Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Έχασε. Ε, και;

Την πιο ανώδυνη ήττα του υπέστη ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι έχασαν 66-64 απ' την Αρμάνι (πέρασε στο Top-16) λόγω των λαθών τους και είναι οριστικά τρίτοι. Μοιραίος ο... double-double Διαμαντίδης.

Έχασε. Ε, και;
Ήττα που… δεν σημαίνει τίποτα υπέστη στην Ιταλία απ’ την Αρμάνι Μιλάνο ο Παναθηναϊκός.

Οι πράσινοι σε ένα όχι και τόσο καλό παραγωγικά βράδυ τους υπέπεσαν σε 21 λάθη συνολικά και στο τέλος έχασαν 66-64 απ’ τους Ιταλούς, μένοντας οριστικά στην τρίτη θέση του ομίλου (σενάριο που εξ' αρχής ήταν το... αναμενόμενο) και περιμένοντας την έναρξη του Top-16 (απομένει ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ).

Ο Διαμαντίδης (12 πόντους / 11 ασίστ) είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά… σε νεκρό χρόνο έχασε δύο βολές. 17 πόντους είχε ο Σλότερ, 13 ο… φονιάς Μπλουμς (4/6 τρίποντα). Επηρεασμένος απ’ τον τραυματισμό του, ο Μπατίστα έμεινε χαμηλά.

Για τους νικητές που προκρίθηκαν ως τέταρτοι στην επόμενη φάση, ξεχώρισε ο Χάκετ με 21 πόντους.

inner

Το ματς

Με Διαμαντίδη, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Φώτση και Γκιστ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός που είναι αλήθεια πως αντιμετώπιζε επιθετικό πρόβλημα στην αρχή του ματς. Εξ’ ου και το «φτωχό» 8-4 στο 4’. Η δυστοκία μπροστά μαζί με τα μαζεμένα λάθη δεν επέτρεπαν στο τριφύλλι να βρίσκει εύκολους πόντους και συνάμα η εν μέρει καλή του άμυνα πήγαινε… στράφι (13-8). Κι αφού υπήρξε διακοπή περίπου 10 λεπτών για ένα πρόβλημα στο παρκέ, η Αρμάνι κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +7 (18-11) με τον Σλότερ να είναι ο μοναδικός που κρατούσε όρθιους τους πράσινους.

Αν μη τι άλλο, ο Μπλουμς φημίζεται για το κρύο του αίμα. Δεν χρειάζεται ούτε να ζεσταθεί ούτε τίποτα. Μπαίνει μέσα και «σκοτώνει» απ τα 6,75, όπως κι έκανε απόψε μειώνοντας μπαμ-μπαμ σε 18-17. Μένοντας όμως ξανά αρκετή ώρα… μη συνδεδεμένος με το καλάθι (με εκ νέου πολλά λάθη), το τριφύλλι έμεινε ξανά πίσω με 7 (26-19), ενώ ενδεικτικό των λαθών του ήταν τα δύο συνεχόμενα (ένα εξ’ αυτών στην επαναφορά) που έφεραν τους Ιταλούς στο +9 (30-21). Ακόμα και σε αυτό το μέτριο επιθετικά παιχνίδι του, ο Παναθηναϊκός δεν παράταγε φάση στην άμυνα και κάπως έτσι βρέθηκε μόλις στο -4 στο ημίχρονο, με το 32-28.

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, στο δεύτερο τα τρίποντα έμπαιναν. Κι αφού έμπαιναν (από Φώτση-Διαμαντίδη) μοιραία οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέκτησαν μετά από ώρα το προβάδισμα (36-38). Προς στιγμήν, η Αρμάνι έδειξε να ξεφεύγει ξανά, Φώτσης και Γκιστ το μάζεψαν γρήγορα-γρήγορα (43-42). Το σκορ άλλαζε πλέον συνεχώς χέρια, οι πράσινοι «μπουμπούναγαν» απ’ τα 6,75 και η τρίτη περίοδος έκλεισε με την Αρμάνι να είναι μπροστά με μόλις έναν πόντο, 52-51.

Ο «καυτός» Σλότερ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (55-56), αλλά εκεί… κόλλησε. Για παραπάνω από 4(!) λεπτά έμεινε χωρίς καλάθι και είδε την αντίπαλό του να παίρνει απόσταση έξι πόντων. Φυσικά όχι καταδικαστική, αλλά τουλάχιστον της έδινε ψυχολογία για το τελευταίο τρίλεπτο. Είπαμε, όμως και νωρίτερα πως ο Μπλουμς δεν χρειάζεται ψυχολογία και τίποτα. Και δύο δικά του τρίποντα κράτησαν όρθια την ελληνική ομάδα, που μείωσε σε 65-62 στο 38’, προτού ο Ράιτ (που έπαιξε λίγο) μειώσει στον πόντο για το 65-64. Ο Μέλι στα 25’’ πριν τη λήξη του ματς, έβαλε μόνο μια βολή και ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία στην τελευταία επίθεση είτε να ισοφαρίσει, είτε να πάρει τη νίκη με τρίποντο. Ο Διαμαντίδης το πήρε προσωπικά, αλλά δεν μπόρεσε να βρει διάδρομο, ευτυχώς όμως η κατοχή έμεινε για τους πράσινους κι ενώ απέμεναν 1,7’’. Ο «3D» κέρδισε φάουλ σχεδόν σε… νεκρό χρόνο, όμως δεν ήταν ψύχραιμος στην πρώτη βολή, έχασε επίτηδες -δίχως κέρδος- τη δεύτερη και μοιραία έμεινε το 66-64 για την Αρμάνι!

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 32-28, 52-51, 66-64

Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Ράγκλαντ 7(1), Μπρουκς 6, Τζεντίλε 9, Τζίλι, Τσερέλα 2, Μέλι 4(1), Μίτσαμ, Κλέιζα 2, Τζέιμς 4, Χάκετ 21(3), Σάμιουελς 8, Μος 3(1)

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς):Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 17(3), Γιάνκοβιτς, Φώτσης 6(2), Παππάς, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 12(2), Γκιστ 8, Μπατίστα 4, Μπλουμς 13(4), Ράιτ 2 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: