Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Βέσελι: «Επιτυχία το Final 4 και... συνεχίζουμε»

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ θα γευτεί για πρώτη φορά την εμπειρία του Final 4 κι ο Γιαν Βέσελι που είχε βρεθεί με την Παρτιζάν στο Παρίσι το 2010 μιλάει για το τι πιστεύει πως χρειάζεται για να διεκδικήσουν το καλύτερο. 
Ο Γιαν Βέσελι μίλησε στο euleague.net:
H Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ θα παίξει για πρώτη φορά σε Final Four. Aυτό είναι το δεύτερό σου, μετά την εμπειρία που είχες με την Παρτιζάν το 2010. Πόσο ενθουσιασμένοι είστε στη Φενέρ;
«Είναι το πρώτο της Final Four κι η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική. Όλοι θέλουν να ευχαριστηθούν αυτή την εμπειρία. Για μένα είναι το δεύτερο Final Four, το προηγούμενο ήταν με την Παρτιζάν και κανένας δεν περίμενε πως θα τα καταφέρουμε. Στην Φενέρ είχαμε εξαιρετική σεζόν κι όλοι είχαν βάλει αυτό τον στόχο από την αρχή της σεζόν κι έτσι υπάρχει περισσότερη πίεση απ' όταν ήμουν στην Παρτιζάν, αλλά όλοι είναι χαρούμενοι που τα καταφέραμε».
Πως νιώθετε που... σκουπίσατε τη σειρά με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και που έρχεται με 13 νίκες στα τελευταία 14 παιχνίδια;
«Δεν το σκεφτόμαστε έτσι, απλά προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Παιχνίδι με το παιχνίδι. Ν' αφήσουμε τα πράγματα πίσω μας και να προσπαθήσουμε να δούμε τον στόχο που έχουμε μπροστά μας και τι πρέπει να κάνουμε για να τα καταφέρουμε. Ο επόμενος στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι και σε αυτό συγκεντρωνόμαστε».
Από την ομάδα μόνο εσύ κι ο Νίκος Ζήσης έχετε εμπειρία από Final Four, είναι πλεονέκτημα που δεν έχετε εμπειρία από τους «4» της διοργάνωσης;
«Δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό. Πάντα είναι καλύτερο να έχεις εμπειρία και να ξέρεις στο περίπου τι να περιμένεις σ' ένα Final Four. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Ένα λάθος μπορεί να σου στοιχίσει ένα παιχνίδι. Το ξέρουμε αυτό, εγώ κι ο Νίκος έχουμε βρεθεί εκεί κι έτσι θα πρέπει να μεταφέρουμε την εμπειρία μας στους συμπαίκτες μας».
Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ μπορεί να μην έχει εμπειρία, έχει όμως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
«Ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού για πολλά, πολλά χρόνια και τώρα είναι απλά στον δεύτερό του χρόνο στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Ακόμα... χτίζει την ομάδα και προσπαθεί να φέρει παίκτες που θέλει στην ομάδα. Οι περισσότεροι παίκτες δούλεψαν μαζί του από την περασμένη σεζόν κι απλά πρόσθεσε μερικούς φέτος. Προπονούμαστε μαζί από την αρχή της σεζόν και τώρα έχουμε τη σωστή χημεία και ξέρουμε ότι τα καλά έρχονται. Ο Ζέλικο κάνει τη δουλειά του όπως ξέρει κι έκανε όλα αυτά τα χρόνια στον Παναθηναϊκό και δίνει κίνητρο στους παίκτες του με τον σωστό τρόπο. Το καταλάβαμε αυτό στα μέσα της σεζόν και μείναμε ενωμένοι και παίξαμε ομαδικά».
Για το τι χρειάζεται για να νικήσουν τη Ρεάλ και να φτάσουν στον τελικό: «Απλά να παίξουμε σκληρά, να είμαστε σκληροί κάτω από το καλάθι. Να παίξουμε σκληρά και να είμαστε οι εαυτοί μας. Αυτό είναι. Φυσικά, θα πρέπει να κάνουμε κάποιες προσθήκες στο παιχνίδι μας και να προετοιμάσουμε κάποια πράγματα για το παιχνίδι.
Το ότι φτάσαμε στο Final Four είναι από μόνο του επιτυχία, αλλά δεν είναι ώρα για να το πούμε αυτό. Πρέπει να παίξουμε μέχρι το τέλος και να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: