Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ…!!

Ο Ντι Τζέι Κούπερ έρχεται στον Παναθηναϊκό και το sport-fm.gr σάς τον παρουσιάζει. Το παιδί-θαύμα με τα ρεκόρ στο κολέγιο, η απογοήτευση του ντραφτ, τα θαύματα και τα «επεισόδια».

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ…

Ο 24χρονος πλέι μέικερ θα είχε φορέσει από το περασμένο καλοκαίρι τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος. Τα συμβόλαια ήταν έτοιμα, αλλά το θέμα «κόλλησε» όσο δεν είχε ολοκληρωθεί η αναζήτηση προπονητή και τελικά ο Κούπερ εξαργύρωσε την εξαιρετική του χρονιά στον ΠΑΟΚ με μια καλή μεταγραφή στη ρωσική Ενισέι.

Παιδί-θαύμα

Ο Ντι Τζέι Κούπερ δεν ήταν προικισμένος από τη φύση με σωματικά προσόντα, αλλά το πλούσιο ταλέντο του περίσσευε για να κερδίσει από τα μαθητικά του χρόνια την προσοχή των σκάουτ. Μεγάλα κολέγια τού πρόσφεραν υποτροφίες (ανάμεσά τους και το Κεντάκι), αλλά εκείνος επέλεξε το Οχάιο θεωρώντας πως στους Μπόμπκατς θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όπερ και εγένετο…

Υπό τη δική του καθοδήγηση η ομάδα έφτασε για τρίτη φορά στην ιστορία της στους «16» του NCAA, το 2012, ενώ σύντομα έγινε ο πρώτος στην ιστορία του κολεγίου του σε ασίστ (πρότυπά του οι Στιβ Νας και Τζέισον Κιντ) και κλεψίματα. Μάλιστα με 939 ασίστ παραμένει ο δωδέκατος παίκτης σε ασίστ στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος, ενώ με 328 κλεψίματα είναι εικοστός στη λίστα. Μάλιστα, είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του NCAA με περισσότερους από 2.000 πόντους, 900 ασίστ, 600 ριμπάουντ και 300 κλεψίματα στην καριέρα του.



Πάντως αποχωρώντας από το κολέγιο εξέφρασε το παράπονό του, γιατί δεν αποσύρθηκε η φανέλα του ως κορυφαίου παίκτη στην ιστορία του Ohio University, με το αιτιολογικό ότι δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του για να πάρει το πτυχίο του.


Dj cooper @Djcoop5
Disapppointed that they let somebody wear my number! Not feeling that at all Ohio


Η απογοήτευση του ντραφτ τον έφερε στην Ελλάδα

Παρά τις εντυπωσιακές του επιδόσεις στο NCAA (14,1 πόντους, 7,1 ασίστ, 3,2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα ανά αγώνα στην τελευταία του χρονιά στο κολέγιο) τον Ντι Τζέι Κούπερ περίμενε μια μεγάλη απογοήτευση. Στο ντραφτ του 2013 οι ομάδες του ΝΒΑ… αδιαφόρησαν για αυτόν. Ίσως τα «φτωχά» σωματικά του προσόντα, ίσως ο ισχυρός ανταγωνισμός, κατά τον ίδιο οι κακοί χειρισμοί του τότε μάνατζερ του, έκαναν το ΝΒΑ μακρινό όνειρο για τον νεαρό πλέι μέικερ. Και ο ξενιτεμός ήταν η μόνη του επιλογή.

«Όργια» με ΠΑΟΚ

Ο Σούλης Μαρκόπουλος βρήκε στο πρόσωπο του Ντι Τζέι Κούπερ τον «εγκέφαλο» που έψαχνε για τον ΠΑΟΚ. Στην πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας, ο βραχύσωμος γκαρντ οργάνωνε με μαεστρία το παιχνίδι της ομάδας του. Αναδείχθηκε MVP της Α1 στον πρώτο γύρο κι επελέγη στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος έχοντας 10,6 πόντους 6,5 ασίστ, 4,5 ριμπάουντ και 1,7 κλεψίματα σε 31 λεπτά κατά μέσο όρο, ενώ κατέρριψε και το ρεκόρ του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς σε ασίστ σε μια σεζόν. Αντίστοιχα ήταν και τα κατορθώματά του στο Eurocup, με 10,2 πόντους, 6,5 ασίστ, 4,7 ριμπάουντ και 2,1 κλεψίματα σε 31 λεπτά ανά αγώνα. Ποιος ξεχνά, δε, το νικητήριο τρίποντο στην πρεμιέρα απέναντι στην Μπουντούτσνοστ;



Επεισόδιο με οπαδό

Ουδείς έχει να πει κάτι κακό για το χαρακτήρα του Ντι Τζέι Κούπερ, πάντως σε μια περίπτωση «ξέφυγε». Ήταν το φινάλε του τρίτου αγώνα της σειράς των μικρών τελικών απέναντι στον Πανιώνιο, όταν κινήθηκε εναντίον ενός οπαδού. Ο Αμερικανός ισχυρίστηκε πως τον έφτυσε και τον έβριζε διαρκώς, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Κούπερ χτύπησε τον οπαδό. Τελικώς αποβλήθηκε επί τόπου με ντισκαλιφιέ, αλλά τιμωρήθηκε με απλό πρόστιμο 1.300 ευρώ και έγγραφη επίπληξη, με αποτέλεσμα να παίξει στον επόμενο αγώνα και να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση της τρίτης θέσης.



«Επεισόδιο» με Ιβάνοβιτς

Ο Ντι Τζέι Κούπερ είναι κάτοχος βοσνιακού διαβατηρίου και πέρσι κλήθηκε από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ. Στην περίοδο προετοιμασίας, ωστόσο, αποχώρησε από την ομάδα. Φήμες έδιναν κι έπαιρναν, με κάποιες να μιλούν για επεισόδιο με τον προπονητή του κι άλλες για προσπάθειά του να αποφύγει τις σκληρές προπονήσεις του Μαυροβούνιου τεχνικού. Αυτό διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τον Κούπερ, που απέδωσε την αποχώρησή του σε τραυματισμό.

Καλή σεζόν σε μικρή ομάδα

Η φετινή σεζόν βρήκε τον Ντι Τζέι Κούπερ στην Ενισέι. Και παρότι η ομάδα του κινήθηκε στην απόλυτη μετριότητα, ο ίδιος έδειξε τις αρετές του. Σε 30 εμφανίσεις είχε 11,4 πόντους, 9,2 ασίστ και 3,7 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ αναδείχθηκε κορυφαίος πασέρ της VTB League. Μάλιστα είχε τις τέσσερις από τις πέντε υψηλότερες επιδόσεις σε ασίστ στη φετινή διοργάνωση, με το απόλυτο ρεκόρ του να είναι οι 23 τελικές πάσες στην εκτός έδρας νίκη με 95-86 επί της Αστάνα στις 24 Ιανουαρίου.



Η Ενισέι ολοκλήρωσε τη σεζόν με μόλις 10 νίκες σε 30 ματς και ο ίδιος μετρούσε αντίστροφα την ώρα για να φύγει. Άλλωστε, όπως έλεγε, έκανε μια θυσία και πολλή υπομονή για χάρη της οικογένειάς του, αφού-προφανώς-τα χρήματα στη Ρωσία ήταν πολλά...


Dj cooper @Djcoop5
Made a sacrifice to take care of my family this year..I knew what I signed up for. Love this journey still..learning how to be professional


Πλέον ο Ντι Τζέι Κούπερ ετοιμάζεται να έρθει στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε είναι ερωτευμένος-όχι μόνο με τον… γιο του-αλλά και με την Ελλάδα Και με βάση το βιογραφικό του, φαίνεται πως οι «πράσινοι» θα βρουν-επιτέλους-έναν ικανό δημιουργό στο πλευρό του Δημήτρη Διαμαντίδη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: