Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Εξαιρετική στρατηγική, νικητής ο Ρόσμπεργκ!!

Με εξαιρετική στρατηγική από τη Mercedes, ο Νίκο Ρόσμπεργκ πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στη σεζόν και ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε τη μάχη με τον Σεμπάστιαν Φέτελ για να κάνει το 1-2 για τα «ασημί βέλη».
Από την πρώτη στιγμή του αγώνα της Βαρκελώνης ο Νίκο Ρόσμπεργκ έδειξε ότι δε θα έχει πρόβλημα στο να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στη σεζόν. Έτσι κι έγινε στην Καταλούνια, μετά την εξαιρετική στρατηγική της Mercedes, με τον Γερμανό να διατηρεί τα ηνία που είχε από τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (9/5) και να μειώνει τη διαφορά από τον Λιούις Χάμιλτον.
Ο Βρετανός, αν δεν υπήρχε η στρατηγική της ομάδας του, θα είχε δύσκολη μέρα απέναντι στον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής εκκίνησε καλά, πέρασε δεύτερος πριν την πρώτη στροφή και διατηρούσε πίσω του τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας μέχρι και το τρίτο πιτ στοπ του πιλότου της Mercedes.
Εκεί ο Χάμιλτον βγήκε μπροστά από τον αντίπαλό του και μάλιστα αύξησε τη διαφορά σε σημείο που ο Γερμανός δεν μπορούσε να καταφέρει κάτι παραπάνω από την τρίτη θέση. Με αυτόν τον τρόπο, η Mercedes έκανε το 1-2 και ο Φέτελ ανέβηκε γι' ακόμα μια φορά στο βάθρο δίπλα στους Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ.
Ακολούθησε ο Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος είχε καλό αγώνα και διατηρήθηκε στην τέταρτη θέση, αφού στους τελευταίους γύρους ο Κίμι Ραϊκόνεν δε βρήκε τρόπο να τον περάσει, με αποτέλεσμα να μείνει πέμπτος. Σειρά πήρε η έτερη Williams του Φελίπε Μάσα, με τους Ντάνιελ Ρικιάρντο, Ρομάν Γκροζάν, Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ και Ντανιίλ Κβιάτ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Μάλιστα, οι τέσσερις τελευταίοι το έπραξαν αυτό όντας έναν γύρο πίσω.
Από εκεί και πέρα, ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν αισιόδοξος για βαθμούς, αλλά ένα πρόβλημα στα φρένα τον οδήγησε σε εγκατάλειψη, όπως και τον Παστόρ Μαλντονάντο, ενώ στα... χαμηλά ήταν και ο Τζένσον Μπάτον, που είδε την καρό σημαία 16ος. Τέλος, να σημειώσουμε ότι στον σημερινό αγώνα όχι μόνο δε βγήκε αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, αλλά δεν είχαμε ούτε μία κίτρινη σημαία.
Έτσι, με το πέρας πέντε αγώνων, ο Χάμιλτον εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία με 111 βαθμούς έναντι 91 του Ρόσμπεργκ και 80 του Φέτελ. Στους κατασκευαστές η Mercedes είναι μπροστά με 202, η Ferrari ακολουθεί δεύτερη με 132 και η Williams είναι τρίτη με 81.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Ρόσμπεργκ Mercedes Νικητής
Χάμιλτον Mercedes +17.551
Φέτελ Ferrari +45.342
Μπότας Williams +59.217
Ραϊκόνεν Ferrari +60.002
Μάσα Williams +81.314
Ρικιάρντο Red Bull +1 γύρο
Γκροζάν Lotus +1 γύρο
Σάινθ Τζούνιορ Toro Rosso +1 γύρο
Κβιάτ Red Bull +1 γύρο
Φερστάπεν Toro Rosso +1 γύρο
Νασρ Sauber +1 γύρο
Πέρεζ Force India +1 γύρο
Έρικσον Sauber +1 γύρο
Χούλκενμπεργκ Force India +1 γύρο
Μπάτον McLaren +1 γύρο
Στίβενς Marussia +3 γύροι
Μέρχι Marussia +4 γύροι
Εγκατέλειψαν
Μαλντονάντο Lotus 47ο γύρο
Αλόνσο McLaren 28ο γύρο
Βαθμολογία οδηγών
Χάμιλτον 111
Ρόσμπεργκ 91
Φέτελ 80
Ραϊκόνεν 52
Μπότας 42
Μάσα 39
Ρικιάρντο 25
Γκροζάν 16
Νασρ 14
Σάινθ Τζούνιορ 8
Φερστάπεν 6
Χούλκενμπεργκ 6
Πέρεζ 5
Έρικσον 5
Κβιάτ 5
Βαθμολογία κατασκευαστών
Mercedes 202
Ferrari 132
Williams 81
Red Bull 30
Sauber 19
Lotus 16
Toro Rosso 14
Force India 11
McLaren 0
Marussia 0

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: