Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Πώς θα βγει ο Ολυμπιακός από το λούκι!!

Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας αποκαλύπτει στο blog του στον SportDog ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Μίτσελ. Ο Θόδωρος Νικολαϊδης κι οι "σοβαροί Ολυμπιακοί". Είπανε κι αυτό, σοβαροί ολυμπιακοί. Δεν είναι δική μου έκφραση αυτή. Την έλεγε ο Θόδωρος Νικολαϊδης, ο ιδρυτής, ιδιοκτήτης και ψυχή της εφημερίδας "Φως των Σπορ". Συνήθιζε ο κύριος Θόδωρος, στο γραφείο του με ακροατήριο τους συντάκτες του, να λέει Αυτό που σας λέω μου το είπαν "σοβαροί ολυμπιακοί". Μιλάμε για το έβγα της δεκαετίας ΄60 και το έμπα της δεκαετίας ΄70.

Έχει τη σημασία του αυτό το "σοβαροί ολυμπιακοί". Ότι, δηλαδή, δεν είναι τύφλα φανατισμένοι και λαϊκής τάξεως όλοι οι γάβροι, υπάρχουν και οι σκεπτόμενοι, οι γραμματιζούμενοι. Κλείνει η παρένθεση.

Σοβαροί ολυμπιακοί, λοιπόν, είπανε ότι φταίει ο Μίτσελ που η ομάδα δεν ξέρει να κάνει άμυνα. Που τρώει εύκολα γκολ. Ακόμα κι όταν δεν πιέζεται, μάλιστα από αντίπαλο κατώτερο. Και φταίει ο Μίτσελ διότι το μυαλό του δεν το έχει στην άμυνα. Επειδή στην καριέρα του ήταν επιθετικό χαφ, επειδή δεν δίνει σημασία στην άμυνα.

Διαφωνώ. Δεν ανήκει όλη η ενοχή στον προπονητή του Ολυμπιακού, που έφαγε από δύο τεμάχια στα τρία τελευταία παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Γιάννενα και Μάλμε. Ζήτημα ποδοσφαιριστών λέω εγώ. Δεν έχει αμυντικούς τέτοιας ποιότητας που δεν θα επέτρεπαν όχι να τρώει γκολ ο Ολυμπιακός, αλλά και να μην αφήνει να γίνονται τέτοιες ευκαιρίες, να βρίσκονται σε θέση βολής οι αντίπαλοι.

Τέλος πάντων επειδή κάνουμε σοβαρή κουβέντα. Περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στο πρόβλημα, με συνέπεια να είναι πίσω στο πρωτάθλημα, πέρα από κάθε πρόβλεψη πριν ξεκινήσει η σαιζόν. Έχασε την πρόκριση στο τσάμπιονς ληγκ επειδή ηττήθηκε στη Σουηδία, έχασε έδαφος στο πρωτάθλημα, μάλιστα με κακές εμφανίσεις, όχι μόνον αρνητικά αποτελέσματα, διότι αυτός έχει το πρόβλημα, όχι ότι ξεπέρασαν τους εαυτούς τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός.

ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ Μίτσελ και Μαρινάκης, γράφει ο apodytiriakias.gr 

Ο Μαρινάκης γιατί μπήκε στον Ολυμπιακό; Επειδή, λέει, αγαπάει τον Ολυμπιακό. Μαλακίες. Σου παίρνω το μικρόφωνο από το στόμα ή, στο χώνω στο στόμα να μη ξαναμιλήσεις. Η κουβέντα είναι σοβαρή.
Ο Μαρινάκης θέλει να φτιάξει το ποδόσφαιρο, γι’ αυτό πήγε στον Ολυμπιακό. Και σ’ αυτόν τον μαλάκα κλείστου τον διακόπτη. Δεν θα μου χαλάσετε την εκπομπή. Ποιο 4-2 επί της Μάλμε; Και ο Μαρινάκης και ο Μίτσελ έχουν μάτια και βλέπουν. Η δουλειά έχει παραστραβώσει στην ομάδα. Κάποιοι δεν γουστάρουν να παίζουν στον Ολυμπιακό. Φανερό. Ολοφάνερο. Όχι τόσο από τα αποτελέσματα, το 2-1 του ΠΑΟΚ και το 2-2 του ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη, για να περιοριστώ στα τελευταία. Μιλάει, φωνάζει η απόδοση της ομάδας, που είναι φρικτή. Άθλια.
Επόμενο. Δεν μπορεί να είσαι κωλόφαρδος όταν ξεφορτώνεις στην ομάδα 10-15 παίκτες με τη μια και όλοι αυτοί να βγαίνουν. Κάποιοι βρέθηκαν στον Πειραιά κατά λάθος. Από σπόντα. Άλλοι περίμεναν διαφορετικά πράγματα.
Ποιοι είναι αυτοί που δεν παίζουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους; Που δεν αισθάνονται συμπαίκτες με τους άλλους μέσα στο γήπεδο. Να σας τους πουν οι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού. Τους ξέρουν. Κι έχουν το πράσινο φως από τον Καραπαπά να κάνουν κριτική, το παλληκάρι τους το είπε.
Και λες. Θα φτιάξει το έργο στον Ολυμπιακό μ’ όσους φύγουν και μ’ όσους έρθουν; Ξανά μανά από την αρχή. Έτσι έγινε και το καλοκαίρι. Άλλαξε σχεδόν όλη η ομάδα.


*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: