Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Αλλοι είχαν τη Στιρέλα και άλλοι τον Τσερέλα!!

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε απέναντι στη Μιλάνο, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες.

Αλλοι είχαν τη Στιρέλα και άλλοι τον Τσερέλα
Ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν σε σπουδαία βραδιά για τους Ιταλούς, ενώ ο Μπρούνο Τσερέλα έκανε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα.
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Η Μιλάνο οδήγησε τον αγώνα στο physical game, έπαιξε δυνατά και ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να υποπέσει σε 21 λάθη. Τα 21 λάθη είναι πολλά για ένα ματς επιπέδου Ευρωλίγκα.
Τα κομβικά σημεία της αναμέτρησης είναι δύο. Το πρώτο έχει σχέση με την μεγάλη διάρκεια παραμονής του Δημήτρη Διαμαντίδη στο παρκέ. Ο Διαμαντίδης αγωνίστηκε για 37’:10’’ και καταπονήθηκε πολύ από τον Τσερέλα. Ο Τσερέλα σίγουρα δεν είναι παίκτης πρώτης γραμμής, αλλά ξέρει να κάνει την δουλειά του καλά. Επαιξε πολύ καλή άμυνα στον αρχηγό του Παναθηναϊκού, ο οποίος ύστερα από ένα σημείο σίγησε τόσο στο δημιουργικό, όσο και στο παραγωγικό κομμάτι.
Το δεύτερο σημείο έχει σχέση με τον Ντάνιελ Χάκετ. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε αρκετά καλή άμυνα, αλλά δεν είχε τις λύσεις απέναντι στον Χάκετ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός διψήφιος (21π.) της Μιλάνο. Ο Χάκετ ήταν στην βραδιά του κι εκείνος που οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.
Ο Παναθηναϊκός πάντως θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και μια βολή στο τέλος θα μπορούσε να είχε αλλάξει την έκβαση του αγώνα. Ο Εϊ Τζέι Σλότερ ήταν πολύ καλός, ο Γιάνις Μπλουμς έκανε αυτό που έπρεπε βάζοντας τα σουτ από την περιφέρεια, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε πλουραλισμό. Οι Τζούλιαν Ράιτ και Τζέιμς Γκιστ έχασαν εύκολα καλάθια και το «τριφύλλι» δεν πήρε πολλά από τους περιφερειακούς του. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε όταν πλησίαζε τη Μιλάνο, να έχει μεγαλύτερη επιμονή στις επιθέσεις του. Εκεί θα τους έπιανε… τρεμούλο, ενώ έπρεπε να κάνει καλύτερη διαχείριση του παιχνιδιού στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και στις αρχές της τέταρτης περιόδου.  Αν ο Διαμαντίδης ξεκουραζόταν σε αυτό το σημείο, θα είχε περισσότερη ενέργεια στη συνέχεια…

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: