμπειρία από Final Four, είναι πλεονέκτημα που δεν έχετε εμπειρία από τους «4» της διοργάνωσης;
«Δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό. Πάντα είναι καλύτερο να έχεις εμπειρία και να ξέρεις στο περίπου τι να περιμένεις σ' ένα Final Four. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Ένα λάθος μπορεί να σου στοιχίσει ένα παιχνίδι. Το ξέρουμε αυτό, εγώ κι ο Νίκος έχουμε βρεθεί εκεί κι έτσι θα πρέπει να μεταφέρουμε την εμπειρία μας στους συμπαίκτες μας».
Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ μπορεί να μην έχει εμπειρία, έχει όμως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
«Ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού για πολλά, πολλά χρόνια και τώρα είναι απλά στον δεύτερό του χρόνο στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Ακόμα... χτίζει την ομάδα και προσπαθεί να φέρει παίκτες που θέλει στην ομάδα. Οι περισσότεροι παίκτες δούλεψαν μαζί του από την περασμένη σεζόν κι απλά πρόσθεσε μερικούς φέτος. Προπονούμαστε μαζί από την αρχή της σεζόν και τώρα έχουμε τη σωστή χημεία και ξέρουμε ότι τα καλά έρχονται. Ο Ζέλικο κάνει τη δουλειά του όπως ξέρει κι έκανε όλα αυτά τα χρόνια στον Παναθηναϊκό και δίνει κίνητρο στους παίκτες του με τον σωστό τρόπο. Το καταλάβαμε αυτό στα μέσα της σεζόν και μείναμε ενωμένοι και παίξαμε ομαδικά».
Για το τι χρειάζεται για να νικήσουν τη Ρεάλ και να φτάσουν στον τελικό: «Απλά να παίξουμε σκληρά, να είμαστε σκληροί κάτω από το καλάθι. Να παίξουμε σκληρά και να είμαστε οι εαυτοί μας. Αυτό είναι. Φυσικά, θα πρέπει να κάνουμε κάποιες προσθήκες στο παιχνίδι μας και να προετοιμάσουμε κάποια πράγματα για το παιχνίδι.
Το ότι φτάσαμε στο Final Four είναι από μόνο του επιτυχία, αλλά δεν είναι ώρα για να το πούμε αυτό. Πρέπει να παίξουμε μέχρι το τέλος και να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Και η Ίντερ για Μποτία!!

Μετά την Μίλαν οι Ιταλοί βάζουν στο... κόλπο και την Ίντερ για τον Αλμπέρτο Μποτία υποστηρίζοντας πως ο Ολυμπιακός μπορεί να καρπωθεί μέχρι και 4-5 εκατ. ευρώ.
Ο Ισπανός αμυντικός που ανήκει στην εταιρεία Doyen Sports αποτελεί σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Ιταλία και στόχο της Ίντερ. Στην γειτονική μας χώρα υποστηρίζουν ότι ο Αλμπέρτο Μποτία απασχολεί πολύ και την Ίντερ εκτός από την Μίλαν. Φροντίζουν να συνδέσουν και την υπόθεσή του με εκείνη του Νεμάνια Βίντιτς που δύσκολα θα μείνει στους «Νερατζούρι». Επαναφέρουν το όνομα του Αρτούρ Μαζουάκου για την ομάδα της Ίντερ καθώς και των Κουζμάνοβιτς, Ταϊντέρ και Σκελότο για τον Ολυμπιακό. Σημειώνεται δε πως ο Μποτία κόστισε 2 εκατ. ευρώ για τους Πειραιώτες και πως μπορούν να καρπωθούν για αυτόν 4 - 5 εκατ. ευρώ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Συνάντηση Ντιόπ με Εσπανιόλ!!

Ο Παπακουλί Ντιόπ -που φέτος έχει συνδεθεί και με Ολυμπιακό και με Παναθηναϊκό- είχε συνάντηση με ιθύνοντες της Εσπανιόλ για να προχωρήσει την υπόθεση της μεταγραφής του.
Ισπανικά media μεταδίδουν πως ο έμπειρος διεθνής μέσος είχε επαφή με στελέχη της Εσπανιόλ, η οποία προσπαθεί να τον πείσει να δώσει θετική απάντηση. Ο Παπακουλί Ντιόπ εμφανίζεται να βλέπει ιδιαίτερα θετικά μία τέτοια προοπτική αλλά δεν φαίνεται να έχει καταλήξει ακόμα στις τελικές του αποφάσεις για το μέλλον του. Εκτός από την Εσπανιόλ δεν έχει σταματήσει και το πρέσινγκ της Μάλαγα -που επίσης είχε συνάντηση με τον ποδοσφαιριστή- ενώ στα ρεπορτάζ των Ισπανών αναφέρεται ακόμα ο Ολυμπιακός και ότι μπορεί να του προσφέρει την δυνατότητα να παίξει στο Champions League.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Επίσημα στη Βόλφσμπουργκ ο Κρούζε!!

Η Γκλάντμπαχ ανακοίνωσε και επίσημα την πώληση του Μαξ Κρούζε στη Βόλφσμπουργκ για περίπου 12 εκατ. ευρώ.
Πρώτη μεταγραφή για τη Βόλφσμπουργκ ενόψει της νέας σεζόν, με τον Μαξ Κρούζε να μετακομίζει από την Γκλάντμπαχ. Η τελευταία ανακοίνωσε την πώλησή του και επίσημα, με τους Λύκους να πληρώνουν τη ρήτρα του, που εκτιμάται κάπου στα 12 εκατ. ευρώ. «Πέρασα δύο πολύ όμορφα χρόνια στην Γκλάντμπαχ, που ήταν πολύ σημαντικά στην καριέρα μου. Φυσικά, θα δώσω τα πάντα στα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν, ώστε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται», ήταν η δήλωση του 27χρονου επιθετικού, που σύμφωνα με τους Γερμανούς θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2019.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Λε Τισιέ: «Ήταν ενστικτώδες» (vid)

Ο Ματ Λε Τισιέ θυμάται στο FouFourTwo το εκπληκτικό του γκολ στην αναμέτρηση της Σαουθάμπτον με τη Νιούκαστλ το 1993.
Το 2012 η Premier League ετοίμασε ένα video με τα καλύτερα γκολ για τον εορτασμό 20 χρόνων από την ίδρυσή της. Μόνο ένας είχε δύο γκολ στο Top 10. Ήταν, μάλιστα, από το ίδιο παιχνίδι! Ο προπονητής της Σαουθάμπτον, Ίαν Μπράνφουτ, είχε αφήσει τον Ματ Λε Τισιέ στον πάγκο για 3 ματς, καθώς πίστευε ότι δεν δούλευε αρκετά στις προπονήσεις.
Του έδωσε την ευκαιρία, όμως, να ξεκινήσει στο ματς με τη Νιούκαστλ και ο Άγγλος μας αντάμειψε με μία από τις πιο λαμπρές εμφανίσεις στην ιστορία του πρωταθλήματος. Δύο εκπληκτικά γκολ σε διάστημα 27’! «Είμαι σίγουρος ότι ο Μπράνφουτ ήθελε να με κάνει αλλαγή», μας εξομολογήθηκε ο Λε Τισιέ.
Μία βαθιά μπαλιά, μία κεφαλιά και μία ενέργεια που έγραψε ιστορία. «Ο Ντάουι μου είχε δώσει την πάσα και έτσι ήξερα ότι η μπάλα μπορεί να καταλήξει οπουδήποτε. Έτσι, όταν την είδα να έρχεται λίγο πίσω μου, δεν ήταν μεγάλη έκπληξη. Μπόρεσα να βάλω σε τέτοια θέση το σώμα μου, ώστε να την φέρω μπροστά με τακουνάκι. Σκοπός μου ήταν να κάνω την κούρσα και έπρεπε να βρω έναν τρόπο να βάλω την μπάλα μπροστά. Αυτή ήταν η μοναδική μου επιλογή να πω την αλήθεια. Ήταν και τυχερό ότι η κίνηση έγινε τέλεια».
«Νομίζω ότι αυτό που με ξεχώριζε ήταν ότι όταν έκανα τέτοιες κινήσεις, δεν το σκεφτόμουν. Απλά το σώμα μου αντιδρούσε όπως έπρεπε. Ήμουν ικανός να προσαρμοστώ σε ό,τι και να συνέβαινε στο γήπεδο. Η κίνησή μου ήταν ενστικτώδης. Αυτό που ξεχώριζε στην κίνηση ήταν ότι οι αμυντικοί έπεφταν πάνω μου, νομίζοντας ότι θα κερδίσουν την μπάλα, όμως ήμουν πιο γρήγορος».
Από τη στιγμή που πήρε την μπάλα ο Λε Τισιέ μέχρι να την βάλει στα δίχτυα πέρασαν 5,78 δευτερόλεπτα! Ο άσος της Σαουθάμπτον πέτυχε ακόμη ένα εκπληκτικό γκολ 2’ πριν το τέλος του ματς, για να δώσει τη νίκη στους Αγίους. Ήταν, όμως, κουρασμένος για να το πανηγυρίσει έξαλλα…



*Πηγή: gazzetta.gr*

TOP-10: Iσπανοί σέντερ μπακ!

Το «FFT» του gazzetta.gr φτιάχνει τη λίστα με τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς όλων των εποχών της Primera. Το countdown στήνει ο Γιώργος Καραμάνος.
Συμβαίνει κάθε Κυριακή και μέχρι να ολοκληρωθούν οι θέσεις (τέρμα, άμυνα, κέντρο, επίθεση). Πρόκειται για τη δική μας λίστα με τους κορυφαίους στα μεγάλα πρωταθλήματα. Ποιοι, πως, γιατί; Τα κριτήρια είναι οι τίτλοι, η διάρκεια καριέρας, η προσφορά, οι μαρτυρίες (για τους πιο παλιούς), η δική μας αίσθηση (για όσους έχουμε δει). Η αντίστροφη μέτρηση είναι φυσικά υποκειμενική, μιας και ο κάθε ένας από εμάς θα μπορούσε να έχει τη δική του διαφορετική άποψη. Διαβάστε, συμφωνείστε και πάνω απ' όλα διαφωνήστε: καταγράψτε τις επιλογές σας με επιχειρήματα, έτσι για να περάσουμε όμορφα και ποδοσφαιρικά...
Μετά το αφιέρωμα στη Μπουντεσλίγκα και το Καμπιονάτο, σειρά παίρνει η Λα Λίγκα. Ξεκινήσαμε λοιπόν με τους τερματοφύλακες και τώρα μετράμε αντίστροφα τους σέντερ μπακ του ισπανικού ποδοσφαίρου...
10.Ράφαελ Αλκόρτα (1987-'02)
Γρήγορος, δυνατός και νευρικός στόπερ, μοίρασε την καριέρα του σε Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ, παίζοντας πολλά ματς στο πλευρό του Φερνάντο Ιέρο. Με τη Βασίλισσα πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα και ένα Σούπερ Καπ, ενώ με την Εθνική (54) βρέθηκε σε τρία Μουντιάλ και δύο EURO, δίχως όμως κάποιον τίτλο.

9. Μαρκίτος (1951-'71)
Δυνατός και σκληρός στόπερ ξεχώρισε, έχοντας στο πλευρό του τον τεράστιο Ουρουγουανό, Σανταμαρία. Το κανονικό του όνομα ήταν Μάρκος Αλόνσο Ιμάθ, αλλά κανείς δεν τον θυμάται έτσι. Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το πέρασε στην Ρεάλ των πέντε Πρωταθλητριών (1956-'60), παίζοντας σε όλα. Επίσης πήρε έξι πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα Διηπειρωτικό (1960). Μάλιστα είχε σκοράρει την ισοφάριση (3-3) στον πρώτο τελικό (1956) κόντρα στη Ρεμς (4-3). Στην Εθνική παραδόξως έκανε μόλις δύο συμμετοχές.


8. Ισάθιο Καγιέχα (1958-'72)
Κοντούλης (1,72), μα πολύ γρήγορος και έξυπνος, πέρασε όλη την καριέρα του στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Με εκείνη τη σπουδαία ομάδα των Ροχιμπλάνκος έζησε μεγάλες στιγμές, με σημαντικότερη όλων την κατάκτηση του Κυπελλούχων (1962) και δύο πρωταθλημάτων (1966, 1970). Επίσης πήρε τέσσερα Κύπελλα με τα δύο σερί (1960, 1961) με νίκες στον τελικό κόντρα στη Ρεάλ των Ντι Στέφανο, Πούσκας και μάλιστα μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Η μεγαλύτερη του όμως επιτυχία ήρθε με την Εθνική (13), όπως ως βασικός έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης (1964).



7. Μιγκέλ Ανχελ Ναδάλ (1987-'05)
Το 2007, το περιοδικό Times σε σχετικό αφιέρωμα τον τοποθέτησε στην 47η θέση σε λίστα με τους 50 σκληρότερους παίκτες όλων των εποχών. Λόγω της δύναμης και του παρουσιαστικού του (1,88 και σχεδόν 100 κιλά) τον αποκάλεσαν «La Bestia» (σ.σ.: το Τέρας). Ωστόσο, ο Ναδάλ ήξερε πολύ μπάλα και διάβαζε άριστα το παιχνίδι. Ηταν λοιπόν ο βασικός σέντερ μπακ (έπαιξε και αμυντικός μέσος) της εκπληκτικής Dream Team του Γιόχαν Κρόιφ. Με εκείνη τη Μπαρτσελόνα πήρε το πρώτο Champions League (1992), το Κυπελλούχων (1997) και δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης. Σε εγχώριο επίπεδο κατέκτησε πέντε φορές την Primera, δύο το Κύπελλο και τέσσερις το Σούπερ Καπ, ενώ το Κύπελλο το πήρε και αργότερα με τη Μαγιόρκα (2003), με την οποία έπαιξε και στο Champions League. Με την Εθνική (62/ 3) πήγε σε τρία Μουντιάλ και ένα EURO.



6. Φεράν Ολιβέγια (1956-'69)
Σέντερ μπακ ηγέτης, ο οποίος καθοδηγούσε την άμυνα και με 513 αγώνες είναι ο 8ος σε συμμετοχές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Ηταν τέτοιο το μέγεθος του που ως αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας (18 συμμ.) σήκωσε το EURO του 1964. Και με τους Μπλαουγκράνα όμως είχε σπουδαία επιτεύγματα εντός συνόρων (2 πρωτ., 5 Κύπ.) και εκτός αυτών με τα τρία Εκθέσεων (1958, 1960, 1966), τον πρόγονο δηλαδή του UEFA.


5. Μανουέλ Σαντσίς
Πρόκειται για έναν από τους θρύλους της Ρεάλ, την οποία υπηρέτησε 18 έτη, τα 13 εξ αυτών ως αρχηγός! Μπορούσε με την ίδια άνεση να παίξει ως sweeper, να πάρει παίκτη ως στόπερ και να βρεθεί αμυντικός μέσος. Ταχύς, δυνατός, έπαιζε μυαλωμένα και με αυταπάρνηση και αποτέλεσε εκλεκτό μέλος μία κορυφαίας ομάδας των Μαδριλένων, της «Quinta del Buitre», ενώ ολοκλήρωσε, όταν ξεκινούσε εκείνη των Γκαλάκτικος. Κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα (τα πέντε σερί 1985-'90), δύο Κύπελλα και πέντε Σούπερ Καπ. Επίσης, εκείνος ήταν που ύψωσε το Champions League (1998, 2000) και το Διηπειρωτικό. Νωρίτερα είχε πάρει και το UEFA δύο φορές (1985, 1986). Το 1990 ψηφίστηκε κορυφαίος Ισπανός. Με την Εθνική (48/ 1) δεν είχε κάποια σπουδαία διάκριση.



4. Μιγκέλι (1970-'88)
Για την τρομερή του δύναμη, ο Μιγκέλ Μπερνάντο Μπιανκέτι έμεινε στην ιστορία ως «Ταρζάν». Επίσης ήξερε αρκετά καλή μπάλα εκτός από το physical παιχνίδι του και έτσι έπαιξε με τη Μπαρτσελόνα 549 φορές στην Primera. Ηταν δηλαδή πρώτος όλων των εποχών, έως ότου τον προσπέρασε πρόσφατα ο Τσάβι. Με τους Καταλανούς πήρε δύο πρωταθλήματα (1974, 1985), τέσσερα Κύπελλα, δύο Λιγκ Καπ και ένα Σούπερ Καπ. Ενώ πρόσθεσε στη συλλογή του και δύο UEFA (1979, 1982). Στον πρώτο τελικό μάλιστα ήταν εκείνος που κόντρα στη Φορτούνα Ντίσελντορφ έβαλε στην παράταση το νικητήριο γκολ (4-3). Σε προσωπικό επίπεδο έφτασε στο ζενίθ το 1978 και το 1985, καθώς ψηφίστηκε ως κορυφαίος Ισπανός ποδοσφαιριστής γενικά. Με την Εθνική (32/ 1) δεν έζησε κάποια μεγάλη στιγμή.




3. Σέρχιο Ράμος (2004-...)
Ηταν μόλις 19 ετών, όταν η Ρεάλ πλήρωνε 27 εκατ. ευρώ στη Σεβίλλη για να τον κάνει δικό της και δικαώθηκε στο έπακρο για εκείνη την επένδυση. Τρομερά αθλητικός, δυνατός στον αέρα, με καίρια τάκλιν, ταχύτητα και αρκετά καλή τεχνική, στα 29 του τρέχει για μυθικά ρεκόρ με τη Ρεάλ και την Εθνική. Κανονικά ξεκίνησε ως δεξιός μπακ, αλλά σταδιακά μετακόμισε στο κέντρο της άμυνας, ενώ έχει παίξει και αμυντικός μέσος. Τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και άλλα τόσα Σούπερ Καπ και ακόμα πιο σημαντικό το περσινό Champions League (στη συνέχεια πήρε και Σούπερ Καπ Ευρώπης, Μουντιάλ Συλλόγων). Με 55 συλλογικά γκολ και άλλα 10 με την Ισπανία, επιδεικνύει έφεση στο σκοράρισμα, έχοντας βάλει μερικά πολύ σημαντικά στην καριέρα του. Βασικότατο μέλος των Φούριας Ρόχας (με 126 3ος σε συμμετοχές) στα καλύτερα της ιστορίας τους (EURO 2008, 2012, Μουντιάλ 2010) ήταν στην MVP 11άδα το 2010 και το 2012, κάτι που συνέβη και τέσσερις φορές στο Champions League.




2. Κάρλες Πουγιόλ
Τεράστια μορφή. Δυνατός, με τρομερή αυταπάρνηση, αντοχές, μυαλό, εκρηκτικός, αν και όχι τόσο τεχνίτης, σημάδεψε ως αρχηγός την κορυφαία περίοδο στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Ο «Τοίχος« όπως τον αποκαλούν στη Βαρκελώνη, ήταν στόπερ και τίμησε και από άποψης ηθικής και Fair Play τα Μπλαουγκράνα, με τα οποία ξεκίνησε παραδόξως ως δεξιός μπακ. «Δεν έχω την ταχύτητα του Οφερμαρς, την τεχνική του Ρομάριο, τη δύναμη του Κλάιφερτ, αλλά δουλέυω πιο σκληρά απ' όλους», είχε πει κάποτε και αυτό αντιπροσωπεύει την μυθική καριέρα του. Με τους Καταλανούς πήρε έξι φορές την Primera, άλλες τόσες το Σούπερ Καπ και δύο Κύπελλα. Κατέκτησε τρεις φορε΄ς το Champions League (2006, 2009, 2011) και έπαιξε στη Μπάρτσα του Γκουαρδιόλα, μία από τις πιο φοβερές ομάδες που είδε ποτέ ο πλανήτης. Δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης και δύο Μουντιάλ Συλλόγων ολοκλήρωσαν το συλλογικό βιογραφικό του. Εκανε όμως απίθανα πράγματα και με την Εθνική (100/ 3). Σήκωσε το EURO (2008) και το Μουντιάλ (2010) και έχασε εξαιτίας τραυματισμού τη διοργάνωση του 2012. Και στις δύο κατακτήσεις ήταν στην MVP 11άδα, ενώ έξι φορές βρέθηκε σε εκείνη της Ευρώπης, όπου το 2006 ψηφίστηκε κορυφαίος αμυντικός. Εάν δεν είχε τραυματισμούς, θα είχε κάνει κι άλλα σπουδαία...




1. Φερνάντο Ιέρο (1987-'05)
Πανέξυπνος, πολυτάλαντος, άκρως εγκεφαλικός και τεχνίτης έπαιξε αρκετά και ως αμυντικός μέσος. Το θέμα με την καριέρα του δεν ήταν μόνο οι 545 συμμετοχές μόνο στην Primera και οι τεράστιοι τίτλοι του, αλλά το ότι σκόαραρε με τη δεινότητα σέντερ φορ. Συνολικά στην καριέρα του έβαλε 134 συλλογικά γκολ και άλλα 29 με την Εθνική. Ανίκητος στον αέρα, εκτελούσε με μαεστρία και φάουλ. Ειδικά τη σεζόν 1991-΄92 βρήκε δίχτυα 21 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Μιλάμε για μυθικό νούμερο για σέντερ μπακ. Σε 14 χρόνια στη Ρεάλ πήρε πέντε πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και τέσσερα Σούπερ Καπ. Κορυφή όμως έπιασε στο Champions League, κατακτώντας το τρεις φορές (1998, 2000, 2002), ενώ πήρε και ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης και δύο Διηπειρωτικά. Μάλιστα το 1998 ψηφίστηκε ως κορυφαίος αμυντικός στην Ευρώπη και το 1997 κορυφαίος Ισπανός παίκτης γενικά. Με την Εθνική (89) πήγε σε τέσσερα Μουντιάλ, δύο EURO και το 2002 βρέθηκε στην MVP 11άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είναι ο τρίτος σκόρερ με το εθνόσημο πίσω μόνο από Νταβίδ Βίγια και Ραούλ.



* Επιλαχόντες οι: Ιβάν Ελγκέρα, Κάρλος Μαρτσένα, Αμπελάρδο Φερνάντεθ, Χοσέ Ραμόν Αλεσάνκο, Αντόνιο Μαθέδα, Μιγκέλ Τεντίγιο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Χάινς: « Ο Ολυμπιακός από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη»

Ο Κάιλ Χάινς θα τεθεί αντιμέτωπος και σε Final Four με τον Ολυμπιακό, τον οποίο θεωρεί μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και τονίζει ότι δεν ξεχνιούνται όσα έζησε τη διετία που ήταν στον Πειραιά.
«Έχω ζήσει υπέροχες στιγμές με τον Ολυμπιακό. Κατέκτησα τίτλους. Οι οπαδοί του με αγαπούν, το γνωρίζω. Όλα αυτά δεν ξεχνιούνται. Τώρα είμαι παίκτης της ΤΣΣΚΑ και φέτος αισθάνομαι πιο έτοιμος από ποτέ για την κατάκτηση της Euroleague. Άλλωστε από την αρχή της σεζόν αυτός ήταν ο στόχος μας» δήλωσε αρχικά ο Αμερικανός σέντερ στη Real News για τη νέα του συνάντηση με τον Ολυμπιακό ως αντίπαλος.
Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, απέδειξε πόσο αξίζει με τις νίκες επί της Μπαρτσελόνα και με την παρουσία του στη Μαδρίτη και τον σεβόμαστε απόλυτα. Από εκεί και πέρα, στόχος δικός μας είναι η κορυφή, η πρώτη θέση. Γι΄ αυτήν δουλεύουμε εντατικά όλη τη χρονιά και πλέον είμαστε στην τελική ευθεία. Υπάρχει προσμονή και όχι φόβος. Νιώθω ευλογημένος που θα παίξω πάλι σε φάιναλ φορ».

*Πηγή: gazzetta.gr*