Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Το ταξίδι συνεχίζεται…!

Ο μεγάλος κερδισμένος μεταξύ των ελληνικών εκπροσώπων στην Ευρώπη φέτος λέγεται Αστέρας Τρίπολης. Το sport-fm.gr παρουσιάζει τα εντυπωσιακά στοιχεία, που δείχνουν πως δεν ήταν… διάττων αστέρας.

Το ταξίδι συνεχίζεται…
Μια διαδρομή που άρχισε δειλά-δειλά τον περασμένο Ιούλιο κι εξελίχθηκε παραμυθένια έφτασε στο τέλος της για τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες όμως μόνο περήφανοι για όσα πέτυχαν και αισιόδοξοι για όσα μπορούν να καταφέρουν ακόμη στο μέλλον μπορούν να αισθάνονται.

Η ομάδα της Τρίπολης άρχισε την ευρωπαϊκή της περιπέτεια από την 182η θέση στην κατάταξη ομάδων της UEFA και δίχως νίκη (αλλά πέντε ισοπαλίες και μια ήττα) στις έξι προηγούμενες εξόδους της από τα σύνορα.

Η πρόκριση επί της αδύναμης Ροβανιέμι με την παρθενική ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία της ομάδας έμοιαζε με καθήκον, αλλά αυτές απέναντι σε Μάιντς και Μακάμπι Τελ Αβίβ, που χάρισαν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μεγάλες υπερβάσεις.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη δεν έμεινε εκεί. Με απολογισμό μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, αλλά παρουσιάζοντας σε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια της πολύ καλό πρόσωπο, στάθηκε στο ύψος της περίστασης και με λίγη περισσότερη τύχη θα μπορούσε να κυνηγά ακόμη και μέχρι την τελευταία αγωνιστική το θαύμα της παρουσίας στους «32».

Ας είναι, όμως… Υπάρχει και συνέχεια. Η φετινή σεζόν αποτελεί παρακαταθήκη για το ευρωπαϊκό μέλλον του Αστέρα, που μέσα από αυτά τα δώδεκα παιχνίδια κατάφερε να σκαρφαλώσει 49 ολόκληρες θέσεις στην κατάταξη της UEFA και πλέον να βρίσκεται στην 133η. Μάλιστα, εφόσον οι Αρκάδες επιστρέψουν την επόμενη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τα υπάρχοντα δεδομένα εκκινούν από την 119η θέση, 63 θέσεις πάνω από εκεί που βρίσκονταν λίγους μήνες πριν.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Αστέρα Τρίπολης δεν τελείωσε, αλλά μάλλον μόλις αρχίζει…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: