Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Αναστασίου: «Του χρόνου καλύτεροι»

Αισιόδοξος πως ο ίδιος και οι παίκτες του θα μάθουν από τα λάθη τους και θα δείξουνν καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια αλλά και την επόμενη χρονιά είναι ο Γιάννης Αναστασίου.

Αναστασίου: «Του χρόνου καλύτεροι»
Στο ότι πως η ομάδα δεν διαχειρίζεται σωστά κάποια ματς όταν είναι μπροστά στο σκορ απέδωσε το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός απέτυχε να νικήσει στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε πως είναι απογοητευμένος από το αποψινό αποτέλεσμα αλλά αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Θέλαμε να κλείσουμε με μια νίκη, αλλά για μια ακόμη φορά δεν τα καταφέραμε και μόνον τους εαυτούς μας μπορούμε να κατηγορήσουμε. Είμαι απογοητευμένος και στενοχωρημένος γιατί αν και παίξαμε με πολλά νέα παιδιά και κάναμε πολλές ευκαιρίες δεν πήραμε ένα ματς που θα μπορούσαμε να το έχουμε πάει στο 3-0.

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Όχι μόνο οι παίκτες αλλά και οι προπονητές. Είπα στα παιδιά πως πρέπει να προσέχουμε στα τελευταία λεπτά αν δεν μπορούμε να βάζουμε δεύτερο γκολ, να είμαστε πιο σφιχτοί και να κλειδώνουμε τα αποτελέσματα. Δυστυχώς ο ενθουσιασμός νικά την ωριμότητα. Πήραμε όλοι μαθήματα και θα είμαστε καλύτεροι του χρόνου.

Δεν φοβηθήκαμε κανένα αντίπαλο και με εξαίρεση το Εστοριλ είχαμε πολύ καλό πρόσωπο. Πολλά νέα παιδία πήραν εμπειρίες και του χρόνου θα είναι όλοι βελτιωμένοι. Πολλά ματς φέτος τα ελέγχαμε και από του πουθενά δεχτήκαμε γκολ. Ηταν στιγμές αδράνειας και έλλειψης αποφασιστικότητας και ωριμότητας μας κόστισε.

Με τον τρόπο που παίζουμε βρίσκουμε περισσότερους χώρους στα εκτός. Δεν είδα πάντως μεγάλη διαφορά σε εντός κι εκτός εδρας. Ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί και δημιουργήσαμε φάσεις σε όλα τα ματς. Στα δύο τελευταία εντός έδρας φάγαμε γκολ σε κόντρα και αδικούσαμε τους εαυτούς μας. Η ατμόσφαιρα ήταν καλή αλλά είναι απορίας άξιο το πώς δεν κερδίζουμε δικα μας ματς. Θα πρέπει να κάνουμε καλύτερη διαχείριση και να καταλάβουμε πως ακόμη και το 1-0 δίνει τρεις βαθμούς. Σχεδόν όλα τα γκολ τα δεχτήκαμε λόγω μη συγκέντρωσης. Είναι άσχημο, αλλά η φετινή χρονιά ήταν εκπαιδευτική. Εγώ τουλάχιστον έμαθα αρκετά.

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών. Περάσαμε ένα στάδιο στο οποίο αποφασίσαμε να κτίσουμε μια ομάδα με νέα παιδια που θα ήταν ανταγωνιστική σε βάθος χρόνο. Σε ενάμιση χρόνο αυτά τα παιδιά έχουν κάνει άλματα. Στην Ελλάδα κάνουμε κάποια λάθη αλλά συχνά δεν μας κόστισαν., Πλέον χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, στρέφουμε την προσοχή σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και είμαι αισιόδοξος. Στο ποδόσφαιρο το δύσκολο επιναι να δημιουργήσεις. Εκεί τα έχουμε καταφέρει. Στο εύκολο δεν τα πάμε καλά. Στο να μην κάνουμε τόσα λάθη στην άμυνα.

Για 60 λεπτά ήταν πολύ καλός ο Ντίνας, αλλά κουράστηκε και δεν τα κατάφερνε στην άμυνα. Γι’ αυτό έγινε αλλαγή.

Ο Ζέκα είχε επιλεγεί να μην ξεκινήσει. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Έχει παίξει τρία ματς σε μια βδομάδα και θέλαμε να τον κρατήσουμε για τα ματς του πρωταθλήματος που έχουν μεγαλύτερη σημασία.

Όταν δέχεσαι γκολ πάντα υπάρχει θέμα. Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί και πιο ορμητικοί. Προσπαθούμε με ποδόσφαιρο να τελειώσουμε τις φάσεις και αυτό έχει κόστος, όπως σήμερα που θα έπρεπε πολλές φορές να είχαμε στείλει την μπάλα στην κερκίδα. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα βελτιωθούμε στο αμυντικό κομμάτι αλλά και στο επιθετικό για να τελειώσουμε τις φάσεις. Λένε πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Δεν μας αρέσει αυτό αλλά θα πρέπει να γίνουμε πιο έξυπνοι μέσα στο παιχνίδι. Ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη δεν έχει βρεθεί ομάδα να μας πατήσει. Θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό και να μάθουμε να παίρνουμε τη σωστή απόφαση τη σωστή στιγμή.


Θέλουμε μάλλον να κρατάμε αμείωτο το ενδιαφέρον γι’ αυτό όλα τα ματς λήγουν στο γκολ! Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είναι θέμα διαχείρισης. Σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε πάει στο 3-0 ή στο 1-2. Δεν μας φταίει τίποτα. Μόνο εμείς φταίμε. Δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τα παιδιά πως δεν προσπαθούν ή δεν δουλεύουν. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι και πιστεύουμε πως θα γίνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: