Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ποια Χριστούγεννα; Ανάσταση!!

Τελικά υπάρχει ζωή στον Φωκικό! Χωρίς προπονητή και νίκη μέχρι σήμερα, η ομάδα της Άμφισσας έκανε πρόωρα… ανάσταση και επικρατώντας 2-0 του Αγροτικού Αστέρα, ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας.

Ποια Χριστούγεννα; Ανάσταση!
Από τον εφιάλτη που ζούσε εδώ και επτά αγωνιστικές ξύπνησε ο Φωκικός!

Παρόλο που δεν έχει βρει ακόμα προπονητή (και στον πάγκο της κάθεται ο υπηρεσιακός Γιάννης Λύτρας) η ομάδα της Άμφισσας λύγισε 2-0 τον Αγροτικό Αστέρα και πέτυχε την πρώτη της νίκη στη Football League.

Αναθαρρημένοι απ’ τον παρθενικό πόντο την περασμένη βδομάδα στην Καλαμαριά, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο 31’ (με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Σάιν). Πρόλαβαν, δε, να καθαρίσουν το παιχνίδι πριν το ημίχρονο, όταν ο Καλλέργης εκμεταλλεύτηκε το σόλο και την ασίστ του Γεωργουσόπουλου και σε κενή εστία διεύρυνε το προβάδισμά τους.

Παρόλο λοιπόν που η ομάδα του Ευόσμου προσπάθησε ν’ αντιδράσει (και είχε δοκάρι στο 49’ σε κεφαλιά του Καθάριου), δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι. Έτσι, ο Φωκικός πανηγύρισε το πρώτο του φετινό τρίποντο και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της κατάταξης του βορείου ομίλου.


Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Κυριακή, 14/12 (15:00)

Φωστήρας-Ηρακλής Ψαχνών
Ερμιονίδα-ΑΕΚ
Παναιγιάλειος-Αχαρναϊκός
Επισκοπή-Πανηλειακός
Παναχαϊκή-Καλλιθέα
Απόλλων Σμύρνης-Χανιά (18:00)

Ρεπό: Άλιμος


Βόρειος όμιλος

Παρασκευή, 12/12

Φωκικός-Αγροτικός Αστέρας 2-0
(31’ Σάιν, 42’ Καλλέργης)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ηρακλής (18:00)


Σάββατο, 13/12

Ζάκυνθος-Λαμία (15:00)
Εθνικός Σερρών-Απόλλων 1926 (15:00)

Κυριακή, 14/12

Ολυμπιακός Βόλου-Τύρναβος (15:00)
Πιερικός-Αιγινιακός (15:00)

Ρεπό: Λάρισα


Η επόμενη αγωνιστική (9η)

Νότιος όμιλος

Ηρακλής Ψαχνών-Χανιά
ΑΕΚ-Φωστήρας
Αχαρναϊκός-Απόλλων Σμύρνης
Πανηλειακός-Ερμιονίδα
Καλλιθέα-Επισκοπή
Άλιμος-Παναχαϊκή

Ρεπό: Παναιγιάλειος


Βόρειος όμιλος

Λαμία-Τύρναβος
Ηρακλής-Ζάκυνθος
Αιγινιακός-Ολυμπιακός Βόλου
Απόλλων 1926-Αναγέννηση Καρδίτσας
Αγροτικός Αστέρας-Εθνικός Σερρών
Λάρισα-Φωκικός

Ρεπό: Πιερικός *Πηγή: sport-fm.gr*

Μένει Αθήνα ο Αμπιντάλ!

Χωρίς τον Ερίκ Αμπιντάλ θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στη Λειβαδιά απέναντι στην ομάδα της πόλης αύριο για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Μένει Αθήνα ο Αμπιντάλ
Χωρίς τον Ερίκ Αμπιντάλ θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στη Λειβαδιά απέναντι στην ομάδα της πόλης αύριο για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Γάλλος αμυντικός δεν συμπεριλήφθη στην αποστολή των ερυθρολεύκων από τον Μίτσελ ο οποίος επέλεξε όλους τους παίκτες που είναι ετοιμοπόλεμοι και έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Στην Αθήνα θα μείνουν και οι Διαμαντάκος, Σαλίνο, Γκαζαριάν.

Αναλυτικά οι παίκτες που συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή του Ολυμπιακού:

Μέγιερι, Ρομπέρτο, Αυλωνίτης, Μποτία, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ντομίνγκεζ, Ελαμπντελαουί, Φουστέρ, Γιαννούλης, Μανιάτης, Μαζουακού, Μήτρογλου, Ντοσεβί, Κασάμι, Μπενίτες, Σιόβας, Αφελάι, Εντινγκά.

Οι παίκτες του Μίτσελ ξεκίνησαν με ασκήσεις τακτικής, ενώ στην συνέχεια έκαναν δίτερμα.

Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με δουλειά πάνω στις στημένες φάσεις.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεχωριστοί επισκέπτες στο Olympiacos Store! (video)

Το Official Olympiacos BC Store επισκέφτηκαν οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα, Γιάκα Μπλάζιτς και Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ ανάμεσα στους δύο «ερυθρόλευκους» στο ΣΕΦ.

Ξεχωριστοί επισκέπτες στο Olympiacos Store (video)
Δύο ξεχωριστούς επισκέπτες δέχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/12) το Official Olympiacos BC Store.

Συγκεκριμένα, οι Γιάκα Μπλάζιτς και Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς του Ερυθρού Αστέρα ξεναγήθηκαν στο επίσημο κατάστημα της ΚΑΕ, χάρισαν μπλούζες με τις υπογραφές τους, ενώ στο τέλος υπέγραψαν στον τοίχο του καταστήματος, ο οποίος φιλοξενεί δεκάδες μηνύματα «ερυθρόλευκων».

inner

Δείτε το βίντεο:



*Πηγή: sport-fm.gr*

«Απόλαυση να παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα»

Μια βραδιά που θα του μείνει αξέχαστη λόγω της ατμόσφαιρας που θα επικρατήσει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο περιμένει στο αποψινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μίτροβιτς.

«Απόλαυση να παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα»
Μια βραδιά που θα του μείνει αξέχαστη λόγω της ατμόσφαιρας που θα επικρατήσει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο περιμένει στο αποψινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μίτροβιτς.

«Στο πρώτο παιχνίδι στο Βελιγράδι, η ατμόσφαιρα ήταν μαγευτική. Το κορεό και γενικότερα όσα συνέβησαν στις εξέδρες ήταν φανταστικά. Περιμένω κάτι ανάλογο και στο ΣΕΦ. Είναι γνωστή η αδερφική σχέση των οπαδών μας με αυτούς του Ολυμπιακού. Και σίγουρα είναι απόλαυση να παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα", ανέφερε ο άσος του Ερυθρού Αστέρας και συνέχισε:

«Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Για να μπορέσεις να τον κερδίσεις πρέπει να δώσεις το 150% των δυνάμεων σου. Πρέπει να παίξουμε δυνατή άμυνα και να εκμεταλλευτούμε τις επιθέσεις μας», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ματσάρα» στη Μαδρίτη, ντέρμπι στη Χώρα των Βάσκων!!

Τη Βιγιαρεάλ υποδέχεται η Ατλέτικο Μαδρίτης στο ματς της 15ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν. Ξεχωρίζει και το ντέρμπι των Βάσκων. Εύκολες (θεωρητικά) έξοδοι για Ρεάλ και Μπάρτσα.

«Ματσάρα» στη Μαδρίτη, ντέρμπι στη Χώρα των Βάσκων
Οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ (14/12) και Σοσιεδάδ με Μπιλμπάο (14/12) ξεχωρίζουν για την 15η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν. Στην Αλμερία δοκιμάζεται η Ρεάλ (12/12), εκτός με τη Χετάφε η Μπαρτσελόνα (13/12).

Οι πρωταθλητές Ισπανίας υποδέχονται την Κυριακή στο «Βιθέντε Καλδερόν» την έκτη στη βαθμολογία Βιγιαρεάλ. Οι «ροχιμπλάνκος» προέρχονται από το 0-0 του Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ, αποτέλεσμα με το οποίο «κλείδωσαν» και την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ στο πρωτάθλημα, την προηγούμενη αγωνιστική, είχαν επικρατήσει της Έλτσε με 2-0 εκτός έδρας. Αμφίβολοι για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι οι Μιράντα και Ανσάλντι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν επίσης Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις την Πέμπτη (2-0 εκτός έδρας τον Απόλλων), ενώ την προηγούμενη αγωνιστική είχαν νικήσει με 4-0 τη Σοσιεδάδ. Εκτός αποστολής θα είναι οι Ντος Σάντος, Τζόκιτς και Μουσάτζιο ενώ αμφίβολος είναι ο Κάνι.

Την ίδια μέρα η Μπιλμπάο πηγαίνει στο «Ανοέτα» για να αντιμετωπίσει τη Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα», για το ντέρμπι των Βάσκων. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες προέρχεται από τη βαριά εκτός έδρας ήττα από τη Βιγιαρεάλ (4-0).

Από την άλλη, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε μεσοβδόμαδα 2-0 επί της Μπάτε, αποτέλεσμα που της εξασφάλισε την παρουσία της στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στο πρωτάθλημα προέρχονται από την εντός έδρας ήττα από την Κόρδοβα (1-0).

Η πρωτοπόρος Ρεάλ ταξιδεύει την Παρασκευή στην Αλμερία, θέλοντας να διατηρηθεί στην κορυφή, πετυχαίνοντας την 20η διαδοχική της νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Εκτός έδρας παίζει και η Μπαρτσελόνα, η οποία φιλοξενείται από τη Χετάφε το Σάββατο, σε μια έδρα όπου έχει καλή παράδοση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν:

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου
Αλμερία - Ρεάλ Μαδρίτης (21:45)

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου
Χετάφε - Μπαρτσελόνα (17:00)
Βαλένθια - Ράγιο Βαγιεκάνο (19:00)
Κόρντομπα - Λεβάντε (21:00)
Μάλαγα - Θέλτα (23:00)

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου
Εσπανιόλ - Γρανάδα (13:00)
Σεβίλλη - Εϊμπάρ (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης - Βιγιαρεάλ (20:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ - Αθλτέτικ Μπιλμπάο (22:00)

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου
Λα Κορούνια - Έλτσε (21:45)

Το πρόγραμμα της επόμενης (16ης) αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν:

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου
Θέλτα - Αλμερία (21:45)

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου
Μπαρτσελόνα - Κόρδομπα (17:00)
Λεβάντε - Ρεάλ Σοσιεδάδ (19:00)
Εϊμπάρ - Βαλένθια (21:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο - Εσπανιόλ (23:00)

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
Βιγιαρεάλ - Λα Κορούνια (13:00)
Γρανάδα - Χετάφε (18:00)
Έλτσε - Μάλαγα (20:00)
Αθλτέτικ Μπιλμπάο - Ατλέτικο Μαδρίτης(22:00)

*Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλη για την 16η αγωνιστική του Ισπανικού πρωταθλήματος θα αναβληθεί λόγω συμμετοχής των «μερένχες» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μάχη» στο Πριγκιπάτο!

Πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση περιλαμβάνει η 18η αγωνιστική του Championnat. Η Μονακό προερχόμενη από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League φιλοξενεί τη πρωτοπόρο, Μαρσέιγ.

«Μάχη» στο Πριγκιπάτο
Τις χωρίζουν έξι θέσεις και δώδεκα βαθμοί, αλλά αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη. Μονακό και Μαρσέιγ θα κοντραριστούν την Κυριακή (14/12) στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του Championnat, με τους φιλοξενούμενους να τα έχουν πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, ενώ οι γηπεδούχοι δεν έχουν… επιβεβαιώσει τις προβλέψεις. Ωστόσο, έχουν την αύρα της Ευρώπης, καθώς την Τρίτη όχι απλά πήραν την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, αλλά βγήκαν και πρώτοι στον όμιλο τους.

Η πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενείται από την Γκινγκάμπ, που άφησε την Πέμπτη εκτός της συνέχειας του Europa League τον ΠΑΟΚ μετά το 2-1 στην Τούμπα.

Η Λιόν, που την περασμένη εβδομάδα κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της Εβιάν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, καθώς ο Λακαζέτ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική

Παρασκευή (12/12)
Λιόν-Καέν (21:30)

Σάββατο (13/12)
Ναντ-Μπορντό (18:00)
Μπαστιά-Ρεν (21:00)
Λοριάν-Μετς(21:00)
Μονπελιέ-Λανς (21:00)
Ρεμς-Εβιάν (21:00)

Κυριακή (14/12)
Νις-Σεντ Ετιέν (15:00)
Γκινγκάμπ-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Λιλ-Τουλούζ (18:00)
Μονακό-Μαρσέιγ (22:00)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική

Παρασκευή (19/12)
Λιόν-Καέν (21:30)

Σάββατο (20/12)
Παρί Σεν Ζερμέν-Μονπελιέ (18:00)
Καέν-Μπαστιά (21:00)
Λοριάν-Ναντ (21:00)
Μετς-Μονακό (21:00)
Ρεν-Ρεμς (21:00)
Τουλούζ-Γκινγκάμπ (21:00)

Κυριακή (21/12)
Μαρσέιγ-Λιλ (15:00)
Σεντ Ετιέν-Εβιάν (18:00)
Μπορντό-Λιόν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Και στο βάθος… Βλαχοδήμος!!

Σε αναζήτηση εξτρέμ βρίσκεται η Κέρκυρα και είναι πιθανόν να απασχολήσει η περίπτωση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου, που αποχώρησε από τον Εργοτέλη και επιστρέφει στον Ολυμπιακό. Δεν έπεισε ο Αράς.

Και στο βάθος… Βλαχοδήμος
Έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στα «φτερά» ψάχνουν στην Κέρκυρα. Υπό προϋποθέσεις θα ασχοληθεί και με τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο. Ο δανεισμός του 23χρονου ποδοσφαιριστή από τον Ολυμπιακό στον Εργοτέλη ολοκληρώθηκε, όπως ενημέρωσε και η κρητική ΠΑΕ την Πέμπτη και πλέον αναμένεται να επιστρέψει στου Ρέντη. Το πόσο θα μείνει εκεί είναι άγνωστο, αλλά δύσκολα θα χωρέσει στο φετινό ρόστερ των «ερυθρόλευκων».

Ο Βλαχοδήμος πήγε στην ομάδα του Ηρακλείου το περασμένο καλοκαίρι και στην εξάμηνη περίπου παραμονή του σε αυτή πρόλαβε να κάνει τέσσερις συμμετοχές στη Super League και δύο στο Κύπελλο.

Ήλθον, είδον και απήλθον
Αποχαιρέτησε ο Αράς. Ο Αλγερινός χαφ είναι πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, σταμάτησε να προπονείται με την Κέρκυρα και δεν πρόκειται να κινηθούν για την απόκτηση του οι «Φαίακες». *Πηγή: sport-fm.gr*

Το ταξίδι συνεχίζεται…!

Ο μεγάλος κερδισμένος μεταξύ των ελληνικών εκπροσώπων στην Ευρώπη φέτος λέγεται Αστέρας Τρίπολης. Το sport-fm.gr παρουσιάζει τα εντυπωσιακά στοιχεία, που δείχνουν πως δεν ήταν… διάττων αστέρας.

Το ταξίδι συνεχίζεται…
Μια διαδρομή που άρχισε δειλά-δειλά τον περασμένο Ιούλιο κι εξελίχθηκε παραμυθένια έφτασε στο τέλος της για τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες όμως μόνο περήφανοι για όσα πέτυχαν και αισιόδοξοι για όσα μπορούν να καταφέρουν ακόμη στο μέλλον μπορούν να αισθάνονται.

Η ομάδα της Τρίπολης άρχισε την ευρωπαϊκή της περιπέτεια από την 182η θέση στην κατάταξη ομάδων της UEFA και δίχως νίκη (αλλά πέντε ισοπαλίες και μια ήττα) στις έξι προηγούμενες εξόδους της από τα σύνορα.

Η πρόκριση επί της αδύναμης Ροβανιέμι με την παρθενική ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία της ομάδας έμοιαζε με καθήκον, αλλά αυτές απέναντι σε Μάιντς και Μακάμπι Τελ Αβίβ, που χάρισαν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μεγάλες υπερβάσεις.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη δεν έμεινε εκεί. Με απολογισμό μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, αλλά παρουσιάζοντας σε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια της πολύ καλό πρόσωπο, στάθηκε στο ύψος της περίστασης και με λίγη περισσότερη τύχη θα μπορούσε να κυνηγά ακόμη και μέχρι την τελευταία αγωνιστική το θαύμα της παρουσίας στους «32».

Ας είναι, όμως… Υπάρχει και συνέχεια. Η φετινή σεζόν αποτελεί παρακαταθήκη για το ευρωπαϊκό μέλλον του Αστέρα, που μέσα από αυτά τα δώδεκα παιχνίδια κατάφερε να σκαρφαλώσει 49 ολόκληρες θέσεις στην κατάταξη της UEFA και πλέον να βρίσκεται στην 133η. Μάλιστα, εφόσον οι Αρκάδες επιστρέψουν την επόμενη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τα υπάρχοντα δεδομένα εκκινούν από την 119η θέση, 63 θέσεις πάνω από εκεί που βρίσκονταν λίγους μήνες πριν.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Αστέρα Τρίπολης δεν τελείωσε, αλλά μάλλον μόλις αρχίζει…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έλειπε ο ΛεΜπρον, έλαμψε η Θάντερ!!

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς δεν αγωνίστηκε και το Κλιβελαντ δεν τα κατάφερε! Η Θάντερ επικράτησε 103-94 και έσπασε το σερί των νικών που είχε. Εκπληκτικός ο Χάρντεν στη νίκη των Ρόκετς επί των Κινγκς.

Έλειπε ο ΛεΜπρον, έλαμψε η Θάντερ!
Οι Καβαλίερς χωρίς τον ηγέτη τους δεν τα κατάφεραν απέναντι στη Θάντερ. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα έγινε γνωστό ότι ο ΛεΜπρον Τζέιμς δεν θα αγωνιστεί προληπτικά λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Αποτέλεσμα αυτού; Η ομάδα της Οκλαχόμα να πάρει τη νίκη 103-94 απέναντι σε αυτή του Κλίβελαντ και να σπάσει το αήττητο σερί των οκτώ νικών που είχε η ομάδα του ΛεΜπρον.

Αντίστοιχα, η Θάντερ πήρε την έκτη νίκη της στα τελευταία επτά ματς που έχει δώσει. Πρόκειται για μια νίκη στην οποία μεγάλο ρόλο έχουν παίξει οι Γουέστμπρουκ και Ντουράντ.

Ο Γουέστμπρουκ σημείωσε 26 πόντους, ενώ είχε επτά ριμπάουντ, οκτώ ασίστ, ένα κλέψιμο σε 36 λεπτά συμμετοχής. Από την άλλη πλευρά ο Ντουράντ μπορεί να μην ξεκίνησε καλά αλλά προς το τέλος ήταν καταιγιστικός και τελείωσε με 19 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα στο σκορ στην πρώτη περίοδο, η… μάχη όμως άναψε στη συνέχεια και το ημίχρονο έκλεισε ισόπαλο 47-47. Στην αρχή της τρίτης περιόδου η Θάντερ με ένα σερί θα ξεφύγει στο σκορ. Η διαφορά μεγάλωσε στους 20 πόντους. Στη συνέχεια οι Καβαλίερς αντέδρασαν, προσπάθησαν να… μπουν και πάλι στο παιχνίδι. Έφτασαν τη διαφορά στους πέντε αλλά εκεί ο Ντουράντ με δύο καλάθια έβαλε τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων.

Στο άλλο παιχνίδι που έγινε τα ξημερώματα στο ΝΒΑ το Χιούστον πήρε τη νίκη 113-109 στην παράταση απέναντι στο Σακραμέντο με έναν Χάρντεν να πραγματοποιεί μια εκπληκτική εμφάνιση!

Οι 44 πόντοι που πέτυχε ήταν υπεραρκετοί για να φτάσουν στη νίκη οι Ρόκετς, οι οποίοι είχαν και πάλι αρκετούς απόντες, ανάμεσά τους και ο Κώστας Παπανικολάου.

Οι Κινγκς ήταν καλύτεροι και είχαν το προβάδισμα στις πρώτες περιόδους. Κάπου εκεί όμως ο Χάρντεν βρήκε τη δύναμη και ξεκίνησε την αντεπίθεση για το Χιούστον.

Οι Ρόκετς άρχισαν να μειώνουν τη διαφορά και με τον Αρίζα συμπαραστάτη του Χάρντεν έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί πήραν το προβάδισμα και με ένα ξέσπασμα πήραν τη νίκη.

Τα αποτελέσματα των αγώνων του ΝΒΑ που έγιναν τα ξημερώματα
Σακραμέντρο Κινγκς – Χιούστον Ρόκετς
(Κόλισον 24, Γουίλιαμς 17, Γκέι 13, Τόμσον 13 – Χάρντεν 44, Μπέβερλι 15, Αριζά 15, Τέρι 13)

Οκλαχόμα Θάντερ – Κλίβελαντ Καβαλίερς 103-94
(Γουέστμπρουκ 26, Ντουράντ 19, Τζάκσον 13, Μόροου 11 – Ίρβινγκ 20, Λαβ 18, Γουέιτερς 14, Τόμσον 14, Ντελαβεντόβα 14)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απαντάει ο Μπεργκ!!

Την απάντηση του στη νέα βελτιωμένη πρόταση που του έκανε ο Παναθηναϊκός αναμένεται να δώσει άμεσα (σήμερα κατά πάσα πιθανότητα) ο Μάρκους Μπεργκ. Προς τα πού γέρνει η ζυγαριά...

Απαντάει ο Μπεργκ
Οριστική κατάληξη σε ακόμη μια υπόθεση ανανέωσης συμβολαίου αναμένεται να έχουμε σύντομα στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» φαίνεται πως θέλουν να τελειώνουν με αυτά τα ζητήματα όσο πιο γρήγορα γίνεται, πριν φορτσάρουν για την ενίσχυση του Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη (9/12) επεκτάθηκε και τυπικά η συνεργασία της ΠΑΕ με τους Ατζαγκούν, Ντίνα.

Φυσικά το θέμα που τους «καίει» είναι φυσικά του Μάρκους Μπεργκ. Εξελίξεις δεν σημειώθηκαν χθες και σε αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι υπήρχε η αναμέτρηση με την Εστορίλ για την 6η αγωνιστική του Europa League, αλλά και οι υποχρεώσεις των Βόκολου, Φύσσα.

Σύντομη επικοινωνία είχαν πάντως την Πέμπτη οι δύο πλευρές, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Goal» και έδωσαν… ραντεβού για σήμερα. Εκτιμάται ότι αυτή θα είναι η τελική επαφή. Με σιγουριά δεν μπορεί να πει κανείς τι απάντηση θα δώσει ο Σουηδός επιθετικός. Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα έρθουν ευχάριστα νέα.

«Μιλάμε για μια συνεργασία τριών ετών, είμαι 28 ετών και είναι σημαντική απόφαση για μένα. Εγώ θέλω να είμαι εδώ, να βοηθάω την ομάδα και να προσπαθήσω να γίνομαι καλύτερος», δήλωσε (μεταξύ άλλων) ο 28χρονος ποδοσφαιριστής μετά την αναμέτρηση με τους Πορτογάλους, όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Δένει» Μαζουακού και συνεχίζει…!

O Ολυμπιακός θα «δέσει» τον Μαζουακού με νέο συμβόλαιο και στη συνέχεια θα κινηθεί για μεταγραφές. Προτεραιότητα η απόκτηση κεντρικού αμυντικού και στη συνέχεια ενός εξτρέμ.

«Δένει» Μαζουακού και συνεχίζει…
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Μίτσελ προανήγγειλαν… διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ωστόσο η πρώτη τέτοια κίνηση θα είναι… διορθωτική αλλά εκ των έσω!

Οι ερυθρόλευκοι έχουν βάλει ήδη μπροστά τις ενέργειες, οι οποίες μάλιστα, βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο. Οι Πειραιώτες έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις του Μαζουακού αλλά και την προσπάθειά του στον αγωνιστικό χώρο μέχρι τώρα και έτσι έχουν ως στόχο να τον «δέσουν» με νέο συμβόλαιο καθώς οι… σειρήνες από το εξωτερικό έχουν αρχίσει ήδη να ηχούν.

Το συμβόλαιο αυτό θα περιέχει καλύτερους όρους για τον παίκτη, μεγαλύτερες απολαβές, αλλά και ένα συμβόλαιο με μεγαλύτερη διάρκεια και ρήτρα αποδέσμευσης.

Μια άλλη τέτοια αντίστοιχη κίνηση είναι και αυτή του Μιλιβόγιεβιτς ο οποίος είναι δανεικός και στις σκέψεις των ερυθρολεύκων είναι και η απόκτηση των δικαιωμάτων του από την Άντερλεχτ.

Βεβαίως ο Ολυμπιακός θα κάνει και μεταγραφές. Σίγουρα έναν στόπερ, σίγουρα έναν εξτρέμ και... βλέπουμε. Τα ονόματα πάνω-κάτω είναι γνωστά. Ο Μπρούνο Αλβες είναι στα υπ' όψιν, αλλά είναι μια δύσκολη περίπτωση. Υπάρχει το όνομα του Ελάντερ της Μάλμε με τον Καρεμπέ να έχει επιβεβαιώσει ότι υπάρχει στη λίστα, όπως και αυτό του Μιρίν της Μονακό.

Εκτός του κεντρικού αμυντικού ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για έναν εξτρέμ. Ο Κάμπελ απασχολεί αλλά πλέον έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα… Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο μυαλό των υπευθύνων είναι παίκτες που αρέσουν πολύ στο Μίτσελ όπως ο Άμραμπατ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Διώχνει δύο για αρχή!!

Δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ «φωτογράφισε» ο Άγγελος Αναστασιάδης, με τη δήλωση που έκανε («δεν γίνεται να βγαίνεις σιδερωμένος από το γήπεδο») μετά την Γκινγκάμπ, προαναγγέλλοντας αλλαγές στο ρόστερ.

Διώχνει δύο για αρχή
Η αναμέτρηση με την Γκινγκάμπ εκτός από τελευταία ευρωπαϊκή του ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν θα είναι πιθανόν και η… αποχαιρετιστήρια για κάποιους παίκτες της ομάδας. Ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν «πυρ και μανία» μετά το τέλος τους ματς. Αυτό φάνηκε από τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου, όπου και προανήγγειλε αλλαγές.

«Για τον αποκλεισμό φταίω εγώ, αλλά για κάποιους παίκτες το πανηγύρι τελείωσε», είπε μεταξύ άλλων, όπως και «το να βάζεις κάποιους να βοηθήσουν και να βγαίνουν σιδερωμένοι δεν το ανέχομαι. Είμαι εκνευρισμένους με αυτούς και θα λάβω μέτρα».

Ο 61χρονος τεχνικός έκανε και τις τρεις αλλαγές που είχε δυνατότητα στο παιχνίδι με τους Γάλλους. Στο 53’ πέρασε στο ματς τον Μάρτενς, αντί του Γκολάσα, στο 61’ τον Παπαδόπουλο αντί του Περέιρα και στο 78’ τον Μαντούρο στη θέση του Κάτσε.

Ο τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά» τα έχει με τους δύο από αυτούς τους παίκτες, που θεωρείται πλέον απίθανο να τους δούμε ξανά να φοράνε τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τον Ολλανδό χαφ και τον Βέλγο μεσοεπιθετικό. Τα όσα είπε ο Αναστασιάδης δεν αφορούσαν τον Έλληνα επιθετικό.

Βεβαίως, δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μέχρι τις γιορτές να μπούμε και άλλοι παίκτες στη... μαύρη λίστα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μάχη στο Βερολίνο!!

Η μάχη της Χέρτα με τη Ντόρτμουντ, που βρίσκονται οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Μάχη στο Βερολίνο
Θα ήλπιζαν να μάχονται για κάτι μεγαλύτερο, αλλά η μοίρα έφερε Χέρτα και Ντόρτμουντ στη 15η αγωνιστική της Bundesliga να μονομαχούν βρισκόμενες έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Με τους Παπασταθόπουλο και Ρόις στα πιτς, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θέλει να «χτίσει» πάνω στη νίκη επί της Χόφενχαϊμ.

Η πρωτοπόρος Μπάγερν παίζει στην έδρα της Άουγκσμπουργκ χωρίς αρκετούς παίκτες (Τιάγκο, Μαρτίνεθ, Λαμ, Αλάμπα, Μπαντστούμπερ, Πισάρο, Ρέινα και Στάρκε) και δεν νιώθει απόλυτα ασφαλής από τη στιγμή που η Βόλφσμπουργκ είναι μόλις στο -7 και υποδέχεται την Πάντερμπορν. Μεγάλο ματς γίνεται και στο Λεβερκούζεν ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τη Γκλάντμπαχ που ισοβαθμούν στους 23 βαθμούς.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 12/12
Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (21.30)

Σάββατο 13/12
Χέρτα Βερολίνου-Ντόρτμουντ (16.30)
Σάλκε-Κολωνία (16.30)
Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο (16.30)
Φράιμπουργκ-Αμβούργο (16.30)
Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου (16.30)
Μάιντς-Στουτγκάρδη (19.30)

Κυριακή 14/12
Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ (16.30)
Βόλφσμπουργκ-Πάντερμπορν (18.30)

Η επόμενη (16η)αγωνιστική:

Τρίτη 16/12 (21.00)
Μπάγερν-Φράιμπουργκ
Ανόβερο-Άουγκσμπουργκ
Αμβούργο-Στουτγκάρδη
Κολωνία-Μάιντς

Τετάρτη 17/12
Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ
Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης
Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα
Πάντερμπορν-Σάλκε
*Πηγή: sport-fm.gr*

Focus σε Αλεξάντρο και Πορτογαλία!

Βασικός στόχος της ΑΕΚ ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου είναι ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Αλεξάνδρο. Για Πορτογαλία αναχωρεί ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Πάει για βασικός ο Γεωργέας.

Focus σε Αλεξάντρο και Πορτογαλία
Νέο ταξίδι για να δει από κοντά υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους θα κάνει ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ θα βρεθεί άμεσα στην Πορτογαλία και έχει προγραμματίσει να παρακολουθήσει αρχικά την αναμέτρηση της Σετουμπάλ με την Μποαβίστα, το οποίο θα ξεκινήσει το βράδυ (12/12, 22:30) της Παρασκευής. Η προσοχή του θα είναι στραμμένη σε δύο ποδοσφαιριστών των φιλοξενούμενων, σύμφωνα με πληροφορίες… έναν χαφ και έναν επιθετικό. Βεβαίως θα δει και άλλα ματς, δεν πήγε μόνο για ένα.

Από το ταξίδι που είχε κάνει στη Βραζιλία, ξεχώρισε τον 28χρονο επιθετικό, Αλεξάντρο Ντα Σίλβα Μπατίστα, που αγωνίζεται στην Πόντε Πρέτα. Καλή άποψη έχουν σχηματίσει για τον παίκτη και οι Δέλλας, Μπάγεβιτς, που ωστόσο δεν τον έχουν δει από κοντά, αλλά έμειναν ευχαριστημένοι, βλέποντας τον μέσω dvd, ενώ τους έχει ενημερώσει ο Μιλοβάνοβιτς για τα στοιχεία που έχει στο παιχνίδι του. Αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, αλλά μπορεί να παίξει και στα άκρα.

Αποτελεί προτεραιότητα ενόψει Ιανουαρίου, όπως αναφέρεται στην «Ώρα των Σπορ» και δεν αποκλείεται να γίνουν κινήσεις άμεσα για την απόκτηση του. Με το τωρινό πλάνο θα προορίζεται για βασική λύση για την επόμενη χρόνια και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αποκτηθεί κάτι καλύτερο το καλοκαίρι και ο Αλεξάντρο θα πλαισιώσει τον συγκεκριμένο παίκτη.

Κερδίζει πόντους ο Γεωργέας

Προβάδισμα για το δεξί άκρο της άμυνας έχει αποκτήσει ο Νίκος Γεωργέας, καθώς φαίνεται ότι ο Μιχάλης Μπακάκης δεν προλαβαίνει να αποθεραπευτεί και να παίξει με την Ερνιονίδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Αδέρφια» μεν, αλλά…!!

Φιλοξενία αλλά με… μέτρο στον «αδερφό» του, Ερυθρό Αστέρα, θέλει να προσφέρει απόψε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο. Εντυπωσιακά πράγματα ετοιμάζουν οι οπαδοί.

«Αδέρφια» μεν, αλλά…
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ (21:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) τον Ερυθρό Αστέρα θέλοντας μεν να ανταποδώσει την εξαιρετική φιλοξενία και τη φαντασμαγορική εμφάνιση στο Βελιγράδι στους «αδερφούς» του, αλλά παράλληλα να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη ή ήττα με διαφορά μέχρι πέντε πόντους κλειδώνουν την κορυφή του γκρουπ. Για να τη χάσουν, όχι απλώς θα πρέπει να ηττηθούν με 5+ πόντους στο Φάληρο, αλλά να χάσουν και την τελευταία αγωνιστική από τη Γαλατάσαραϊ στην Πόλη μπροστά σε κενές εξέδρες, ενώ ταυτόχρονα να επικρατήσουν οι Σέρβοι στο Βελιγράδι, επίσης χωρίς κόσμο, της Λαμποράλ Κούτσα την επόμενη εβδομάδα.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου αναμένεται να παραταχθεί ενισχυμένη με τους Ματ Λοτζέσκι και Δημήτρη Κατσίβελη, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και θα είναι στη δωδεκάδα, σε αντίθεση με τους Γιώργο Πρίντεζη και Ιωάννη Παπαπέτρου που θα είναι εκτός. Ο περιορισμός του γίγαντα Μαριάνοβιτς και του δαιμόνιου γκαρντ Ουίλιαμς είναι τα βασικά αμυντικά μελήματα των γηπεδούχων.

Όσο για τις κερκίδες; Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν ετοιμάσει show. Δίχως να… προδίδουμε πολλά για να μη χαλάσουμε το στοιχείο της έκπληξης, πέρα από μπλουζάκια και κασκόλ με τις δύο ομάδες αλλά και χορογραφία στις κερκίδες, θα υπάρχουν αναφορές στους δεσμούς των δύο ομάδων αλλά και Ελλάδας-Σερβίας, όπως και στον αδικοχαμένο Μάρκο Ίβκοβιτς, ενώ θα υπάρχει και πολύ τραγούδι σε… δύο γλώσσες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Πιότρ Παστούσιακ (Πολωνία) και Νταβίντ Ρομάνο (Ισραήλ).

Α’ Όμιλος
Ούνιξ Καζάν-Ζαλγκίρις Κάουνας (12/12, 18:00)
Αναντολού Εφές-Νίζνι (12/12, 21:00)
Σάσαρι-Ρεάλ Μαδρίτης (12/12, 21:30)
Βαθμολογία: Εφές 6-2, Ρεάλ 6-2, Ζαλγκίρις 4-4, Ούνιξ 4-4, Νίζνι 3-5, Σάσαρι 1-7.

Β’ Όμιλος
Τσεντεβίτα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 71-82
Ουνικάχα Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 75-76
Λιμόζ-Άλμπα Βερολίνου (12/12, 21:00)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 9-0, Μακάμπι 6-3, Ουνικάχα 4-5, Άλμπα 3-5, Λιμόζ 2-6, Τσεντεβίτα 2-7.

Γ’ Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου-Τουρόβ 95-89
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός 66-64
Μπαρτσελόνα-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 89-91
Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 8-1, Φενέρ 7-2, Παναθηναϊκός 5-4, Αρμάνι 4-5, Μπάγερν 2-7, Τουρόβ 1-8.

Δ’ Όμιλος
Νεπτούνας-Γαλατάσαραϊ 82-72
Λαμποράλ Κούτσα-Βαλένθια (12/12, 21:30)
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας (12/12, 21:45)
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 7-1, Ερυθρός Αστέρας 5-3, Λαμποράλ Κούτσα 4-4, Νεπτούνας 4-5, Γαλατάσαραϊ 3-6, Βαλένθια 2-6. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μια ήττα που φώναξε στον ΠΑΟΚ ότι πρέπει να ενισχυθεί!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τις πιθανότητες να αποδειχθεί έως και ωφέλιμη για τον ΠΑΟΚ αυτή η ήττα - αποκλεισμός, αρκεί να διδαχθεί από αυτή και να αποκτήσει τους ποδοσφαιριστές που - φάνηκε πάλι ότι - του λείπουν. 
Στην πραγματικότητα αυτή ήταν η πρώτη σοβαρή εκτός προγράμματος ήττα για τον ΠΑΟΚ. Η πρώτη που του κοστίζει πολύ, επειδή του στέρησε την πρόκριση και την συνέχεια της πορείας του στο Europa League. Στην οικονομία της σεζόν όμως αυτή είναι μια ήττα που μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη. Αρκεί να την αντιληφθεί και να την αντιμετωπίσει όπως της πρέπει, δηλαδή σαν μια ήττα πολύ διδακτική, η οποία του φανέρωσε, ή για την ακρίβεια του ξαναέδειξε και μάλιστα με τρόπο σκληρό, τις αδυναμίες που έχει το ρόστερ του.
Μέχρι εδώ η πορεία του ΠΑΟΚ ήταν/είναι υπερβατική. Ειδικά στο πρωτάθλημα, όπου έχει διαγράψει πορεία καλύτερη από αυτή που μπορούσε να απαιτεί από τον εαυτό του το περασμένο καλοκαίρι, τον καιρό που σχημάτιζε ρόστερ που έμοιαζε από μακριά χαμηλότερων προδιαγραφών από αυτό που είχε στην προηγούμενη σεζόν.
Και αυτή την αλήθεια ο ΠΑΟΚ υπάρχει ανάγκη να τη δει. Γι’ αυτό και είναι πιθανό να αποδειχθεί ωφέλιμη αυτή η ήττα. Διότι σε διαφορετική περίπτωση ελλόχευε ο κίνδυνος να “παραμυθιαστεί” ο ΠΑΟΚ από την ψευδαίσθηση πληρότητας και επάρκειας που θα του δημιουργούσε ο συνδυασμός της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα και της πρόκρισης στο Europa League.
Τι έμαθε ο ΠΑΟΚ στο ματς με την Γκινγκάμπ; Αυτό που ήξερε από τα προηγούμενα, δηλαδή ότι έχει σημαντικό πρόβλημα στο κέντρο και στο δεξί άκρο της άμυνάς του, ότι έχει σημαντικό πρόβλημα ανασταλτικά και δημιουργικά στον άξονά του κάθε φορά που λείπει ο Τζιώλης και ότι χρειάζεται ακόμη έναν σέντερ φορ για να μοιραστεί το βάρος με τον Αθανασιάδη. Όλα αυτά ο ΠΑΟΚ τα είχε δείξει και στα προηγούμενά του, τόσο στο Europa όσο και στα παιχνίδια των εγχώριων διοργανώσεων. Εξ ου και το “κάντε καμιά μεταγραφή” που τραγούδησε η Τούμπα στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.
Αν καταφέρει να ολοκληρώσει με επιτυχίες τον μήνα στο πρωτάθλημα και ενισχυθεί επαρκώς στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ μπορεί να θυμάται εκ των υστέρων την σκληρή ήττα από την Γκινγκάμπ ως ένα μάθημα που τον βοήθησε να γίνει καλύτερος και να πετύχει τους εγχώριους στόχους του. Από εκείνον εξαρτάται.
Το ιδεατό θα ήταν προφανώς ο ΠΑΟΚ να εξασφαλίσει την πρόκριση και εκ των υστέρων να ενισχυθεί επαρκώς ώστε να συνδυάσει τον πρωταθλητισμό με μια απόπειρα να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Europa League. Ο Ιβάν Σαββίδης όμως δεν έχει δείξει τέτοια πρόθεση, με πολλά ψώνια και υψηλά κόστη προκειμένου να σχηματιστεί ρόστερ που να σηκώνει τέτοια απαίτηση, πρωταθλητισμού και υψηλών ευρωπαϊκών φιλοδοξιών. Κι ίσως, αν το κοιτάξει κανείς από αυτή την πλευρά, να είναι πλέον πιο πιθανό να αντέξει ο ΠΑΟΚ στον πρωταθλητισμό ακόμη και χωρίς πολύ μεγάλη και πολύ ποιοτική ενίσχυση. Τα ματς και τα ταξίδια αραιώνουν και λιγοστεύουν και κάπως έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να αντέξει ο ΠΑΟΚ.
Όλα τα παραπάνω βεβαίως δεν αφαιρούν από τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές την ευθύνη που φέρουν για αυτή την εμφάνιση. Ο στόχος ήταν μια υπέρβαση και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να την πλησιάσει πολύ, αφού δεν κατάφερε να γίνει καλύτερος από την Γαλλίδα αντίπαλό του. Και δεν τα κατάφερε επειδή, εκτός των άλλων, δεν ήταν καλά προετοιμασμένος ψυχοπνευματικά για να επιτύχει σε αυτό το παιχνίδι. Κάπως έτσι ήρθε το γκολ που δέχθηκε πρώτος. Το 1-1 ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να πάρει τα ρίσκα στο τελευταίο διάστημα και να παίξει ψηλά για να ψάξει το γκολ της πρόκρισης. Κι έτσι ήρθε το δεύτερο γκολ της Γκινγκάμπ. Ως καμπανάκι υπενθύμισης ότι αυτός ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά απλώνει τα πόδια του μακρύτερα από εκεί που φτάνει το πάπλωμά του. Ένα πάπλωμα που πρέπει να μεγαλώσει, αν θέλει να δει σεντόνι.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Διαμαντίδης «έβαλε» τρίποντο κι ας έχασε τις βολές!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τα 21 λάθη που στοίχισαν στον Παναθηναϊκό την ήττα στο Μιλάνο, την ανυπαρξία της φροντ λάιν στο συγκεκριμένο παιχνίδι και τον Διαμαντίδη που έβαλε τρίποντο με τη δηλωσή του στο φινάλε. Οσο παράξενο είναι ότι ο Διαμαντίδης έχασε τις βολές στο φινάλε, άλλο τόσο παράδοξο ήταν το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε το ματς στο Μιλάνο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 21 λάθη.
Ομολογώ πως βλέποντας τη μικρή διαφορά του πρώτου ημιχρόνου, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμών λαθών (13π.) του Παναθηναϊκού, ήμουν έτοιμος να βάλω και στοίχημα για το «διπλό», εκτιμώντας πως είναι σχεδόν αδύνατον να επαναληφθεί παρόμοια εικόνα στην επανάληψη.
Και μπορεί πράγματι τα 13 λάθη να μειώθηκαν σε 8, αλλά και πάλι ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος για εκτός έδρας παιχνίδι και απέναντι σε μια ομάδα που βγάζει ενέργεια και... τσαντίλα στα όρια του φάουλ. Με τόσο μεγάλο αριθμό είναι κατόρθωμα για τον Παναθηναϊκό που το 'φτασε μέχρι τέλους, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως ο Ιβάνοβιτς πρέπει να είναι ικανοποιημένος από την συνολική εικόνα.
Στην ουσία, ο Παναθηναϊκός έβγαλε το παιχνίδι χωρίς κλασικό σέντερ, καθώς Μπατίστα, Μαυροκεφαλίδης και Ράιτ είχαν συνολικά 8 πόντους αγωνιζόμενοι και οι τρεις μαζί λιγότερο από 24 λεπτά! Δηλαδή, οι «πράσινοι» υποχρεώθηκαν να παίξουν χωρίς ψηλό για ένα ολόκληρο ημίχρονο, μετέφεραν τον Γκιστ στη θέση «5» και χωρίς καμία βοήθεια μέσα από τη ρακέτα αναγκάστηκαν να πάνε στη... ρουλέτα του τριπόντου.
Ετσι, έμεινε στη μέση η εκπληκτική δουλειά του Διαμαντίδη που πέτυχε ένα σπουδαίο double - double με 12 πόντους και 11 τελικές πάσες, οι οποίες παίρνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστούμε πως δεν είχε την παραμικρή βοήθεια από τους τρεις ψηλούς. Οταν τελειώνεις το ματς με 11 ασίστ, με τις περισσότερες εξ αυτών να έχουν πάει στους κατά συνθήκη σέντερ, τότε αντιλαβάνεται κανείς πόσες παραπάνω θα μπορούσε να είχε μοιράσει, αν ο Μπατίστα ήταν σε καλή βραδιά.
Από 'κει και πέρα, ο Μπλουμς σε πρώτη φάση, ο Σλότερ σε δεύτερη ήταν αυτοί που κράτησαν ζωντανό τον Παναθηναϊκό στην επίθεση, με τον δεύτερο να αποδεικνύει πως υπάρχουν φορές που χρειάζεται «χαλινάρι» για να συγκρατηθεί ο ενθουσιασμός του.
Ο Αμερικανός είναι σε ανοικτή γραμμή με το καλάθι, αλλά υπάρχουν στιγμές που το παρακάνει, όπως για παράδειγμα στο -4 (60-56), όταν πήγε να «καθαρίσει» με τη φόρα του εκπληκτικού τριπόντου που είχε πετύχει μια φάση νωρίτερα. Από την άλλη βέβαια, όταν μια ομάδα δεν έχει την παραμικρή βοήθεια από τη φροντ λάιν, τότε χρειάζεται ακόμη και την υπερβολή για να παραμείνει στο παιχνίδι και σε πολλές περιπτώσεις απ' αυτή την υπερβολή του Σλότερ ο Παναθηναϊκός έμενε στο ματς.
Για την επόμενη φάση είναι πολύ πρόωρο να πούμε οτιδήποτε. Είναι δεδομένο ότι η Μακάμπι θα είναι στον όμιλο του Παναθηναϊκού, πιθανότατα θα είναι και η Μπαρτσελόνα, αλλά πρώτα θα πρέπει να δούμε ολοκληρωμένο το γκρουπ για να βγάλουμε το πρώτο συμπέρασμα. Το σίγουρο είναι πως η μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκού τον βάζει στην αφετηρία της δεύτερης φάσης με διαφορετικά δεδομένα απ' ό,τι το ξεκίνημα της διοργάνωσης.
Υ.Γ.: Respect, respect και μόνο respect στον σπουδαίο Διαμαντίδη για τη δήλωσή του μετά το ματς στην κάμερα της Nova. Το κατηγορηματικό «όχι, όχι» στην ερώτηση για το αν υπήρξε αντιαθλητικό φάουλ και η γκριμάτσα τύπου «με τι ασχολούμαστε τώρα» στο φινάλε του παιχνιδιού, αποτελεί την απάντηση για το μυστικό της επιτυχίας του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια. Ούτε δικαιολογίες, ούτε μετατόπιση ευθυνών, ούτε γκρίνια για το παραμικρό. Θα κατάπιαν τη γλώσσα τους και οι οπαδοί με τις παρωπίδες που ήταν έτοιμοι να «φάνε» τους διαιτητές «που μάς έσφαξαν στο φινάλε».
Τι κι αν έχασε λοιπόν τις βολές σ' ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογική σημασία; Το «τρίποντο» που έβαλε με τη δήλωσή στο φινάλε είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας και σημασίας. Ηταν το καλύτερο μήνυμα για το πώς πρέπει να σκέφτονται οι φίλαθλοι της ομάδας του.
*Πηγή: gazzetta.gr*

I can't… study!! (pics)

Οι παίκτες του ΝΒΑ ξεσηκώθηκαν για τον Γκάρνερ και ο Βασίλης Σκουντής αναρωτιέται εάν το ελληνικό αθλητικό πρωτόκολλο θα ανεχόταν τέτοιες «παρασπονδίες»...   
Προβληματίστηκα πολύ εάν θα έπρεπε να υποκύψω στον πειρασμό (που μου τριβελίζει εδώ και δυο τρεις μέρες το μυαλό) και να γράψω αυτό το άρθρο, αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως λέω να το ξεφουρνίσω και γαία πυρί μειχθήτω!
Εντάξει δεν θα προκληθεί κιολας ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, απλώς επειδή στην Ελλάδα η τρίχα γίνεται εύκολα τριχιά και επειδή επίσης ως ράτσα έχουμε διαρκώς λυμένο το ζωνάρι μας για να ανοίξουμε καυγάδες, το συγκεκριμένο θέμα προσφέρεται ώστε να αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης...
Να αποτελέσει, έγραψα; Λάθος, διότι ήδη εξελίχθηκε στο πιο λαοφιλές casus belli των τελευταίων ημερών και σε κάθε περίπτωση απασχολεί επί καθημερινής βάσεως την ελληνική κοινωνία, συναγωνιζόμενο την συνήθη επικαιρότητα του Μνημονίου και την έκτακτη της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας...
Η προσέγγιση μου δεν αφορά τόσο την ουσία της υπόθεσης (για την οποία πιστεύω ότι όσο κι αν μεγαλοποιήθηκε εντέλει κατέληξε σε μια δίκαιη, δημοκρατική και κυρίως ανθρώπινη ρύθμιση), όσο τις παράπλευρες διαστάσεις της: κι επειδή μάλιστα δεν βάζω μυαλό και επιμένω ως «junkie» του μπάσκετ να συσχετίζω μαζί του ακόμη και τα άσχετα γεγονότα, ιδού ο Ντέρικ Ρόουζ (και πλείστοι όσοι μπασκετμπολίστες), ιδού και το πήδημα!

Οι παροικούντες την μπασκετική Ιερουσαλήμ, προφανώς ψυλλιάζονται τι εννοώ: με αφορμή τρεις δολοφονίες Αφροαμερικανών από αστυνομικούς και με αποκορύφωμα τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ερικ Γκάρνερ (που είχε στραγγαλιστεί στις 17 του περασμένου Ιουλίου στο Στέιτεν Αϊλαντ της Νέας Υόρκης) πρώτα ο Ρόυζ και εν συνεχεία ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Κόμπε Μπράιαντ (και όλοι οι Λέικερς πλην του Ρόμπερτ Σακρ, που πήρε, φαίνεται γραμμή, από τον Αδωνι και τον Πλεύρη!), ο Κέβιν Γκαρνέτ, ο Κάιρι Ιρβινγκ, ο Ντερόν Γουίλιαμς, ο Τζάρετ Τζακ εμφανίστηκαν στην προθέρμανση των αγώνων των ομάδων τους φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν «Ι cannot breathe»!
H φράση κάθε άλλο παρά τυχαία είναι: στα διάφορα βίντεο τα οποία «κυκλοφόρησαν» μετά τη δολοφονία του Γκάρνερ το θύμα, την ώρα που δέχεται το κεφαλοκλείδωμα από τον αστυνομικό Ντάνιελ Πανταλέο, ακούγεται να φωνάζει «δεν μπορώ να αναπνεύσω» και αυτή η δραματική κουβέντα έγινε το σύνθημα των ημερών στο ΝΒΑ, αλλά και στο NFL (με φορέα τον Ρέτζι Μπους των Ντητρόιτ Λάιονς).

Παρεμπιπτόντως το επώνυμο Pantaleo μου φέρνει σε κάτι δικό μας (Πανταλέων, όπως ο διεθνής βολεϊμπολίστας), αλλά όλα τα ‘χε η Μαριορή, ο ελληνικός φερετζές σε αυτή την υπόθεση της έλειπε!
Οι αντιδράσεις των επαγγελματιών αθλητών του μπάσκετ και του φούτμπολ προκλήθηκαν και κλιμακώθηκαν από την πρόσφατη απόφαση των αρχών να μην παραπέμψουν σε δίκη τον Πανταλέο και αποτελούν το μεγάλο θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Συν τοις άλλοις τον τελευταίο καιρό δολοφονήθηκαν άλλοι δυο νεαροί μαύροι από όργανα της τάξεως, μάλιστα η πιο πρόσφατη από αυτές, με θύμα τον 18άχρονο Μάικλ Μπράουν στο (προάστιο του Σεντ Λούις) Φέργκιουσον ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών που επεκτάθηκαν και στα γήπεδα...
Προχθές πριν από την έναρξη του αγώνα των Νετς με τους Καβαλίερς περίπου τριακόσιοι διαδηλωτές έκλεισαν τους δρόμους γύρω από τοBarklay’s Center του Μπρούκλιν, φωνάζοντας «I can’t breathe» και «Ηand’s up, don’t shoot», μια φράση (η δεύτερη) που σχετίζεται με τη δολοφονία του άοπλου Μπράουν...

Ο Λεμπρόν έγινε ο πρώτος αθλητής, ο οποίος, πριν από μερικές ημέρες (ρωτήθηκε και) εξέφρασε την άποψη του γι’ αυτή την υπόθεση, που συγκλονίζει τις τελευταίες μέρες τις ΗΠΑ, ενώ πρωτοστάτησε κιόλας στην (ενδυματολογική) διαμαρτυρία για τον στραγγαλισμό του Γκάρνερ.
 Όταν ο κομισάριος του ΝΒΑ Ανταμ Σίλβερ κλήθηκε να σχολιάσει την κίνηση του Ντέρικ Ρόουζ και πολλών άλλων  παικτών να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για τη δολοφονία του Γκάρνερ, φορώντας μπλουζάκια με τη φράση «Ι can’t breathe», προσπάθησε να φανεί όσο πιο διπλωματικός γινόταν: «Σέβομαι-είπε- τον Ντέρικ Ρόουζ και όλους του παίκτες που εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις τους σε σημαντικά θέματα, αλλά θα προτιμούσα να τηρούν του κανονισμούς ένδυσης που ισχύουν στο γήπεδο»!
Αυτή βεβαίως υπήρξε μια μάλλον εξαναγκαστική (για λόγους ισορροπιών) και ασφαλώς... ξενέρωτη δήλωση, που θυμίζει την (πασίγνωστη) υπόθεση του Αλ Καπόνε, ο οποίος ενώ είχε διαπράξει κάθε πιθανό και απίθανο έγκλημα, συνελήφθη από τον Ελιοτ Νες για φοροδιαφυγή!
Μιας και το ‘φερε η κουβέντα, το ΝΒΑ είναι σεσημασμένο για την τυπολατρία του, στο βωμό της οποίας συχνά διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον: πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ο πρώην κομισάριος Ντέηβιντ Στερν προσπερνούσε με πολύ διπλωματικό και επιδερμικό τρόπο σοβαρά ζητήματα, αλλά εμφανιζόταν πολύ αυστηρός στο θέμα του «dress code», βρίσκοντας ως εύκολο (εξιλαστήριο) θύμα τον Αλεν Αϊβερσον...

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την πάνδημη διαμαρτυρία των παικτών του ΝΒΑ στα ρατσιστικά σχόλια του (πρώην, πλέον) ιδιοκτήτη των Κλίπερς, Ντόναλντ Στέρλινγκ, μηδέ των «υπαλλήλων» του εξαιρουμένων: για ευνόητους λόγους, ως «υπαλλήλους» του Στέρλινγκ, χαρακτηρίζω τους παίκτες της ομάδας του Λος Αντζελες, που δεν δίστασαν να στραφούν ευθέως εναντίον του εργοδότη τους, έργω και λόγω, στη διάρκεια του αμέσως επόμενου (μετά τις αποκαλύψεις των διαλόγων) αγώνα τους...
Εδώ ήρθαμε, που λένε και στο σινεμά: από τη στιγμή που αποδεικνύεται ότι οι Αμερικανοί αθλητές δεν νοιάζονται μονάχα για τα παχυλά συμβόλαια τους και επίσης δεν είναι «πρόβατα» που άγονται και φέρονται, αλλά τουναντίον έχουν άποψη και την εκφράζουν με δυναμικό τρόπο, διερωτώμαι εάν τέτοιες ενέργειες θα ήταν ανεκτές στην ευρωπαϊκή και δη στην ελληνική κοινωνία;
Εδώ σε θέλω, μάστορα!

Οι Έλληνες που, ως γνωστόν, είμαστε εξυπνάκηδες και θέλουμε να πιστεύουμε πως κανείς άλλος λαός στον πλανήτη δεν μπορεί να μας ματσάρει σε πολιτισμό, κουλτούρα και Ιστορία, συχνά κατηγορούμε τους Αμερικανούς ότι δεν έχουν άποψη, ακολουθούν τους κανόνες «by thebook» και είναι τόσο συντηρητικοί, ώστε θα πεθάνουν από ανία!
Κι όμως αυτά τα πρόσφατα πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο: οι λεγάμενοι σε πολλές περιπτώσεις διαθέτουν κοινωνικές ευαισθησίες και ανθρώπινα ανακλαστικά που εμείς δεν διανοούμαστε καν...
Δεν σηκώνω καμιά επαναστατική παντιέρα, ούτε έχω την πρόθεση να βγω στα γήπεδα και να μοιράσω μπλουζάκια που θα γράφουν «Αφήστε τον Ρωμανό να σπουδάσει» ή «Στα ΤΕΙ χωρίς βραχιολάκι» ή –για να ταιριάζει απολύτως με τα δρώμενα στο ΝΒΑ- «Ι can’t study» (!)  απλώς εκφράζω την ειλικρινή απορία μου σχετικώς με το εάν και κατά πόσο η συχνά επονομαζόμενη ελληνική συνεταγμένη αθλητική κοινωνία παίρνει χαμπάρι τι συμβαίνει γύρω της και κυρίως έξω από τον γυάλινο κόσμο στον οποίο φαίνεται να ζει...
Αλλά τι λέω; Εδώ κανείς αθλητής δεν ένιωσε ποτέ την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί με ουσιαστικό τρόπο (και πέραν των καταδικαστικών δηλώσεων) στη βία την οποία οι ίδιοι υφίστανται στα γήπεδα, όπου βρίσκονται για να εργαστούν και να απολαύσουν το παιχνίδι, ο (κάθε) Ρωμανός θα τους πόναγε!
Υπάρχει βεβαίως και η άλλη άποψη, που είναι πιο... esthète, όπως είχε πει κάποτε κι ο Μαλεζάνι: τα σπορ δεν πρέπει να έχουν σχέση και επ’ ουδενί να διαπλέκονται με την πολιτική. Εδώ, όμως, δεν έχουμε να κάνουμε με πολιτική, αλλά με σοβαρά προβλήματα (και δεν εννοώ τον Ρωμανό, αλλά τα μύρια όσα της καθημερινότητας) τα οποία η ελληνική αθλητική κοινότητα θα μπορούσε -ου μην υποχρεούται κιόλας, επειδή απαρτίζεται από πρότυπα της νεολαίας και της κοινωνίας- να τα αναδείξει...
Αντ’ αυτού σιωπούμε όλοι μας και όποιος τολμά να διαφοροποιηθεί, τον θεωρούν γραφικό, του κρεμάνε κουδούνια και τον αποβάλουν κιόλας από το σύστημα, που (πρέπει να0 υπηρετεί τον καθωσπρεπισμό...
· ΥΓ: Έγινε επίσης ολόκληρο ζήτημα, επειδή, λέει, ο Λεμπρόν ακούμπησε την πριγκίπισσα Κέιτ, ενώ απαγορεύεται κάτι τέτοιο σε έναν κοινό θνητό! Μα από πού κι ως πού θεωρείται «commoner» κάποιος που ούτως ή άλλως προσφωνείται «King James»; Γαλαζοαίματος (του μπάσκετ) είναι κι αυτός, άλλωστε εάν οι βασιλιάδες και οι πρίγκιπες δεν ανέχονται τα αγγίγματα, ας κάθονται στο σπίτι τους...εεεε... συγνώμη, στο παλάτι τους, ήθελα να πω!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Βαρύ το κλίμα για Μάρτενς!!

Εξαιρετικά αβέβαιο είναι το μέλλον του Μάρτενς στον ΠΑΟΚ που δεν έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για να χειροκροτήσει τον κόσμο. Σε δυσμένεια και ο Μαντούρο. Από την μία ήταν η αγωνιστική του ανεπάρκεια στο ματς με την Γκινγκάμπ. Από την άλλη το γεγονός πως επέλεξε να μην παραμείνει στο γήπεδο για να χειροκροτήσει τον κόσμο που παρά την απογοήτευσή του στήριξε ξανά τον ΠΑΟΚ. Κάπως έτσι μαζεύτηκαν πολλά για τον Μάρτενς καθώς η έλλειψη πάθους και διάθεσης αλλά και η ενέργειά του απόψε στην Τούμπα ενόχλησε για τα καλά τεχνικό τιμ και διοίκηση. Το κλίμα έχει βαρύνει για τα καλά για τον συγκεκριμένο παίκτη και αναμένονται εξελίξεις. Κατά τα άλλα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά και για τον Μαντούρο. Και το δικό του το μέλλον ελέω της αγωνιστικής του παρουσία είναι μετέωρο.*Πηγή: gazzetta.gr*

Γλύκος: «Μας έχει αιφνιδιάσει το αποτέλεσμα»

Στο μη αναμενόμενο για όλους στον ΠΑΟΚ αποτέλεσμα κόντρα στην Γκινγκάμπ στάθηκε ο Παναγιώτης Γλύκος, μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην Τούμπα.

Γλύκος: «Μας έχει αιφνιδιάσει το αποτέλεσμα» Ο διεθνής γκολκίπερ του «Δικεφάλου» τόνισε πως το γρήγορο γκολ από στημένη φάση τους αιφνιδίασε και έριξε την ψυχολογία των παικτών, όπως και στο δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο. Στάθηκε στην καλή απόδοση των Γάλλων και στα δυο ματς και πιστεύει πως είναι τυχαίο που ο αποκλεισμός ήρθε στην Τούμπα, ενώ επισήμανε πως όλοι έδωσαν όρκο να συνεχίσουν μέχρι τέλους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Αναλυτικά: «Δε το περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα, ήταν ένα παιχνίδι χωρίς γυρισμό. Εμείς θέλαμε μόνο νίκη, αλλά δεν ξεκινήσαμε καλά, από μία στημένη φάση δεχτήκαμε γκολ και αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα.

Καταφέραμε, ευτυχώς, και ισορροπήσαμε το ματς με το πέναλτι, ήμασταν βέβαια και τυχεροί στο δοκάρι... Θέλαμε να ‘γυρίσουμε’ το ματς, έγινε ανοιχτό παιχνίδι με αρκετές φάσες, αλλά και λάθη, σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο. Δεν ήμασταν τυχεροί, μας μένει μία πίκρα για αποκλεισμό, αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά.

Δεν νομίζω πως φταίει κάτι, έγινε προσπάθεια από όλα τα παιδιά, ήταν θετικό που παίζαμε την πρόκριση εδώ μετά από κάποια πολύτιμα εκτός έδρας αποτελέσματα, όμως δε μας ήθελε.

Πιστεύω το άξιζε και η αντίπαλος, έδειξε πολύ καλά στοιχεία και στα δύο μας παιχνίδια. Ο κόσμος μας έδωσε δύναμη, παραμένουμε πρώτοι και ίσως έρθει κάτι καλό από αυτό τον αποκλεισμό.

Είπαμε με τα παιδιά στο τέλος πως έχουμε δύο στόχους και πρέπει να τα δώσουμε όλα εκεί. Ο κόουτς, από τη μεριά του, μας τόνισε ότι πρέπει να το ξεχάσουμε, καθώς αύριο είναι άλλη μέρα».

Ξανά Βοσνιάδης στη Ριζούπολη!!

Ο Αλέκος Βοσνιάδης είναι ο αντικαταστάτης του Νίκου Κωστένογλου στον Απόλλωνα Σμύρνης, επιστέφοντας μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο στη Ριζούπολη.

Ξανά Βοσνιάδης στη Ριζούπολη
Η διοίκηση της «ελαφράς ταξιαρχίας» ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης την επαναπρόσληψη του πρώην προπονητή της Νίκης Βόλου, τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου στην προσπάθεια επιστροφής της στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει ότι ο νέος προπονητής της ομάδας μας θα είναι ο κύριος Αλέξανδρος Βοσνιάδης».

Μπάνκι: «Δύσκολο το παιχνίδι με Παναθηναϊκό»

Μόνο εύκολα δεν ήρθε η νίκη της Αρμάνι επί του Παναθηναϊκού, όπως δήλωσε ο Λούκα Μπάνκι, που ευχήθηκε αυτή η νίκη να είναι η απαρχή για κάτι καλύτερο στο top-16.

Μπάνκι: «Δύσκολο το παιχνίδι με Παναθηναϊκό»
Ικανοποιημένος απ’ τους παίκτες του και τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν ο Λούκα Μπάνκι.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Παίξαμε για 40 λεπτά με την ίδια ένταση. Ελπίζω πως το αποψινό μας παιχνίδι θα είναι η αρχή για το top-16 της Ευρωλίγκας» είπε σχετικά ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο.

Απ’ την πλευρά των παικτών, ο Τσερέλα δήλωσε: «Είμαστε στο top-16 και χαρούμενοι γι’ αυτό. Ήταν μια σπουδαία νίκη, έχουν εξαιρετική ομάδα, αλλά κι εμείς παίξαμε πολύ σκληρή άμυνα. Κάναμε πολύ καλή δουλειά».*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μαρτίνεθ στον πάγκο της Αλμερία!!

Ο Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ είναι ο νέος προπονητής της Αλμερία.

Ο Μαρτίνεθ στον πάγκο της Αλμερία
Βρέθηκε ο αντικαταστάτης του Φρανθίσκο Χαβιέρ Ροντρίγκεθ στον πάγκο της Αλμερία. Πρόκειται για τον Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ, που ανακοινώθηκε από τον ισπανικό σύλλογο.

Ο Μαρτίνεθ έκανε όνομα για το έργο του στη Λεβάντε, με την οποία προχώρησε στο Europa League, ωστόσο πέρσι εργαζόμενος στη Βαγιαδολίδ δεν απέφυγε τον υποβιβασμό.

Η Αλμερία ισοβαθμεί με άλλες τρεις ομάδες στην τελευταία θέση της Primera Division έχοντας μόλις δέκα βαθμούς μετά από 14 αγωνιστικές και παραμένοντας χωρίς νίκη από τις 28 Σεπτεμβρίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αλλοι είχαν τη Στιρέλα και άλλοι τον Τσερέλα!!

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε απέναντι στη Μιλάνο, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες.

Αλλοι είχαν τη Στιρέλα και άλλοι τον Τσερέλα
Ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν σε σπουδαία βραδιά για τους Ιταλούς, ενώ ο Μπρούνο Τσερέλα έκανε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα.
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Η Μιλάνο οδήγησε τον αγώνα στο physical game, έπαιξε δυνατά και ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να υποπέσει σε 21 λάθη. Τα 21 λάθη είναι πολλά για ένα ματς επιπέδου Ευρωλίγκα.
Τα κομβικά σημεία της αναμέτρησης είναι δύο. Το πρώτο έχει σχέση με την μεγάλη διάρκεια παραμονής του Δημήτρη Διαμαντίδη στο παρκέ. Ο Διαμαντίδης αγωνίστηκε για 37’:10’’ και καταπονήθηκε πολύ από τον Τσερέλα. Ο Τσερέλα σίγουρα δεν είναι παίκτης πρώτης γραμμής, αλλά ξέρει να κάνει την δουλειά του καλά. Επαιξε πολύ καλή άμυνα στον αρχηγό του Παναθηναϊκού, ο οποίος ύστερα από ένα σημείο σίγησε τόσο στο δημιουργικό, όσο και στο παραγωγικό κομμάτι.
Το δεύτερο σημείο έχει σχέση με τον Ντάνιελ Χάκετ. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε αρκετά καλή άμυνα, αλλά δεν είχε τις λύσεις απέναντι στον Χάκετ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός διψήφιος (21π.) της Μιλάνο. Ο Χάκετ ήταν στην βραδιά του κι εκείνος που οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.
Ο Παναθηναϊκός πάντως θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και μια βολή στο τέλος θα μπορούσε να είχε αλλάξει την έκβαση του αγώνα. Ο Εϊ Τζέι Σλότερ ήταν πολύ καλός, ο Γιάνις Μπλουμς έκανε αυτό που έπρεπε βάζοντας τα σουτ από την περιφέρεια, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε πλουραλισμό. Οι Τζούλιαν Ράιτ και Τζέιμς Γκιστ έχασαν εύκολα καλάθια και το «τριφύλλι» δεν πήρε πολλά από τους περιφερειακούς του. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε όταν πλησίαζε τη Μιλάνο, να έχει μεγαλύτερη επιμονή στις επιθέσεις του. Εκεί θα τους έπιανε… τρεμούλο, ενώ έπρεπε να κάνει καλύτερη διαχείριση του παιχνιδιού στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και στις αρχές της τέταρτης περιόδου.  Αν ο Διαμαντίδης ξεκουραζόταν σε αυτό το σημείο, θα είχε περισσότερη ενέργεια στη συνέχεια…

Πηγή: Superbasket.gr

Τυπικά στους Σίξερς ο Κιριλένκο!!

Ολοκληρώθηκε το trade που φέρνει τον Αντρέι Κιριλένκο από τους Νετς στους Σίξερς.

Τυπικά στους Σίξερς ο Κιριλένκο
Παίκτης των Σίξερς είναι πλέον ο Αντρέι Κιριλένκο, καθώς ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή του από τους Νετς, που παίρνουν σαν αντάλλαγμα τον πάουερ φόργουορντ Μπράντον Ντέιβις, καθώς και την επιλογή δευτέρου γύρου των Σίξερς στο ντραφτ του 2020.

Η ομάδα της Φιλαδέλφεια πέρα από τον Ρώσο φόργουορντ παίρνει και τον Μεξικανό γκαρντ Χόρχε Γκουτιέρες, καθώς και το δικαίωμα ανταλλαγής με τους Νετς στις επιλογές τους στον δεύτερο γύρο του ντραφτ του 2018.

Ο Κιριλένκο, που έχει λαμβάνειν 3,3 εκατ. δολάρια για φέτος που τελειώνει το συμβόλαιό του, δεν είχε βρει θέση στο rotation των Νετς φέτος και παραχωρώντας τον η ομάδα του Μπρούκλιν γλίτωσε 12 εκατ. δολάρια σε συμβόλαιο και φόρο πολυτελείας.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο 33χρονος άσος δύσκολα θα παραμείνει ως το τέλος της σεζόν στους Σίξερς και το πιθανότερο είναι να λυθεί το συμβόλαιό του, το αργότερο μέχρι το Φεβρουάριο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αναστασιάδης: «Δε γίνεται να βγαίνεις… σιδερωμένος από το γήπεδο»

Σαφείς αιχμές για παίκτες που αγωνίστηκαν με την Γκινγκάμπ άφησε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε ότι δε γίνεται να μπαίνεις αλλαγή και να βγαίνεις… σιδερωμένος από το γήπεδο.

Αναστασιάδης: «Δε γίνεται να βγαίνεις… σιδερωμένος από το γήπεδο»
Απογοητευμένος από την παρουσία κάποιων παικτών του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Γκινγκάμπ (1-2) και έτοιμος να λάβει μέτρα γι’ αυτό, εμφανίστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ο τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά» χαρακτήρισε λάθος του που βασίστηκε στην εμπειρία μερικών από τους ποδοσφαιριστές του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν γίνεται κάποιοι να μπαίνουν στο γήπεδο και να βγαίνουν σιδερωμένοι ή έχοντας τρέξει λιγότερο από τους άλλους.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ξεκαθάρισε ότι σχετικές αποφάσεις θα λάβει μετά τα κρίσιμα παιχνίδια, ενώ αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για μεταγραφές, τονίζοντας ότι μια τέτοια συζήτηση αποπροσανατολίζει ακόμα περισσότερο την ομάδα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Αναστασιάδης

Για το αν θα κριθούν παίκτες μετά τη σημερινή τους παρουσία: «Είναι λίγο πριν τη 1 τη νύχτα και θα παίξουμε 17:15 την Κυριακή. Θα προλάβει να κριθεί ο Κάτσε, ο Γκολάσα ή ο Τζανδάρης»;

Για παίκτες που μπήκαν και δε βοήθησαν: «Εγώ φταίω. Εγώ καθαρά. Τελείωσε τώρα το πανηγύρι. Το να χάσεις ένα παιχνίδι μπορεί να συμβεί. Να μπαίνεις όμως μέσα να βοηθήσεις και να τρέχεις λιγότερο από τους άλλους ή να βγαίνεις σιδερωμένος είναι άσχημο και για τον κόσμο που έρχεται να δει την ομάδα και για όλους μας».

Για το αν η ομάδα έχει μείνει στο διπλό επί του Ολυμπιακού: «Δε νομίζω ότι είναι αυτό. Περιμέναμε ότι μέσα στα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια που είχαμε -σε βαριά γήπεδα και σε κρίσιμα ματς- θα υπάρχουν απώλειες. Αποδείχθηκε λάθος μου ότι βασίστηκα στην εμπειρία κάποιων σε ένα ματς που κρινόταν η Ευρώπη. Θα μπορούσα να μη βασιστώ σε αυτούς, αλλά σε κάποια άλλα παιδιά. Αυτό είναι 50-50. Μπορείς να χάσεις ή να κερδίσεις. Το αποτέλεσμα και η συμπεριφορά κάποιων δείχνει ότι τελικά έκανα λάθος. Αν καταλάβω όμως ότι κάνω λάθος, μετά τελειώνει. Έτσι έκανα στην καριέρα μου, οπότε τελειώσανε οι κύριοι».

Για το αν θα λάβει μέτρα: «Με ενδιαφέρουν τα τρία παιχνίδια που έρχονται. Εκείνο που με απασχολεί πρώτιστα είναι να μην πετάξουμε αυτά που έχουμε κάνει ως τώρα. Μετά θα ασχοληθούμε με άλλα πράγματα. Είναι τόσο κολλητά τα παιχνίδια που απαγορεύεται ν’ ασχοληθώ τώρα, γιατί θα αποπροσανατολιστώ κι εγώ και η ομάδα».

Για το ποιους παίκτες εννοεί: «Μη με βάζετε να λέω ονόματα, θα το δείτε στο δρόμο. Πρέπει να ξεκαθαρίσει και στ’ αποδυτήρια το θέμα, γιατί δημιουργούνται προβλήματα απ’ αυτή την κατάσταση. Δεν μπορεί ο ένας να ματώνει και ο άλλος να βγαίνει έτσι από το γήπεδο. Για μια μέρα το καταλαβαίνω, αλλά όχι συνέχεια. Είναι επίσης οι προπονήσεις, η συμπεριφορά και τα “πονάω εδώ, πονάω εκεί".

Γιατί να μη βάλουμε ένα παιδί δικό μας, που θα δώσει το πέντε που μπορεί ή θα το κάνει έξι; Από μικρός που έπαιζα έμαθα να ματώνω τη φανέλα. Το να κάθεσαι μέσα και να μην μπορείς να κουνηθείς είναι άλλη κατάσταση. Έχουμε παιδιά που δίνουν ψυχή. Παίζουν με ενέσεις, κουρασμένοι… Και δεν παραδειγματίζεται κανένας απ’ αυτούς. Θέλω να τελειώσουμε το Γολγοθά ως τις 21 και θα δούμε τι θα κάνουμε μετά».


Για την επόμενη μέρα: «Σήμερα είναι μια μέρα πολύ άσχημη για όλους. Είναι η τρίτη φορά που διώχνουμε τον κόσμο -τέταρτη αν υπολογίσουμε αυτούς που ήρθαν και στην Ξάνθη. Τον κόσμο θέλουμε μαζί μας, δε γίνεται να τον διώχνουμε. Πρέπει να βρούμε τα θετικά όμως και να προχωρήσει η ομάδα. Πρέπει να το κάνουμε απ’ αυτή τη στιγμή».

Για τα συνθήματα του κόσμου περί μεταγραφών: «Ο τελευταίος που θα μιλήσει για μεταγραφές αυτή τη στιγμή είμαι εγώ. Είναι μεγάλο λάθος αυτό και αποπροσανατολίζει την κατάσταση».

Ιβάνοβιτς: «Δεν αρκεί ένα ημίχρονο»

Συγκεντρωμένο και καλό μόνο για ένα ημίχρονο είδε τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Αρμάνι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Ιβάνοβιτς: «Δεν αρκεί ένα ημίχρονο»
Τους λόγους του κακού πρώτου μέρους του Παναθηναϊκού ανέλυσε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς μετά την ήττα απ’ την Αρμάνι Μιλάνο, που έδωσε σύνθημα ανάκαμψης στα δύο επόμενα παιχνίδια με Άρη και Μπαρτσελόνα.

«Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε ένα κακό παιχνίδι και αυτό για δύο λόγους. Πρώτον υποπέσαμε σε πολλά λάθη, κάτι που δεν συνηθίζουμε. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι παίξαμε αργά. Δεν ήμασταν καλοί στον αιφνιδιασμό με αποτέλεσμα να μην πετύχουμε εύκολα καλάθια. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα. Ωστόσο, για να είσαι ανταγωνιστικός στο Top-16 δεν αρκεί να είσαι καλός και συγκεντρωμένος για 20 λεπτά, αλλά για ολόκληρο τον αγώνα. Ακολουθούν δύο παιχνίδια κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους, όπως είναι ο Άρης και η Μπαρτσελόνα, όπου πρέπει να παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο», ήταν τα λόγια του Μαυροβούνιου κόουτς του τριφυλλιού.

«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα»

Στην δυναμική του ΠΑΟΚ και στις δυνατότητές του να στεφθεί πρωταθλητής αναφέρθηκε ο προπονητής της Γκινγκάμπ, Ζοσελίν Γκουρβενέκ, μετά την πρόκριση της ομάδας του.

«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα»
Ευχαριστημένος για την πρόκριση της Γκινγκάμπ, χάρη στη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα εμφανίστηκε ο Ζοσελίν Γκουρβενέκ. Ο τεχνικός των Γάλλων, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως είναι περήφανος για το γεγονός πως η ομάδα του είναι η μοναδική γαλλική που συνεχίζει στο Εuropa League.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις διαφορές ανάμεσα στο πρώτο ματς απέναντι στον «δικέφαλο του Βορρά». Τέλος, στάθηκε στην δυναμική του ΠΑΟΚ, που όπως είπε έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια για την νίκη και την πρόκριση. Είμαι πολύ χαρούμενος για την νίκη και περήφανος που η ομάδα μου αντεπεξήλθε σε ένα δύσκολο όμιλο, κάτι που δεν είχαμε προγραμματίσει και ίσως κάποιοι να μην το πίστευαν».

Για το αν το ματς της Τούμπας του θύμισε το παιχνίδι στην Γαλλία, με την έννοια πως η ομάδα του εκμεταλλεύτηκε τις ίδιες αδυναμίες του ΠΑΟΚ: «Ηταν ένα διαφορετικό ματς. Σήμερα γνωρίζαμε πως ο ΠΑΟΚ θα πιέσει γιατί παίρνει δύναμη από την έδρα του. Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε πριν το δεύτερο γκολ που πετύχαμε και τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Ξέραμε επίσης πως ο Ρατς είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και επιθετικά».

Για το αν είναι περήφανος για το ότι η ομάδα του είναι η μοναδική γαλλική που προκρίθηκε: «Είμαι ακόμη πιο περήφανος γι' αυτό. Είναι η τρίτη σερί μας νίκη, δεδομένου πως υπήρχαν δύο νίκες για το πρωτάθλημα. Αποκλείστηκε η Σεντ Ετιέν και η Λιλ. Εμείς είχαμε έναν δύσκολο όμιλο και έτσι είμαι περήφανος που περάσαμε στην επόμενη φάση».

Για το σερί νικών που έχει η Γκινγκάμπ το τελευταίο διάστημα: «Το σημαντικό είναι πως υπάρχει ηρεμία. Υπήρχε από την αρχή της σεζόν και αυτό έδεσε την ομάδα μας. Αυτό ίσχυε και στα άσχημα αποτελέσματα που είχαμε».

Για το πώς είδε τον ΠΑΟΚ: «Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Γνωρίζω για την μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού. Έχει δυνατό σύνολο ο ΠΑΟΚ και μπορεί να αντεπεξέλθει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ηταν σημαντική σήμερα η απουσία του Τζιόλη που θα μπορούσε να μοιράσει μπάλες ενώ ο Αθανασιάδης είναι εξαιρετικός επιθετικός. Δίνω πολλές πιθανότητες στον ΠΑΟΚ να κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα».

«Πολύ δύσκολο να κερδίσεις έτσι»

Στη μη συγκέντρωση και στα πολλά λάθη απέδωσε την ήττα του Παναθηναϊκού απ’ την Αρμάνι, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. «Δεν είναι ακόμα έτοιμος ο Νέλσον», πρόσθεσε.


«Πολύ δύσκολο να κερδίσεις έτσι» Έλλειψη συγκέντρωσης και πολλά λάθη ήταν οι λόγοι για τους οποίους έχασε εν πολλοίς ο Παναθηναϊκός στην Ιταλία, όπως δήλωσε ο συνεργάτης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια σκληρή ομάδα, που παίζει σκληρή άμυνα. Χάσαμε μια ευκαιρία να κερδίσουμε ένα καλό ματς εκτός έδρας. Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά, φάνηκε από την αρχή ότι το ήθελαν περισσότερο. Εμείς δεν παίξαμε δυνατά και δεν είχαμε συγκέντρωση. Είχαμε πολλά λάθη και είναι πολύ δύσκολο έτσι να κερδίσεις. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, παίξαμε πιο δυνατά και διεκδικήσαμε τη νίκη, την οποία χάσαμε στις λεπτομέρειες. Το δίδαγμα είναι ότι όταν έρχεσαι να παίξεις σε μια σκληρή έδρα, δεν πρέπει να είσαι χαλαρός και πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος».

Για τον Νέλσον: «Είναι ένας παίκτης που επενδύσαμε πάνω του, είναι πολύ σημαντικός για μας, αλλά δεν είναι έτοιμος. Δεν ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμος, οπότε αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τον Νέλσον».

«Χλωμιάζει» η δωδέκατη θέση για την Ελλάδα!!

Η Ελλάδα απέμεινε μόνο με τον Ολυμπιακό να κυνηγά την Τουρκία των δύο εκπροσώπων για τη δωδέκατη θέση της κατάταξης της UEFA.

«Χλωμιάζει» η δωδέκατη θέση για την Ελλάδα
Απομακρύνεται ο στόχος της κατάκτησης της δωδέκατης θέσης στην κατάταξη της UEFA για την Ελλάδα. Μετά τις δύο ισοπαλίες Παναθηναϊκού και Αστέρα και τη νίκη της Μπεσίκτας, η διαφορά από την Τουρκία παρέμεινε στους 500 βαθμούς (υπερκαλύπτεται με μια νίκη και μια ισοπαλία), ωστόσο η ήττα του ΠΑΟΚ αφήνει την Ελλάδα με μοναδικό εναπομείναντα αντίπαλο στην Ευρώπη τον Ολυμπιακό, ενώ οι γείτονες συνεχίζουν με Μπεσίκτας και Τραμπζονσπόρ.

Η ανακατάληψη της δωδέκατης θέσης στην UEFA θα μας επιτρέψει να έχουμε και το 2016-17 τον πρωταθλητή απευθείας στους ομίλους του Champions League και τον κυπελλούχο σε αυτούς του Europa League. Ακόμη και η 13η θέση μπορεί να έχει τα ίδια προνόμια, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2016 να έχει κερδίσει την είσοδό του στους ομίλους απευθείας από το εθνικό του πρωτάθλημα. Αν δεν συμβεί αυτό τότε πρωταθλητής και δευτεραθλητής θα παίξουν προκριματικά.

Η βαθμολογία της UEFA

1. Ισπανία 92.570 6/7
2. Αγγλία 78.534 6/7
3. Γερμανία 76.272 6/7
4. Ιταλία 62.343 6/6
5. Πορτογαλία 60.215 2/6
6. Γαλλία 50.916 3/6
7. Ρωσία 48.498 2/6
8. Ουκρανία 41.666 3/6
9. Ολλανδία 39.812 3/6
10. Βέλγιο 35.000 2/5
11. Ελβετία 34.175 2/5
12. Τουρκία 32.200 2/5
13. Ελλάδα 31.700 1/5
14. Τσεχία 29.125 0/4
15. Ρουμανία 26.299 0/4
16. Αυστρία 25.675 1/4
17. Κροατία 23.500 0/4
18. Κύπρος 22.300 0/5
19. Πολωνία 21.500 1/4
20. Ισραήλ 21.000 0/4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Διαμαντίδης: «Συνεχίζουμε…»

Μια ήττα ήταν και ξανά προς τη δόξα τραβά ο Παναθηναϊκός, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης μετά το ματς με την Αρμάνι. «Δεν ήταν αντιαθλητικό», είπε για τη φάση στο φινάλε του αγώνα.

Διαμαντίδης: «Συνεχίζουμε…»
Σύνθημα για την επόμενη μέρα έδωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης μετά την άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος ήττα του Παναθηναϊκού απ’ την Αρμάνι Μιλάνο.

«Εμείς απ’ τη δική μας την πλευρά θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε καλά και να βελτιωνόμαστε. Ανεξάρτητα αν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Στο δεύτερο μέρος παρουσιαστήκαμε καλύτεροι και διεκδικήσαμε το παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε…».

«Παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα που παίζει δυνατό και επιθετικό μπάσκετ. Είχαμε κάποια πράγματα να κάνουμε στο μυαλό μας και σήμερα βγήκαν αρκετά λάθη. Είναι μέρος του παιχνιδιού».

«Ξεκινήσαμε απ’ την αρχή, να κάνουμε νέα ομάδα με νέα παιδιά το καλοκαίρι. Είμαστε σε καλό σημείο με τον πρώτο στόχο του top-16 να έχει επιτευχθεί. Θέλουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ και στόχος πλέον είναι… το επόμενο παιχνίδι».


Ερωτηθείς για τη τελευταία φάση και το κατά πόσο ήταν αντιαθλητικό φάουλ, είπε ξεκάθαρα: «Νομίζω δεν ήταν…».

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού!!

Ολοκληρώθηκε το παζλ των ομάδων που συνεχίζουν μαζί με τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa. Τα μεγαθήρια, οι βατοί και οι εύκολοι που ενδέχεται να συναντήσουν οι ερυθρόλευκοι την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού
Όλες τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι ρεζερβέ. Ανάμεσα στα «32» του Europa League ένα είναι στα χέρια του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στο pot την ισχυρών και θα μάθουν τον αντίπαλό τους στον δρόμο τους για τους «16» την ερχόμενη Δευτέρα.

Απέναντί τους ενδέχεται να συναντήσουν κάποιο «μεγαθήριο», όπως και ομάδα στα μέτρα τους, όμως υπάρχουν και αντίπαλοι που αν η κληρωτίδα τα φέρει έτσι ο Μίτσελ και οι παίκτες του θα χαμογελάσουν.


Ισχυροί
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία)
Γκλάντμπαχ (Γερμανία)
Μπριζ (Βέλγιο)
Μπεσίκτας (Τουρκία)
Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)
Ίντερ (Ιταλία)
Φέγενορντ (Ολλανδία)
Έβερτον (Αγγλία)
Νάπολι (Ιταλία)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Φιορεντίνα (Ιταλία)
Λέγκια (Πολωνία)

Ανίσχυροι
Άντερλεχτ (Βέλγιο)
Άγιαξ (Ολλανδία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)
Ρόμα (Ιταλία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Τορίνο (Ιταλία)
Τότεναμ (Αγγλία)
Σέλτικ (Σκωτία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Ντνιέπρ (Ουκρανία)
Σεβίλλη (Ισπανία)
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
Άαλμποργκ (Δανία)
Γκινγκάμπ (Γαλλία)
Τράμπζονσπορ (Τουρκία) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τζανδάρης: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο»

Ικανοποιημένος απ’ την εμφάνιση του ΠΑΟΚ αλλά πικραμένος απ’ το τελικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο Φάνης Τζανδάρης, ο οποίος στάθηκε στην ατυχία του ματς.

Τζανδάρης: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο»
Στο κυνήγι του γκολ βρισκόταν ο ΠΑΟΚ όταν δέχτηκε το γκολ απ’ την Γκινγκάμπ σύμφωνα με όσα είπε ο Φάνης Τζανδάρης μετά το ματς.

Ο αμυντικός μέσος του ΠΑΟΚ φάνηκε ικανοποιημένος απ’ την εμφάνιση της ομάδας του, τονίζοντας: «Παίξαμε καλά σήμερα. Δεν μας βγήκαν οι φάσεις. Ήταν καλά κλεισμένοι. Δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ από αντεπιθέσεις γιατί είχαμε βγει όλοι μπροστά. Έτσι, είναι το ποδόσφαιρο»

Να μάθει να κερδίζει ο Παναθηναϊκός, αλλιώς…!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο sport-fm.gr για τον Παναθηναϊκό που έδειξε στην Ιταλία ότι μπορεί να νικήσει μακριά από το ΟΑΚΑ, αλλά πρέπει και να το κάνει για να μακροημερεύσει στη φετινή Ευρωλίγκα.

Να μάθει να κερδίζει ο Παναθηναϊκός, αλλιώς…
Ο Παναθηναϊκός δεν είχε επί της ουσίας να κερδίσει ή να χάσει πολλά στο παιχνίδι με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Γιατί όσο ακραίο ήταν το σενάριο να κάνει εκείνος δύο νίκες και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ισάριθμες ήττες για να προλάβει τη δεύτερη θέση, αλλά τόσο ήταν και το να χάσει το +27 του ΟΑΚΑ από τους Ιταλούς και χάνοντας και από την Μπαρτσελόνα στο σπίτι του να υποχωρήσει στην τέταρτη θέση.

Το παιχνίδι στο Ντέζιο, όπου έσπασαν τα πατώματα που θα’ λεγε και ο «Επιδαύριος» Σάκης, προσφερόταν στον Παναθηναϊκό για να τεστάρει τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο και με τους «πράσινους» υπό… φυσιολογικές συνθήκες συγκριτικά με τις προηγούμενες «εξετάσεις» κόντρα στη «Φενέρ» όπου έπαιξε χωρίς ψηλούς και Διαμαντίδη. Η διαφορά κινήτρου ήταν εμφανής, αφού υπό το βλέμμα του Σπάικ Λι οι γηπεδούχοι επιστράτευσαν τακτικές… Μπρους Λι παίζοντας στο όριο του φάουλ και παραπέρα.

Η κάρτα ελέγχου του Παναθηναϊκού έχει δύο όψεις. Έχασε μεν, αλλά έδειξε ότι μπορεί να νικήσει δυνατούς αντιπάλους και μακριά από το ΟΑΚΑ, θα πουν όσοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Ακριβώς την αντίθετη ανάγνωση θα κάνουν οι περισσότερο αυστηροί. Κι ως συνήθως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, όπως σε όλα τα μεγάλα ή μικρά ζητήματα, από την υπόθεση του Ρωμανού μέχρι το… ξέσπασμα της Χρυσούλας Διαβάτη. Η ουσία είναι πως αν ο Παναθηναϊκός θέλει να μακροημερεύσει πέρα από το Top 16, τέτοια παιχνίδια θα πρέπει να τα παίρνει, ειδικά όταν καταφανέστατα μπορεί. Γιατί στην επόμενη φάση ο θεωρητικά ασθενέστερος αντίπαλός του δεν θα απέχει πολύ από το επίπεδο αυτής της Αρμάνι.

Πολλοί θα σταθούν στο χαμένο λέι απ του Ράιτ ή τη λάθος επίθεση του Διαμαντίδη και τις άστοχες βολές στο τέλος. Μάλλον όμως ο Παναθηναϊκός μπορούσε κι έπρεπε να είχε κερδίσει νωρίτερα. Πώς; Κυρίως αποφεύγοντας τα λάθη, 21 τον αριθμό, αλλά κι έχοντας μεγαλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι μέσα κι έξω από τη ρακέτα. Οι «πράσινοι» έχασαν από την επίθεσή τους. Πρόσφεραν άφθονους από τους 66 όλους κι όλους πόντους των αντιπάλων από δικές τους γκάφες, περισσότερες εξ αυτών παιδαριώδεις. Και παρότι θύμισαν σε ευστοχία από μακριά τις βραδιές στο ΟΑΚΑ, δεν επέμειναν όσο θα έπρεπε στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι, γιατί ναι μεν οι ψηλοί δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, αλλά δεν τροφοδοτήθηκαν κι επαρκώς.

Το επιμύθιο είναι το εξής: Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι μπορεί. Το «μπορώ» από το «κάνω», ωστόσο, απέχει… χιλιόμετρα κι από το αν θα διανύσει η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς αυτή την απόσταση θα κριθεί και το μέλλον της στη φετινή Ευρωλίγκα. Κι οδεύοντας ολοταχώς σε έναν όμιλο στο Top 16 με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, όπου οι πιθανότητες να τερματίσει… πρωτοδεύτερος έχοντας πλεονέκτημα έδρας στα play offs δεν είναι-αντικειμενικά μιλώντας-με το μέρος του, πρέπει να μάθει να κερδίζει μακριά από το ΟΑΚΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Γλυκόπικρες» ήττες!!

Έστω καιμε ήττα, η Ααλμποργκ πήρε τη δεύτερη θέση του δέκατου ομίλου του Europa league και ακολούθησε την Ντιναμό Κιέβου στους «32» της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.

«Γλυκόπικρες» ήττες
Η Ααλμποργκ έχασε με 0-2 στην έδρα της αδιάφορης Ρίο Αβε, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του δέκατου ομίλου του Europa League, όμως την δια ώρα η Ντιναμό Κιέβου νικούσε τη Στεάουα στο Βουκουρέστι 2-0 και της «έκοβε» το δρόμο για την πρόκριση, αφού οι Δανοί διατήρησαν το +2 στη βαθμολογία την τελευταία στιγμή και το κράτησαν, παίρνοντας αυτοί το «εισιτήριο».

Ρίο Αβε-Ααλμποργκ 2-0

Οι Δανοί, που «καίγονταν» για τα νίκη, μπήκαν πιο δυνατά και δημιούργησαν ευκαιρίες στην πορτογαλική εστία, χωρίς να καταφέρουν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Σιγά σιγά, οι Πορτογάλοι ισορρόπησαν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο.

Στην επανάληψη, οι δυο ομάδες μπήκαν πιο χαλαρά, όμως στο 59’ οι αδιάφοροι Πορτογάλοι αιφνιδίασαν και άνοιξαν τα σκορ με τον Ντε Βάλε μέσα από την περιοχή. Οι Ρουμάνοι βγήκαν όλοι μπροστά και άφησαν ανοιχτούς χώρους πίσω, κάτι που εκμεταλλεύονταν στο έπακρο οι Ουκρανοί και κατάφερναν να απειλούν, Έτσι, στο 79’ ο Ντε Βάλε από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-0 και οι νικητές θα μπορούσαν να σημειώσουν και τρίτο τέρμα στο τέλος.

Στεάουα-Ντιναμό Κιέβου 0-2

Οι δυο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με τους Ουκρανούς να έχουν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, με αμφότερες να δημιουργούν κάποιες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με τους Ρουμάνους να χάνουν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου περισσότερες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, κάτι που δε συνέβη ποτέ μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1986 μπήκαν πιο δυνατά και στέκονταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες για να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Έτσι, έμειναν εκτεθειμένοι στις αντεπιθέσεις των Ουκρανών, που κατάφεραν να προηγηθούν στο 71΄με τον Γιαρμολένκο, που βρέθηκε στην περιοχή, ίσως εκτεθειμένος, και άνοιξε το σκορ. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να σημειώσουν κάποιο γκολ και το κατάφεραν οι Ουκρανοί στο 94’ με τον Λενς.



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Ρίο Αβε-Ααλμποργκ 2-0
(59', 79' Ντε Λα Βάλε)

Στεάουα-Ντιναμό Κιέβου 0-2
(71' Γιαρμολένκο, 94' Λενς)


Τελική βαθμολογία:

Ντιναμό Κιέβου 15

Ααλμποργκ 9

Στεάουα 7

Ρίο Αβε 4
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ούτε να το σκέφτεσαι…!!

Καμία συζήτηση για το αν θα συνεχίσει στο Europa League δεν επέτρεψε η Σεβίλλη. Η κάτοχος του τροπαίου δεν αρκέστηκε σε ισοπαλία αλλά νίκησε (με γκολ από νωρίς) τη Ριέκα και πέρασε στην επόμενη φάση

Ούτε να το σκέφτεσαι…
Πρόωρα ξέκοψε την οποιαδήποτε… αντίρρηση της Ριέκα για το αν θα συνεχίσει στο Europa League η Σεβίλλη.

Σ’ ένα παιχνίδι που τους αρκούσε ακόμα και η ισοπαλία, οι Ανδαλουσιανοί δεν έπαιξαν με τη φωτιά και παίρνοντας προβάδισμα από νωρίς, προστάτευσαν ως το τέλος τη νίκη 1-0 επί των Κροατών.

Το γκολ του Σουάρεθ από το 20’ αποδείχθηκε αρκετό για την κάτοχο του τροπαίου, που εξασφάλισε σχετικά άνετα την πρόκριση -έστω και από τη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου.

Γιατί η πρώτη ανήκε δικαιωματικά στη Φέγενορντ! Με κεκτημένη ταχύτητα απ’ τις νίκες στην έδρα τους, οι Ολλανδοί έκαναν πλάκα στην έδρα της Σταντάρ Λιέγης κι έφυγαν με το καθαρό 3-0.

Ένα ακόμα γκολ του Τούρνστρα ξεκλείδωσε την άμυνα των ντεφορμέ Βέλγων κι επέτρεψε στους Μποέτιους και Μανού (με γκολ στο 60’ και το 89’ αντίστοιχα) να δώσουν διαστάσεις στο διπλό που κλείδωσε την κορυφή.


Τα σημερινά αποτελέσματα

Σεβίλλη-Ριέκα 1-0
(20’ Σουάρεθ)

Σταντάρ Λιέγης-Φέγενορντ 0-3
(16’ Τούρνστρα, 60’ Μποέτιους, 89’ Μανού)

Η τελική βαθμολογία του 7ου ομίλου

1. Φέγενορντ 12 (10-6)
2. Σεβίλλη 11 (8-5)
4. Ριέκα 7 (7-8)
4. Σταντάρ Λιέγης 4 (4-10)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σκόραρε ο Σα, πρωτιά η Λέγκια!!

Η Λέγκια επικράτησε 2-0 της Τραμπζονσπόρ και κατέλαβε την πρώτη θέση στον 12ο όμιλο. Νίκη γοήτρου για τη Λόκερεν, 1-0 τη Μέταλιστ εκτός έδρας που δεν πήρε ούτε πόντο στα έξι παιχνίδια.

Σκόραρε ο Σα, πρωτιά η Λέγκια
Με τέρματα του Φατίχ Οζντούρκ (αυτογκόλ) και Ορλάντο Σα (μεταγραφικού στόχου της «Ένωσης») η Λέγκια πέτυχε την 5η νίκη της στον 12ο όμιλο. Εκτός έδρας νίκη και για τη Λόκερεν.

Η τελική βαθμολογία στον 12ο όμιλο:
Λέγκια 15
Τραμπζονσπόρ 10
Λόκερεν 10
Μέταλιστ 0

ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ – ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ 2-0
(22’ Οζντούρκ αυτ. 56’ Σα)

Αν και συμβαίνει σπάνια, ο Οζντούρκ δύο φορές έσωσε την εστία του, μια 3η πήγε στο δοκάρι, ο Σα έκανε την προσπάθεια, η μπάλα σώθηκε πάνω στη γραμμή, αλλά χτύπησε στην πλάτη του πορτιέρο των Τούρκων για να γίνει το 1-0. Ο Ορλάντο Σα στο 56ο λεπτό με σουτ στην απέναντι γωνία έκανε το 2-0 κι εξασφάλισε για λογαριασμό της ομάδας του, τη νίκη και την πρώτη θέση στον 12ο όμιλο. Στο φινάλε του αγώνα, αποβλήθηκε ο Εκιτσί, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΜΕΤΑΛΙΣΤ – ΛΟΚΕΡΕΝ 0-1
(16’ Λεγιέ)

Η Λόκερεν επικράτησε 1-0 επί της Μέταλιστ, ωστόσο παρά το γεγονός πως μάζεψε τον ίδιο αριθμό πόντων με την Τραμπζονσπόρ δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, αφού είχε χάσει 2-0 στην Τουρκία και έφερε 1-1 εντός έδρας. Ο Λεγιέ σημείωσε το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 16ο λεπτό, μετά από ασίστ του Ντε Πάου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόκριση με τη… βούλα!!

Με γκολ απ’ την άσπρη βούλα για αρχή, η Γιουνγκ Μπόις «καθάρισε» το ντέρμπι με την Σπάρτα Πράγας (2-0) και πήρε την πρόκριση στους «32» του Europa League. Άνετα η Νάπολη (3-0) την Σλόβαν Μπρατισλάβας

Πρόκριση με τη… βούλα
Πήρε το ντέρμπι και την πρόκριση η Γιουνγκ Μπόις που επικράτησε 2-0 της Σπάρτα Πράγας στο ματς που έκρινε ουσιαστικά τις θέσεις πρόκρισης του ένατου ομίλου.

Οι Ελβετοί εκμεταλλεύτηκαν ιδανικά την έδρα τους και πανηγύρισαν νίκη πρόκριση κόντρα στους Τσέχους, ανεβάζοντας στροφές στο τελευταίο τέταρτο.

Στο 76’ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Βίλοτιτς στον Καντεράμπεκ, με τον Χοράου να αναλαμβάνει την εκτέλεση, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στέφεν «κλείδωσε» τη νίκη με εξαιρετική ατομική ενέργεια.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Νάπολι «κλείδωσε» την πρωτιά με άνετη νίκη με 3-0 επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Οι Ιταλοί δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ουραγό της βαθμολογίας -που ολοκλήρωσε την παρουσία της στους ομίλους χωρίς βαθμό και έχοντας πετύχει μόλις ένα τέρμα- και έδειξαν από νωρίς τις άγριες διαθέσεις τους.

Στο έκτο λεπτό του ματς ο Μέρτενς άνοιξε το σκορ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Χάμσικ έκανε το 2-0. Η άνετη υπεροχή τους επιβεβαιώθηκε ένα τέταρτο πριν το φινάλε, με τον Ζαπάτα να διαμορφώνει στο 75’ το τελικό 3-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ένατου ομίλου:
Γιουνγκ Μπόις - Σπάρτα Πράγας 2-0
(76' Βίλοτιτς, 90+4' Στέφεν)

Νάπολι - Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0
(6' Μέρτενς, 16' Χάμσικ, 75' Ζαπάτα.

Βαθμολογία
1. Νάπολι 13 (11-3)
2. Γιουνγκ Μπόις 12 (13-7)
3. Σπάρτα Πράγας 10 (11-6)
4. Σλόβαν Μπρατισλάβας 0 (1-20) *Πηγή: sport-fm.gr*

Άτρωτη…!!

Έστω και στην παράταση, έστω και με ένα πόντο, η ΤΣΣΚΑ διατήρησε το απόλυτο και στην ένατη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, επικρατώντας της Μάλαγα 76-75 στο έξτρα πεντάλεπτο.

Άτρωτη…
Η ΤΣΣΚΑ νίκησε 76-75 στην παράταση (κ.α. 66-66) τη Μάλαγα στο «Μάρτιν Καρπένα» της πόλης της Ανδαλουσίας, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και διατήρησε το απόλυτο στη φετινή διοργάνωση, έχοντας εδώ και καιρό προκριθεί στους «16». Αντίθετα, οι Ισπανοί, που, επίσης, εξασφάλισαν από την περασμένη εβδομάδα το «εισιτήριο», θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση του δεύτερου ομίλου.

Η Μάλαγα έφτασε και στο +20 στην τρίτη περίοδο, όμως δέχτηκαν διάφορα σερί στη συνέχεια, ισοφάρισαν και στην παράταση ήταν πιο ψύχραιμοι τα τελευταία λεπτά.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ντε Κολό με 22 και Ουίμς, Βορόντσεβιτς από 12 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους διακρίθηκε ο Γκρέιντζερ με 14 πόντους.

Οι Ισπανοί κατάφεραν να προηγηθούν με +4 στην αρχή της αναμέτρησης, με πρωταγωνιστή τον Κουζμίνσκας και έφτασε στο +5 με την καλύτερη στατιστική στα δίποντα. Ο Γκολούμποβιτς έφερε το +7 και το +9 για τους γηπεδούχους, που κατάφεραν να μαζεύουν και τα ριμπάουντ. Ο Τόμας έδωσε το +11 για τη Μάλαγα και τελικά η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο +9 για τους Ανδαλουσιάνους.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Ισπανοί διατηρούσαν ένα με +11, έχοντας την επιθετική πολυφωνία κα την υπεροχή στα δίποντα. Ο Σουάρεθ έφερε το +12 και ο Τόμας το +14, με τη διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ +12 και +16 σε εκείνο το διάστημα. Ο Γκρέιντζερ έφερε το +16. Ένα σερί 4-0 των Ρώσων μείωσε στο -11, όμως με σερί 5-0 από την απέναντι πλευρά αυτή τη φορά έφερε το +16 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στη αρχή της τρίτης περιόδου, ένα σερί των Ισπανών 7-0 έφερε ένα +2-0 για τη Μάλαγα με πρωταγωνιστή τον Γκολούμποβιτς. Ένα σερί 6-0 μείωσε στο -14 γα την ΤΣΣΚΑ με τους ψηλούς τω Ρώσων. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +15 και +17 για τους γηπεδούχους. Όμως, ο Χάινς πρωταγωνίστησε σε σερί 10-0 για τους πρωταθλητές της Βαλτικής Λίγκας, που μείωσαν στο -7 με την υπεροχή κάτω από τα δυο καλάθια. Όλα αυτά επέφεραν μια απίστευτη εκατέρωθεν αστοχία μέχρι την ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου, που ολοκληρώθηκε με το +7.

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, οι Ισπανοί προηγήθησαν με +6, όμως εκεί δέχτηκαν ένα σερί 8-0 από τους Ρώσους, που βρήκαν τις λύσεις από όλες τις θέσεις και προηγήθηκαν με +2. Ένα 4-0 σερί της Μάλαγα έφερε +2 για τους γηπεδούχους, που κρατούσαν ένα +2 σε εκείνο το διάστημα. Ο Γκρέιντζερ έφερε το +4 στο 1’52’’, όμως η αστοχία των περιφερειακών των γηπεδούχων έδωσε την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να κάνει σερί 4-0 και να ισοφαρίσει μισό λεπτό πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Ο Ουίμς αστόχησε σε τρίποντο στο 1’’ και οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Στην αρχή της παράτασης, οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο και καμία δεν μπορούσε να αποκτήσει ένα σοβαρό προβάδισμα. Ο Βασιλειάδης έδωσε το +2 και ο Βάσκεθ το +4 στους Ανδαλουσιάνους. Ο Ντε Κολό ανέλαβε δράση και με προσωπικό σερί 5-0 έδωσε το +1 στην ΤΣΣΚΑ, με τον Σουάρεθ να αστοχεί στο τελευταίο τρίποντο για τη Μάλαγα.


Τα δεκάλεπτα: 20-11, 43-27, 56-49, 66-66, 75-76

ΜΑΛΑΓΑ: Μάρκοβιτς 1, Βασιλειάδης 11 (2 ριμπάουντ, 1 ασίστ), Τόμας 7, Σούαρεθ 5, Γκρέιντζερ 14, Βάσκεθ 2, Κουζμίνσκας 8, Στέφανσον 1, Γκριν 14, Γκολούμποβιτς 12

ΤΣΣΚΑ: Ντε Κολό 22, Φριτζόν 9, Νίκολς 3, Μαρκοϊσβίλι 6, Κορόμπκοφ 2, Ουίμς 12, Βορόντσεβιτς 12, Καούν 2, Χάινς 8 *Πηγή: sport-fm.gr*