Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

«Καθάρισαν» τα φαβορί!!

Τα φαβορί του δεύτερου ομίλου, οι Κλαμπ Μπριζ και Τορίνο, προκρίθηκαν στους «32» του Europa League, μετά τις νίκες τους με 2-1 και 5-1 επί των Ελσίνκι και Κοπεγχάγης αντίστοιχα.

«Καθάρισαν» τα  φαβορί
Οι Μπριζ και Τορίνο είναι οι δυο ομάδες του δεύτερου ομίλου που προκρίθηκαν στους «32 του Europa league. Οι Βέλγοι νίκησαν στο 88’ 2-1 την Ελσίνκι στην έδρα τους και πήραν την πρώτη θέση, ενώ βολεύονταν και με ισοπαλία, ενώ η «γκρανάτα» σάρωσε 5-1 την αδιάφορη Κοπεγχάγη, που αγωνίστηκε ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, στη Δανία.

Κοπεγχάγη-Τορίνο 1-5

Οι αδιάφοροι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν την «γκρανάτα» και άνοιξαν το σκορ στο 6’, όταν ο Αμάρτει βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έβαλε δύσκολα στους Ιταλούς, οι οποίοι βγήκαν μπροστά. Έτσι, στο 15΄ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Μαρτίνεθ, μετά από λάθος του Γιόργκενσεν. Όμως, στο 30’ ο Αντονσον έκανε σκληρό φάουλ στον Μαρτίνεθ και άφησε τους Δανούς με δέκα παίκτες. Η πίεση των φιλοξενούμενων έφερε τον Αμάουρι μέσα στην περιοχή στο 40’ να ανατρέπεται από τον Γιόργκενσεν που αποβλήθηκε και άφησε την Κοπεγχάγη με εννιά παίκτες και το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ιταλοβραζιλιάνος επιθετικός, κάνοντας το 1-2.

Στην επανάληψη, οι εννιά παίκτες των Σκανδιναβών δεν μπορούσαν να αντισταθούν στην Τορίνο, η οποία έφτασε στο 1-5 μέσα σε έξι λεπτά με τους Μαρτίνεθ στο 47’, Νταρμιάν στο 49’, μετά από ασίστ του Ισπανού, και Σίλβα το 53’, μετά από ασίστ του Ελ Καντουρί. Οι Ιταλοί άρχισαν τις αλλαγές και χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να χάνουν ευκαιρίες οι Δανοί, όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Κλαμπ Μπριζ-Ελσίνκι 2-1

Οι Βέλγοι δεν μπήκαν δυνατά και δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, αφού βολεύονταν και με ισοπαλία, όμως στο 28’ ο Μόρεν ανέτρεψε τον Στορμ μέσα στην περιοχή και ο Γκεντόζ ευστόχησε στο πέναλτι και έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι πίεσαν μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όμως οι ευκαιρίες τους δε μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Στην αρχή της επανάληψης, οι Φινλανδοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 51΄, όταν ο Καντζί δέχτηκε την μπαλιά από τον Λοντ, βγήκε τετ α τετ με τον Ράιαν και σκόραρε. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες και οι αντεπιθέσεις των Φινλανδών δημιουργούσαν κάποιους κινδύνους στη βελγική εστία. Τελικά, στο 88,’ ο Ραφαέλοφ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έκανε το 2-1, χαρίζοντας την πρώτη θέση στο γκρουπ στους φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1978.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Κοπεγχάγη-Τορίνο 1-5
(6' Αμάρτει-15', 47' Μαρτίνεθ, 42' πεν. Αμάουρι, 53' Σίλβα)

Κλαμπ Μπριζ-Ελσίνκι 2-1
(28' πεν. Γκεντόζ, 88' Ραφαέλοφ-51' Καντζί)



Τελική βαθμολογία:

Κλαμπ Μπριζ 12

Τορίνο 11

Ελσίνκι 6

Κοπεγχάγη 4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: