Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Η πιο τίμια Κυριακή του πρωταθλήματος!!

Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος θα είναι η πιο καθαρή της σαιζόν. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Όλα τα ματς θα παιχτούν σπαθί. Ό, τι σου λέω. Ρεσιτάλ διαιτησίας εγγυημένο με σφραγίδα Bank of England.
Είναι τέτοια η κατάσταση τούτες τις ημέρες που ουδείς τολμάει, ακόμα και να σκεφθεί, να πει μια κουβέντα ακόμα και στο πιο σημαδεμένο κοράκι. Όλοι, και δεν μιλάω για τους διαιτητές, είναι χεσμένοι.
Μην πω το άλλο. Μια αλήθεια που σήμερα έχει την αξία της. Οι διαιτητές νοιώθουν α-πε-λευ-ρω-με-νοι. Ότι δεν έχουν υποχρέωση να σφυρίξουν έτσι ή, αλλοιώς σύμφωνα με τις επιλογές της εγκληματικής οργάνωσης.
Οι διαιτητές είναι πονηροί. Να το πούμε κι αυτό. Της δουλειάς είναι. Δεν είναι μαλάκες να μη ξέρουν που φυσάει ο άνεμος. Και με πόσα μποφώρ π.χ. υπέρ ή, κατά Λεβαδειακού και Πανθρακικού, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιά. Που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τους ψιθυρίσει κάποιος ότι το πεπόνι δεν το κόβεις στα ίσα, ούτε κάνεις διίκαιη μοιρασιά στα σπόρια.
Κάποια άλλα χρόνια της τελευταίας αγωνιστικής γινόντουσαν όργια, ιδιαίτερα στην αυλαία του πρωταθλήματος, αν χρειαστεί. Φέτος, τα κοράκια θα σφυρίξουν λες και ήδη βρίσκεται φυλακή η εγκληματική οργάνωση.

ΜΕΓΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ στο Ξάνθη - Πανθρακικός, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, χάνουν οι γηπεδούχοι και υποβιβάζονται. Και με ήττα ο Πανιώνιος των 42 βαθμών γλυτώνει αν δεν κερδίσει ο Λεβαδειακός των 40 βαθμών τον υποβιβασμένο Εργοτέλη, σε παιχνίδι εκτός έδρας. Όπως επικίνδυνος να πέσει είναι ο Πανθρακικός των 40 βαθμών απο την κυρά γειτόνισσα Ξάνθη.
Αλήθεια, τι είναι αυτό που ενδιαφέρει την... αδιάφορη Ξάνθη, να υποβιβαστεί ο γείτονάς της Πανθρακικός ή, όχι. Έχω απαντήσεις σ' όλα. Μήπως δεν παίζουν μονάχα τα πραγματικά συμφέροντα της Ξάνθης αλλά και το «γαμώτο» της Σκόντα. Δηλαδή;
Κάποιοι εκτός διοίκησης της Ξάνθης, δηλαδή όχι η «επίσημη» που λέμε ΠΑΕ, δεν ξεχνάνε ότι ήθελε τον υποβιβασμό της πέρυσι ο Πανθρακικός και γι' αυτό, λέει, έχασε στην Κομοτηνή με 3-1 από τον Απόλλωνα Αθηνών. Διαδόσεις, θα πεις. Καχυποψίες.
Η αλήθεια είναι ότι η Ξάνθη και χωρίς να παίζει το παιχνίδι τρίτης ομάδας πάει για νίκη στον Πανθρακικό, άλλωστε παίζει και σπέσιαλ πριμ στους παίκτες της! Πέρα, λοιπόν, από το «γαμώτο» επανέρχομαι στο ερώτημα. Συμφέρει την Σκόντα που πριμοδοτεί τον... υποβιβασμό του Πανθρακικού να φύγει στην Β' εθνική το «συνεταιράκι» της. Το γειτονάκι της.
Κατ' αρχήν, η μία όψη του νομίσματος είναι ότι στο μεγάλο πρωτάθλημα θέλω να είμαι μόνον εγώ στην ευρύτερη περιοχή, η Ξάνθη ή, ο Πανθρακικός. Για λόγους πρεστίς. Και για λόγους οικονομικούς αν ήμουν ομάδα που γέμιζα το γήπεδό μου από οπαδούς άλλων ομάδων που θα τις υποδεχόμουν στην έδρα μου, γάβρους, βάζελους, παοκτσήδες, αεκτζήδες.
Από την άλλη η Ξάνθη συγκεκριμένα οφελείται από την παρουσία του Πανθρακικού στη σούπερ ληγκ, λόγω γειτονίας ακριβώς. Υπάρχουν ομάδες που διαμένουν στο ξενοδοχείο του
Πανόπουλου, στο Σαλέ, στις εγκαταστάσεις της Σκόντα, όταν μετακινούνται για το παιχνίδι τους με τον Πανθρακικό.
Ασφαλώς συμφέρει οικονομικά την Ξάνθη ο Πανθρακικός κι όχι π.χ. ο Πλατανιάς διότι γλυτώνει τη διαφορά των εξόδων στις μετακινήσεις. Είναι και το άλλο. Με μια καλή
«συνεργασία» των δύο ακριτικών ΠΑΕ, Πανθρακικού και Ξάνθης, στήνεται ένα μίνι-μπλοκ εξουσίας στο πρωτάθλημα και με ενιαία γραμμή οι δυο τους ισχυροποιούνται απέναντι
στους «πιστολάδες» του χώρου.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: