Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Σβηστά… 30άρα!!

Και τώρα… πλέι οφ! Ο Παναθηναϊκός δίχως να φορτσάρει και παίζοντας πιεστική άμυνα, επικράτησε 80-52 του Απόλλωνα Πατρών (δεν μπήκε στην οκτάδα) και -ενισχυμένος οσονούπω- ετοιμάζεται για τα «σοβαρά».

Σβηστά… 30άρα
Έβγαλε την υποχρέωση κι έκλεισε τις υποχρεώσεις του για την κανονική διάρκεια ο Παναθηναϊκός. Την ώρα λοιπόν που περιμένουν την ενίσχυση με Μάρτιν-Κούπερ, οι πράσινοι επικράτησαν άνετα του (άστοχου κι εκτός οκτάδας) του Απόλλωνα Πατρών με 80-52 και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στα πλέι οφ, αρχής γενομένης απ’ τον Κολοσσό.

Τους χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του ο Μανωλόπουλος (απόντες Λαουάλ, Χαραλαμπόπουλος), με τον Μπατίστα να βάζει 17 πόντους, τον Φώτση (έμεινε την περισσότερη ώρα στο παρκέ, 33’) άλλους 12 και τον Διαμαντίδη 10, ενώ σημείο κλειδί ήταν η πιεστική άμυνα. Επανεμφανίστηκε ο Παππάς (μετά το χτύπημα στο κεφάλι), έπαιξαν Παπαγιάννης και Λούντζης, με τον δεύτερο να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του.

Για τους Πατρινούς που είπαν... καλό καλοκαίρι, κανείς παίκτης δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ ενδεικτικό είναι το... 4/33 τρίποντα!

Το ματς

Κάτι το επιθετικό «κουβάλημα» από Νέλσον και Σλότερ, κάτι η καλή άμυνα, αλλά και η επιπολαιότητα του Απόλλωνα, έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί 10-0 και να δεχθεί το πρώτο του καλάθι μετά από κάτι παραπάνω από 4’ (1/8 σουτ οι Πατρινοί). Οι βασικοί Γιάνκοβιτς-Φώτσης το πήραν πάνω τους και με διαδοχικούς πόντους (κόντρα στους πάντα άστοχους μελανόλευκους) έγραψαν το 19-5. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει πολύ γρήγορο ρυθμό, ο Μανωλόπουλος έριξε στο παρκέ τους Διαμαντίδη, Μπατίστα και αυτοί συνεργάστηκαν για το +18 του τριφυλλιού (25-7), προτού ο Ελ Αμίν διαμορφώσει το 25-10 της πρώτης περιόδου, με τους πράσινους να παρουσιάζουν καλό πρόσωπο και τους φιλοξενούμενους να έχουν 4/17 σουτ.

Στο 5-0 σερί του Απόλλωνα, απάντησε με τον ίδιο τρόπο ο Παναθηναϊκός και ο Μπατίστα έγραψε το 30-15. Το παιχνίδι έγινε «άναρχο» με τις ομάδες να έχουν… παραχαλαρώσει, αλλά με τον Ουρουγουανό σέντερ να φτάνει στους 10 πόντους, η διαφορά παρέμενε στα ίδια επίπεδα (36-20). Το μη βαθμολογικό ενδιαφέρον έδινε… δικαίωμα στους παίκτες και του τριφυλλιού και του Απόλλωνα να μην έχουν και πολύ το μυαλό τους στο ενδεχόμενο λάθους. Κάπως έτσι και μέσα σε «κλίμα» αρκετών λαθών, οι πρωταθλητές Ελλάδας πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 41-23, χάρη σε συνεργασίες των Μπλουμς-Διαμαντίδη και χάρη στην καλή τους άμυνα (που ήταν και το μόνο που κρατούσαν).

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε διάθεση να τρέξει στον αιφνιδιασμό, αλλά ώρες-ώρες το έκανε πιο… γρήγορα απ’ όσο θα έπρεπε. Ακόμα κι έτσι βέβαια παρέμενε σταθερά η διαφορά σε άνω των 20 πόντων (48-27). Ο Λούντζης πέρασε στο παρκέ κι έδειξε το γνωστό του αγωνιστικό «θράσος» και κατάφερε γρήγορα-γρήγορα να σκοράρει, προτού μετά από ώρα τα μακρινά σουτ για τον Απόλλωνα ρίξουν την απόσταση των δύο ομάδων στους 15 (52-37). Παππάς και Διαμαντίδης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αποκατέστησαν την τάξη (58-37), προτού εν τέλει διαμορφωθεί στο 30’ το 58-41.

Ο Μπατίστα έκανε «πάρτι» κάτω απ’ τη ρακέτα και με τη βοήθεια του Παππά, έστελνε τη διαφορά ξανά στο +24 (65-51). Ο Απόλλωνας ήταν απελπιστικά άστοχος στην επίθεση, οι πράσινοι έτρεχαν στο ανοιχτό γήπεδο και ο Λούντζης έγραφε το 70-43. Τυπική διαδικασία το τελευταίο πεντάλεπτο, με τον Μποχωρίδη να προσφέρει ένα μίνι… show σε εκτέλεση και «σερβίρισμα», τον Φώτση να κάνει ένα φοβερό κάρφωμα και τον Πελεκούδα στην εκπνοή να σκοράρει για το τελικό 80-52 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 25-10, 41-23, 58-41, 80-52

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Σλότερ 5, Μποχωρίδης 3 (1), Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 12 (2), Νέλσον 9, Παππάς 7, Μαυροκεφαλίδης 3, Διαμαντίδης 10 (2), Μπατίστα 17, Μπλουμς 3 (1), Παπαγιάννης, Λούντζης 4

Απόλλων Πατρών (Βετούλας): Σκορδίλης 4, Γκάλογουεϊ 2, Πενν 9 (1), Φίτζπατρικ 6, Μπατής 1, Ελ-Αμίν 5 (1), Πελεκούδας 2, Μολφέτας 6 (1), Νιφόρας 7, Γεωργαλλής 8 (1), Σιγκούνας, Ότζο 2 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: