Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

«Γλυκόπικρες» ήττες!!

Έστω καιμε ήττα, η Ααλμποργκ πήρε τη δεύτερη θέση του δέκατου ομίλου του Europa league και ακολούθησε την Ντιναμό Κιέβου στους «32» της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.

«Γλυκόπικρες» ήττες
Η Ααλμποργκ έχασε με 0-2 στην έδρα της αδιάφορης Ρίο Αβε, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του δέκατου ομίλου του Europa League, όμως την δια ώρα η Ντιναμό Κιέβου νικούσε τη Στεάουα στο Βουκουρέστι 2-0 και της «έκοβε» το δρόμο για την πρόκριση, αφού οι Δανοί διατήρησαν το +2 στη βαθμολογία την τελευταία στιγμή και το κράτησαν, παίρνοντας αυτοί το «εισιτήριο».

Ρίο Αβε-Ααλμποργκ 2-0

Οι Δανοί, που «καίγονταν» για τα νίκη, μπήκαν πιο δυνατά και δημιούργησαν ευκαιρίες στην πορτογαλική εστία, χωρίς να καταφέρουν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Σιγά σιγά, οι Πορτογάλοι ισορρόπησαν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο.

Στην επανάληψη, οι δυο ομάδες μπήκαν πιο χαλαρά, όμως στο 59’ οι αδιάφοροι Πορτογάλοι αιφνιδίασαν και άνοιξαν τα σκορ με τον Ντε Βάλε μέσα από την περιοχή. Οι Ρουμάνοι βγήκαν όλοι μπροστά και άφησαν ανοιχτούς χώρους πίσω, κάτι που εκμεταλλεύονταν στο έπακρο οι Ουκρανοί και κατάφερναν να απειλούν, Έτσι, στο 79’ ο Ντε Βάλε από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-0 και οι νικητές θα μπορούσαν να σημειώσουν και τρίτο τέρμα στο τέλος.

Στεάουα-Ντιναμό Κιέβου 0-2

Οι δυο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με τους Ουκρανούς να έχουν ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, με αμφότερες να δημιουργούν κάποιες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με τους Ρουμάνους να χάνουν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου περισσότερες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, κάτι που δε συνέβη ποτέ μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1986 μπήκαν πιο δυνατά και στέκονταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες για να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Έτσι, έμειναν εκτεθειμένοι στις αντεπιθέσεις των Ουκρανών, που κατάφεραν να προηγηθούν στο 71΄με τον Γιαρμολένκο, που βρέθηκε στην περιοχή, ίσως εκτεθειμένος, και άνοιξε το σκορ. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να σημειώσουν κάποιο γκολ και το κατάφεραν οι Ουκρανοί στο 94’ με τον Λενς.



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Ρίο Αβε-Ααλμποργκ 2-0
(59', 79' Ντε Λα Βάλε)

Στεάουα-Ντιναμό Κιέβου 0-2
(71' Γιαρμολένκο, 94' Λενς)


Τελική βαθμολογία:

Ντιναμό Κιέβου 15

Ααλμποργκ 9

Στεάουα 7

Ρίο Αβε 4
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: