Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Αδίκησε ξανά τον εαυτό του…!!

Σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του και σ’ ένα ματς στο οποίο είχε τρία δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες έμεινε στο 1-1 με την Εστορίλ και στην τελευταία θέση του ομίλου.

Αδίκησε ξανά τον εαυτό του…
Δεν κατάφερε να κλείσει με νίκη τη φετινή του παρουσία στους ομίλους του Europa League ο Παναθηναϊκός που έμεινε στο 1-1 με την Εστορίλ και τερμάτισε με μόλις δύο βαθμούς στην τελευταία θέση του.

Ο Καρέλης σκόρερ στο 55’ (είχε και δύο δοκάρια) και άλλο ένα ο Κουτρουμπής. Πολλές ευκαιρίες έχασε το τριφύλλι που κατέρρευσε μετά την αντικατάσταση του Ντίνα στο τελευταίο τέταρτο.

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κώστα Λινοξυλάκη που έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή έχοντας τιμήσει όσο ελάχιστοι το τριφύλλι


Το ματς

Παρά την καταρρακτώδη βροχή, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έμειναν για ώρα έξω από τα… νερά τους. Όσο κι αν τις προηγούμενες μέρες από το στρατόπεδο των «πρασίνων» γινόταν λόγος για κίνητρα που δεν αφορούσαν βεβαίως την πρόκριση (αυτή χάθηκε από καιρό) αλλά το πρεστίζ και τα 200 χιλιάρικα της UEFA, είναι αλήθεια πως στο γήπεδο δεν έβλεπες πολλούς ποδοσφαιριστές πολύ… ζεστούς για το τρίποντο.

Ο συνδυασμός των κακών καιρικών συνθηκών και των πολλών αλλαγών στην ενδεκάδα είχε σαν αποτέλεσμα να κατέβει στο γήπεδο ένας πολύ νεανικός και ελληνικός Παναθηναϊκός (οκτώ Έλληνες ξεκίνησαν το ματς), παράλληλα όμως ασύνδετος, δίχως ιδέες και επιθετικό προσανατολισμό.

Πάντως, το οξύμωρο είναι πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπιζόταν στη μεσαία γραμμή, εκεί όπου έπαιξαν Λαγός, Μπούι και Δώνης που έχουν πάρει αρκετές συμμετοχές. Κι όμως, η παρουσία του πληθωρικού Εσίτι ήταν αρκετή για να αποσυντονίσει τον άξονα του «τριφυλλιού». Όχι πως οι Πορτογάλοι έκαναν τίποτα σπουδαίο, απλά έδειχναν καλύτεροι εξ αιτίας της νωθρότητας του «τριφυλλιού» που εμφανίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου. Μόλις δέκα λεπτά σωστού πρέσινγκ και κυκλοφορίας της μπάλας –κυρίως από τα αριστερά με Ντίνα και Χουχούμη- ήταν αρκετά για να έχουν δύο δοκάρια οι «πράσινοι» με Κουτρουμπή-Καρέλη και ακόμη δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες, ξανά με Καρέλη και Δώνη που νικήθηκαν σχεδόν εξ επαφής από τον Βάγκνερ.


Στο μυαλό πολλών ήρθε η εικόνα του Γιάννη Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου να επαναλαμβάνει μια φράση που έχει πει σχεδόν μετά από κάθε ευρωπαϊκό ματς του Παναθηναϊκού φέτος. «Αδικήσαμε τους εαυτούς μας»… Γιατί είναι βέβαιο πως κάτι τέτοιο θα έλεγε και θα είχε και απόλυτο δίκιο. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος από εκεί που σταμάτησαν το πρώτο και η ανταμοιβή δεν άργησε να έρθει. Στο 55’ Ντίνας και Καρέλης συνδυάστηκαν ιδανικά και ο τελευταίος (που αργότερα είχε ακόμη ένα δοκάρι, δεύτερο προσωπικό και τρίτο για τον Παναθηναϊκό) κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτα!

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, όμως δεύτερο γκολ δεν ήρθε, ενώ μια διορθωτική κίνηση από τον πάγκο αποδείχτηκε καταστροφική. Η αντικατάσταση του Ντίνα από τον Μπεργκ αφαίρεσε έναν πολύ κινητικό παίκτη από το γήπεδο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Εστορίλ που όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά απείλησε και με ήττα το «τριφύλλι», αφού στο τέλος είχε κι εκείνη δοκάρι.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Λαγός, Ατζαγκούν (61’ Πράνιτς), Δώνης, Καρέλης, Μπούι, Ρισβάνης, Ντίνας (67’ Μπεργκ), Μπούρμπος (28’ Τριανταφυλλόπουλος).

Στον πάγκο: Κοτσαρης, Κλωναρίδης, Ζέκα, Μπαϊράμι.

ΕΣΤΟΡΙΛ: Βάγκνερ, Ταβάρες, Αρτούρο (61’ Κλέμπερ), Μανο, Αντερσον, Καμπρέρα, Σεμπά, Κουκα (68’ Μπαλμπόα), Ραφαελ, Μπρούνο, Μπαμπάνκο.

Στον πάγκο: Κίστσεκ, Αμάντο, Φερνάντες, Βαζ, Τοζέ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: